Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, υπαρχει τροπος να μεταφερω εναν spinpoint 1TB απο ενα PC σε ενα αλλο χωρις να χρειαστει να του κανω φορματ?!

την τελευταια φορα που εκανα κατι παρομοιο χρειαστηκε να φορμαρω τον δισκο που μεταφερθηκε γιαυτο ρωταω

Δημοσ.

Από δύσκολο ως απίθανο. Η μόνη περίπτωση να παίξει απροβλημάτιστα είναι να έχεις ίδιο HW (απίθανο).

Το ελάχιστο που πρέπει να έχεις, είναι ίδιο chipset στην ΜΒ. Αν έχεις θα μπουτάρει στα Windows και θα πρέπει μετά να περνάς drivers για Audio/LAN/VGA/USB(ίσως) κλπ. Αν δεν έχεις θα φας BSOD στο ξεκίνημα

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ φιλε μου, αρα παω για εξ.σκληρο δισκο, να 'σαι καλα :)

PS: ποιον θα προτιμουσες απ'τους δυο?

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006DZKEAW/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005A97A86/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE

απο θεμα αξιοπιστιας εταιριας και value for money

Δημοσ.

Μας μπέρδεψες η είναι πρωί ακόμα για μένα.. α) αν τα μηχανήματα δεν είναι με 5 χρόνια + διαφορά τεχνολογίας θα μεταφέρεις τον δίσκο κανονικά θα μπεις στο πρώτο boot με safe mode θα εγκαταστήσεις όλους τους drivers που θα έχεις ήδη κατεβάσει και είσαι έτοιμος..

όλα αυτά αν μιλάμε για δίσκο συστήματος αλλιώς είναι ακόμα πιο εύκολο,

Ο εξωτερικός που κολλάει ?

Δημοσ.

Μας μπέρδεψες η είναι πρωί ακόμα για μένα.. α) αν τα μηχανήματα δεν είναι με 5 χρόνια + διαφορά τεχνολογίας θα μεταφέρεις τον δίσκο κανονικά θα μπεις στο πρώτο boot με safe mode θα εγκαταστήσεις όλους τους drivers που θα έχεις ήδη κατεβάσει και είσαι έτοιμος..

όλα αυτά αν μιλάμε για δίσκο συστήματος αλλιώς είναι ακόμα πιο εύκολο,

Ο εξωτερικός που κολλάει ?

θελω να μεταφερθω σε ενα αλλο συστημα χρησιμοποιωντας και αυτον τον αποθηκευτικο δισκο (δεν εχει ΟS πανω) και τα χρειαζομαι πασει θυσια τα αρχεια που υπαρχουν μεσα του. και τον εξωτερικο τον θελω για να γινει σιγουρα σωστα το transition (χρειαζομαι και εναν εξ.σκληρο γενικοτερα, οποτε αν δεν γινεται αλλιως ετσι θα το κανω)

επισης τα PC δεν εχουν ιδιαιτερη διαφορα ηλικιας, το ενα ειναι το pc της υπογραφης μου και το αλλο ενα με phenom II x4, am3+ μητρικη κτλ..

Δημοσ.

Τότε είσαι εντελώς άνετος,αρκεί φυσικά να έχεις μόνο αρχεία που χρειάζεσαι και όχι εγκατεστημένα προγράμματα που θέλεις να λειτουργήσουν αυτούσια μετά,

και αφού σκέφτεσαι κ για εξωτερικό τον ίδιο δίσκο μπορείς να τον μετατρέψεις σε εξωτερικό αν θέλεις αγοράζοντας το κατάλληλο Usb κουτί.

• Like 1
Δημοσ.

Τότε είσαι εντελώς άνετος,αρκεί φυσικά να έχεις μόνο αρχεία που χρειάζεσαι και όχι εγκατεστημένα προγράμματα που θέλεις να λειτουργήσουν αυτούσια μετά,

και αφού σκέφτεσαι κ για εξωτερικό τον ίδιο δίσκο μπορείς να τον μετατρέψεις σε εξωτερικό αν θέλεις αγοράζοντας το κατάλληλο Usb κουτί.

εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα? δηλαδη αν το παρω απ'το ενα pc και τον συνδεσω στο αλλο δεν θα χει προβλημα να δει τα αρχεια ετσι?! πολυ καλα νεα αυτα :-D και αργοτερα σκεφτομαι και για την μετατροπη του σε εξ.σκληρο :-D

Δημοσ.

αν τα μηχανήματα δεν είναι με 5 χρόνια + διαφορά τεχνολογίας θα μεταφέρεις τον δίσκο κανονικά θα μπεις στο πρώτο boot με safe mode θα εγκαταστήσεις όλους τους drivers που θα έχεις ήδη κατεβάσει και είσαι έτοιμος..

Η δική μου εμπειρία πάντως συμφωνεί με του Νίνου, και λέει ότι πιο εύκολα απαναδιαπραγματεύεται κανείς (...ο οποιοσδήποτε...) τα μνημόνια του αίσχους με τα ευρωκοράκια, παρά "απλά μπαίνει σε SF, εγκαθιστά drivers και είναι έτοιμος"...

Ούτε μέσω ανάλογων προγραμμάτων (Acronis Universal Παπαριά) έχω καταφέρει κάτι, ποτέ. ΜΟΝΟ αν του κάτσει του δίσκου και παίξει, έτσι επειδή του κάβλωσε (πχ δίσκος από μηχάνημα με τσιποκατάσταση VIA, σε μηχάνημα με Ιntel. Ή το ανάποδο έστω, δε θυμάμαι).

Δια ταύτα, Γιάννη, εγώ θα σου έλεγα : βάλε τον δίσκο όπως είναι στο "νέο" μηχάνημα. Αν παίξει, την έκανες λαχείο.

Αν όχι, απάφτωσέ του τα πρέκια με νέα εγκατάσταση και φτου κι απ' την αρχή με τα προγράμματα, προκειμένου να μπεις στο τριπάκι "κάτσε να δοκιμάσω και αυτό μπας και πιάσει". Στοιχηματίζω πιο λίγο χρόνο θα φας να ξαναπεράσεις προγράμματα/να σετάρεις ρυθμίσεις κουτουλουπού. Άσε που μια καθαρή εγκατάσταση πάντα (ε...σχεδόν) είναι πιο καλή από μια υπάρχουσα. Ή έστω έχει τις ευκαιρίες της (αν γηράσκεις αεί διδασκόμενος από τις προηγούμενες), και τα βρωμογουίν έχουν άλλωστε (σε γενικές γραμμές) "ημερομηνία λήξεως" (όχι κανονική, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τί εννοώ).

Η πραγματικά σοφή κίνηση που μπορείς πάντως να κάνεις, είναι ΑΦΟΥ σετάρεις την φρέσκια εγκατάσταση με τα "σίγουρα" και "δοκιμασμένα" (προγράμματα/οδηγούς), πάρε ένα image να 'χεις, με κάποιο σχετικό πρόγραμμα, και όποτε σου (τη) βαρέσει να το χρησιμοποιείς εφ' εξής.

*...για τον δε εξωτερικό που λες, νομίζω το είχες γράψει και στο status σου, και σχολίασα εκεί σχετικά.

Δημοσ.

Το όλο θέμα είναι το chipset.. ασχέτως αν και εγώ συμφωνώ και είναι κ αρχή μου νέος δίσκος = φορματ, όσες φορές αναγκαστικά έπρεπε να συμβεί αυτό ακόμα και στα πιο "κλειστά" Laptop π.χ Atom <=> 2duo <=> i XX λειτούργησε κανονικά..

Τελικά ο άνθρωπος όμως δεν έχει δίσκο συστήματος αλλά δίσκο αρχείων οπότε μην τον μπερδέψουμε,δεν χρειάζεται format για να διαβάσει τον δίσκο..

Δημοσ.

Όντως δεν είχα προσέξει ότι διευκρίνησε ότι δεν έχει λειτουργικό ο δίσκος - οπότε το κομμάτι που του απήυθυνα και του "προτείνω τί να κάνει" (επί του παρόντος έστω), πάει άκυρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...