Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τον Πελέ δε ξέρω, αλλά ο Μαραντόνα ρε φιλε, ηταν σε μια ομάδα που είχε ουσιαστικά 2-3 ακομα πρωτοκλασάτους παιχτες και οι άλλοι ηταν μέτριοι.Κατάφερε και εκανε την Νάπολι Νο1. Ε δε νομιζω οτι βαραινε λιγοτερο τα πόδια του.

Εκτος και αν το θέτεις λογω της διαφορετικης εποχης και του ποδοσφαίρου που παιζόταν τότε. Αλλά και πάλι, μια χαρά μπάλα έπαιζαν, διαφορετικά συστήματα βέβαια.

Ενας παίχτης οπως ο Μαραντονα τώρα, ή ο Φαν Μπαστεν κτλ, μια χαρά θα ξεχώριζαν και τωρα. Γιατί είχαν και μυαλό και αθλητικά προσόντα.

Λιγοτερες διοργανωσεις, λιγοτεροι αγωνες και πολυ πιο χαμηλο το επιπεδο της τοτε φυσικης καταστασης σε σχεση με τη σημερινη (aka ΠΟΛΥ λιγοτερο τρεξιμο ανα αγωνα και πολυ λιγοτερο ξυλο επισης). De facto τα ποδια και η ψυχη ηταν πιο ετοιμα για τις καλοκαιρινες διοργανωσεις αποτι τωρα που πρεπει να βγαλουν 2345345345 παιχνιδια για 3242354 διαφορετικες διοργανωσεις και εκτος απο τη σωματικη κουραση, αδειαζουν και ψυχολογικα και πολλοι βλεπουν οτι αντι για διακοπες 1 μηνα το καλοκαιρι εχουν υποχρεωσεις και με την εθνικη.

Δημοσ.

Λιγοτερες διοργανωσεις, λιγοτεροι αγωνες και πολυ πιο χαμηλο το επιπεδο της τοτε φυσικης καταστασης σε σχεση με τη σημερινη (aka ΠΟΛΥ λιγοτερο τρεξιμο ανα αγωνα και πολυ λιγοτερο ξυλο επισης). De facto τα ποδια και η ψυχη ηταν πιο ετοιμα για τις καλοκαιρινες διοργανωσεις αποτι τωρα που πρεπει να βγαλουν 2345345345 παιχνιδια για 3242354 διαφορετικες διοργανωσεις και εκτος απο τη σωματικη κουραση, αδειαζουν και ψυχολογικα και πολλοι βλεπουν οτι αντι για διακοπες 1 μηνα το καλοκαιρι εχουν υποχρεωσεις και με την εθνικη.

Αν βάζεις αυτά τα επιχειρηματα, θα πρέπει τοτε να πεις, πως άλλος ο τροπος εκγύμνασης τότε, άλλη η τεχνολογία, άλλα γυμναστήρια, άλλες βιταμίνες πρωτεΐνες ενέσεις κτλ κτλ.

Βαλε εσυ τον Μαραντονα και τον Βαν Μπάστεν με τη σωματοδομή που είχαν να γυμναστουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις της τωρινής Μπατσελόνα και Ρεαλ. Πιστεύεις οτι τέτοια κορμιά δεν θα ήταν οι καλύτεροι στο κόσμο ακόμα και τωρα???

Στα τέλη του 80 και αρχές 90 ήταν που άρχισε το ποδόσφαιρο να γινεται γρηγορότερο, δυνατότερο.

Σε εκεινο το ποδόσφαιρο ο Μαραντονα ηταν ο Νο1 με εκείνη τη τεχνολογία.

Μην μπερδεύεσαι με το ποδοσφαιρο του Πελέ. Τοτε ηταν εντελως ντελικάτο το ποδόσφαιρο. Ντριπλες, τακουνάκια κτλ κτλ...

Ο Χατζηπαναγής για παράδειγμα, δεν ειχε τη σωματοδομή του παίχτη που θα άντεχε τώρα. Θα ηταν ένας καλός τεχνίτης και τιποτε παραπάνο. Γιατι δεν ειχε ταχυτητα.

Δημοσ.

Οι εποχές έχουν αλλάξει, δεν μπορεί να γίνεται τέτοια σύγκριση. Σήμερα, για χιλιάδες λόγους, ένας παίκτης δεν μπορεί μόνος του να κερδίσει τίτλους. Πριν 25 χρόνια μπορούσε.

Ο λόγος είναι ότι, παρά τις τρομερές εξελίξεις σε επαγγελματισμό, μεθόδους προπόνησης κτλ, οι ανθρώπινες δυνατότητες έχουν κάποιο ανώτερο όριο. Ας πούμε, πες ότι ο Μαραντόνα έπιανε 30χμ/ώρα με την μπάλα στα πόδια. Ο αμυντικός της εποχής έπιανε 20, οπότε τον περνούσε εντυπωσιακά και σαν σταματημένο. Σήμερα, ο Ντιέγκο θα έφτανε τα 35, ξέρω γω, γιατί θα ήταν καλύτερα προπονημένος, αλλά ο αμυντικός θα έφτανε τα 30 και η διαφορά δε θα ήταν τόσο εμφανής. Το ίδιο ισχύει και για αντοχή, ελαστικότητα, άλμα, τακτική παιδεία κτλ.

Επίσης, δεν είναι τα ίδια προσόντα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις σε διαφορετικές εποχές. Πριν 30-40 χρόνια δεν χρειαζόταν να είσαι πολύ εργατικός, γιατί οι απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση ήταν μικρές. Ή δε χρειαζόταν να είσαι γρήγορος. Τα "μηχανάκια" αμυντικοί χαφ που παίρνουν εκατομμύρια σήμερα, θα ήταν σχεδόν άχρηστοι τότε, ενώ ο Τσάρτας θα λατρευόταν σα θεός.

Δημοσ.

Σήμερα, για χιλιάδες λόγους, ένας παίκτης δεν μπορεί μόνος του να κερδίσει τίτλους.

Στην Ελλάδα ο Ριβάλντο ρε :)

Ντάξει κατάλαβα πως το γράφεις, απλά σου λέω, οτι υπάρχουν παιχτες σε κατωτερα πρωταθληματα βέβαια που μπορουν να κάνουν τεράστια διαφορά...έστω και χωρις να τρέχουν!

Δημοσ.

Σας πηραν πρεφα

http://9gag.com/gag/6347979

Ειμαι σιγουρος οτι ολοι εσεις αμα σας πουνε οτι ο Διαμαντιδης ειναι καλυτερος απο τον Γκαλη θα πειτε "τι λες ρε φιλε, Γκαλης δεν ξαναβγαινει" κτλ. Food for thought...

Μεχρι τοτε, ο ζελεδακιας το μοντελο τον γλεντησε μεσα εξω και επι τα αυτα σε 5 μερες

@Midi
Επειδη μιλησες για εμπαθεια...το εχω ξαναπει, ισως δεν το διαβασες. Ο Μεσσι ειναι απιστευτη παικταρα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Δεν εχω καμια εμπαθεια με το τυπακι, ισα ισα. Απλα θεωρω - και πιστεψε με δεν ειμαι ο μονος - οτι αυτη η πρωιμη (γιατι πρωιμη ειναι) αναγορευση του απο τα media σε Καλυτερο Ολων των Εποχων εχει σημεια που μπαζει σαν το σπασμενο τζαμι του Πλουταρχου.

Για μενα πρεπει να κανει καποια πραγματα στην καριερα του που δεν τα εχει κανει ακομα. Μακαρι να τα πετυχει να τον θεωρουμε ολοι μας τον μεγαλυτερο παικτη που εχουμε δει (γιατι δεν λεμε για εναν απο τους μεγαλυτερους, συζηταμε για ΤΟΝ μεγαλυτερο)

Λιγοτερες διοργανωσεις, λιγοτεροι αγωνες

Αυτο βεβαια ειναι κοντρα επιχειρημα και για τα γκολ ετσι? Πχ ο Μεσσι εσπασε ενα ρεκορ του Μιλλερ με τους διπλασιους ομως αγωνες

Δημοσ.

Kι εγω εχω πει οτι για να αναδειχθει σε καλυτερος ολων των εποχων πρεπει να εχει διαρκεια -ας πουμε αναλογη του Ζινταν-. Απλα εσυ με αφορμη το ντεφορμαρισμα της Μπαρτσελονα ΓΕΝΙΚΑ, υπερτονιζεις και το δικο του/την "ανικατοτητα" του να παρει την ομαδα στις πλατες του/οτι χανεται μεσα στην μετριοτητα των υπολοιπωον και στο τελος δημιουργειται η εντυπωση οτι μιλας για καναν Σβαινσταιγκερ ξερω γω, γιαυτο πρεπει να στην πεφτουν κιολας.

Οσο για το θεμα των πολλων γκολ, προ καιρου εχω πει πως εχω χεσμενα τα ρεκορ που δημιουργουν τα ΜΜΕ, τοτε που  δημιουργησαν εκεινο το αστειο "πιο πολλα γκολ σε μια χρονια" για να μας ξαναδειχνουν τον Μεσσι επι 3 μηνες. Ο Μεσσι για τη θεση που αγωνιζεται ειναι ο πιο αποτελεσματικος στον κοσμο εδω και χρονια, αν οχι ever. Σε συγκριση με τον φουνταριστο Μιλερ δεν ξερω αν ειναι καλυτερος σκορερ (Μ.Ο. γκολ/αγωνα ισως να το εδειχνε σε μερικους σαν εμενα που δεν προλαβαν τον Γερμανο), αλλα και παλι η ευκολια στο γκολ του Μεσσι δεν ειναι προτεραιοτητα (οσο η δημιουργια ή η μπουκα), ειναι απλα ενα επιπλεον χαρισμα απο αυτα που τον καθιερωνουν σαν τον τοπ εδω και 4-5 χρονια και ειναι μεγαλη μαγκια του που εχει καταφερει να συγκρινεται ΚΑΙ στο σκοραρισμα με τα μεγαλυτερα στραικερ ολων των εποχων. Θα μπορουσε να λεει "ρε παιδια, 10ρι ειμαι εγω, μην μου μιλατε για γκολ" και να ειχε και δικιο!

Δημοσ.

Ουτε για Σβαινσταιγκερ μιλαω ουτε για Μπαλακ

Ειναι μεγαλη παικτουρα και δεν εχω καμια εμπαθεια

Αλλα το λιβανισμα του ακομα και οταν δεν υπαρχει λογος, δεν αντεχεται.

Δεν ξεκινησα εγω να κραζω στα κατω του, αλλοι εβαζαν το κεφαλι στην αμμο και δεν αναγνωριζουν οτι αλλες διακρισεις τις αξιζε αλλος περισσοτερο ή κανουν γαργαρα οτι καποια πραγματα που εχουν πετυχει αλλοι, δεν τα εχει πετυχει ακομα ο Μεσσι (ο οποιος δεν ειναι και 35 ετων, ετσι? Εχει χρονο).

Δεν ειμαι εγω που εχω γραψει "πρεπει να περνει την Χρυση Μπαλα καθε χρονο γιατι ειναι ο καλυτερος ολων των εποχων"

Δημοσ.

Ο καλυτερος ολων των εποχων παντως σε ματς που δεν παιζει ο Τσαβι ή ο Ινιεστα ή δεν ειναι σε καλη μερα, εχει τρελαθει στην καρπαζια

Ο καλυτερος ολων των εποχων ας κουβαλησει καμια ομαδα στις πλατες του (οχι σε αυτες των χαφ πισω του), ας κανει τιποτα με την Εθνικη του, και τα ξανασυζηταμε

Επειδη ειστε πιτσιρικια και θελετε να πιστεψετε αυτα που σας λενε τα τμηματα μαρκετινγκ για να λετε στους αλλους οτι ζειτε στην Εποχη του Καλυτερου, δεν σας φταιμε εμεις.

Εχεις την λανθασμενη εντυπωση οτι ολοι εδω μεσα ειναι πιτσιρικια αλλα κανεις λαθος

Ρε συ εντελως φιλικα δεν θελει και πολυ να καταλαβει καποιος οτι αυτη η ομαδα εχει

τοσο μεγαλη ομοιογενια που οταν δεν τραβαει η ομαδα γενικα δεν περιμενεις απο καποιον δια μαγειας

να την μεταμορφωση και εδω ερχεται και η μεγαλη απαντηση που γραφονται κατα καιρους οτι και καλα

και εμενα να βαλεις προπονητη σε αυτη την ομαδα θα παρω το πρωταθλημα και θα παιζω μπαλαρα.

το ειδαμε τωρα που η Μπαρσα δεν εχει προπονητη..

Δημοσ.

Μην ασχολείστε ρε σεις με το άτομο. Μιλάμε ότι έχει καταντήσει ο Γεωργίου-Αλέφαντος του φόρουμ. Σε λίγο θα τη λέει στο Μέσι επειδή είναι κοντός, θα κάνει λογοπαίγνια με το όνομά του. Λέει και ξελέει, από μεμονωμένα γεγονότα γενικεύει και ισοπεδώνει και στο καπάκι, "όχι, δεν είπα εγώ ότι δεν είναι παιχτούρα"! Εμείς που δε χάνουμε ματς είμαστε λακαμάδες, θα μας μάθει μπαλίτσα ο DKNI ο άρχοντας.

Δημοσ.

Kαλα τι εκανε ο αλλος στο ματς Βεροια - Αρης .. ?
Στο 45 εκανε ενα τρεξιμο με τη μπαλα ο Γιαννιωτας και ερχεται και του πειρνει τα ποδια με τακλιν.

Ηταν κατευθειαν στο ποδι ,ουτε καν πηγαινε για μπαλα..

Και μιλαμε πανω στο τρεξιμο.Τον καθαρισε..

Και εδωσε μονο κιτρινη.

Μα τι κοτες ειναι οι διαιτητες ελεος...

Τελος ρε , δωστου την κοκκινη να παει στα αποδυτηρια να το εμπεδωσει , να βαλει μυαλο ..

Δημοσ.

Να δεις κόκκινη που δεν έδωσαν στον Κατσούρ χθες.

Ειδα , ειδα ..

Τουλαχιστον εκει δεν ηταν καθαρισμα.

Εδω μιλαμε ερχεται ο αλλος τρεχοντας με σκοπο να τον καθαρισει.

Η μπαλα ειχε φυγει μπροστα και αυτος εκει να τον σκοτωσει ..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...