Chekedaki Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 hello παιδιά! Με λένε Chekedaki ή Che και είμαι γένους θυληκού. Καλώς σας βρήκα! Παρακολουθώ χρόνια το φόρουμ εδώ και το βρίσκω σούπερ τέλειο και χρήσιμο! Τέλεια δουλειά παιδιά! Λοιπόν, την προηγούμενη βδομάδα είχα μια συζήτηση στο msn προσωπική και αποφάσισα να σβήσω το αρχείο της συζήτησης. Μέγα λάθος φυσικά αφού τελικά χρειάζομαι αυτό το αρχείο ως απόδειξη ότι είμαι ενα πιστό και υπάκουο κορίτσι. Οπότε έχω βαλθεί 3 μέρες τώρα να το βρω. Το βρήκα με το pareto logic data recovery που έχω και το ανέκτησα. Βέβαια μου το γύρισε πίσω ως απλό αρχείο (δηλαδή χωρίς τύπο αρχείου). Με το μικρό μου μυαλουδάκι το άνοιξα με notepad και το έκανα από ANSI .txt σε UTF-8 .xml . Αλλά.... ΑΛΛΑ!! (Αυτό το τεράστιο αλλά που με έχει καταστρέψει πνευματικά... ) Αλλά όταν το ανοίγω με οποιονδήποτε browser μου βγάζει το εξής πρόβλημα: Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση της σελίδας XML Δεν είναι δυνατή η προβολή της εισόδου XML με τη χρήση του φύλλου στυλ . Διορθώστε το σφάλμα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Ανανέωση ή δοκιμάστε ξανά αργότερα. Ένα όνομα άρχιζε με ένα χαρακτήρα που δεν είναι έγκυρος. Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την επεξεργασία πόρου 'file:///C:/Docume... Hj®®χnξh™Μfff"ffξξξξ«2ξdEUΩΜF&ξ¨PΜ―vξξd DΘD ‰ ----------------------------------------------^ Και αυτό όμως δεν το άφησα έτσι. Κατέβασα έναν xml editor αλλά και αυτός με άφησε με την χαρά. Μου έβγαλε το εξής μήνυμα: An invalid character was found in text content. Το έψαξα πάλι και τα περισσότερα posts έλεγαν ότι έχει να κάνει με την κωδικοποίηση. Βρήκα ένα online program που σου μετατρέπει την κωδικοποίηση αλλά πάλι δεν έβγαλα κάτι. Έχω ΠΡΟ-ΒΛΗ-ΜΑ! Μου έχει γίνει εμμονή να λύσω αυτό το πρόβλημα. Μιλάμε για τρελή insomnia επί τοου θέματος Αν έχετε κάποια ιδέα παρακαλώ θα χαρώ να την ακούσω! Σας φιλώ, Che!
computeras13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Άνοιξε το xml με ένα notepad. Η πρώτη σου γραμμή θα πρέπει να λέει κάτι σαν "<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>". Εσένα τι ακριβώς λέει;
computeras13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 @nilosgr δεν έχει διαφορά. Απ' ότι κατάλαβα δεν θέλει να το διαβάσει σε plain μορφή αλλά να το ανοίξει σε browser. Εκεί είναι το πρόβλημά της.
pmav99 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 χρειάζομαι αυτό το αρχείο ως απόδειξηΔεν ξέρω τι θέλεις να κάνεις (δε με αφορά κιόλας) αλλά να ξέρεις ότι κάποιος κακόβουλος μπορεί να μην πειστεί από αυτό... Το αρχείο που ανέκτησες είναι ένα απλό αρχείο κειμένου. Μπορείς να το κάνεις edit κατά το δοκούν, να γυρίσεις το ρολόι του υπολογιστή σου πίσω στο χρόνο και να κάνεις save as για να είναι παλιό το modification time κτλ κτλ. Κατά τα άλλα, ανοίγοντας το αρχείο με το notepad++ θα μπορείς να κάνεις convert σε ότι encoding θέλεις (κρατώντας φυσικά backup του ανεκτημένου αρχείου ως έχει).
Chekedaki Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Άνοιξε το xml με ένα notepad. Η πρώτη σου γραμμή θα πρέπει να λέει κάτι σαν "<?xmlversion="1.0"encoding="ISO-8859-1"?>". Εσένα τι ακριβώς λέει; Το δικό μου δυστυχώς λέει αλαμπουρνέζικα: Hj®®χnξh™Μfff"ffξξξξ«2ξdEUΩΜF&ξ¨PΜ―vξξd (όπου εικονάκια με F8 F9 δείχνει κενά τετράγωνάκια). Βασικά νομίζω πως αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν μου εμφανίζει τον κώδικα αλλά αλαμπουρνέζικα. Any ideas? Δοκίμασα και αυτό που μου είπες pmav99 αλλά τίποτα :/
bnvdarklord Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Το αρχείο προφανώς δεν ειναι xml. Πως εισαι σίγουρη αρχικά οτι ειναι το αρχείο που εψαχνες;
computeras13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 To txt αρχείο που ανέκτησες πριν το πειράξεις τα γράφει πάλι με "τρελούς" χαρακτήρες;
defacer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Το πιθανότερο είναι πως το πρόγραμμα σου έβγαλε σε ένα αρχείο κάποια χύμα δεδομένα που υπήρχαν σε κάποιο σημείο του σκληρού δίσκου. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα μπορεί να βρίσκεται και η XML που ψάχνεις (ή τουλάχιστον μέρος της), αλλά μπορεί και όχι (οπότε ατύχησες). Άνοιξε το αρχείο που έχεις στα χέρια σου με κάποιο πρόγραμμα που κάνει hex editing (ένα πολύ καλό και δωρεάν είναι το HxD). Όπως είναι το screenshot που έχει στη σελίδα που πάει το link που έδωσα, στα αριστερά θα βλέπεις τα περιεχόμενα του αρχείου σε δεκαεξαδικό (αυτό δε σε ενδιαφέρει) και στα δεξιά τα ίδια περιεχόμενα ως ASCII. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι scroll down από την αρχή μέχρι το τέλος του αρχείου (ελπίζω να παλεύεται το μέγεθος) παρατηρώντας προσεκτικά στα δεξιά, ψάχνοντας να δεις κάτι που μοιάζει με xml (μπορείς αν θέλεις να το κάνεις πρώτα σε ένα οποιοδήποτε άλλο chat log που έχεις για να πάρεις μια οπτική ιδέα του τι ψάχνεις να βρεις). Αν υπάρχει μέσα στο αρχείο η xml τότε ξαναγράψε εδώ για να περάσουμε σε οδηγίες για το επόμενο βήμα. Αν όχι, λυπάμαι αλλά έχασες. Καλή τύχη! ΥΓ: Συνήθως (αλλά όχι πάντα) όταν χρειάζεται να βρεις logs για να πείσεις κάποιο κοντινό σου άτομο πως λές αλήθεια είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείς αν τελικά αξίζει να είναι κοντινό σου αυτό το άτομο. 1
IHateLove Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 ΥΓ: Συνήθως (αλλά όχι πάντα) όταν χρειάζεται να βρεις logs για να πείσεις κάποιο κοντινό σου άτομο πως λές αλήθεια είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείς αν τελικά αξίζει να είναι κοντινό σου αυτό το άτομο. μάθημα ζωής και αυτό φίλε μου , ε?
asamaras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 καλημέρα, 1) Άνοιξε το αρχείο με Noteapd++ ή Editpad 2) Μετέτρεψε το Encoding σε UTF-8 (χωρίς BOM καλύτερα) 3) Αποθήκευσε αντίγραφο του αρχείου ώστε να μην πειράξεις το αρχικό 4) Αν μπορείς να το διαβάσεις στον επεξεργαστή κειμένου, τότε μπορείς να το δεις και στο browser 5) Μπορεί να μην έχεις σώσει όλο το αρχείο (είτε να περιέχει τμήματα από άλλα αρχεία) οπότε βεβαιώσου ότι η μορφή είναι XML (τα tags που ανοίγουν είτε πρέπει να κλείνουν (π.χ. <urllist> ... </urllist>) ή πρέπει να είναι αυτοτελή (π.χ. <br /> παρμένο από το xHTML πρότυπο) Αν κάτι δεν κλείνει ή απο εκεί και μετά ακολουθεί περιεχόμενο που δεν διαβάζεται, μπορείς να σταματήσεις το αρχείο σου εκεί ή να το επεξεργαστείς αφαιρόντας τα τμήματα που είναι μπερδεμένα. Ελπίζω να βοήθησα. Υ.Γ. Το Notepad++ έχει σειρά από plug-ins που σου επιτρέπουν και Hex view και XML (επιλογή Γλώσσα/Language) και έιναι και GNU η άδεια χρήσης, οπότε μη πας σε κάποιο εμπορικό πρόγραμμα μιας και δεν αξίζει το κόπο.
Chekedaki Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Το αρχείο προφανώς δεν ειναι xml. Πως εισαι σίγουρη αρχικά οτι ειναι το αρχείο που εψαχνες; Το αρχείο που ανέκτησα είναι δεν έχει τύπο αρχείου! Είναι αρχείο χωρίς προέκταση. Η προέκτασή του πριν την διαγραφή ήταν xml. To txt αρχείο που ανέκτησες πριν το πειράξεις τα γράφει πάλι με "τρελούς" χαρακτήρες; Δεν ανέκτησα txt αρχείο, αλλά αρχείο χωρίς προέκταση. <b>Δεν</b> είχει τύπο αρχείου. Το πιθανότερο είναι πως το πρόγραμμα σου έβγαλε σε ένα αρχείο κάποια χύμα δεδομένα που υπήρχαν σε κάποιο σημείο του σκληρού δίσκου. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα μπορεί να βρίσκεται και η XML που ψάχνεις (ή τουλάχιστον μέρος της), αλλά μπορεί και όχι (οπότε ατύχησες). Άνοιξε το αρχείο που έχεις στα χέρια σου με κάποιο πρόγραμμα που κάνει hex editing (ένα πολύ καλό και δωρεάν είναι το HxD). Όπως είναι το screenshot που έχει στη σελίδα που πάει το link που έδωσα, στα αριστερά θα βλέπεις τα περιεχόμενα του αρχείου σε δεκαεξαδικό (αυτό δε σε ενδιαφέρει) και στα δεξιά τα ίδια περιεχόμενα ως ASCII. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι scroll down από την αρχή μέχρι το τέλος του αρχείου (ελπίζω να παλεύεται το μέγεθος) παρατηρώντας προσεκτικά στα δεξιά, ψάχνοντας να δεις κάτι που μοιάζει με xml (μπορείς αν θέλεις να το κάνεις πρώτα σε ένα οποιοδήποτε άλλο chat log που έχεις για να πάρεις μια οπτική ιδέα του τι ψάχνεις να βρεις). Αν υπάρχει μέσα στο αρχείο η xml τότε ξαναγράψε εδώ για να περάσουμε σε οδηγίες για το επόμενο βήμα. Αν όχι, λυπάμαι αλλά έχασες. Καλή τύχη! Θα το δοκιμάσω αυτό που μου προτείνεις ευθύς αμέσως! καλημέρα, 1) Άνοιξε το αρχείο με Noteapd++ ή Editpad 2) Μετέτρεψε το Encoding σε UTF-8 (χωρίς BOM καλύτερα) 3) Αποθήκευσε αντίγραφο του αρχείου ώστε να μην πειράξεις το αρχικό 4) Αν μπορείς να το διαβάσεις στον επεξεργαστή κειμένου, τότε μπορείς να το δεις και στο browser 5) Μπορεί να μην έχεις σώσει όλο το αρχείο (είτε να περιέχει τμήματα από άλλα αρχεία) οπότε βεβαιώσου ότι η μορφή είναι XML (τα tags που ανοίγουν είτε πρέπει να κλείνουν (π.χ. <urllist> ... </urllist>) ή πρέπει να είναι αυτοτελή (π.χ. <br /> παρμένο από το xHTML πρότυπο) Αν κάτι δεν κλείνει ή απο εκεί και μετά ακολουθεί περιεχόμενο που δεν διαβάζεται, μπορείς να σταματήσεις το αρχείο σου εκεί ή να το επεξεργαστείς αφαιρόντας τα τμήματα που είναι μπερδεμένα. Ελπίζω να βοήθησα. Υ.Γ. Το Notepad++ έχει σειρά από plug-ins που σου επιτρέπουν και Hex view και XML (επιλογή Γλώσσα/Language) και έιναι και GNU η άδεια χρήσης, οπότε μη πας σε κάποιο εμπορικό πρόγραμμα μιας και δεν αξίζει το κόπο. Θα δοκιμάσω την διαδικασία και με το notepad++.... Θα σας πω για τα αποτελέσματα... Ευχαριστώ πάαααααααρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Defacer!!! Έκανα ότι μου είπες, αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο ότι έχω στα χέρια μου xml. Εγώ όμως είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το αρχείο γιατί στο πρόγραμμα ανάκτησης μου έδειξε το όνομα της επαφής που μιλούσα συν ότι τα KB είναι από όσο θυμάμαι στα ίδια μεγέθη. Αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν μπορώ να το ανοίξω. Πλέον έχει γίνει θέμα δικό μου, δηλαδή θέλω απλά να καταφέρω να ανοίξω το αρχείο, δεν με νοιάζει να αποδείξω κάτι, αλλά να μην μου την βγαίνει ένα κωλοαρχείο! Έχουν σπάσει τα νεύρα μου, δεν είμαι καμιά hacker-ού αλλά να μην μπορώ να βρω έναν τρόπο να ανοίξω ένα αρχείο στο netbook μου το βρίσκω εξευτελιστικό. Σου παραθέτω ένα print screen μπας και καταλάβεις τι γίνεται αλλά δεν περιμένω και θαύματα μέσω internet Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου!
bnvdarklord Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Θα ξαναρωτήσω : Πώς εισαι σίγουρη οτι το αρχείο που ανέκτησες είναι αυτό που περιέχει αυτό που ψάχνεις.
Chekedaki Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί: είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το αρχείο γιατί στο πρόγραμμα ανάκτησης μου έδειξε το όνομα της επαφής που μιλούσα συν ότι τα KB είναι από όσο θυμάμαι στα ίδια μεγέθη.
bnvdarklord Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Σκέφτομαι μηπως πχ το msn κρατάει 2 αρχεία με το ιδιο ονομα ενα txt για την συνομιλία και ενα αλλο βοηθιτικο που δεν μπορεις να το διαβασεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα