Chekedaki Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μπααααααααααα...... Το ξέρω γιατί έχω διαβάσει για αυτά. Ένα αρχείο φτιάχνει το msn και αυτό είναι xml. Όταν το ανακτάς μετά από "μόνιμη" διαγραφεί επιστρέφει ως αρχείο χωρίς επέκταση και μετά εσύ προσπαθείς να το φτιάξεις μέχρι που πεθαίνεις (προφανώς) μπροστά στο PC σου... Εννοείται χωρίς να το έχεις ανοίξει. Λίγο humor αλλά μάλλον θα πεθάνω αληθινά.
bnvdarklord Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Αν το αρχείο που ψαχνεις ειναι xml, τοτε κανονικα αν το ανακτούσες θα επρεπε να ανοιγει με ενα απλο notepad ανεξάρτητα της επέκτασης. Οποτε είτε ανέκτησες λαθος αρχείο, είτε εχουν καταστραφεί καποια δεδομένα του με αποτέλεσμα να το διαβάζει λαθος.
Directx Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Το ότι βρήκες το αρχείο με την σωστή ονομασία και περίπου το ίδιο μέγεθος δεν λέει τίποτα καθώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το *περιεχόμενο του το οποίο μπορεί απλά να έχει διαγραφεί από κάποιο άλλο περιεχόμενο το οποίο αντικατέστησε τμήματα του προγενέστερα διαγραμμένου αρχείου κλπ. και το οποίο με την σειρά του διαγράφηκε και αυτό κοκ, σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα (εκτός και αν αποτανθείς σε ειδικευμένες εταιρίες Data Restore). Γενικά, ο εμπειρικός μου κανόνας λέει ότι δύσκολα μπορείς να επαναφέρεις μικρά σε μέγεθος αρχεία ειδικά όταν έχουν περάσει αρκετές μέρες από την διαγραφή τους και ο υπολογιστής χρησιμοποιείται στο μεσοδιάστημα κανονικά. Αν είσαι τυχερή μπορεί να αποτελέσεις εξαίρεση στον κανόνα. * o Messenger κρατάει και κάποια αρχεία ".log" σε binary μορφή (από ότι βλέπω) - αλλά εσύ πάω στοίχημα ότι ψάχνεις τα .xml που αποθηκεύονται στο "Ληφθέντα αρχεία\username\.." του My Documents (τουλάχιστον σε XP). Αυτά πρέπει να κάνεις restore (και να ελπίζεις να είναι αναγνώσιμα - κάποια τμήματα τους είναι γραμμένα στα Αγγλικά -πχ "FriendlyName"- οπότε θα τα διάβαζες ανεξαρτήτως Unicode ώστε να γνωρίζεις ότι πρόκειται για τα αρχεία που ψάχνεις διαφορετικά game over). Καλή τύχη! 1
geo1st487 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν, την προηγούμενη βδομάδα είχα μια συζήτηση στο msn προσωπική και αποφάσισα να σβήσω το αρχείο της συζήτησης. Μέγα λάθος φυσικά αφού τελικά χρειάζομαι αυτό το αρχείο ως απόδειξη ότι είμαι ενα πιστό και υπάκουο κορίτσι. Γεια σου Chekedaki Μην αγχωνεσαι αν τελικα δεν βρεις το αρχειο. Απλως θα χρειαστει να επαναλαβεις τη συνομιλια με το συγκεκριμενο ατομο (να το επιδιωξεις δηλαδη) και η κουβεντα να εχει περιεχομενο που να αποδεικνυει οτι εισαι να πιστό και υπάκουο κορίτσι 1
pmav99 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Για την ιστορία, να ξέρεις ότι η διαδικασία μέσω της οποίας ανακτούμε αρχεία περιλαμβάνει ένα πολύ πολύ σημαντικό βήμα. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!!! (sorry για τις φωνές) Κατευθείαν όμως. Αφού τον κλείσουμε, βάζουμε ένα linux live cd, κάνουμε mount το δίσκο που μας ενδιαφέρει ως read-only και χρησιμοποιούμε κάποιο από τα προγράμμματα που υπάρχουν σε linux για αυτή τη δουλειά. Πχ http://foremost.sourceforge.net/. Υπάρχουν φυσικά και αντίστοιχα για windows, αλλά το βήμα που ανέφερα είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση αν θέλουμε η ανάκτηση να είναι επιτυχής. O λόγος που απατείται αυτή η διαδικασία είναι ο εξής. Όταν διαγράφουμε ένα αρχείο, το λειτουργικό σύστημα δεν κάνει τίποτα άλλο, εκτός από το να σημειώνει τις θέσεις μνήμης που καταλάμβανε το αρχείου ως κενές, ως θέσεις δηλαδή που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει για την εγγραφή ενός άλλου αρχείου. Όσο λειτουργεί ο υπολογιστής, οι πιθανότητες να γραφεί ένα νέο αρχείο στις θέσεις αυτές αυξάνονται διαρκώς, ιδίως αν πρόκειται για τον C (όπως συμβαίνει μάλλον στην περίπτωση σου). 1
defacer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Defacer!!! Έκανα ότι μου είπες, αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο ότι έχω στα χέρια μου xml. Εγώ όμως είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το αρχείο γιατί στο πρόγραμμα ανάκτησης μου έδειξε το όνομα της επαφής που μιλούσα συν ότι τα KB είναι από όσο θυμάμαι στα ίδια μεγέθη. Είναι λίγο ζόρικα τα πράγματα... καταρχήν αυτό το αρχείο με μια ματιά δεν έχει τίποτα αναγνωρίσιμο μέσα (ούτε κείμενο ούτε φαίνεται να είναι κάποιο γνωστό file format). Οπότε μερικές ερωτήσεις για το αρχείο: Με ποιό πρόγραμμα το έκανες recover? με τι ρυθμίσεις του προγράμματος? όταν λες ότι σου έβγαλε το όνομα της επαφής, πώς δηλαδή σου το έβγαλε? οι απαντήσεις δε θα βοηθήσουν απαραίτητα να ανακτήσεις τις πληροφορίες σου, αλλά πιθανότατα θα βοηθήσουν να καταλάβεις τι είναι αυτό που έχεις στα χέρια σου. Τι μέγεθος έχει το αρχείο τώρα; Το 0x3ef4 που λέει κάτω σαν offset είναι 16116 bytes. Είναι τόσο ακριβώς; Άνοιξες κάποιο άλλο log με το HxD για να δεις τα περιεχόμενά του; Είναι οπτικά αναγνωρίσιμα; Αν ναι και ναι, τότε όλα δείχνουν ότι έχεις στα χέρια σου σκουπίδια. Όμως τότε πώς εξηγούνται όλα αυτά που λες ότι σου έδειξε το πρόγραμμα; Σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. 1
IHateLove Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί παιδεύεστε όλοι με τα Recovery Sh1ts, μια επαναφορά συστήματος θα διορθώσει το πρόβλημα. Ας κάνει επαναφορά να πάρει το αρχείο σε ένα φλασακι και μετά ας κάνει αναίρεση επαναφοράς! όλα εγώ θα σας τα λέω?
defacer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Πες μου ότι τρολλάρεις επίτηδες τουλάχιστον. 1
IHateLove Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Ας κάνει επαναφορά να πάρει το αρχείο σε ένα φλασακι και μετά ας κάνει αναίρεση επαναφοράς! αυτό το θεωρείς trolling? This is a troll. εγώ αυτά Γιατί παιδεύεστε όλοι με τα Recovery Sh1ts, μια επαναφορά συστήματος θα διορθώσει το πρόβλημα. όλα εγώ θα σας τα λέω? τα θεωρώ πλάκα.
bnvdarklord Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Πες μου ότι τρολλάρεις επίτηδες τουλάχιστον. Τωρα που το λεει θυμηθηκα οτι στα 7(και μπορει και στα Vista) μπορεις να κανεις επαναφορά σε προηγούμενες εκδόσεις σε καποιον φακελο. Οπότε Chekedaki πήγαινε στον φάκελο που ήταν το αρχείο συνομιλίας και πάτα δεξι κλικ Properties. Μετά πατα την καρτέλα Previous Versions και δες αν έχει καποια έκδοση με ημερομηνία όπου το αρχείο που θες δεν ειχε διαγραφεί ακόμη.
defacer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 τα θεωρώ πλάκα. Cool, απλά η κοπέλα μάλλον δε σπάει και πολύ πλάκα στη φάση που βρίσκεται. Οπότε Chekedaki πήγαινε στον φάκελο που ήταν το αρχείο συνομιλίας και πάτα δεξι κλικ Properties. Μετά πατα την καρτέλα Previous Versions και δες αν έχει καποια έκδοση με ημερομηνία όπου το αρχείο που θες δεν ειχε διαγραφεί ακόμη. Aυτό παίζει μόνο σε directories όπου υπάρχει ενεργοποιημένο Windows Backup ή σε αρχεία που προστατεύονται από το System Restore.
bnvdarklord Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορει και να ειναι ενεργό, το δοκιμασα σε εναν τυχαίο φακελο στο desktop μου και εβγαλε καποιες προηγούμενες εκδόσεις, και δεν ειχα ενεργοποιήσει κατι. Δεν χανει τπτ να το δοκιμασει.
Anubis13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 XP δεν εχει απο την φωτογραφια που ειδα?
Chekedaki Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια μαλλον ειναι οπως τα λεει ο Defacer. Μαλλον εχω σκουπιδια. Το ονομα αρχειου ηταν "username000000000000"... Αλλα μαλλον θα εχει γινει overwrite οποτε παπαλα... Θα προσπαθησω να μιλησω με το παλικαρι και αν ειναι θα μου στειλει αυτος το log μεσω mail. Απλα ξενερωσα παρα πολυ που δεν μπορεσα να το κανω σωστα. Πλεον θα μαθαινω πως να κανω κατι πριν το κανω μονη μου. Για ακομη μια φορα το insomnia.gr απεδειξε το επιπεδο του με τα μελη του! <3 insomnians! Σας ευχαριστω λους πολυ! (ακομη και τους humoristes )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα