Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Eπειδη είναι επαγγελματικο δεν είμαι σιγουρος αλλα ΙΧ θανοντος παει αμμεσα στην συζυγο χωρις να απαιτείται αποδοχή κληρονομιας πρωτα με κοστος καπου στα 60 ευρω για αλλαγη αδειας κυκλοφοριας .Ετσι ειχε γινει πριν 5-8  χρονια που πεθανε ο πεθερος μου και το αυτοκινητο πηγε στην πεθερα μου που μετα το πουλησε. Φυσικα στο  ενδιαμεσο το ασφαλισε.

Η σύζυγος, η μάνα μου δηλαδή, μας άφησε χρόνους πριν 3 μήνες.

Μήπως με αυτό βρούμε άκρη;

https://www.diekpereoseis.gr/yphresies/oximata-ix/oristiki-diagrafi-ix-prin-2004

Επεξ/σία από Doubt
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Doubt είπε

Η σύζυγος, η μάνα μου δηλαδή, μας άφησε χρόνους πριν 3 μήνες.

Μήπως με αυτό βρούμε άκρη;

https://www.diekpereoseis.gr/yphresies/oximata-ix/oristiki-diagrafi-ix-prin-2004

Μπέρδεμα αλλά αν πληρώσεις όλα γίνονται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πας τοπικο υπουργειο μεταφορων και ρωτας...θεωρω με πιστοποιητικο εγγυτερων  συγγενων (κεπ)και ληξ/κη πραξη θανατου σου κανουν την μεταβιβαση απλα με ενα παραβολο...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
Στις ‎13‎/‎9‎/‎2012 στις 3:31 ΠΜ, australis είπε

1) Δεν μπορεις να αποποιηθεις μερος της κληρονομιας. Ή την αποδεχεσαι όλη ή την αρνεισαι ολη

2) Οτνα γινει αποποιηση απο ολους, περιερχεται (το ενεργητικο) στο Δημοσιο

Επι της ουσιας.

Δεν υπαρχει σιωπηρη αποδοχη κληρονομιας. Αν υπηρχε κανεις δεν θα εκανε "ηχηρη" αφου συνεπαγεται φορο κληρονομιας.

Μπορει να εκμεταλευεσαι κατι σιωπηλα, αν ομως θελησεις να κανεις οποιαδηποτε μεταβολη στα περουσιακα στοιχεια, πρεπει να γινεις κυριος. Παντως, ο φόρος κληρονομιας για συζηγο ειναι μικρος...

ΥΓ Αφου ολοι συμφωνειτε "κατασκευαστε" μια χειρογραφη διαθηκη του αππου οπου αφηνεται την επικαρπια του σπιτιου στη γιαγια (δεν τη κουναει κανεις ετσι) και μοιραστε την ψιλη κυριοτητα οι κληρονομοι οπως το αποφασισετε και συμφωνησετε. Και μειωνεται η αντικειμενικη αξια του σπιτιου (λιγο) αρα και μικροτερος φόρος , και οταν η γιαγια απελθει , γινεστε αμεσα ιδιοκτητες του σπιτιου χωρις νεους φορους και ταλαιπωριες. Η κομπινα αυτη ειναι λειτουργικη και δεν βλαπτει κανενα , για αυτο αλλωστε και τη προτεινω.

Το αυτοκινητο (αφου θελετε να το "ξεμπερδευεται" κληρονομηστε το σε εναν απο εσας ωστε να μην τρεχεται τη γιαγια με εξουσιοδοτησεις κλπ.) Ενας δικηγορος θα σας τα πει καλυτερα - ε,μην γινει κλεφτης και αυτος! αλλωστε ειναι τοσο απλα τα πραγματα που δεν χρειαζεσται και το μεγαλο ονομα. Ενας νεος που μολις πηρε την αδεια θα τα καταφερει μια χαρα και φτηνα....

ΥΓ2 Οι διαδικασιες ειναι χρονοβορες, τσιμα-τσιμα προλαβαινεται ως το τελος του χρονου). Μην καθηστερησετε αν θελετε να γλυτωσετα τα τελη του 2013

Στις ‎13‎/‎9‎/‎2012 στις 9:22 ΠΜ, apd453 είπε

Γνωστός που οδηγούσε το αμάξι του πατέρα του (έτσι νόμιζε). Το αμάξι είναι στο όνομα του παππού του (έχει πεθάνει εδώ και 10 χρόνια) και ο πατέρας του πέθανε πρόσφατα too. Έχουν βγει αρκετές καταδικαστικές στον παππού από απλήρωτες κλήσεις από όταν το οδηγούσε ο παππούς και ο πατέρας του. Το αμάξι είναι πολύ παλιό και φέρει στη δεξιά πόρτα τρύπα από όπλο. Ο πατέρας του είχε πει ότι γίνει μια μέρα κατά λάθος στο κυνήγι αλλά ο πατέρας του δεν ήταν ποτέ κυνηγός.

Εγώ του είπα καλού κακού να βγάλει πινακίδες, να το λούσει με βενζίνη και να το πυρπολήσει.

Στις ‎13‎/‎9‎/‎2012 στις 10:14 ΠΜ, Malthador είπε

Τι τυχεροί που θα ήσαστε αν κάποιος έκλεβε το αυτοκίνητο και το εξαφάνιζε, ε;

Κι εσείς μετά κάνατε δήλωση κλοπής και στη συνέχεια αποδοχή κληρονομιάς, ε;

"αν αποσυνθεσεις την Ελλάδα θα δεις να σου απομένουν αυτα τα 3 ποστ. Που σημαίνει: Με άλλα τόσα την ξαναφτιαχνεις"

- Οδυσσέας Ελύτης

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Αν ξέρει κανείς....

Έχει πεθάνει ο πατέρας μου και δεν έχω κάνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς που σημαίνει ότι δεν μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο στο όνομα μου , παρόλα αυτά μπορώ να το οδηγάω η θα φάω πρόστιμο αν με πιάσουν? 😏

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, James0004 είπε

Καλησπέρα, 

Αν ξέρει κανείς....

Έχει πεθάνει ο πατέρας μου και δεν έχω κάνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς που σημαίνει ότι δεν μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο στο όνομα μου , παρόλα αυτά μπορώ να το οδηγάω η θα φάω πρόστιμο αν με πιάσουν? 😏

Ευχαριστώ.

Αν είναι ασφαλισμένο, αν έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, αν έχει περάσει ΚΤΕΟ, αν δεν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο, αν διαθέτεις το κατάλληλο δίπλωμα, τότε για ποιον ακριβώς λόγο να φας πρόστιμο?

Μια χαρά μπορείς να το κυκλοφορείς.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν είναι ασφαλισμένο, αν έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, αν έχει περάσει ΚΤΕΟ, αν δεν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο, αν διαθέτεις το κατάλληλο δίπλωμα, τότε για ποιον ακριβώς λόγο να φας πρόστιμο?

Μια χαρά μπορείς να το κυκλοφορείς.

Και εγώ αυτό λέω αλλά μου είπαν τύπου αν σε πιάσουν η αστυνομία θα πει από πού κ ώσπου οδηγάς πεθαμένου αυτοκίνητο και εκεί υπάρχει πρόβλημα.... Η ακόμα και σε κάποιο ατύχημα ... Ειλικρινά δεν ξέρω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, James0004 είπε

Και εγώ αυτό λέω αλλά μου είπαν τύπου αν σε πιάσουν η αστυνομία θα πει από πού κ ώσπου οδηγάς πεθαμένου αυτοκίνητο και εκεί υπάρχει πρόβλημα.... Η ακόμα και σε κάποιο ατύχημα ... Ειλικρινά δεν ξέρω.

Και που το πρόβλημα αν οδηγάς αυτοκίνητο πεθαμένου?

Σε περίπτωση ατυχήματος το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορέσεις να αποζημιωθείς για υλικές ζημιές, μια και η αποζημίωση εισπράττεται μόνο από τον ιδιοκτήτη.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/5/2020 στις 1:02 ΜΜ, James0004 είπε

Καλησπέρα, 

Αν ξέρει κανείς....

Ευχαριστώ.

Πάντως έχει αρκετό τρέξιμο σου γράφω την διαδικασία

1)Πας στην ΔΟΥ που ανήκε ο πατέρας σου και παίρνετε ένα χαρτί οι κληρονόμοι ότι αποδέχεστε το αυτοκίνητο  και ένα χαρτί ότι δεν χρωστούσε τέλη κυκλοφορίας για όλες τις χρονιές που έχει στην κατοχή το όχημα ο πατέρας σου αυτό ήταν το δυσκολότερο μέρος της διαδικασίας.

2) Πρέπει να έχεις την άδεια κυκλοφορίας, δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ ,άμα δεν έχει ΚΤΕΟ πρέπει να το περάσεις, θέλει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους,άμα το αυτοκίνητο έχει παρακράτηση κυριότητας (το λέει στην άδεια)πρέπει να κάνεις αρση της παρακράτησης.

3)Άμα δεν θέλεις μεγάλη ταλαιπωρία να πηγαίνεις στο υπουργείο μεταφορών,τα αναθέτεις σε μια σχολή οδηγών και ξεμπερδευεις, τους κάνεις εξουσιοδότηση και τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί,να ξέρεις θέλει και παράβολα τέλη μεταβίβασης και αδειας.

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 29/05/2020 at 13:02, James0004 said:

Καλησπέρα, 

Αν ξέρει κανείς....

Ευχαριστώ.

Έχω ρωτήσει δικηγόρο που ασχολείται με τέτοια θέματα.

Μπορείς να οδηγάς κανονικά  αλλά αν εμπλακείς σε τρακάρισμα, θα μπλέξεις.

Δημοσ.
Στις 10/9/2012 στις 3:09 ΜΜ, chrg86 είπε

Γεια σας! Ο παππούς μου πέθανε το 2010 και η γιαγιά μου έχει κάνει σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς μιας και όλοι οι υποψήφιοι κληρονόμοι έχουμε κάνει αποποίηση. Κληρονόμησε λοιπόν «σιωπηρά» το σπίτι που διέμεναν και το οποίο είχαν εξ ημισείας προ θανάτου και ένα αυτοκίνητο το οποίο ανήκε μόνο στον παππού μου. Τα δηλώνει και τα δύο κανονικά σε κάθε φορολογική δήλωση σε ποσοστό 100%. Το πρόβλημα είναι το αυτοκίνητο το οποίο είναι σε ακινησία και θέλουμε να το ξεφορτωθούμε με κάποιο τρόπο. Η άδεια του αυτοκινήτου όμως είναι στο όνομα του θανόντος. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεφορτωθούμε το αυτοκίνητο χωρίς να γίνει ρητή αποδοχή κληρονομιάς ή έκδοση κληρονομητηρίου προκειμένου να αποφύγουμε το επιπλέον κόστος αυτής της διαδικασίας σε χρήμα και χρόνο; Τελικά, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παραδώσουμε τις πινακίδες του οχήματος στην αρμόδια ΔΟΥ ώστε να μην πληρώνουμε πια τα τέλη κυκλοφορίας και να μη φορολογούμαστε για το συγκεκριμένο όχημα εφόσον είναι σε ακινησία, να ξεφορτωθούμε το αυτοκίνητο, αφού αν παραδώσουμε μόνο τις πινακίδες θα πρέπει να δηλώσουμε θέση παρκινγκ ή μισθωτήριο συμβόλαιο σύμβασης και το κυριότερο, όλα αυτά να γίνουν χωρίς ρητή αποδοχή κληρονομιάς ή έκδοση κληρονομητηρίου που απαιτείται για τη μεταβίβαση της άδειας στο όνομα της γιαγιάς μου που είναι και η μοναδική κληρονόμος. Τέλος, απ' ότι γνωρίζω δε μπορώ να το πάω ούτε για απόσυρση, αφού η άδεια κυκλοφορίας είναι ακόμα στο όνομα του θανόντος. Σας ευχαριστώ πολύ!

Για το αυτοκίνητο πας στην ΔΟΥ ως εγγυτερος συγγενής και καταθετεις τις πινακίδες. Χρειάζεται όμως να υπογράψεις ένα χαρτί όπου θα αναφέρει το μέρος όπου θα το έχεις παρκαρισμένο. Όχι σε δημόσιο δρόμο όμως. Πρέπει να φαίνεται πάρκινγκ ιδιωτικό ή άλλος ιδιωτικός χώρος. Η εφορία σου κρατάει νομίζω και την άδεια κυκλοφορίας.

Αν χρειαστεί να το μετακινήσεις μετά, πρέπει να πας εφορία και σου δίνει προσωρινές πινακίδες για 24 ώρες ώστε να μπορέσεις να το πας 'συνεργείο'. Σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται με την ασφάλεια.

Για το πώς θα γίνει η διαγραφή μετά, είναι κάτι που το ψάχνω και εγώ καθώς έχω καταθέσει τις πινακίδες.

Στις 29/5/2020 στις 1:02 ΜΜ, James0004 είπε

Καλησπέρα, 

Αν ξέρει κανείς....

Ευχαριστώ.

Θα φας πρόστιμο και ούτε σε καλύπτει η ασφάλεια. Έτσι μου είχαν πει στην ΔΟΥ που είχα ρωτήσει. Εφόσον δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς , το αυτοκίνητο ανήκει στο Κράτος.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται να ασφαλιστεί σε άλλον ΙΧ θανόντος κατόχου; Πρόστιμο επιβάλλεται απ την ΑΑΔΕ αμέσως με το που λήξει η ασφάλεια, ακόμα και για λίγες μέρες; Ή πρέπει ντε και καλά με τα...στοιχεία του ιδιοκτήτη οπωσδήποτε, δηλαδή του θανόντα όσο παράδοξο και αν ακούγεται (online πχ στην Hellas Direct υποθέτω γίνεται); Έστω για λίγο διάστημα. Ως "κύριος οδηγός" (στην αιτηση αυτο ζηταει πχ) ποιος νοείται πάντα;

Ξέρω περίεργη ερώτηση, απλώς δεν έχουν γίνει μεταβιβάσεις κτλπ ακόμα και είναι κάπως ανάγκη να παραμείνει σε κυκλοφορία (ηλικιωμένη σύζυγος στην επαρχία που δεν οδηγά μεν η ίδια αλλά με το ΙΧ την πάνε απο δω απο κει) χωρίς προστίματα κτλπ. Έχει ΚΤΕΟ και άδεια. Και τέλη κυκλοφορίας μπορούν ως Φλεβάρη να πληρωθούν άλλωστε. Ειναι δηλαδή η όλη στραβή ότι λήγει η ασφάλεια τώρα, προτού αλλάξει κάτι ιδιοκτησιακά. 

Επεξ/σία από Neoss
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neoss είπε

Γίνεται να ασφαλιστεί σε άλλον ΙΧ θανόντος κατόχου; Πρόστιμο επιβάλλεται απ την ΑΑΔΕ αμέσως με το που λήξει η ασφάλεια, ακόμα και για λίγες μέρες; Ή πρέπει ντε και καλά με τα...στοιχεία του ιδιοκτήτη οπωσδήποτε, δηλαδή του θανόντα όσο παράδοξο και αν ακούγεται (online πχ στην Hellas Direct υποθέτω γίνεται); Έστω για λίγο διάστημα. Ως "κύριος οδηγός" (στην αιτηση αυτο ζηταει πχ) ποιος νοείται πάντα;

Έχεις μπερδέψει λίγο τις έννοιες.

Πρώτα από όλα το αυτοκίνητο είναι αυτό που ασφαλίζεται και όχι κάποιο πρόσωπο, και για να είναι έγκυρη η ασφάλεια θα πρέπει τα βασικά στοιχεία (αυτοκινήτου και ιδιοκτήτη) να είναι τα σωστά, δεν βλέπω κάποιο παράδοξο εδώ.

Επίσης ο κάτοχος δεν είναι απαραίτητα και ο ιδιοκτήτης όπως νομίζεις, κάτοχος είναι αυτός που κατέχει το όχημα, που το έχει στα χέρια του. Αν πχ σου δανείσω το αυτοκίνητο μου για το σαβ/κο τότε εσύ θα είσαι κάτοχος για αυτό το διήμερο. Και φυσικά όπως καταλαβαίνεις στη δική σου περίπτωση ο μακαρίτης κάτοχος δεν είναι ο μακαρίτης, είναι η χήρα.

Πρόστιμο μέσω aade δεν επιβάλλεται αυτόματα, θα πρέπει να προηγηθεί διασταύρωση της λίστας κυκλοφορούντων οχημάτων από την εφορία με τη λίστα ασφαλισμένων από τις ασφαλιστικές.

Και τέλος "κύριος οδηγός" είναι ο οδηγός που θα χρησιμοποιεί περισσότερο το όχημα, και οι ασφαλιστικές ζητάνε τα στοιχεία του ώστε βάση με αυτά να υπολογίσουν τα ασφάλιστρα, όπως στο δικό σου παράδειγμα:

3 ώρες πριν, Neoss είπε

Ξέρω περίεργη ερώτηση, απλώς δεν έχουν γίνει μεταβιβάσεις κτλπ ακόμα και είναι κάπως ανάγκη να παραμείνει σε κυκλοφορία (ηλικιωμένη σύζυγος στην επαρχία που δεν οδηγά μεν η ίδια αλλά με το ΙΧ την πάνε απο δω απο κει) χωρίς προστίματα κτλπ. Έχει ΚΤΕΟ και άδεια. Και τέλη κυκλοφορίας μπορούν ως Φλεβάρη να πληρωθούν άλλωστε. Ειναι δηλαδή η όλη στραβή ότι λήγει η ασφάλεια τώρα, προτού αλλάξει κάτι ιδιοκτησιακά. 

Αν αυτός που την πάει συνήθως από δω και από κει με το ΙΧ είναι πχ ο γιος της, τότε ο γιος της θα πρέπει να δηλωθεί ως κύριος οδηγός.

Πάντως σε περίπτωση θανάτου το αυτοκίνητο πάει στη σύζυγο με συνοπτικές διαδικασίες ως εξαίρετο, γιατί δεν το έχει κάνει ήδη?

Και τέλος να έχεις υπόψιν ότι σε περίπτωση αποζημίωσης από ασφαλιστική δικαιούχος είναι ο ιδιοκτήτης, και αν ο ιδιοκτήτης είναι πεθαμένος μπλέκει το πράγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Έχεις μπερδέψει λίγο τις έννοιες.

Πρώτα από όλα το αυτοκίνητο είναι αυτό που ασφαλίζεται και όχι κάποιο πρόσωπο, και για να είναι έγκυρη η ασφάλεια θα πρέπει τα βασικά στοιχεία (αυτοκινήτου και ιδιοκτήτη) να είναι τα σωστά, δεν βλέπω κάποιο παράδοξο εδώ.

Επίσης ο κάτοχος δεν είναι απαραίτητα και ο ιδιοκτήτης όπως νομίζεις, κάτοχος είναι αυτός που κατέχει το όχημα, που το έχει στα χέρια του. Αν πχ σου δανείσω το αυτοκίνητο μου για το σαβ/κο τότε εσύ θα είσαι κάτοχος για αυτό το διήμερο. Και φυσικά όπως καταλαβαίνεις στη δική σου περίπτωση ο μακαρίτης κάτοχος δεν είναι ο μακαρίτης, είναι η χήρα.

Πρόστιμο μέσω aade δεν επιβάλλεται αυτόματα, θα πρέπει να προηγηθεί διασταύρωση της λίστας κυκλοφορούντων οχημάτων από την εφορία με τη λίστα ασφαλισμένων από τις ασφαλιστικές.

Και τέλος "κύριος οδηγός" είναι ο οδηγός που θα χρησιμοποιεί περισσότερο το όχημα, και οι ασφαλιστικές ζητάνε τα στοιχεία του ώστε βάση με αυτά να υπολογίσουν τα ασφάλιστρα, όπως στο δικό σου παράδειγμα:

Αν αυτός που την πάει συνήθως από δω και από κει με το ΙΧ είναι πχ ο γιος της, τότε ο γιος της θα πρέπει να δηλωθεί ως κύριος οδηγός.

Πάντως σε περίπτωση θανάτου το αυτοκίνητο πάει στη σύζυγο με συνοπτικές διαδικασίες ως εξαίρετο, γιατί δεν το έχει κάνει ήδη?

Και τέλος να έχεις υπόψιν ότι σε περίπτωση αποζημίωσης από ασφαλιστική δικαιούχος είναι ο ιδιοκτήτης, και αν ο ιδιοκτήτης είναι πεθαμένος μπλέκει το πράγμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι ναι, ιδιοκτήτη εννοουσα βασικά με κάτοχο, κατάλαβα, το διατύπωσα λάθος.
Σχετικά με την ΑΑΔΕ, ξέρω ότι πρέπει να γίνει διασταύρωση, απλά δεν ξέρω πότε γίνεται. Έλεγα μήπως γίνεται κατευθείαν και υπάρξει θέμα αν για παράδειγμα μείνει για λίγες ημέρες ανασφάλιστο. Αλήθεια σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό μπορεί η Ασφαλιστική να πει Όχι δεν στο ασφαλίζω, πλήρωσε το παράβολο/πρόστιμο πρώτα γιατι περασαν κάτι μερες απ όταν εληξε η προηγούμενη ασφάλιση; Δεν εχω ακουσει κατι τετοιο ποτέ αλλά κάτι τέτοια λέγανε σε προηγούμενα μηνύματα εδώ, ακόμα και για μία μέρα χωρις ασφάλιση και με μπέρδεψε. 

Ναι θα βάλω εμένα κύριο οδηγό, νάναι σε κάποιο όνομα τέλος πάντων. Προς το παρόν κανένας δεν το χρησιμοποιεί πιο συχνά από άλλον αλλά αργότερα όταν πάω εκεί θα το χρησιμοποιω εγώ πιο συχνά.. Ξέρω ότι σχετικά εύκολα (νομίζω) γίνεται να πάει στη σύζυγο απλά τώρα αυτό είναι long story οικογενειακή που εν συντομία ειναι ως εξης: δεν προλαβαν με διάφορα που έγιναν και μενουμε πολυ μακρυα απ τη γιαγια. Καποια στιγμη τελη χειμωνα θα παει καποιος μας εκει να το τακτοποιησει (ωστε να μην υπαρχουν θεματα και με τα των αποζημιωσεων οπως λες). 

Μπηκα πριν στο σιτε της ασφαλιστικης για ονλινε αιτηση και πραγματι κανει διαχωρισμο: αρχικα ζηταει στοιχεια κυριου οδηγου και πιο μετα στοιχεία ιδιοκτήτη (αφμ, διευθυνση, τηλεφωνο και τετοια). Τωρα για συγχωρεμένο άνθρωπο μιλάμε αλλά θα τα βάλω,τετοια ωρα τετοια λόγια, τοσα τρεχουν άλλωστε σε πολλους σε ονοματα θανοντων σπιτια λογαριασμοι οχηματα. Μην πάρουν μόνο κάνα τηλέφωνο πίσω (αν και ονλινε γινεται πληρως αναφερει) και ζητήσουν επιβεβαίωση από τον...ιδιοκτήτη 😅 Αυτο με προβλημάτισε βασικά εξαρχής και έγραψα εδώ σαυτό το thread

Επεξ/σία από Neoss
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Neoss είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι ναι, ιδιοκτήτη εννοουσα βασικά με κάτοχο, κατάλαβα, το διατύπωσα λάθος.
Σχετικά με την ΑΑΔΕ, ξέρω ότι πρέπει να γίνει διασταύρωση, απλά δεν ξέρω πότε γίνεται. Έλεγα μήπως γίνεται κατευθείαν και υπάρξει θέμα αν για παράδειγμα μείνει για λίγες ημέρες ανασφάλιστο. Αλήθεια σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό μπορεί η Ασφαλιστική να πει Όχι δεν στο ασφαλίζω, πλήρωσε το παράβολο/πρόστιμο πρώτα γιατι περασαν κάτι μερες απ όταν εληξε η προηγούμενη ασφάλιση; Δεν εχω ακουσει κατι τετοιο ποτέ αλλά κάτι τέτοια λέγανε σε προηγούμενα μηνύματα εδώ, ακόμα και για μία μέρα χωρις ασφάλιση και με μπέρδεψε. 

Αυτό έλλειπε, να βγάζουν κάθε φορά επίσημη ανακοίνωση για το πότε ακριβώς θα κάνουν διασταύρωση! Σε τυχαία στιγμή κάνουν έλεγχο, και μάλιστα ελέγχουν προγενέστερη ημερομηνία, πχ στις 16/06/2017 έκαναν διασταύρωση για να εντοπίσουν ποια ήταν ανασφάλιστα στις 06/06/2017.

Επίσης αυτό που περιγράφεις, δλδ το "δεν στο ασφαλίζω αν δεν πληρώσεις πρώτα το πρόστιμο", ίσχυε για λίγο καιρό μετά την διασταύρωση που έγινε στις 06/06/2017, τώρα δεν ισχύει.

Σίγουρος 100% θα είσαι μόνο στην περίπτωση που δεν μείνει ούτε ημέρα ανασφάλιστο.

30 λεπτά πριν, Neoss είπε

Ναι θα βάλω εμένα κύριο οδηγό, νάναι σε κάποιο όνομα τέλος πάντων. Προς το παρόν κανένας δεν το χρησιμοποιεί πιο συχνά από άλλον αλλά αργότερα όταν πάω εκεί θα το χρησιμοποιω εγώ πιο συχνά.. Ξέρω ότι σχετικά εύκολα (νομίζω) γίνεται να πάει στη σύζυγο απλά τώρα αυτό είναι long story οικογενειακή που εν συντομία ειναι ως εξης: δεν προλαβαν με διάφορα που έγιναν και μενουμε πολυ μακρυα απ τη γιαγια. Καποια στιγμη τελη χειμωνα θα παει καποιος μας εκει να το τακτοποιησει (ωστε να μην υπαρχουν θεματα και με τα των αποζημιωσεων οπως λες). 

Όποιος και να μπει ως κύριος οδηγός δεν κάνει διαφορά, εκτός και αν το χρησιμοποιεί νέος οδηγός, σε τέτοια περίπτωση πρέπει να δηλωθεί ώστε να πληρωθεί επασφάλιστρο νέου οδηγού.

Όσο για το "μακριά" δεν είναι δικαιολογία για να αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους, ας το κάνει κάποιος από αυτούς που ούτως ή άλλως την βοηθάνε (την πάνε εδώ και εκεί με το ΙΧ της) ή στη χειρότερη κάποιος διεκπεραιωτής.

36 λεπτά πριν, Neoss είπε

Μπηκα πριν στο σιτε της ασφαλιστικης για ονλινε αιτηση και πραγματι κανει διαχωρισμο: αρχικα ζηταει στοιχεια κυριου οδηγου και πιο μετα στοιχεία ιδιοκτήτη (αφμ, διευθυνση, τηλεφωνο και τετοια). Τωρα για συγχωρεμένο άνθρωπο μιλάμε αλλά θα τα βάλω,τετοια ωρα τετοια λόγια, τοσα τρεχουν άλλωστε σε πολλους σε ονοματα θανοντων σπιτια λογαριασμοι οχηματα. Μην πάρουν μόνο κάνα τηλέφωνο πίσω (αν και ονλινε γινεται πληρως αναφερει) και ζητήσουν επιβεβαίωση από τον...ιδιοκτήτη 😅 Αυτο με προβλημάτισε βασικά εξαρχής και έγραψα εδώ σαυτό το thread

Είπαμε ζητάει στοιχεία ιδιοκτήτη, οπότε στοιχεία ιδιοκτήτη πρέπει να δώσεις, και ας είναι συγχωρεμένος.

Επίσης μην φοβάσαι, αν έχει κάποιο ενδοιασμό η ασφαλιστική για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει να δει την άδεια, δεν θα ζητήσει τηλεφωνική επιβεβαίωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...