Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανε αυτο που σου ειπε το παπι απο πανω!!

Μα το προηγουμενο μου ποστ πριν το δικο σου αναφερω ηδη οτι με το προγραμμα που μου προτεινε ειδα αυτες τις θερμοκρασιες. (hdwnfo.com)

Εκεινο αναφερει το καταραμενο FCH= 62 C.

Απο τη μια λοιπον εχουμε το hwinfo να αναφερει FCH=62 βαθμους

και απο την αλλη το cpuid να αναφερει TMPIN1 min= 71 max=93

Ενας αισθητηρας που απλα δεν υπαρχει, προκαλει αυτη τη λαθος ενδειξη παντου. ?

Δημοσ.

Μα το προηγουμενο μου ποστ πριν το δικο σου αναφερω ηδη οτι με το προγραμμα που μου προτεινε ειδα αυτες τις θερμοκρασιες. (hdwnfo.com)

Εκεινο αναφερει το καταραμενο FCH= 62 C.

Απο τη μια λοιπον εχουμε το hwinfo να αναφερει FCH=62 βαθμους

και απο την αλλη το cpuid να αναφερει TMPIN1 min= 71 max=93

Ενας αισθητηρας που απλα δεν υπαρχει, προκαλει αυτη τη λαθος ενδειξη παντου. ?

Sorry απαντησα χωρις να δω που αναφεροσουν....

Ο αισθητητρας υπάρχει... απλα και για να στο πω χονδρικά και κατανοητα δεν είναι συνδεδεμένος σε καποιο part οποτε και κανει report οτι ναναι...

Παντως δεν είναι μονο εκει το προβλημα .. και στον επεξεργαστή οι θερμοκρασίες που σου δίνουν τα προγράμματα δεν είναι σωστες...

Δεν γινεται να εχεισ 8 και 18 βαθμους στον επεξεργαστή με 30 βαθμους θερμοκρασια περιβαλλοντος... Προφανώς καποια ασυμβατότητα παιζει με τα προγραμματα και τους αισθητηρες της μητρικής σου... για αυτό σου είπα αλωστε να εμπιστευεσαι προς το παρον μονο το Bios που τα δίχνει πιο λογικά τα πραγματα!

Δημοσ.

Λοιπον, ενω σε ενα reboot που εκανα τωρα ειδα στο bios , system 34-35 βαθμους, cpu- 29-30 βαθμους.

Τι συμβαινει ομως μεσα σε περιβαλλον win 7. ?

Μπηκα στα win και το πρωτο που εκανα αμεσβς ηταν να τρεξω το easytune6 προγραμμα που συνοδευε τη μητρικη.

Στο δικο του μονιτορ ειδα system-35 και cpu 31.

Καθως φορτωσαν ολες οι διεργασιες και η cpu ηταν idle, ειδα να πεφτει μεχρι 19 βαθμους.

Μολις πατησα τον firefox να ποσταρω το κειμενο αυτο, η cpu ανεβηκε στα 33 c.

Μηπως μεσω win η cpu πεφτει σε καμια κατασταση οικονομιας σε idle. ?

Φυσικα μεσα απο το easytune6, εβλεπα και το fan cpu να ανεβοκατεβαζει στοφες οταν η θερμοκρασια ανεβοκατεβαινε.

Οποτε ισως μεσω bios δεν φαινεται αν η cpu ριχνει κατα καποιο τροπο την ισχυ της και αρα τη θερμοκρασια.

Απο τα λεγομενα σας μεχρι τωρα παντως, αυτο που με καιει, οι 62 βαθμοι + , ειναι πλασματικοι και δεν ειναι απο καποιο part της μητρικης ετσι. ?

Δημοσ.

Λογω της ασυμβατοτητας των προγραμματων μετρησης και του liano,αυτα δεν δειχνουν σωστα τις θεμοκρασιες στον επεξεργ και μαλιστα τις χαμηλες(προς τα κατω)...εγω χρησιμοποιω το AIDA64 που δειχνει τις ιδιες θερμοκρασιες με το ΕΤ6 και μαλιστα απο φορουμς που διαβασα οι προς τα πανω θερμοκρασιες που δειχνουν ειναι οι σωστες(aida,et6)...οποτε λαμβανω υποψιν μονο τις υψηλες(προς τα πανω)..Επισης οι liano εχουν υψηλης ακριβειας σενσορες εφοδασμενους απο την AMD (λογου της ιδιαιτεροτητας κατασκευης τους με ενσωμ GPU) στους πηρυνες και οταν υπαρξει προβλημα κανουν throtling or shutdown...Εν κατακλειδι...μην αγχωνεσαι για temps..δινε βαση μονο στην ενδειξη θερμοκρασιας της cpu μονο σε medium or full load οπου εκει το aida64 και το et6 δειχνουν το σωστο....

Δημοσ.

Καταλαβα, ευχαριστω. Απλα η τρομαρα μου ηρθε γιατι ενω το Ετ6 δινει 2 μετρησεις (system, cpu) το cpuid εδινε παραπανω απο 2 και υπεθεσα οτι μετρουσε και κατι αλλο επανω στη μητρικη, το οποιο κατι αλλο, ανεβαζε απο 63-90+.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...