Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατέβασα μια ταινία με ισπανικούς υπότιτλους και στο vlc οι ελληνικοί υπότιτλοι(που κατέβασα από άλλο site) μου βγαίνουν με ερωτηματικά...οι ισπανικοί και οι αγγλικοί όμως παίζουν καλά...αργότερα κατέβασα από αλλού την ίδια ταινία,χωρίς υπότιτλους στο ίδιο αρχείο και στους ελληνικούς δεν έβγαζε πια τα ερωτηματικά και έπαιζε φυσιολογικά...γενικά έχω παρατηρήσει ότι όταν κατεβάζεις ταινίες με ξένους υπότιτλους οι ελληνικοί παρουσιάζουν πρόβλημα..σας έχει τύχει ..καμιά βοήθεια? οι ξένοι υπότιτλοι δεν είναι ενσωματωμένοι,αλλά σε σημειωματάριο..και αυτό που θέλω είναι να παίζουν και οι τρεις υπότιτλοι στην πρώτη ταινία που κατέβασα..ευχαριστώ

Δημοσ.

Και εμένα μου έχει τύχει αρκετές φορές παρόμοιο πρόβλημα.

Συνήθως βγάζω τους αγγλικούς υπότιτλους και αφήνω μόνο τους ελληνικούς. Τότε τους αναπαράγει κανονικά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, όσον αφορά τον VLC Player, να σου πω και τη δική μου άποψη, συνοψίζοντας συγχρόνως και τις υποδείξεις που έγιναν προηγουμένως:

1. Σαν κωδικοποίηση του VLC Player επιλέγεις την Windows-1253

Και πιό συγκεκριμένα: Μενού VLC -> Εργαλεία -> προτιμήσεις -> Υπότιτλοι & osd -> Windows-1253 -> Αποθήκευση

2. Φροντίζεις ώστε η κωδικοποίηση του srt αρχείου των υπότιτλων, να είναι σε ANSI (στην περίπτωση που δεν είναι).

Και πιό συγκεκριμένα, ξανα-αποθηκεύεις το αρχείο των υπότιτλων σε ANSI, δηλ.... Αρχείο -> Αποθήκευση ως... -> ANSI

3. Αν είναι μακροσκελής και πολύπλοκη η ονομασία της ταινίας (άρα και του υπότιτλου), φροντίζεις να δώσεις και στα δύο αρχεία μια απλή ονομασία (πχ Movie), και να τα βάλεις σε ένα φάκελο, με εξ ίσου απλή ονομασία.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν, όσον αφορά τον VLC Player, να σου πω και τη δική μου άποψη, συνοψίζοντας συγχρόνως και τις υποδείξεις που έγιναν προηγουμένως:

1. Σαν κωδικοποίηση του VLC Player επιλέγεις την Windows-1253

Και πιό συγκεκριμένα: Μενού VLC -> Εργαλεία -> προτιμήσεις -> Υπότιτλοι & osd -> Windows-1253 -> Αποθήκευση

2. Φροντίζεις ώστε η κωδικοποίηση του srt αρχείου των υπότιτλων, να είναι σε ANSI (στην περίπτωση που δεν είναι).

Και πιό συγκεκριμένα, ξανα-αποθηκεύεις το αρχείο των υπότιτλων σε ANSI, δηλ.... Αρχείο -> Αποθήκευση ως... -> ANSI

3. Αν είναι μακροσκελής και πολύπλοκη η ονομασία της ταινίας (άρα και του υπότιτλου), φροντίζεις να δώσεις και στα δύο αρχεία μια απλή ονομασία (πχ Movie), και να τα βάλεις σε ένα φάκελο, με εξ ίσου απλή ονομασία.

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. ακουλουθησα το 1ο βημα που ανεφερες και πετυχε!! Ευχαριστω παρα πολυ!

αλλα θα ηθελα να ρωτησω ποιο ηταν ακριβως το προβλημα; τελειως ενημερωτικα, απλα θα ηθελα να γνωριζω γιατι δεν μου το ειχε ξανακανει στο παρελθον. προσφατα εκανα φορματ και ξανακατεβασα το vlc, οποτε ολες οι προηγουμενες επιλογες χαθηκαν. η επιλογη που υπηρχε και αλλαξα ηταν "windows-1252"

Δημοσ.

Αυτό είναι ένα θέμα με το vlc στις καινούργιες του εκδόσεις.

Δεν "διαβάζει" μάλλον σωστά την γλώσσα συστήματος και ορίζει την 1253 κωδικοποίηση σαν προεπιλογή, πράγμα που είναι λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...