Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στατιστικά Γλυνιαδάκη στο αντίστοιχο τουρνουα

Οτι ναναι.

αλλά οι προδιαγραφες του δεν είναι για Γλυνιαδάκης

Οτι ναναι και παλι.

Προφανως αυτα που γραφω τα ερμηνευεις οπως ναναι.

Ελαφρύς ο Παπαγιάννης?? :o

Ποιος τα λεει αυτα; Αυτο που λεω ειναι οτι ο Γλυνιαδακης ηταν πιο "ελαφρυς" στα 18 του απο τον τωρινo Παπαγιαννη, εχοντας πανομοιοτυπη σωματοδομη (2.13+). Λεω με λιγα λογια οτι ο Γλυνιαδακης σαν "πρωτη υλη" ηταν εξισου προικισμενος με τον Παπαγιαννη σημερα.

Ουτε σε επιπεδο ταλεντου διαφερουν και πολυ αν τους συγκρινουμε στα 18 τους.

• Απαντ. 23,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• MiDi_MiLiZ

2161

• DKNI

1827

• firewalker

1268

• 8elwADSL

955

Δημοσ.

Εσύ μας γράφεις ότι ο Γλυνιαδάκης θεωρείτο ταλέντο περίπου όπως ο Παπαγιάννης, κυριαρχούσε απέναντι στους αντιπάλους στην αντίστοιχη ηλικία, τον έβλεπες σε προθέρμανση και χάζευες, είχε παρόμοιο σωματότυπο και άλλα παραμύθια εγώ είμαι ότι νάναι?.

Πες λοιπόν το τουρνουα που τον είδες τον Γλυνιαδάκη και σου έκανε αντίστοιχη εντύπωση κάτω από 20 χρονών?

Να μου έλεγες για Διαμαντάκο και Γλυνιαδάκη να σου πω εντάξει έχουν παρόμοια σωματοδομή, μέτριο ταλέντο λογικό. Εχει καμμιά σχέση ο Διαμαντάκος με τον Παπαγιάννη σε ταλέντο αλλά και σωματοδομή σε ταχύτητα σε κίνηση? Εκτός αν λες σωματοδομή και εννοείς μόνο το ύψος οπότε εντάξει ψηλός ο ένας ψηλός και ο αλλος μοιάζουν

Δημοσ.

Εσύ μας γράφεις ότι ο Γλυνιαδάκης θεωρείτο ταλέντο περίπου όπως ο Παπαγιάννης, κυριαρχούσε απέναντι στους αντιπάλους στην αντίστοιχη ηλικία,

Ειδες που τα ερμηνευεις οπως σου ρθει;

Δειξε μου που εγραψα οτι ειχαν ιδιο ταλεντο στην ιδια ηλικια ή οτι κυριαρχουσε οπουδηποτε οποτεδηποτε.

Οπως καταλαβαινεις σε παρερμηνειες και φαντασιες δεν μπορω να καθομαι να απανταω.

Βασικα δεν μπορω να καθομαι να απανταω καν σε τυπο που μου παραθετει για επιχειρημα τα στατιστικα απο διοργανωσεις Λυκειοπαιδων.

ΥΓ. Το ονομα Γλυνιαδακης χρησιμοποιηθηκε ως απαντηση στο οτι οποιος ειναι γομαρι βαζει τους αντιπαλους μεσα στα καλαθια, αναφερθηκαν και τα ονοματα Μπατιστα, Σχορτσιανιτης, Ραντουλιτσα. Εφερα λοιπον κι εγω το παραδειγμα του Γλυνιαδακη για να δειξω οτι απλουστατα δεν φτανει η σωματοδομη του γομαριου για να το κανεις αυτο.

Το αναποδο απο την ερμηνεια που εδωσες στα λεγομενα μου (λες πως εγραψα οτι εκανε πλακα στους αντιπαλους κλπ).

Ειναι κατι που δεν καταλαβαινεις;

Δημοσ.

O Γλυνιαδακης στην ηλικια του Παπαγιαννη ιδια σωματοδομη ειχε. Ελαφρυς, ελαστικος, χαζευαμε με τα οσα εκανε αυτος ο "18ρης" κατα την προθερμανση.

Το που κατεληξε ειναι ο λογος ακριβως που τον φερνω ως παραδειγμα για την περιπτωση του Παπαγιαννη.

Ο Γλυνιαδακης πχ παρομοια σωματοδομη με του Παπαγιαννη ειχε, μεγαλο ταλεντο θεωρουνταν, αλλα ποτε δε δουλεψε για να αποκτησει ενα σετ κινησεων και ειδαμε που κατεληξε οσο μεγαλωνε. Και η λιστα με τους Γλυνιαδακηδες ειναι ατελειωτη.

Εχει πρωτη υλη ο Παπαγιαννης. Μονο αυτο για την ωρα.

ΟΚ αρα ο Γλυνιαδάκης ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά δεν ήταν ίδιο ταλέντο, δεν κυριαρχούσε αλλά τον χαζευατε στην προθέρμανση. Νομίζω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω το συσχετισμό. Αν μπορούσε να μου θυμίσεις και το τουρνουά under 20 που είδες το Γλυνιαδάκη θα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος ο παραλληλισμός

Δημοσ.

Πρωτον. Θεωρουταν ταλεντο ο Γλυνιαδακης. Στο ανδρικο τμημα του ΠΑΟ του Ζοτς απο τα 18 ηταν κι αν αυτο δε σου φτανει μπορεις να τρεξεις σε scouting reports της εποχης εκεινης. Προφανως δεν δικαιωσε ποτε τις φημες, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ.

Δευτερον. Θα σου πω για τα u20 tournaments που ξεχωρισε ο Γλυνιαδακης μολις εσυ μου πεις αυτα που ξεχωρισαν ο Παπαλουκας και ο ΔΔ. To potential δεν σημαινει εξελιξη (αυτο ακριβως λεω χ2).

Τις υπολοιπες εξυπναδες κρατα τες για κανα Erwdio/Zus και τετοιους.

Δημοσ.

Εσύ γράφει την ιστορία ότι ο Γλυνιαδάκης θεωρείτο ταλέντο φιλαράκο εσύ πρέπει να πεις που τον είδες και τον ξεχώρισες.

Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά ότι μόνο όσοι είναι ταλέντα under20 γίνονται μεγάλοι παίκτες, ουτε ότι όσοι ήταν μεγάλο ταλεντο γίνονται μεγάλοι παίκτες. Το μόνο που είπα είναι ότι οι προδιαγραφές του Παπαγιάννη είναι να γίνει πολύ καλός παίκτης αν κάνεις το κόπο να ψάξεις τους σέντερ από τις ιδανικές πεντάδες των προηγούμενων διοργανώσεων θα καταλάβεις ακριβώς. Εσύ επιμένεις ότι παρόμοιες προδιαγραφές είχε ο Γλυνιαδάκης. Ε δεν τις είχε ήταν ο 3ο ψηλός της γενιά του στα δυσκολα δεν επαιζε καν πως να το κάνουμε. Ουτε σωματοδομή είχε παρόμοια ένα ψηλό αχαρο αγγούρι ήταν που δεν μπορούσε ούτε να τρέξει το γήπεδο ούτε να κάνει άλμα 20 πόντους  καμμία σχέση με το σωμα και την κίνηση του Παπαγιάννη.

αχρηστη πληροφορία της ημέρα. Ο Ζοτς συνήθιζε να εχει τον σέντερ της εφηβικής ομάδας να κάνει προπόνηση με την ανδρική όταν η προπόνηση αφορούσε τα συστήματα  γιατί ήθελε οι σέντερ και τα pg να δουλεύουν ζευγάρια(αμυνα-επιθεση) και ποτέ δεν είχε 4 ψηλούς

Δημοσ.

Εσύ γράφει την ιστορία ότι ο Γλυνιαδάκης θεωρείτο ταλέντο φιλαράκο εσύ πρέπει να πεις που τον είδες και τον ξεχώρισες.

Διαβασες τι γραφει στο απο πανω σου ποστ;

Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά ότι μόνο όσοι είναι ταλέντα under20 γίνονται μεγάλοι παίκτες, ουτε ότι όσοι ήταν μεγάλο ταλεντο γίνονται μεγάλοι παίκτες.

Μα σε καθε ποστ το μοναδικο σου επιχειρημα ειναι το τι εκανε ο εκαστοτε παιχτης στα tournaments με τα Λυκειοπαιδα.

Το δικο μου επιχειρημα ειναι οτι αυτα που εδειξε ο Παπαγιαννης στην τελευταια διοργανωση αποτελουν πολυ καλο δειγμα πρωτης υλης η οποιοα απο μονη της δεν αρκει για να μεταβει σε υψηλοτερο επιπεδο. Την πρωτη υλη την ειχαν κι αλλοι κι ο Γλυνιαδακης ειναι ενα παραδειγμα. Δε το λεω εγω, ο καλυτερος προπονητης στην Ευρωπη στο λεει που τον εφερε στην καλυτερη ομαδα της Ευρωπης εκεινη την περιοδο. Κι επιμενεις να βγαζεις ασχετο τοσο αυτον οσο και τα σκαουτινγ reports που υπηρχαν για τον παιχτη αυτο.

Ακομα καλυτερα: Το επιχειρημα σου ειναι οτι ο Γλυνιαδακης ηταν αμπαλος στα 18 του επειδη δεν εκανε και πολλα στα u20 tournaments.

Ειναι τοσο σαθρο επιχειρημα οσο και το να σου λεω εγω οτι αποδειξη του οτι το πηγαινε για Χακιμ Ολαζοουν, αποτελει το γεγονος οτι ηταν απο 17 χρονων στελεχος των εθνικων ομαδων.

Δηλαδη το ιδιο επιχειρημα που εσυ το χρησιμοποιεις εναντιον του, ο καθενας μπορει να το χρησιμοποιησει υπερ του.

Νext level μπορω να σου πω οτι στο Παγκοσμιο u19 ο Παπαγιαννης, λιγες εβδομαδες πριν δεν εδειξε και πολλα με πιο καλους αντιπαλους (αυτο που λες εσυ για τον Γλυνιαδακη).

Μα εγω δεν αμφισβητησα πουθενα το ταλεντο του , ισα ισα το λεω πολυ πριν τις εμφανισεις της τελευταιας εβδομαδας οτι ειναι next big thing για τον ΠΑΟ.

Το μόνο που είπα είναι ότι οι προδιαγραφές του Παπαγιάννη είναι να γίνει πολύ καλός παίκτης αν κάνεις το κόπο να ψάξεις τους σέντερ από τις ιδανικές πεντάδες των προηγούμενων διοργανώσεων θα καταλάβεις ακριβώς.

Ειπες κι αλλα.

Αλλα τελος παντων, πανω σε αυτο ποιος διαφωνησε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Παπαγιάννης στο u19 ειχε λίγο κατω από 10 πόντους και 10 ριμπάουντ νουμερα που έπιασε και στους τελικούς με αντιπάλους τους καλυτερους. Δεν κυριάρχησε, αλλά ήταν θετικός και ο ένας χρόνος σε αυτές τις ηλικίες είναι σημαντικός

Το αστείο με την σύγκριση με τον Γλυνιαδάκη με κουρασε. Αν έχεις κάποια επίσημη ή ανεπίσημη αναφορά στο ταλέντο του παρουσίασε τη και θα παραδεχτώ ότι δεν θυμάμαι καλά. Από εκεί και πέρα οι προδιαγραφές του Παπαγιάννη είναι για πολύ ψηλά. Από Ραντούλιτσα εως Γκομπέρτ και από Βαλαντσιούνας εως Καντερ αν τα 2 επόμενα χρόνια βελτιωθεί λίγο επιθετικά θα πάει άμεσα ΝΒΑ

Επεξ/σία από TAKE5
Δημοσ.

... Από εκεί και πέρα οι προδιαγραφές του Παπαγιάννη είναι για πολύ ψηλά.... αν τα 2 επόμενα χρόνια βελτιωθεί λίγο επιθετικά θα πάει άμεσα ΝΒΑ

Τι λίγο επιθετικά; Το παιδί δεν έχει καθόλου τελειώματα.

Πάντως ο βάζελος έχει κάνει επένδυση πολλών ετών, χωρις να με πείθουν Κόνιαρης-Λούντζης.

Δημοσ.

Ο Παπαγιάννης στο u19 ειχε λίγο κατω από 10 πόντους και 10 ριμπάουντ νουμερα που έπιασε και στους τελικούς με αντιπάλους τους καλυτερους. Δεν κυριάρχησε, αλλά ήταν θετικός και ο ένας χρόνος σε αυτές τις ηλικίες είναι σημαντικός

Μαλιστα, συνεχιζουμε να διαβαζουμε στατιστικα απο διοργανωσεις Λυκειοπαιδων οπου ο Παπαγιαννης ριχνει 1-2 κεφαλια σε καθε αντιπαλο, ως επιχειρημα υπερ ταλεντου.

Προς αποκατασταση της πραγματικοτητας και μονον:

Ο Παπαγιαννης στο world u19 ειχε σαφως χαμηλοτερους ΜΟ απο αυτους που αναφερεις: 8 ποντους και 7.7rebounds per game κι αν εξαιρεσεις τα παιχνιδια με Κορεες και Τυνησιες αυτοι οι μεσοι οροι ειναι κατα πολυ χαμηλοτεροι.

Στο δε παιχνιδι με την Τουρκια οπου και αποκλειστηκαμε ηταν απο τους χειροτερους, αν οχι ο χειροτερος.

Εγω βεβαια δεν ειπα οτι δεν ειναι ταλεντο, εσυ εισαι που νομιζεις οτι αν βγαλεις τον Παπαγιαννη --> Ολαζουον, θα αποδειξεις οτι εχω αδικο για τον Γλυνιαδακη που στα 18 του ηταν στην καλυτερη ευρωπαικη ομαδα και προπονουταν με τον καλυτερο ευρωπαιο προπονητη.

Από Ραντούλιτσα εως Γκομπέρτ και από Βαλαντσιούνας εως Καντερ αν τα 2 επόμενα χρόνια βελτιωθεί λίγο επιθετικά θα πάει άμεσα ΝΒΑ

Εχεις κεφια, δεν εξηγειται αλλιως.

ΥΓ. ΝΒΑ μπορει να παει, οχι παντως για το επιθετικο του ρεπερτοριο ακομα και κατοπιν "μικρης βελτιωσης".

Δημοσ.

Τι λίγο επιθετικά; Το παιδί δεν έχει καθόλου τελειώματα.

Συμφωνω. Τουλαχιστον απο οτι ειδα σε 2 παιχνιδια του τουρνουα.

Περα απο την εμφανη υπεροχη και το αβανταζ που ειχε λογω σωματικων προσοντων δεν μου εδειξε τιποτα αλλο.

Δημοσ.

Mα πώς; Βαση των απιστευτων ( ; ) στατιστικων του σε διοργανωσεις με 2 κεφαλια κοντυτερους και 30 κιλα ελαφρυτερους, παει μινιμουμ απο Πεκοβιτς εως Μαλοουν επιθετικα κι απο Μουτομπο ως Ρατλιφ αμυντικα.

Mια μικρουλα βελτιωση στην επιθεση θελει μονο και done.

Δημοσ.

Συμφωνω. Τουλαχιστον απο οτι ειδα σε 2 παιχνιδια του τουρνουα.

Περα απο την εμφανη υπεροχη και το αβανταζ που ειχε λογω σωματικων προσοντων δεν μου εδειξε τιποτα αλλο.

...τα παιχνίδια με Λιθουανία και Βοσνία είδες μήπως όμως;

(...νταξ, στον τελικό ήταν σχεδόν σε όλο το ματς απών, αλλά παρόμοια το πήγε κι ο Χαράλαμπος, μη ξεχνιόμαστε. Λογικό επόμενο, και λόγω κούρασης και λόγω...εγγενούς άγχους της Φυλής όταν παίζουμε εντός).

Τεσπα, ο Παπατζών, μέχρι ν' αποδειχτεί Παπατζα-Τζων, έχει δείξει ότι ξέρει να βάζει το κορμί του εκεί που χρειάζεται. Κι όταν αυτό το κορμί είναι η κορμάρα του, μπορεί ναι μεν να μην είναι το παν, αλλά κάτι λέει. Τεχνικά προφανώς και δεν είναι ταλεντάρα, σωματικά επίσης θέλει να φάει πολύ λυώσιμο για να μην γυρνάει ΠΑΝΤΑ τελευταίος στην άμυνα (διότι στην επίθεση κατέβαινε μια ιδέα γρηγορότερα, είναι η αλήθεια), και γενικά χρειάζεται να χτίσει πάνω στην (μπόλικη) "πρώτη ύλη του". Έχει όμως το παιδί μια αίσθηση "ευθύνης", σχετικά με τον ρόλο του στο γήπεδο, πράγμα που το έδειχνε ιδιαιτέρως όταν έπαιζε με ισοϋψείς (ή τεσπά με έστω "ανάλογα ψηλούς...ψηλούς"). Όταν ήταν με ντεμίδες, προφανώς (και κακώς), ξενέρωνε (και του 'βγαινε στο παιχνίδι). Και θέσεις για ρημπάουντ σωστές, και θέσεις για καλάθια (σχετικά) σωστές, και θέσεις που έκαναν μάγκα αυτόν που έδινε ασσίστ για να...τον κάνει μάγκα.

Γενικά δηλαδή τα "πραγματιστικά" καλά του είναι το ύψος του, η γενική σωματοδομή του (δεν είναι τσιλιβίθρας, και ούτε λαπάς), το ένα τάδε αϊκιού του, και το ότι χέστης, μια φορά, δεν είναι. Ε όλα αυτά είναι αρκετά καλή μαγιά, και αρκετή ως ποσότητα για να εικοτολογήσει κανείς ότι αυτό το παιδί ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ θα προκόψει...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...