Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

The_Edge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, βρήκα την φάση που έλεγα, είναι στο 58:15 σε κανονική ροή και αμέσως μετά δείχνει και το ριπλέι.

Όσες φορές κάνει αυτή την κίνηση, κάνει βήματα. Και επειδή έτυχε να το παρατηρήσω τότε σε 2-3 αγώνες, τον προσέχω τώρα. Και το κάνει συνέχεια όταν ξεκινάει προσπάθεια χωρίς ντρίπλα.

https://www.youtube.com/watch?v=LcXAHNnUDMM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 23,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• MiDi_MiLiZ

2161

• DKNI

1827

• firewalker

1268

• 8elwADSL

955

Θα ρωτήσω κάποιον διαιτητή και μένα για βήματα μου φαίνονται, αλλά απορώ που δε διαμαρτύρεται κανένας. Αυτό που βλέπω είναι πως δεν έχει πόδι πίβοτ (αν παρατηρήσεις έχει και τα 2 πόδια προσκολλημένα στο έδαφος) αλλά μετά κάνει ένα άλμα που δε μπορεί να μην είναι παράβαση, γιατί αποκτά πλεονέκτημα.

Πέρα από το άλμα που είναι από μόνο του παράβαση, ξαναδες τη φάση καλύτερα.

Με το που παίρνει τη μπάλα πατάει το αριστερό και κάνει δυο κινήσεις το δεξί μπροστά πίσω. Έχει σταθερό.

Το εχω παρατηρησει και εγω σε καποια replay αυτο με τον σπανουλη.

Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι δυνατον να το παρατηρησει ο διαιτητης ή οι αντιπαλοι σε κανονικη ροη τουλαχιστον στις περισσοτερες περιπτωσεις. Το κανει συχνα παντως...

Διαιτητικα λαθακια που οταν ειναι υπερ του ΟΣΦΠ ειναι "στα ορια του αποδεκτου" και "πηρε τα κουκια της εδρας, ο γηπεδουχος ως ηθισται" , ενω οταν χανει ο ΟΣΦΠ μετονομαζονται σε παραγκα.

Απειρες κροτιδες.

Απειρα υβριστικα συνθηματα κατα προσωπων, τα οποια δεν καπελωνε ουτε η μουσικη του σταδιου που δυναμωνε για να μην ακουγονται.

Επιβαρυντικο φυλλο αγωνος απο τους διαιτητες που καταγραφει τα παραπανω κ.ά.

Αν αυτα ειχαν συμβει στο ΟΑΚΑ (με τον ΠΑΟ να εχει νικησει το παιχνιδι) ως τωρα θα ειχαμε τουλαχιστον 2 ανακοινωσεις της ΚΑΕ ΟΣΦΠ και φυσικα θα αποτελουσαν πρωτο θεμα σε ολα τα αθλητικα ΜΜΕ, με τους γνωστους υπευθυνους επικοινωνιας της ΚΑΕ ΟΣΦΠ που δηλωνουν δημοσιογραφοι μεσα στα αθλητικα sites, να καναν μακρυσκελη αρθρα για την αηδια που τους προκαλει το γεγονος να βριζουν εν χωρω ανθρωπους, οικογενειες, παιχτες και να πετανε τις κροτιδες με το κιλο, σε μια γιορτη του αθλητισμου οπως οι τελικοι του μπασκετ.

Ο ΠΑΟ ωστοσο κρατα ως οφειλει τους τονους χαμηλους και μπραβο του. Αλλοι δεν υπηρχε περιπτωση να χαναν τετοια ευκαιρια για να δυναμιτισουν και να πολωσουν το κλιμα.

• Like 1

Κινήσεις όπως αυτές του Σπανούλη είναι βήματα και δίνονται πολύ εύκολα σε πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου (ΕΣΚΑ κλπ). Σκέψου ότι εκεί δίνονται βήματα αν, ξεκινώντας ντρίπλα, το πόδι πατήσει πριν σκάσει η μπάλα, πράγμα που σε επαγγελματικό επίπεδο δεν υφίσταται. Αυτά δε δίνονται ποτέ εκτός αν κάποιος κυριολεκτικά περπατήσει με τη μπάλα στα χέρια. Είναι κάτι που κάνουν πολλοί guards που έχουν εκρηκτικό πρώτο βήμα όπως Navarro, Teodosic κλπ. Μάλλον δε θέλουν να αφήσουν να χαλάει ο ρυθμός του αγώνα για ένα μικρό βηματάκι που δε φαίνεται με γυμνό μάτι για λόγους θεάματος (με το οποίο δε διαφωνώ).

Κάτι αντίστοιχο σαν το πηδηματάκι του Σπανούλη που έστειλες όμως δίνεται πολύ εύκολα σε ψηλούς που πιβοτάρουν (οι οποίοι προφανώς έχουν και πιο αργά πόδια και φαίνεται πιο εύκολα) οπότε για 'μένα πρέπει να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο για το τί είναι βήματα και τί όχι και να σφυρίζονται τα ίδια σε παίχτες όλων των θέσεων.

Δε νομίζω αυτή τη στιγμή οι κανονισμοί να αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας για το αν είναι βήματα ή όχι.

Και αν το κάνεις 3 φορές σε κάθε αγώνα σου λέω εγώ, είναι διαφορά.

Απλά, ο σπανούλης έχει πολύ γρήγορα πόδια και δεν το καταλαβαίνεις εύκολα σε κανονική ροή.

Σε αντίθεση με τους ψηλούς που λες εσύ, ή με ένα αργό στα πόδια γκαρντ όπως ο διαμαντίδης π.χ. που αν το κάνει, πιθανότατα θα το καταλάβουν όλοι.

Σε κάθε περίπτωση, η παράβαση είναι παράβαση

Μισό και μέτρο μπρος πίσω το πάει, στο παρκέ αν το κανεις αυτό χωρίς να το σηκώσεις θα φας τα μούτρα σου. Δεν γίνεται αυτό που λες.

Και να είχε επαφή, που δεν εχει, φτάνει το άλμα μετά.

Αλλα τέλος πάντων, την φάση την έβαλα για παράδειγμα γιατί θυμόμουν οτι έγινε μετά τα τρίποντα του Κάρολ και την βρήκα εύκολα.

Το κανει συνέχεια.

Δες την Τετάρτη, πιθανότατα θα το ξανακάνει

Για το άλμα συμφώνησα μαζί σου.

Τι συμβαίνει διαιτητικά δε ξέρω.

Και νομίζω ούτε εσύ πιστεύεις πως κάνει συνέχεια βήματα και δε του τα σφυρίζουν.

Εγώ ο ίδιος έχω κάνει πχ λάθη σε πράγματα που νόμιζα αυτονόητα πχ το '10 θυμάσαι το 3ο δεκάλεπτο στη λήξη του; Το καλάθι που βάζει ο Σάρας;

Να πάρει είμαι από κινητό και δε μπορώ να ψάξω το βίντεο

Δε νομίζω αυτή τη στιγμή οι κανονισμοί να αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας για το αν είναι βήματα ή όχι.

Και αν το κάνεις 3 φορές σε κάθε αγώνα σου λέω εγώ, είναι διαφορά.

Απλά, ο σπανούλης έχει πολύ γρήγορα πόδια και δεν το καταλαβαίνεις εύκολα σε κανονική ροή.

Σε αντίθεση με τους ψηλούς που λες εσύ, ή με ένα αργό στα πόδια γκαρντ όπως ο διαμαντίδης π.χ. που  αν το κάνει, πιθανότατα θα το καταλάβουν όλοι.

Σε κάθε περίπτωση, η παράβαση είναι παράβαση

...μην χολοσκάς - βήματα είναι και το κάνει όντως συχνόπυκνα. Είναι "τελευταίας (σχετικά) εσοδείας" προσθήκη ρεπερτορίου, όπως πχ το οφ-μπάλανς/σάιντ-στεπ τρίποντό του. Προφανώς καθώς έχουν ζορίσει τα πράγματα (με τις άμυνες που του βάζουν) τα τελέ χρόνια, ο πονηρός ο Βλάχος έχει βρει τρόπο να προσπαθεί να κερδίσει μυγοξύγκι, κερδίζοντας πόντους στο παρκέ. Διότι αυτό κάνει : μεγαλώνει τις συνθήκες του σπέισινγκ, όταν τον παίζουν οβερπλέι και δη με χέρια πάνω στη μπάλα (= "κόψιμο πατσά", στην καθομιλουμένη...), είτε για να σουτάρει, είτε για να ξεκινήσει εφόρμηση, είτε για να ξεσκαλώσει απλά από την άμυνα, είτε για να δώσει πάσα.

Το κάνει όντως γρήγορα μάλιστα, αλλά πάνω απ' όλα ΠΙΣΤΕΥΩ πως έχει να κάνει με ανοχή του ονόματος Σπανούλης, παρά "για να μη χαλάσει ο ρυθμός", ούτε βέβαια επειδή "οι διαιτητές υποστηρίζουν ΟΣΦΠ" κλπ. Συμβαίνει και με άλλους - πάντα συνέβαινε το αβαντάρισμα των μεγάλων ονομάτων, αναφορικά με "μικροπραβάσεις" (...στις οποίες δεν χαρίζονται όταν πρόκειται για νιούφηδες)

Θα διαφωνήσω μόνο στο ότι "δεν το κάνει ο ΔΔ - ο έχων αργότερα πόδια" κλπ : μιας χαρά βήματα (= σήκωμα σταθερού και περίπατοι στους αγρούς κάνει ΚΑΙ αυτός). Ίσως το κάνει κάπως λιγότερο (ίσως πάλι το κάνει το ίδιο και χειρότερα), αλλά ΚΑΙ ο Μητς είναι από αυτούς που εκμεταλλεύονται το ότι έχουν κάποιου βαθμού σφυριχτριακής ασυλίας, ή έστω το κάνει πιο "συμμαζεμένα" (τον Σπαν έχει τύχει να τον έχω προσέξει φέτος να κερδίζει σχεδόν κα'να ΜΕΤΡΟ ο μπαγλαμάς σε κάποια φάση κάποιου παιχνιδιού, με τις σχτικές τσαχπινιές *...).

* ...ορίστε πχ ξεκάθαρη φάση και στο χθεσινό, όπου τυχαία μόλις τώρα πρόσεξα : ντάνσιν γουίθ δε σταρζ ο άτιμος... :-)  :

https://www.youtube.com/watch?v=z43mubhTdks&t=44m51s

(στο 44:51 του βίντεο. Είχα βάλει και χρονικό ρηντηρέξιον για να μην πας με τον κέρσορα, αλλά όταν ενσωματώνεται εδώ φαίνεται ότι το φτύνει...)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...