Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις ati8assos. Θα δοκιμάσω και μ αυτά τα προγράμματα με την πρώτη ευκαιρία, λογικά το σ/κ που θα μαι πάλι κοντά στο pc. Αν βρω το κουράγιο, θα βάλω και τη stock ψύκτρα για να δω ποια είναι η διαφορά με τη noctua. Θα βγάλω και μια φωτο του εσωτερικού, αν και δε νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για το air-flow.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε μισάωρο run παίρνω τα εξής στους πυρήνες: 59-65-66-63 μέγιστη και συνήθη -2 από τη μέγιστη.Όλα αυτά με εντελώς νορμάλ ρεύματα, στα 4 (ghz :P) και σε haf 932.Κι εγώ νομίζω πως έπρεπε να είσαι κάπου στο τάλιρο κάτω.Όχι σπουδαία πράγματα, αλλά 5 βαθμούς περίπου παραπάνω τους έχεις.Μάλλον πρέπει να προσέξεις λίγο τη ροή του αέρα στο κουτί σου.

Δημοσ.

Έκανα πάλι stress testing με Intel burn test (high) έχοντας ανοιχτά διάφορα monitoring προγράμματα και τη συχνότητα σε stock επίπεδα (3820MHz).

Σε γενικές γραμμές όλα συμφωνούν για vcore και θερμοκρασίες.

Θερμοκρασία δωματίου 28-29C.

Minumun: 30-36C (αναλόγως τον πυρήνα)

Maximum: 64-69C (αναλόγως τον πυρήνα)

vcore: 0.904-1.120V

Κατά τη διάρκεια του testing έπαιζε μεταξύ: 1.072-1.080-1.088V

core vid: 1.016-1.246V

Κατά τη διάρκεια του testing έπαιζε μεταξύ: 1.231-1.241V

Σε idle ήταν κοντά στο κάτω όριο: ~1.021V

Προγράμματα: CPU-Z, Core temp, Open Hardware Monitor, HWiNFO64.

Το HWiNFO64 έδειχνε μόνιμα ακριβώς 35C χαμηλότερες θερμοκρασίες στους πυρήνες απ την πραγματική. Ίσως να χει να κάνει με το Tj max, δεν ξέρω.

Δυο εικόνες απ το εσωτερικό. Στο μπροστινό πάνω μέρος του κουτιού δεν υπάρχει fan (ούτε θέση για κάτι τέτοιο). Το cable management δε διεκδικεί δάφνες αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω :Ρ

Με την ευκαιρία του ανοίγματος του κουτιού για τις φωτογραφίες, ίσως βρέθηκε τελικά ο υπεύθυνος. Έβαλα να τρέχει ένα stress test και άγγιξα την ψύκτρα. Ε, ή την ψύκτρα άγγιζα ή το (σβηστό) καλοριφέρ, το ίδιο ήταν από άποψη θερμοκρασίας. Κανένα αίσθημα ζέστης. Ούτε τα fins ούτε οι κορυφές ή οι βάσεις των heat-pipes ήταν ζεστά.

Μάλλον όσοι υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψύκτρα έχουν δίκιο. Για την ώρα δε μπορώ να φανταστώ τι έκανα λάθος αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλω μητρική & backplate και θα τα βάλω όλα απ την αρχή.

post-55103-0-90531800-1347720713_thumb.jpg

post-55103-0-22056500-1347720736_thumb.jpg

Δημοσ.

Ε μα αυτό λέω :)

«Ούτε τα fins ούτε οι κορυφές ή οι βάσεις των heat-pipes ήταν ζεστά.»

Εννοώ τα heatpipes τα ίδια, λίγο αφότου φεύγουν απ τον επεξεργαστή και πριν τα fins που βρίσκονται πιο κοντά στη μητρική.

Δε θα πρεπε να ζεσταίνεται λίγο κάπου κει;

Δημοσ.

Θα επρεπε ναι.αλλα εαν δεν πατουσε καλα η ψυχτρα σου θα εκλεινε ο επεξεργαστης απο θερμοκρασιες στο τεστ.τεσπα,πολλα λογια να μην λεω,βγαλε την και ξαναβαλε την εαν δεν σου κανει κοπο.

Δημοσ.

Γενικά μην περιμένεις να πιάνεις την ψύκτρα και να ζεματάει επειδή οι πυρήνες του επεξεργαστή πχ έχουν 70 βαθμούς θερμοκρασία.Εγώ πάντως χωρίς να είμαι ειδικός ή να θέλω να το παίξω τέτοιος, βλέποντας τις φωτογραφίες θεωρώ πως δεν υπάρχει ροή αέρα εκεί μέσα.Και αυτό νομίζω είναι το πρόβλημα.Ένας ανεμιστήρας δηλαδή μόνο στο πίσω μέρος να τραβάει έξω τον αέρα δεν κάνει δουλειά.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα και συγγνωμη που επεμβαινω, μα επειδη ειδα οτι συζητουσατε για προγραμματα στρεσαρισματος και μετρησης θερμοκρασιων, ηθελα να ρωτησω ποια θεωρειτε αξιοπιστα στις μετρησεις τους και με ποιο προγραμμα να κανω stress testing.

Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα OCCT linpack και HWmonitor. Γνωριζω οτι το intel burn test μπορει να επιτυγχανει περισσοτερο stress και μεγαλυτερες θερμοκρασιες, αλλα αφου ηδη του linpack ειναι εκτος πραγματικου load, εχει νοημα?

Αυτο που θελω να κανω ειναι τωρα, πριν πεσουν πολυ οι θερμοκρασιες, να δοκιμασω διαφορους ανεμιστηρες σε πολλες θεσεις στο κουτι μου (full tower), ετσι ωστε να δω πως επηρεαζεται η θερμοκρασια απο το aiflow. Σκοπος ειναι να επιτυχω οκ (οχι τις καλυτερες δυνατες) θερμοκρασιες με τον χαμηλοτερο δυνατο θορυβο.

Ευχαριστω πολυ :)

Δημοσ.

Γιωργο εαν το hwmonitor σου δουλευει οκ και δειχνει οκ τις θερμοκρασιες,χρησιμοποιησε αυτο.

επισης το intelburntest οπως λες ανεβαζει στο veryhigh τεστ θερμοκρασιες πολυ γρηγορα και μεγαλυτερες απο το occt οπως λες και εσυ.αλλα επειδη εσυ αυτο ακριβως θελεις να μετρησεις,τις θερμοκρασιες γνωμη μου ειναι να παιξεις καμια μερα με το intelburntest.και μεγαλυτερες θερμοκρασιες που σημαινει οτι επειδη το θελεις για δοκιμες ανεμιστηρων,θα βγαλεις καλυτερα συμπερασματα,και πιο γρηγορο.

Δημοσ.

Θα επρεπε ναι.αλλα εαν δεν πατουσε καλα η ψυχτρα σου θα εκλεινε ο επεξεργαστης απο θερμοκρασιες στο τεστ.τεσπα,πολλα λογια να μην λεω,βγαλε την και ξαναβαλε την εαν δεν σου κανει κοπο.

Αυτό θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Γενικά μην περιμένεις να πιάνεις την ψύκτρα και να ζεματάει επειδή οι πυρήνες του επεξεργαστή πχ έχουν 70 βαθμούς θερμοκρασία.Εγώ πάντως χωρίς να είμαι ειδικός ή να θέλω να το παίξω τέτοιος, βλέποντας τις φωτογραφίες θεωρώ πως δεν υπάρχει ροή αέρα εκεί μέσα.Και αυτό νομίζω είναι το πρόβλημα.Ένας ανεμιστήρας δηλαδή μόνο στο πίσω μέρος να τραβάει έξω τον αέρα δεν κάνει δουλειά.

Δεν ξέρω αλλά στα παλιότερα συστήματα (Athlon + κάποια ψύκτρα μεσαίας κατηγορίας, C2D + blue orb 2, ο pentium 1 δεν είχε καν ψύκτρα :Ρ), η θερμότητα της ψύκτρας ήταν αισθητή κατά την επαφή. Τουλάχιστον όταν ο επεξεργαστής ήταν σε load (>60C).

Δημοσ.

Ναι αλλα αλλο ενα κομματι αλουμινιο για ψυχτρα και αλλο αυτη που εχεις τωρα οπου ειναι διπλο tower.τεσπα,μονο με δοκιμη θα πειστεις.και εσυ και εμεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα,

Μόλις συναρμολόγησα τον 3570κ σε μία μητρική Gigabyte Z77X-D3H. Οι θερμοκρασίες τρέχοντας το prime95 έφτασαν μέχρι 83-84 στα πρώτα 3-4 λεπτά (μετά το σταμάτησα) χωρίς o.c. Η ψύκτρα είναι η απλή της intel. Σε idle η θερμοκρασία παίζει από 40 έως 50. Η ψήκτρα, είναι καλά τοποθετημένη.

Οι θερμοκρασίες από ότι είδα πιο πάνω είναι υψηλές, υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να τσεκάρω? Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...