BaNcU Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Ανέλαβα την μετακίνηση ενός γραφείου από ένα δωμάτιο σε άλλο. Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Ορίστε η κατάσταση: Είναι ένα γραφείο που αποτελείται από: 1 υπολογιστή που λειτουργεί σαν server, 2 υπολογιστές, που λειτουργούν σαν τα PC1 και PC2. Ο ένας από τους υπολογιστές συνδέεται με τον server μέσω αυτού: http://115.124.123.2...VM-4K_right.png. Μάλιστα, έμεινα έκπληκτος καθώς αυτοί οι δύο μοιράζονταν την ίδια οθόνη και στον server σύνδεσα και ένα καλώδιο jack, σαν αυτά στα ακουστικά, που ήταν μαζί με την οθόνη του Server. Ο άλλος απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να συνδέεται με τον server μέσω μιας άλλης συσκευής που είχαν στο γραφείο: http://www.watware.c...tgear_FS105.jpg (1o ερώτημα) . Στην προηγούμενη συσκευή είναι συνδεδεμένο μέσω Ethernet και ένα ADSL router, το οποίου η γραμμή δεν ξέρω άμα καταλήγει στον τοίχο (αυτό κάτω από το "ADSL") (2ο ερώτημα). Εκτός αυτών σε έναν άλλο τοίχο ήταν μια ISDN συσκευή η οποία πάνω της είχε έναν ISDN/ADSL splitter. Αυτός ο splitter πάνω του είχε μια υποδοχή για γραμμή, η οποία δεν ξέρω που καταλήγει (3ο ερώτημα) Στο ISDN είναι συνδεδεμένα δύο καλώδια που καταλήγουν σε δύο τηλέφωνα (σε γραφεία) καθώς και ένα fax, νομίζω... Τα τηλέφωνα τα βρήκα, αλλά με το fax δεν ξέρω τι θα κάνω, που θα το συνδέσω και έτσι (4ο ερώτημα). Παιδιά, άμα με βοηθήσετε θα σας είμαι αιώνια ευγνώμων. Να προσθέσω ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάω στο γραφείο, αλλά αύριο το πρωί, όταν θα έρθουν και οι άνθρωποι του ΟΤΕ να συνδέσουν το Internet απ' ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης. Ευχαριστώ
hawkpilot Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Θα είμαι κάπως άκομψος και ίσως λίγο σκληρός αλλά... έχεις ιδέα από δίκτυα? Η περιγραφή που δίνεις δε βοηθάει καθόλου - προσωπικά δεν καταλαβαίνω τί ρωτάς - μήπως να σε βοηθήσει κάποιος λέγοντάς σου που πρέπει να κάνεις συνδέσεις; Για αρχή, εκτέλεσε την εντολή >ipconfig /all σε όλους τους υπολογιστές (server & 2 pc) για να πάρουμε μία ιδέα (όσο γίνεται) της τοπολογίας του δικτύου.
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 δεν ξερω αν θα σου φανουν ευκολες οι απαντησεις αλλα παμε. το 1ο ερωτημα ειναι ενα switch.πανω στο switch θα συνδεθουν ολα τα pc και ο server οπως και ο adsl router. για το kvm δεν εχει σχεσημε το ιντερνετ ειναι απλα να μην εχεις 2 keyboard 2 οθονες 2 Mouse αλλα να εχεις ενα και να ελεγχεις και τα 2 Pc.δεν μας απασχολει καπου. η γραμμη απο το adsl router θα πηγαινει στο κουτακι που γραφει Isdn /adsl splitter στην θεση Modem/router. το Line του splitter παει στην γραμμη που θα φερει ο οτε. το Phone του splitter πηγαινει στο netmod του οτε απο το netmod του οτε βγαινουν 4 υποδοχες. α.ab1 β.ab2 γ. 2 χ s0 αν καποια συσκευη απο ολες αυτες ειναι Isdn θα παει στην s0. αν ειναι ολες αναλογικες τοτε το ενα τηλεφωνο θα παει στην ab1 το fax θα παει στην ab2 και το δευτερο τηλεφωνο θα παει πανω στο fax.λογικα το fax το ειχατε μαζι με καποιο τηλεφωνο η οχι? αλλιως θα χρειαστεις ενα τηλεφωνικο διακλαδωτη που απο μια υποδοχη κανει 2.απλα πρεπει να μου πεις πος τα ειχατε.αν το φαξ ηταν παρεα με τα τηλεφωνα η οχι. 1
BaNcU Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 #poulinos, ευχαριστώ πολύ, είσαι πολύ καλός... Είναι λίγο μπερδεμένο. Αύριο το μεσημέρι, θα ενημερώσω πως πήγε. Και να ξέρεις, μου έδωσες την πιο βοηθητική απάντηση εδώ στο forum...
poulinos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 αν και τα εχουμε πει και Pm ενημερωσε αν ολα πηγαν καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα