Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω έναν i5-3570k (stock) με μια Noctua NH-D14 σ ένα Lian-Li case που στο πάνω μέρος του έχει ένα 12άρι fan στο πίσω μέρος για να βγάζει αέρα. Τα fans της ψύκτρας επίσης φυσάνε προς τα πίσω. Στο κουτί υπάρχει και μια 670 που σε idle κάθεται στους 40-45C.

Έτρεξα ένα OCCT και οι πυρήνες του i5 πήγαν ~65-70C. Με το intel burn test πήγαν ~70-75C. Η θερμοκρασία δωματίου ήταν ~30C και στις 2 περιπτώσεις. Σε idle είναι ~35-40C.

Αρχικά είχα βάλει μια arctic silver 5, που την είχα πρωτοανοίξει πριν 5-6 χρόνια. Μετά είπα μπας και έχει πέσει η απόδοσή της λόγω ηλικίας και χρησιμοποίησα την NT-H1 που ήρθε με την ψύκτρα. Όμως δεν υπήρξε καμία απολύτως διαφορά.

Δε με ανησυχούν ή προβληματίζουν οι παραπάνω θερμοκρασίες. Απλά θέλω να ρωτήσω αν θεωρούνται normal δεδομένης της γουρουνοψύκτρας που χει πάνω του. Το googlισα αλλά δεν έβγαλα άκρη λόγω διαφορετικών ambient θερμοκρασιών και λόγω o/cing που υπήρχε σ άλλα tests.

Επεξ/σία από antonl
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση :)

Δεν είναι ότι έχω κανα παράπονο, απλά ήθελα να επιβεβαιώσω ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με παρόμοια ψύκτρα παίζει κάπου εκεί.

Δημοσ.

Για Ivy είναι καλές οι θερμοκρασίες, ακόμη και στους 80 C να ανεβαίνουν οι cores ( εννοείται όχι μόνιμα) είναι safe γι αυτήν την αρχιτεκτονική, από 90 C κι επάνω να αρχίσεις να ανησυχείς.

Αφού είσαι stock θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις undervoltage στο Vcore δοκίμασε στο ~0,95 γιατί οι Ivy είναι ευαίσθητοι στις αλλαγές του Vcore,πολύ περισσότερο από Sandy, και θα δεις χαμηλότερα max Values.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο, Undervolting and Overclocking on Ivy Bridge πιστεύω θα βοηθήσει.

Δημοσ.

μια χαρά είσαι ότι και να είναι αεροψηκτρα είναι..

Απο τις καλυτερες ομως οπου παταει κατι Η80 και τετοια.με την θερμοκρασια περιβαλλοντος στους 30 τι περιμενες(και Intelburntest)?

πχ με 20 βαθμους θερμοκρασια περιβαλλοντος,οι θερμοκρασιες σου δεν θα πεσουν μονο 10 βαθμους αλλα παραπανω.αλλο να φυσαει αερας που ειναι 30 βαθμους και αλλο 20.

Δημοσ.

Για Ivy είναι καλές οι θερμοκρασίες, ακόμη και στους 80 C να ανεβαίνουν οι cores ( εννοείται όχι μόνιμα) είναι safe γι αυτήν την αρχιτεκτονική, από 90 C κι επάνω να αρχίσεις να ανησυχείς.

Αφού είσαι stock θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις undervoltage στο Vcore δοκίμασε στο ~0,95 γιατί οι Ivy είναι ευαίσθητοι στις αλλαγές του Vcore,πολύ περισσότερο από Sandy, και θα δεις χαμηλότερα max Values.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο, Undervolting and Overclocking on Ivy Bridge πιστεύω θα βοηθήσει.

Δε με αγχώνουν οι θερμοκρασίες και 80άρι να χτυπούσε :). Το χω υπόψη το underbolting απλά δε βρήκα το χρόνο ως τώρα να πασπατέψω το BIOS. Θα τω δω. Αν θυμάμαι καλά, σε full load ήταν κάπου στα 1.1x-1.2x volts (αναλόγως το monitoring πρόγραμμα) και σε idle κάπου 0.9x volts.

Απο τις καλυτερες ομως οπου παταει κατι Η80 και τετοια.με την θερμοκρασια περιβαλλοντος στους 30 τι περιμενες(και Intelburntest)?

πχ με 20 βαθμους θερμοκρασια περιβαλλοντος,οι θερμοκρασιες σου δεν θα πεσουν μονο 10 βαθμους αλλα παραπανω.αλλο να φυσαει αερας που ειναι 30 βαθμους και αλλο 20.

Δεν ήξερα τι να περιμένω, γι αυτό ρώτησα :Ρ

Δημοσ.

Απο την στιγμη που τον εχεις stock,εισαι πολυ καλα.θεμα θερμοκρασιων θα αρχισεις να εχεις καποια στιγμη εαν κανεις πολυ Overclock.και εκει ειναι που θα σε σωσει η noctua σε συγκριση με καποια αλλη.

Δημοσ.

Εμένα μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες οι θερμοκρασίες σου για τόσο καλή ψύκτρα...

Τώρα έτρεξα απο περιέργεια το occt με την ίδια cpu αλλά με τη stock ψύκτρα και πήγε μέχρι 74βαθμούς με δωματίου 26.

Δημοσ.

Σε stock συνθήκες όλες οι ψήκτρες, ακόμη και η μανίσια, θα τα καταφέρουν, η υπεροχή της Noctua θα φανεί όταν γίνει o/c και ανέβουν οι τάσεις και τα watt, ακριβώς όπως τα λέει πιο πάνω ο Θάνος είναι.

Δημοσ.

Θα γίνει και το o/cing κάποια στιγμή. Απλά ήθελα να ξέρω αν είναι σε λογικές θερμοκρασίες ως έχει.

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες :)

Εμένα μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες οι θερμοκρασίες σου για τόσο καλή ψύκτρα...

Τώρα έτρεξα απο περιέργεια το occt με την ίδια cpu αλλά με τη stock ψύκτρα και πήγε μέχρι 74βαθμούς με δωματίου 26.

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ θα περίμενα κάτι καλύτερο βάσει αυτών που λες. ΟΚ ο χώρος είναι λίγο πιο ψυχρός, πας λίγο πιο ψηλά με OCCT αλλά ένα χοντρικό -8C που χουμε διαφορά μου φαίνεται κάπως λίγο κι εμένα. Ίσως σε παραπάνω stressing μέσω o/cing μεγαλώσει το χάσμα, όπως είπαν οι συνφορουμίτες.

Δημοσ.

Φίλε μου οι θερμοκρασίες σου δεν είναι ανησυχητικές αλλά καλές δεν μου φαίνονται. Με τον i5 2500 stock (νομίζω έχει παραπλήσια θερμική συμπεριφορά με τον δικό σου) και ίδια θερμοκρασία δωματίου πιάνω και γω 75 με intel burn test στους πυρήνες. Μόνο που εγώ δεν έχω noctua αλλά αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/417107/CoolerMaster-Vortex-Plus.html που είναι σαν παιδικό παιχνίδι μπροστά στην νοκτουα.

Δημοσ.

Απ ό,τι θυμάμαι οι Sandy Bridge είναι αρκετά πιο ψυχροί απ τους Ivy Bridge. Δεν ξέρω μήπως γι αυτό εξηγούνται οι παρόμοιες θερμοκρασίες παρόλο που υπάρχει διαφορετική ψύκτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...