qweRRr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Είμαι πολύ περίεργος εάν τον πας στα 4.2 τι θα κάνει!! Λέτε τότε να φανεί το γομαράκι? Δεν ξέρω!Δες μπας και δεν έχει κουμπώσει καλά η ψύχτρα!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό νομίζω ότι αφορούσε κλοκαρισμένους, όχι στοκ.
johnbond Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Σε στοκ ο 3570 με τον 2500 έχουν παρόμοια θερμική συμπεριφορά.. Οταν υπερχρονιστούν φαίνεται η διαφορά.
antonl Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Α my bad τότε. Δε θυμόμουν πως σε stock χρονισμό sandy και ivy θα πρεπε να ναι κοντά σε θέματα θερμοκρασίας. Η ψύκτρα νομίζω πως δε μπορεί να μην έχει κουμπώσει καλά. Το backplate έχει εφαρμόσει κανονικά και οι 2 βίδες που χει όλες κι όλες για να κρατάνε την ψύκτρα είναι βιδωμένες όσο πάει. Η αλοιφή επίσης έχει μπει κανονικά. Εν τω μεταξύ μόλις πρόσεξα το σαρδάμ στον τίτλο. Ενώ στο πρώτο post γράφω τον σωστό επεξεργαστή (i5-3570k) στον τίτλο λέω τον ανύπαρκτο i5-3750k. 1
antonl Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Απόψε βρήκα χρόνο (κι όρεξη) να παίξω λίγο με τα ρολόγια. @3.8GHz (default) - 68C - ~1.08V (κατά τη διάρκεια του stress test) @4.2GHz - 77C - ~1.16V @4.4GHz - 84C - ~1.216V (edit2: 83C - ~1.208V) - Τα παραπάνω είναι με intel stress test (standard). Σε high stress level, οι θερμοκρασίες πήγαιναν ως +2C πάνω. - Τα ρεύματα είναι τα χαμηλότερα που δίναν σταθερό σύστημα. Οι μόνες ρυθμίσεις του BIOS που πείραξα ήταν: multiplier, offset, llc. - Οι θερμοκρασίες είναι με το Core Temp. Στο range των 40C, το hardware monitor έδειχνε 1C πιο κάτω απ το Core Temp. Όσο ανέβαινε η θερμοκρασία, τόσο διευρυνόταν η διαφορά τους. Στο range των 80C, το hardware monitor έδειχνε 7C πιο κάτω. Θερμοκρασία δωματίου 28-29C. Ερωτήσεις: α) Οι θερμοκρασίες είναι ικανοποιητικές βάσει cpu/ψύκτρας; β) Καμιά ιδέα για τη διαφορά μεταξύ Core Temp/Hardware Moitor/AIDA 64 (κι αυτό άλλα έδειχνε αλλά πιο κοντά στο Core Temp); Υποθέτω να εμπιστευτώ το Core Temp; Ευχαριστώ προκαταβολικά και sorry για το πρήξιμο :Ρ edit: Οι τάσεις είναι αυτές που αναφέρει το CPU-Z κατά την διάρκεια του stress testing.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Οι θερμοκρασίες σου μου φαίνονται πάρα πολύ υψηλές για την τάση που έχεις σε κάθε συχνότητα και για την ψύκτρα σου. Ας πει και κάποιος ειδικός επί του o/c αλλά εγώ αυτό πιστεύω. 1
haris013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 ψηλα ειναι οι θερμοκρασιες σε αυτες τις συχνοτητες και ρευματα... για παρε μετρηση και απο κανενα αλλο προγραμμα.. η ψυκτρα παταει καλα?
antonl Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Τείνω να συμφωνήσω και με τους 2 σας βάσει άλλων μετρήσεων που βλέπω στο internet. Η ψύκτρα πατάει καλά πιστεύω. Δυο βίδες είναι όλες κι όλες που βιδώνονται μέχρι προκαθορισμένο σημείο. Φαίνεται να ναι βράχος όταν κάνω να την κουνήσω. Συν όταν άλλαξα την αλοιφή, αυτή ήταν ομοιόμορφα απλωμένη πάνω στο καπάκι του cpu και χωρίς να χει πασαλείψει τίποτα τριγύρω. Οπότε υποθέτω πως ούτε εκεί υπάρχει πρόβλημα. Ποιο άλλο πρόγραμμα να δω; Το hardware monitor δίνει 6-7C κάτω σε full load αλλά υπέθεσα πως το core temp θα ναι πιο αξιόπιστο.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δες και το hwinfo64 + intel burn test very high και ανάφερε αν θέλεις τα core vid. Σου προτείνω αυτά μήπως μπορέσω να σε βοηθήσω με μια πιο άμεση σύγκριση.
haris013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 ποιο νορμαλ ακουγονται οι θερμοκρασιες με το hw monitor αλλα και παλι.. με ποιο προγραμμα βλεπεις που κυμαινεται το vcore? μηπως ειναι παραπανω? ποσο εχεις το LLC?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Aπέκτησα και γω πρόβλημα τώρα! Μάλλον το uefi κάνει τα δικά του. Μέχρι τώρα τα core vid ήταν max σταθερα 1.261v. Τώρα είδα 1.281v. Δεν ξέρω τι παιχτηκε. antonl δες ενδεικτικά:
haris013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 hardcore overclocker με auto εισαι στα ρευατα?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι. Και όλα στοκ. Δεν ξέρω τι κόλπα κάνει το νέο bios. Θα ρίξω αύριο ένα o/c στα 3.8 να δω πώς θα συμπεριφερθεί. Άκυρο, λογικά τα ρεύματα. Πήγε πάνω από 3.4 oπότε λογικό. Στα 3.4 τους έχει όλους 1.261.
haris013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 παντος αμα δεν βαριεσαι βαλε καρφωτα τα ρευματα ωστε να μην εχουν τετοια peaks αμα στρεσαρεται ο επεξεργαστης, θα ειναι ποιο ελεγχομενη η κατασταση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα