Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά.

Πρόκειται να στήσουμε με φίλο mini PC σύστημα εντός Σεπτεμβρίου και θα ήθελα να με βοηθήσετε με την επιλογή υποσυστημάτων.

Ο υπολογιστής θα προορίζεται για Office, Internet, Gaming (Mame, Torchlight 1 και 2 όταν με το καλό κυκλοφορήσει, GTA 3, Vice City, San Andreas, Marvel Ultimate Aliance,..... για τέτοιο είδους gaming πρόκειται, όχι τίποτα harcore) και χομπίστικη ενασχόληση με Corel Draw.

Έχουμε και λέμε:

1. Για case έχουμε σχεδόν καταλήξει σε αυτό http://www.amazon.co.uk/Lian-Li-PC-Q09R-Case-ITX/dp/B004D3TFTW/ref=sr_1_157?ie=UTF8&qid=1347176590&sr=8-157
  2. Ποιά μητρική Mini ITX να κουμπώσουμε;
  3. GPU ξεχωριστή δεν θα μπει στο σύστημα. Θέλουμε την δυνατότερη αν γίνεται ενσωματωμένη στον επεξεργαστή. Οπότε μάλλον σε Ivy Bridge. Αν δεν κάνω λάθος είναι η ενσωματωμένη HD 4000. Η οποία είναι αντιστοιχη σε ποιά; Στην 9600GT, στην 4770, 4850; Ρωτάω για να έχω μια εικόνα σχετικά με τις δυνατότητές της.
  4. Για τροφοδοτικό τί λέτε;
  5. Σκληρός δισκος θα μπει μόνο ένας για να μην μπουκώσει το ήδη μικρό κουτί. Σκεφτόμαστε για 256άρη SSD. Δεν έχουμε καταλήξει όμως σε ποιό μοντέλο.
  6. Οθόνη απαραιτήτως ξεκούραστη για τα μάτια γιατί φοράει γυαλιά κατά την ενασχόλησή του με το PC. Οπότε σκεφτόμαστε για IPS πάνελ και ανάλυση 1920*1080 στις 22 ή 23 ίντσες. Χρόνος απόκρισης δεν ενδιαφέρει τόσο, δεν έιναι κανένας Hardcore gamer να τα κυνηγάει αυτά.
  7. Λειτουργικό θέλει Windows 7 Ultimate αλλά εγώ του προτείνω Professional.

Τέλος το σύστημα δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί στα επόμενα χρόνια. Μάλλον θα το παντρευτεί :D

Δημοσ.

Επειδή στήνω και εγώ κάτι αντίστοιχο στο πιο xtreeme του όμως με 2 λειτουργικά,μια συμβουλή έχω μόνο να σας δώσω πριν παραγγείλετε τα υπόλοιπα να έχετε το κουτί που αποφασίσατε στα χέρια σας.. το καθ'ενα από αυτά κρύβει συνήθως κ μια ιδιαιτερότητα που μπορεί να εξελιχτεί σε ασυμβατότητα ακόμα και για 1cm..

Δημοσ.

Το κουτί παίζει να είναι και microATX, επομένως και η μητρική θα είναι και ανάλογη.

Όπως είπα δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Απλά θέλουμε μικρό κουτί λόγω χώρου και κάπως κομψό, αν και αυτό ξέρω πως είναι κάπως υποκειμενικό.

το καθ'ενα από αυτά κρύβει συνήθως κ μια ιδιαιτερότητα που μπορεί να εξελιχτεί σε ασυμβατότητα ακόμα και για 1cm..

Έχεις δίκιο. Τόσες πολλές επιλογές,.. κυκαιώνας φίλε μου.

Δημοσ.

αν θελεις να εχεις καλα γραφικα για καποιο χαλαρο παιχνιδι θα πας σε amd apu.η ιντελ δεν εχει τοσο καλες δυνατότητες στα γραφικα οσο η amd με τα apu cpu

Δημοσ.

1. Τα Lina-li φημίζονται και είναι εκπληκτικά. Αν θέλετε κάτι πιο φθηνό ~80ευρώ, έχω να σας προτείνω κάτι που το έχω δουλέψει κιόλας. Παίρνει μέχρι ΑΤΧ ΜΒ+PSU και VGAs μέχρι και 6850 PCB

2. Αφού μιλάς για HD4000 άρα για Κ επεξεργαστή, αυτή ως minimum: http://visionstudio....0&sort=3&step=2

3. H HD-4000 φοριέται μόνο στα Κ μοντέλα. Οι υπόλοιποι ΙΒ έχουν την HD3000. Και τα G Μοντέλα την HD2000. Η πρώτη είναι ισοδύναμη με την GT220 που θα βρεις benchmarks. Σίγουρα πιο αδύναμη από την 460 και μάλλον και από την 4770. Η ΑMD τώρα έχει σαφέστατα πιο δυνατές κάρτες στους Fusion. Η σημερινή γενιά 38xx έχεις τις 6550 και αυτή που περιμένουμε οσονούπω 46xx θα ενσωματώνουν την 7660. Τετραπύρηνοι επεξεργαστές και σίγουρα σας καλύπτουν για αυτά που θέλετε. Μειονέκτημα το ότι σε περιορίζει το socket αρκετά σε αναβάθμιση. Αλλά αν δεν αλλάξουν οι ανάγκες δεν χρειάζετει να αλλάξει και η CPU.

4. Αν βρείτε αυτό TR-380P. Αλλιώς αυτό TT Hamburg

5. Samsung 830

6. 22αρι (21,5 για την ακρίβεια όπως όλα), 23αρι

8. PRO<Ultimate. Οπότε ποιος ο λόγος? (εκτός αν πρόκειται να το αγοράσετε οπότε και η Home Premium σας κάνει)

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο φαίνεται το TC-380 αλλά σχετικά μεγάλο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Επίσης δεν πρέπει να έχει USB 3 θύρες.

Όσον αφορά το υποσύστημα γραφικών κοίταξα και εδώ http://www.anandtech.com/show/5771/the-intel-ivy-bridge-core-i7-3770k-review/9 και αφού σε 1680*1050 βγάζει σχεδόν 60fps, στα παιχνίδια που αναφέρω θα πετάει η ενσωματωμένη GPU.

Όμως τρώει σκόνη από την AMD HD6550D.

Οπότε αλλάζουν πάλι τα δεδομένα.

22αρι (21,5 για την ακρίβεια όπως όλα)
Πολύ καλή περίπτωση η LG.
Samsung 830
Αξιόπιστος SSD απ'ότι διαβάζω αλλά γιατί όχι έναν Crucial M4 256 GB;
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τις συμβουλές του νινο, πλην του κουτιού. Όχι ότι έχει καποιο πρόβλημα αυτό που προτέινει, αλλά μιας και η διαφορά στην τιμή δεν είναι τεράστια, εκτιμώ ότι το lian li είναι καλύτερο. Δεν έχω δουλέψει κανένα από τα δύο πάντως.

Τα fps που είδες τα βγάζει η HD 4000 σε performance settings (όχι υψηλά δλδ). Πάντως και γω εκτιμώ ότι θα τον καλύψει γι αυτά που αναφέρεις.

Ο A8 3870 είναι πολύ καλή επιλογή γιατί αποτελεί καλύτερο πακέτο κατ εμέ. Για χομπιστική ενασχόληση με το κορελ, δεν νομιζω ότι χρειάζεται κάτι δυνατότερο. Εφόσον, όπως, λες θα το παντρευτεί το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα και με την μη αναβαθμισιμότητα.

Δεν ξέρω γιατί και δεν μπορώ να το εξηγήσω με επιχειρήματα, αλλά δεν μου κολλάει καλά ένας i5 σε mini-ITX μητρική. Μπορει να ίναι δικιά μου παραξενιά.

Για τον ssd:

Έχω χρησιμοποιήσει αυτόν της υπογραφής μου, τον samsung, τον agility 3 (και σε sata3 και σε sata3) και έναν intel 330. Διαφορές δεν είδα. Όλοι μου φάνηκαν να έχουν την ίδια συμπεριφορά. Για μένα πάρε τον φτηνότερο.

Δημοσ.

Το Lian Li δέχεται μόνο miniITX μητρικές και αναγκαστικά κινούμαστε προς τα εκεί.

Όμως όπως έγραψα και πριν υπάρχει και επιλογή microATX μητρικής άρα μπορεί να αλλάξει και το κουτί.

Δεν ξέρω γιατί και δεν μπορώ να το εξηγήσω με επιχειρήματα, αλλά δεν μου κολλάει καλά ένας i5 σε mini-ITX μητρική.

Ούτε εμένα γιαυτό και δεν έγραψα "ή miniITX ή τίποτα".

Ο A8 3870 είναι πολύ καλή επιλογή γιατί αποτελεί καλύτερο πακέτο κατ εμέ. Για χομπιστική ενασχόληση με το κορελ, δεν νομιζω ότι χρειάζεται κάτι δυνατότερο.

Και γω έτσι πιστεύω. Ίσως να είναι υπερβολικός ο i5 για τέτοια χρήση. Και το πακέτο AMD είναι και πιο προσιτό οικονομικά.

Άλλη ερώτηση: Η ενσωματωμένη GPU του AMD θα σηκώσει τα παιχνίδια σε FullHD ανάλυση; Γιατί άλλο να παίζεις σε 1366*768 και άλλο σε 1920*1080.

Δημοσ.

Παιδιά δεν σύγκρινα το Techsolo με το Lian-Li. Απλά για να πας σε Lian-Li αντιστοίχων δυνατοτήτων θέλεις 200 ευρώ (και βάλε). Εγώ εναλλακτικές δίνω και όπως έχω πει και σε άλλα topics που πετάγεται ο Δεινοσαυρούλης για το εν λόγω κουτί, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ποιοτικά. Δεν είναι κινεζιά, Γερμανική εταιρία είναι που θέλει να κάνει όνομα σιγα-σιγά με εξειδικευμένα προϊόντα. Και δεν ξέρω αν σου φάνηκε μεγάλο, είναι σαν Home-Cinema ενισχυτής πάντως. Υπάρχει και αυτό που παίρνει μέχρι mATX και VGA χαμηλού προφίλ (άρα όχι performance) αλλά έχει και PSU πάνω του:

http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20211&cat=1

(είναι σαν DVD-player)

Δεν ξέρω γιατί και δεν μπορώ να το εξηγήσω με επιχειρήματα, αλλά δεν μου κολλάει καλά ένας i5 σε mini-ITX μητρική. Μπορει να ίναι δικιά μου παραξενιά.

Αυτό κάπου αυτούσια πρέπει να το έχω πει κι εγώ. Οπότε συμφωνώ απόλυτα χωρίς να έχω να πω κάτι για να το δικαιολογήσω...

Και τα συγκριτικά που έβλεπες για τον HD4000 ήταν σε 1366 ανάλυση. Καμία σχέση με την 1920 που θα σηκώνεις εσύ με την IPS. Η APU του Fusion είναι ~25% πάνω. ΑΝ για κάποιο λόγο μπορεί να περιμένει τους Trinity να το κάνει.

Δημοσ.
Υπάρχει και αυτό που παίρνει μέχρι mATX και VGA χαμηλού προφίλ (άρα όχι performance) αλλά έχει και PSU πάνω του:

http://visionstudio....?id=20211&cat=1

(είναι σαν DVD-player)

Ενδιαφέρουσα περίπτωση όντως. Το μοναδικό "ψεγάδι" ας πούμε είναι ότι έχει USB2 θύρες σύνδεσης και όχι USB3.

Επίσης αυτά τα τροφοδοτικά που έχουν προεγκατεστημένα είναι αξιόπιστα; Ίσως χρειαστεί και αλλαγή τροφοδοτικού με κάποιο από αυτά που πρότεινες προηγουμένως. Άν χωράνε βέβαια.

Και τα συγκριτικά που έβλεπες για τον HD4000 ήταν σε 1366 ανάλυση

Άν κοιτάξεις πιο κάτω έχει και σε 1680*1050.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση όντως. Το μοναδικό "ψεγάδι" ας πούμε είναι ότι έχει USB2 θύρες σύνδεσης και όχι USB3.

Επίσης αυτά τα τροφοδοτικά που έχουν προεγκατεστημένα είναι αξιόπιστα; Ίσως χρειαστεί και αλλαγή τροφοδοτικού με κάποιο από αυτά που πρότεινες προηγουμένως. Άν χωράνε βέβαια.

Άν κοιτάξεις πιο κάτω έχει και σε 1680*1050.

Όχι δεν χωράνε ΑΤΧ PSU σε αυτό. Αξιόπιστο είναι και αρκεί για το σύστημα που θέλεις να σηκώσεις.

Κι όσον αφορά το USB3 προσωπικά δεν το θεωρώ απαραίτητο. Ειδικά για ένα HTPC μηχάνημα όπου η λειτουργία του θα είναι να συνδέσεις έναν δίσκο για να παίξει κάτι από data που θα έχει ήδη μέσα. Στην περίπτωση που θέλεις να αντιγράψεις κάποια GB (στον SSD?) που θεωρώ ότι θα το κάνεις σπανίως θα χάσει 2 λεπτά επιπλέον από την ζωή του όποτε προκύψει αυτό. Κι αν είναι τόσο τραγικό ζητούμενο, με ένα μικρό USB καλώδιο φέρνεις μπροστά μια USB3 θύρα από το backplate της μητρικής. To καλώδιο αυτό εξαφανίζεται πολύ εύκολα αν για κάποιο λόγο δεν θέλει να φαίνεται.

Τα είδα και τα 1680. Δεν τα ανέφερα όπως γιατί τα 50fps δεν θεωρούνται "ικανοποιητικά" για ένα σωστό gaming. Γνώμη μου ότι και τα 50 αρκετά είναι αλλά μιλάμε τώρα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Δημοσ.

Τα είδα και τα 1680. Δεν τα ανέφερα όπως γιατί τα 50fps δεν θεωρούνται "ικανοποιητικά" για ένα σωστό gaming. Γνώμη μου ότι και τα 50 αρκετά είναι αλλά μιλάμε τώρα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Μια χαρά ικανοποιητικά είναι. Αν πρόσεξες τα 50fps ήταν στο crysis warhead. Στο vice city και το san andreas θα έχει 100+

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...