Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανέλαβα την μετακίνηση ενός γραφείου από ένα δωμάτιο σε άλλο. Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Ορίστε η κατάσταση:

Είναι ένα γραφείο που αποτελείται από:

1 υπολογιστή που λειτουργεί σαν server,

2 υπολογιστές, που λειτουργούν σαν τα PC1 και PC2.

Ο ένας από τους υπολογιστές συνδέεται με τον server μέσω αυτού: http://115.124.123.2...VM-4K_right.png.

Μάλιστα, έμεινα έκπληκτος καθώς αυτοί οι δύο μοιράζονταν την ίδια οθόνη και στον server σύνδεσα και ένα καλώδιο jack, σαν αυτά στα ακουστικά, που ήταν μαζί με την οθόνη του Server.

Ο άλλος απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να συνδέεται με τον server μέσω μιας άλλης συσκευής που είχαν στο γραφείο:

http://www.watware.c...tgear_FS105.jpg (1o ερώτημα) .

Στην προηγούμενη συσκευή είναι συνδεδεμένο μέσω Ethernet και ένα ADSL router, το οποίου η γραμμή δεν ξέρω άμα καταλήγει στον τοίχο (αυτό κάτω από το "ADSL") (2ο ερώτημα).

Εκτός αυτών σε έναν άλλο τοίχο ήταν μια ISDN συσκευή η οποία πάνω της είχε έναν ISDN/ADSL splitter.

Αυτός ο splitter πάνω του είχε μια υποδοχή για γραμμή, η οποία δεν ξέρω που καταλήγει (3ο ερώτημα)

Στο ISDN είναι συνδεδεμένα δύο καλώδια που καταλήγουν σε δύο τηλέφωνα (σε γραφεία) καθώς και ένα fax, νομίζω... Τα τηλέφωνα τα βρήκα, αλλά με το fax δεν ξέρω τι θα κάνω, που θα το συνδέσω και έτσι (4ο ερώτημα).

Παιδιά, άμα με βοηθήσετε θα σας είμαι αιώνια ευγνώμων.

Να προσθέσω ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάω στο γραφείο, αλλά αύριο το πρωί, όταν θα έρθουν και οι άνθρωποι του ΟΤΕ να συνδέσουν το Internet απ' ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

συγγνώμη άμα σε δυσκολεύω... Άμα γνωρίζεις κάτι για κάποιο από τα ερωτήματα, θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μου. Σε εκείνες τις προτάσεις με τα ερωτήματα δεν βγάζω άκρη.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μα πραγματικά δε καταλαβαίνω ποιες είναι οι ερωτήσεις.

Πχ 3ο ερώτημα: Ρωτάς που τυχόν καταλήγει; Σε τηλέφωνο, συναγερμό, κέντρο, άλλο fax... Μόνο εσύ μπορείς να το δεις αυτό.

Ερώτημα 2ο: Ρωτάς αν όντως καταλήγει στον τοίχο;

Τα υπόλοιπα ερωτήματα δε καταλαβαίνω ποιο είναι η ερώτηση πραγματικά...

Δημοσ.

Έλα ρε άδικε μην γίνεσαι άδικος, αφού ένα kvm switch είδε και έμεινε έκπληκτος....

Τώρα γιατί δέχτηκε να αναλάβει τέτοια μεταφορά,αυτό εγώ δεν το κατάλαβα.

Δημοσ.

Για το 1ο, ο δεύτερος switch είχε συνδεδεμένα ethernet καλώδια που νομίζω ένα από αυτά έφτανε στο ethernet slot του PC2.

Για το 2ο, αυτό ρωτάω, απλά δεν είμαι σίγουρος, το ADSL καταλήγει στον τοίχο ή άλλο καλώδιο.

Για το 3ο, ο splitter που είναι κολλημένος πάνω στο ISDN μηχάνημα, έχει μια υποδοχή που παλιά είχε ένα καλώδιο (γραμμή ή ethernet, δεν είμαι σίγουρος) που γενικά μιλώντας δεν ξέρω που καταλήγει...

Για το 4ο, πάνω στον ISDN έχω συνδέσει ένα αντάπτορα με 2 θύρες οι οποίες καταλήγουν στα τηλέφωνα, αλλα θυμάμαι ότι το fax (που είναι από τα παλιά) είχε ένα άλλο καλώδιο που έφτανε στο ISDN.

#theELF, άσε φίλε, και εγώ που νόμιζα ότι ήξερα από υπολογιστές... Το μυαλό και μου και μια λύρα... Δεν περίμενα να μπερδευτώ τόσο.

Δημοσ.

Το δεύτερο kvm switch που λες τυχαίνει να είναι ethernet switch.. Απλά του δίνεις μια γραμμή internet σε όποια θύρα και από τις άλλες τραβάει internet άλλος/άλλοι υπολογιστές..

Για την μετακόμιση, απλά σημείωσε που είναι το κάθε τι, και ξαναβάλτα όπως είναι στο άλλο μέρος.. Γράψε και τις ip που έχουν αν είναι στατικ, μην τυχόν και έχεις κανά θέμα με τον σέρβερ..

Δημοσ.

#kostastnt, τα πράγματα είναι ήδη στο νέο δωμάτιο. Ήμουν ιδιαίτερα βλάκας ώστε να νομίζω ότι θα μπορούσα να θυμηθώ που ήταν τι...

Αυτό που λές στην αρχή, σε ποιό ερώτημα πάει, στο 2ο ;

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Πάει στο 1 και το 2

Βασικά αυτό που «συνδέει» όπως λες τους πρώτους δυο Η/Υ δεν τους συνδέει αλλά επιτρέπει απλά να χειρίζεσαι και τους δυο Η/Υ από τα ίδια περιφερειακά.

Και οι 3 Η/Υ συνδέονται με το δεύτερο που δείχνεις, δηλαδή το ethernet switch, δηλαδή θα βάλεις από ένα ethernet για τον κάθε Η/Υ + το ethernet του router αν θες να έχουν και ιντερνέτ.

Δημοσ.

να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία του χώρου (ο οποίος φυσικά θα πρέπει να πληρωθεί).

η σωστή δουλειά έτσι πρέπει να γίνεται.

για το ότι δεν ξέρεις και ανέλαβες (ή καλύτερα νομίζεις ότι ξέρεις), δε θα σχολιάσω. ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματα του.

λυπάμαι εάν είμαι σκληρός ή φαίνομαι αγενής, αλλά έτσι είναι.

• Like 1
Δημοσ.

να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία του χώρου (ο οποίος φυσικά θα πρέπει να πληρωθεί).

η σωστή δουλειά έτσι πρέπει να γίνεται.

Εγώ λέω να κλειδώσουμε τη κατηγορία hardware & να τη καταργήσουμε. Στη συνέχεια να ακολουθήσουν & οι υπόλοιπες κατηγορίες & στο τέλος να καταργήσουμε το forum...

(τι λες, θα πετύχει εσένα; με 1 πμ γίνεται η δουλειά)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με βοήθησαν, έστω και λίγο. Προτιμώ να μην απολογηθώ γιατί μόνο καλό δεν θα προκαλέσω. Θα σας ενημερώσω αύριο για την εξέλιξη.

Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ το δικηγόρο του διαβόλου; Πέρα απο -σημαντικές πολλές φορές- βοήθειες σε συμβουλευτικό βαθμό το φορουμ παραμένει φορουμ. Σε κάποιες περιπτώσεις ο επαγγελματίας όμως είναι απαραίτητος.

Και δεν πρόκειται για τρομερό έξοδο για μια εταιρεία το να επισκεφτεί ένας IT για 1-2 ώρες ώστε να μεταφερθούν ολα σωστά και να μην ψάχνεται ο άνθρωπος σε πράγματα που τα βλέπει πρώτη φορά. Στο κάτω κάτω απο θέμα εργατοωρων μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται έτσι.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...