Προς το περιεχόμενο

OCZ Vertex 3 vs OCZ Vertex 4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, θελω να κανω μια αγορα SSD και ειδα τον νεο Vertex 4 ο οποιος οι διαφορες του με τον 3 ειναι αυτες:

Vertex 4 Performance 128 GB Sequential Reads 560 MB/s Sequential Writes 430 MB/s Random 4k Read IOPS 90,000 IOPS Random 4k Write IOPS 85,000 IOPS Maximum IOPS 120,000 IOPS

VS

Vertex 3 120GB Ταχύτητα ανάγνωσης, μέσων 550 MB/s Ταχύτητα γραφής, μέσων 500 MB/s Random write (4KB) 60000 IOPS Random read (4KB) 20000 IOPS Ρυθμός μεταφοράς δεδομένων 6 Gbit/s

το αλλο θεμα παλι ειναι οι διαφορες στην τιμη που εχει ο ενας με τον αλλον...

ποιος ειναι πιο καλος, αξιζει να δωσω τη διαφορα για να παρω τον 4???

(ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΤΟΝ AGILITY 3, ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΔΙΣΚΟ Κ ΤΟΝ AGILITY ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ)

Δημοσ.

Σκοπεύεις να βάλεις ssd δίσκο για δεύτερο, γιατί; Για να αποθηκεύεις εκεί αρχεία; Σε τι δεν σε καλύπτει ο Agility 3 σαν ssd και θέλεις να τον κάνεις αποθήκη;

• Super Moderators
Δημοσ.

btw οι ταχύτητες που έχεις βάλει για τον Vertex 4 δεν ισχύουν πλέον, έχουν βελτιωθεί με νέα firmwares :P

Δημοσ.

Τι ταχυτητες εχεις με τον agility;

Σκοπεύεις να βάλεις ssd δίσκο για δεύτερο, γιατί; Για να αποθηκεύεις εκεί αρχεία; Σε τι δεν σε καλύπτει ο Agility 3 σαν ssd και θέλεις να τον κάνεις αποθήκη;

οι ταχυτητες μου ειναι Write Speed 500 MB/s,Read Speed 525 MB/s...

o Agility ειναι στο πλαισιο για αντικατασταση διοτι καηκε στον 1 χρονο(αν τον αντικαταστισουν)

εχω ξενερωσει γιατι ειχα απ την αρχη προβληματα και ετσι αποφασισα να παρω εναν αλλο δισκο κ εννοειτε οχι τον ιδιο και επειδη βγηκε ο 4 ειπα να κανω την υπερβαση... αν φτιαχτει ο αλλος κ μου τον αντικαταστησουν θα τον εχω σαν δευτερο...

btw οι ταχύτητες που έχεις βάλει για τον Vertex 4 δεν ισχύουν πλέον, έχουν βελτιωθεί με νέα firmwares :P

δηλαδη τι εννοεις ρε φιλε μου, τι firmwares???

• Super Moderators
Δημοσ.

δηλαδη τι εννοεις ρε φιλε μου, τι firmwares???

οι ταχύτητες που αναφέρει η OCZ είναι με το αρχικό firmware του SSD όταν είχε πρωτοβγεί, από τότε έχουν βγει κι άλλα με τα οποία κάνεις update τον SSD και βελτιώνονται οι επιδόσεις του...

http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_4_and_Agility_4/

• Like 1
Δημοσ.

οι ταχύτητες που αναφέρει η OCZ είναι με το αρχικό firmware του SSD όταν είχε πρωτοβγεί, από τότε έχουν βγει κι άλλα με τα οποία κάνεις update τον SSD και βελτιώνονται οι επιδόσεις του...

http://www.ocztechno..._and_Agility_4/

εισαι θεος θα πω του φιλου μου να κανει το update για τον agility 3 που εχει και αυτος...

δηλαδη αξιζει η αγορα του Vertex 4??? και αμα μπορεις εξηγεισε μου τι ειναι αυτα τα random 4k κ.τ.λ που ειναι παραπανω απ τον 3, γιατι τα read&wright ειναι παραπανω του 3... εκτος κ αν αλλαζει και αυτο στο firmware...

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις να δεις τι θα γίνει με τον Agility3. Μπορεί να σου φέρουν καινούριο δίσκο σαν αντικατάσταση και να μην χρειάζεται να αγοράσεις κάποιον.

Από και και πέρα αν επιμένεις για αγορά ssd εγώ σου προτείνω έναν από τους επόμενους:

1. Ocz Vertex 4 128Gb
  2. Samsung 830 128Gb

Προσωπικά θα επέλεγα τον Vertex 4. Πάντως με τον Vertex 3 δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι, ο 4 φέρει βελτιώσεις σε πολλά θέματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

εισαι θεος θα πω του φιλου μου να κανει το update για τον agility 3 που εχει και αυτος...

δηλαδη αξιζει η αγορα του Vertex 4??? και αμα μπορεις εξηγεισε μου τι ειναι αυτα τα random 4k κ.τ.λ που ειναι παραπανω απ τον 3, γιατι τα read&wright ειναι παραπανω του 3... εκτος κ αν αλλαζει και αυτο στο firmware...

δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για το θέμα επιδόσεων στους Vertex 3/Agility 3, μόνο διορθώσεις για bugs/stability κι έτσι...

προφανώς κι αξίζει, ανώτερος δίσκος κατά την άποψή μου

ρίξε μια ματιά στο roundup των παιδιών του hwbox, τα εξηγούν σωστά πιστεύω http://www.hwbox.gr/reviews/16557-ssd-roundup-2012-battle-middle-earth.html#content_start

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις να δεις τι θα γίνει με τον Agility3. Μπορεί να σου φέρουν καινούριο δίσκο σαν αντικατάσταση και να μην χρειάζεται να αγοράσεις κάποιον.

Από και και πέρα αν επιμένεις για αγορά ssd εγώ σου προτείνω έναν από τους επόμενους:

1. Ocz Vertex 4 128Gb

2. Samsung 830 128Gb

Προσωπικά θα επέλεγα τον Vertex 4. Πάντως με τον Vertex 3 δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι, ο 4 φέρει βελτιώσεις σε πολλά θέματα.

με καλυψες πληρως, θα αγορασω τον 4 και αν φτιαχτει ο agility θα τον βαλω στον laptop... χαχαχα, σφαιρα θα πηγαινει ο laptop...

Δημοσ.

Αν έχεις και laptop που καραδοκεί να τσιμπήσει τον Agility 3 (που εύχομαι να έρθει πίσω σιδερένιος), τότε μην το σκέφτεσαι καν. Βουρ στο ψητό και καλές αγορές.

Απλά στην αρχή σκέφτηκα ότι θα ήταν κρίμα σε περίπτωση που σου έφερναν πίσω τον Agility, να μείνει στο ράφι λόγω αγοράς άλλου.

• Like 1
Δημοσ.

σημερα το πρωι δεχτηκα τηλ απο το πλαισιο κ μου ειπαν πως ο δισκος μου Αgility 3 ειναι οντως καμμενος και μου στελνουν σημερα καινουργιο... χαχαχα μου εφτιαξαν τι μερα... βεβαια τα μεταφορικα τις αποστολης του που ειναι 5.00ευρω τα επιβαρυνομαι εγω,ας παει στα κομματια, αφου τον αντικατεστησαν ουτε του παπα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_4_and_Agility_4/

Φίλε μου άμα κάνω update το firmware θα σβηστούν τα δεδομένα που έχω στον SSD? Απάντησε μου σε αυτό σε παρακαλώ...

Δημοσ.

όχι βέβαια, αλλά αν πήρες πρόσφατα τον SSD λογικά θα έχει το τελευταίο...

Εισαι σιγουρος;

Οι οδηγιες αλλα λενε παντως

Proceeding with this update will result in complete loss of data on the SSD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...