warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 προσφατως εβαλα (προς αντικατασταση) μια μητρικη gigabyte GA-A75M-D2H και εναν επεξεργαστη AMD A4-3400 APU. Εγκαθιστωντας και το software easytune6 βλεπω τις θερμοκρασιες που δειχνει. System:40 cpu: 18 Ωραια μεχρι εδω. Εχω βαλει για να βλεπω τις θερμοκρασιες και το cpuid hd monitor. Εδω αρχιζουν τα παλαβα. Αυτο δειχνει τα εξης: amd a4 3400 temperatures: core 0# = 8 C core 1# = 8C (αυτο παλι πως γινεται σε δωματιο με 25 βαθμους τωρα, ουτε σε ψυγειο να ηταν) Πιο πανω οπως στην καρτελα σε κατηγορια temperatures (υποθετω μετρηση στη μητρικη ?????) γραφει: TMPIN0 = value 35-------min 35----------max 35 TMPIN1 = value 65-------min 61----------max 95 TMPIN2 = value 19-------min 17----------max 36 Ti στο καλο μετραει βρε παιδια αυτο το TMPIN1 και εχω min 60αρια και max 95 σε ενα δωματιο οπου αεριζεται και ειναι δροσερο-παγωμενο. ? Το pc σεταριστηκε πριν λιγες μερες και δεν υπαρχει πουθενα σκονη, ολοι οι ανεμιστηρες δουλευουν κανονικα, δεν εχω πειραξει ρολογια o/c. Προκειται για καποιο σφαλμα μετρησης του προγραμματος cpuid. ή να αρχισω να ανησυχω. ?
stm00192 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Γενικα οτι ναναι σου διαβαζει το προγραμμα ειδικα στην cpu.. δες θερμοκρασιες απο bios!
discoboyminimal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 δοκιμασε coretemp.μου ειναι εμπιστω εμενα..
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Εκανα επανεκκινηση και ειδα: bios: system: 35 cpu=29 και το cpuid hd monitor συνεχιζει: TMPIN1 = 71 C---MAX=93 Δεν εχω καταλαβει τι υποτιθεται οτι μετραει το TMPIN1. Καποια θερμοκρασια σε core, γενικα τη cpu, θερμοκρασια μητρικης, η κατι αλλο. ? Θα μπορουσα να υποθεσω οτι τα TMPIN 0,1,2 μετρουν τους 2 πυρηνες και τη μητρικη. Ειναι ομως ετσι. ? Υπαρχει περιπτωση να μετραει μονο τη γενικη θερμοκρασια της cpu, τη μητρικη, και κατι αλλο.? Και αυτο το αλλο να εμφανιζει τοση μεγαλη θερμοκρασια. ? Γιατι πιο κατω το cpuid εμφανιζει τη θερμοκρασια των 2 cores, οποτε οι πιο πανω μετρησεις ισως δεν αφορουν καθολου τη cpu (τα cores) οποτε περισσευει μια ενδειξη. Μηπως μετραει κανενα bridge ή κατι αλλο επανω στη μητρικη, ή βλακεια ειπα. ? To core temp που εβαλα μολις τωρα, μου δειχνει εναν αριθμο μονο, σαν να ειχα μονοπυρηνο και η τιμη που δειχνει ειναι min=8 max=22
discoboyminimal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 κανα update το bios το εχεισ κανει?
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Σε μια καρτελα cpuid στο site τους βλεπω οτι αντι να εμφανιζει τα : TMPIN0 TMPIN1 TMPIN2 Τα εμφανιζει ως εξης; CPU PWM Chipset Οποτε να θεωρησω οτι το TMPIN1 ειναι το PWM. ? Και τι ειναι αυτο. ? Οχι δεν εχω κανει bios update. Θα κανω να δω αν αλλαξει κατι.
stm00192 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μην αγχωνεσαι τπτ δεν ειναι απλα το hwmonitor δεν διαβαζει σωστα τους αισθητηρες μητρικης και επεξεργαστη σωστα. Ειναι θεμα του προγραμματος και οχι καποιο προβλημα με το μηχανημα σου! Το biosfär update αν υπαρχει μπορει να βοηθησει μπορει και οχι. Εσυ γενικα να εμπιστευεσαι temps μονο απο το bios.
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Το bios μου ειναι το τελευταιο. Υπαρχει αλλο ενα beta οπου εχει απλα κατι ασχετο. Οποτε να θεωρησω οτι ολα πανε καλα και απλα φταιει το cpuid ?
discoboyminimal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 ναι.μεσα στο bios τι θερμοκρασιες σου λεει?
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Στο bios εχω cpu 29 και system 35
sobi1984 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 να ξερεις γενικα οτι oi liano εχουν προβλημα συμβατοτητας με προγραμματα οπως coretemp +hw monitor... στον α3850 εχω πετυχει και 3 βαθμους....
Αλκης K. Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 μην ασχολησαι καθολου.τα ιδια λεει και ο δικος μου LIANO.Aν δεν κανω λαθος αυτος ο αισθητηρας δεν υπαρχει και το προγραμμα λεει μια τυχαια τιμη
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Α οκ. Τοτε εμπιστευομαι το bios και αφου οι τιμες ειναι normal θα παψω να ανησυχω. Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας.
duffyduck Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 κατεβασε το hwinfo: http://www.hwinfo.com/ και δες τι σου δειχνει για θερμοκρασιες απο τους sensors
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 κατεβασε το hwinfo: http://www.hwinfo.com/ και δες τι σου δειχνει για θερμοκρασιες απο τους sensors Αυτο το προγραμμα ενω στο μεγαλο μου pc, λεει τι ειναι ο καθε sensor (π.χ. core, cpu, gpu, κλπ κλπ) στο pc που εχω το προβλημα τα αναφερει ως εξης: amd 10h+ cpu thermal sensor CPUO= 8.4 c system 36 c FCH 62 C CPU 18 C Αντε παλι αυτο το 62αρι. Δεν εχω καταλαβει τι στο καλο ειναι. (FCH= Fusion controller hubs) ?????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα