Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

The_Edge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 23,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• MiDi_MiLiZ

2161

• DKNI

1827

• firewalker

1268

• 8elwADSL

955

Καλως η κακως στην μπαλα (και στον αθλητισμο γενικοτερα) το στατους με το οικονομικο στατους ειναι αλληλενδετα. Ενα 2ετες ξεπλυμα των Βγενοπατερων θα το πληρωνουμε τα επομενα 10+ χρονια, απλα πραγματα. Χωρις φυσικα να βγαζω απεξω και τον προηγουμενο τον καρκινο που πρωτα εφαγε τα σωθικα της ομαδας και στη συνεχεια ουσιαστικα ανοιξε το πεδιο για τους πουρατους.

Συνυπολογιζοντας και τα περι παραγκων Σουπερλιγκας κλπ, εγω θα ανησυχουσα αν τα πηγαιναμε καλα οικονομικα με τα ανοιγματα που 'γιναν, χωρις καποιο (διαρκες) αντικρυσμα σε εσοδα στα ταμεια της ομαδας ...

Ναι αλλά ξέρεις κάτι; Δεν γίνεται να βλέπεις την Real/Barcelona (ο ΠΑΟ είναι η μία, ο ΟΣΦΠ η άλλη) της Ελλάδας να παραπέει έτσι.. Δεν γίνεται να μην μπορείς να πάρεις Χ στην Καλλονή, δεν γίνεται να χάνεις 1-2 απ'τον Ατρόμητο της Ρωσίας και να λες "πάλι καλά, θα μπορούσαμε να φάμε καμια 5άρα". Έχετε βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη!

Αυτό που με παραξενεύει είναι το γιατί δεν χώνεται κάποιος μεγάλος! Δεν υπάρχει δηλαδή ΕΝΑΣ πάμπλουτος έλληνας που να είναι βάζελος;; Να κόβεται ρε παιδί μου, πως το λενε.. Δε γίνεται να μη προσελκύει επενδυτή του βεληνεκούς του Μαρινάκη ο ΠΑΟ..

Πέρα από τις ευθύνες της παράγκας, νομίζω ότι ο ΠΑΟ, με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα του, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Δεν έγινε η παραμικρή ενίσχυση από πέρσυ, ενώ έγινε μία μεγάλη πώληση (καπίνο) και έσοδα απ'την ευρώπη. Πέρσυ ήρθε απ'το πουθενά η 2η θέση, αν φέτος δεν έρθει, πως θα πορευτείς του χρόνου; Θα γίνεις αεκ; Γιατί δεν έκανε κάτι για να βελτιώσει τις πιθανότητές του να ξαναέρθει η 2η θέση;;;

Το μόνο καλό που βλέπω είναι ότι ο Αλαφούζος δεν θα αδειάσει τον Αναστασίου με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η ομάδα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που με παραξενεύει είναι το γιατί δεν χώνεται κάποιος μεγάλος! Δεν υπάρχει δηλαδή ΕΝΑΣ πάμπλουτος έλληνας που να είναι βάζελος;; Να κόβεται ρε παιδί μου, πως το λενε.. Δε γίνεται να μη προσελκύει επενδυτή του βεληνεκούς του Μαρινάκη ο ΠΑΟ..

Να σου πω.

Η αλήθεια ειναι πώς οι εποχές ειναι δύσκολες για επενδύσεις στο ποδόσφαιρο.

Κακά τα ψέμματα, για να πιάσει αυτή τη στιγμή μια ομάδα τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει πρωτάθλημα (και τους χρυσοφόρους ομίλους), πρέπει να ρίξει πολλά.

Όταν ανέλαβε ο Μαρινάκης, έδωσε 50 εκατομμύρια για την αγορά της ομάδας και άλλα 20 για τυχόν χρέη.

Ανεξάρτητα με τους παίχτες που έφερε κτλ κτλ.

Ποια ηταν η διαφορά? Ο Ολυμπιακός είχε γήπεδο αλλά και προσωπική περιουσία. Δικό του προπονητικό, δικά του γραφεία, δική του περιουσία.

Τι σημαίνει αυτό? Πως όσα επένδυσε, ήξερε οτι θα τα πάρει πίσω. Και σιγά σιγά τα παίρνει.

Έχει και τρέλα έτσι? Η οπαδική του συμπεριφορά ειδικά στις αρχές το απέδειξε. Τον γουστάρει τον Ολυμπιακό όπως τον γουσταρε και ο Κόκκαλης.

Σαφώς και υπάρχουν και Παναθηναικοί επιχειρηματίες. Το θέμα ειναι το πόσα χρωστάει η ομάδα (γιατί μάλλον ειναι περισσότερα απ όσα φαντάζόμαστε) και τι περιουσία έχει. Γιατι αν δεν έχει (πέρα από το γηπεδο της Λεωφόρου) και πρέπει να ενοικιάζει προπονητικά κτλ΄κτλ, έχει προβλημα. Διοτι θα έρθει ο τάδε. Θα δωσει χρημα να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο, να ξεχρεώσει τα χρέη, να ασχοληθεί με το γηπεδικό, να ασχοληθεί με τα προπονητικά και τέλος να φέρει παίχτες ικανους να χτυπήσουν πρωτάθλημα. Και ειδικά στο τελευταίο ο άλλος δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Γιατι αν ο τάδε δώσει 20 μύρια για να φέρει 4-5 βαρβάτους 11αδάτους, ο Βαγγέλας θα έχει το χρήμα να πλαισιώσει την ομάδα του με 2-3 υψηλού επιπέδου να διαττηρήσει τα κεκτημένα.

Απλά εδω θα υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Οι επενδυτές πλέον θα ειναι 2. Όχι ένας. Εκ των πραγμάτων θα έχεις και διαφορετική αντιμετώπιση απ τη διαιτησία. Άλλα σφυρίγματα θα παίρνει ο εκάστοτε Ζιλμπερτο και άλλη ο Λαγός (είστε τυχεροί που ακομα δε τον έχουν τιμωρήσει με καναν 6μηνο αποκλεισμό αυτον)

Ναι αλλά ξέρεις κάτι; Δεν γίνεται να βλέπεις την Real/Barcelona (ο ΠΑΟ είναι η μία, ο ΟΣΦΠ η άλλη) της Ελλάδας να παραπέει έτσι.. Δεν γίνεται να μην μπορείς να πάρεις Χ στην Καλλονή, δεν γίνεται να χάνεις 1-2 απ'τον Ατρόμητο της Ρωσίας και να λες "πάλι καλά, θα μπορούσαμε να φάμε καμια 5άρα". Έχετε βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη!

Γινεται, γιατι να μην γινεται; Οταν δεν υπαρχει ρευστο και ΑΕΚ γινεσαι και χειροτερα αμα λαχει. ΟΛΑ εξαρτωνται απτο χρημα, αρα οταν αυτο δεν υπαρχει, δεν υπαρχει και πατος στο βαρελι. Απλα πραγματα.

Για να χωθει πες μου; Για να βλεπει τους απο 'κει να τον κλεβουνε μπροστα στα ματια του, να γινονται ενα καρο καταγγελιες, να υπαρχουν ενα σωρο αποδειξεις και να επικρατει ατιμωρησια; Μονο βλακας θα ερχοταν να επενδυσει υπο αυτες τις προυποθεσεις χρημα απτην τσεπη του ή μονο πλυντηριακιας (ΠΕΚ).

Δεν εχουμε γηπεδο.

Διαφθορα και υποκοσμος φουλ, με τη διαφορα οτι λειτουργουν για τον ανταγωνιστη (αν το δουμε καθαρα ως επιχειρηματικη κινηση).

Χρεος καμποσα μυρια εχουμε.

Η εποχη των παχιων αγελαδων περασε ανεπιστρεπτι, αρα περασαν και οι ρομαντισμοι τυπου "μα ο ΠΑΟ εχει μεγαλη ιστορια και πολυ κοσμο πισω του, πώς δεν υπαρχει ενας τρελος να τον παρει και να ξοδευει τα εκατομυρια του για την φανελα;".

Μη μου συγκρινεις την περιπτωση ΠΑΟ με την περιπτωση Μαρινακη που πηρε στρωμενο τον γαυρο σε ολα τα επιπεδα για να παντελονιαζει μυρια. Τετοια "επενδυση" την κανει ο καθενας, μην παραμυθιαζεστε για "την τρελα του Μαρινακη με τον θρυλο". Και τι καταφερε ο χοντρος? Αποδομει καθε χρονια το ροστερ, το μικραινει ισα ισα για να παιρνει τα μυρια απτους ομιλους του Τσου Λου. Τιποτε περισσοτερο.

Πέρα από τις ευθύνες της παράγκας, νομίζω ότι ο ΠΑΟ, με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα του, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Δεν έγινε η παραμικρή ενίσχυση από πέρσυ, ενώ έγινε μία μεγάλη πώληση (καπίνο) και έσοδα απ'την ευρώπη. Πέρσυ ήρθε απ'το πουθενά η 2η θέση, αν φέτος δεν έρθει, πως θα πορευτείς του χρόνου; Θα γίνεις αεκ; Γιατί δεν έκανε κάτι για να βελτιώσει τις πιθανότητές του να ξαναέρθει η 2η θέση;;;

Τα τωρα οικονομικα δεδομενα ειναι οτι χρωσταω καμια 20ρια μυρια και δεν με φτανουν τα εσοδα να αποπληρωνω το χρεος. Αρα και μονο που οχι απλα δεν ειμαι ΑΕΚ, αλλα βρισκομαι και στους ομιλους του Γιουροπα ειναι σχεδον υπερβαση. Τωρα το να ζηταω και αποτελεσματα με αντιπαλους πολλαπλασιου μπατζετ, ε θα ηταν αρκετα ουτοπικο.

Το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα ειναι παιχνιδι για εναν. Οσο συνεχιζεται αυτο, τοσο ο ενας θα γινεται ισχυροτερος (οικονομικα) και τοσο οι αλλοι θα γινονται ΑΕΚ. Με τις ευλογιες μεγαλου μερους του φιλαθλου κοσμου βεβαιως, βεβαιως.

Για να φτάσουν οι υπολοιπες ομάδες τον Ολυμπιακό χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα restart από την δικαιοσύνη όπως έγινε στην Ιταλία στην περίπτωση της Γιουβέντους. Εδώ μάλιστα τα πράγματα είναι χειρότερα γιατί η συνδεόμενη με το ποδόσφαιρο εγκληματικότητα (πρόεδροι, οπαδοί) ελέγχει στην ουσία και άλλες παράνομες δραστηριότητες (ναρκωτικά, προστασία). Το ξέρουν όλοι και φοβούνται ή δεν θέλουν να κάνουν κάτι. Ο Μαρινάκης και οι φιλοι του (μαζί και οι τέως) δεν έχουν θέση πουθενά στο ποδόσφαιρο εκτός ίσως από την φυλακή

Τοτε θα δούμε αν τα 20εκ που χρωστάει ο Παναθηναικός ή ο Παοκ ειναι πολλά ή λίγα και αν υπάρχουν πλουσιοι που νοιάζονται. Αλλο το μου αρέσει το ποδόσφαιρο και αλλο τα βάζω με τον Τσακογιαννη και τους μανιάτες του λιμανιού

• Like 1

Δηλαδή η άποψη ειναι πως υπάρχει κόσμος που θέλει να επενδυσει αλλά επειδή ο Βαγγέλης ειναι πανισχυρος και ελέγχει τα πάντα, τους αποτρέπει να το κάνει?

Δε ξέρω αν το θυμάται κανεις, αλλά ο Βαγγέλης ειναι 4ο χρόνο στον Ολυμπιακό. Τον πήρε χρεωμένο και εκτός Ευρώπης και έσκασε ένα πολύ μεγάλο ποσό για αγορα, παίχτες κτλ κτλ. Αναρωτιέμαι αν έκανε κάτι παρόμοιο ο Αλαφούζος και δε τον άφησε ο ισχυρός Βαγγέλης να πάρει πρωτάθλημα.

Για να ολοκληρώσω. Το επιχείρημα θα έστεκε αν ειχε γινει προσπάθεια επένδυσης απο άλλον. Όπως πάντα λέω  (και ουδέποτε έχω απάντηση διότι δεν υπάρχει) όσες φορές επένδυσε κάποιος περισσότερα από τον Ολυμπιακό τα τελευταία 10 χρόνια, πήρε πρωτάθλημα. Νομίζω πως τιποτε δεν ειναι τυχαίο. Και οι παράγκες λεφτά χρειάζονται. Δε γίνονται τζάμπα.

Νομίζω καταλαβαινόμαστε :-)

O Βαγγέλης επένδυσε κατα εσένα 70εκ (τα νουμερα δειχνουν 30-50 αλλά ας μην διαφωνήσουμε σε αυτό) σε ομάδα χρεωμένη παίρνει 4 σερί και έχει τέτοια διαφορα που θα πάρει αλλα 4. Στον Παναθηναικό μπήκαν 120+30 σε ομάδα χωρίς χρέη πήρε 1 πρωτάθλημα και καταστράφηκε για μια 5ετία ακόμα τουλαχιστον(+3 τα χρόνια μεταξυ φθοράς και αφθαρσίας)

Αν δεν ελέγχει τα πάντα μαλλον ο Βαγγέλης είναι ο έξυπνος και οι υπόλοιποι βλάκες

O Βαγγέλης επένδυσε κατα εσένα 70εκ (τα νουμερα δειχνουν 30-50 αλλά ας μην διαφωνήσουμε σε αυτό) σε ομάδα χρεωμένη παίρνει 4 σερί και έχει τέτοια διαφορα που θα πάρει αλλα 4. Στον Παναθηναικό μπήκαν 120+30 σε ομάδα χωρίς χρέη πήρε 1 πρωτάθλημα και καταστράφηκε για μια 5ετία τουλαχιστον

Αν δεν ελέγχει τα πάντα μαλλον ο Βαγγέλης είναι έξυπνος και οι υπόλοιποι βλάκες

Τα νουμερα που ανέφερα ειναι πολυ εύκολο να τα βρεις ακόμα και απο ισολογισμους της ΠΑΕ αλλά και από τα ΜΜΕ. Αν έχεις αμφιβολίες no prob.

Κατά τα άλλα το να μπαίνουν 120+30 και την επόμενη να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους όλοι και να φεύγουν, ξεπουλώντας την ομάδα και αφήνοντας...χρέη (που πηγαν τα 150???) προφανώς δεν έχει να κάνει με τον Βαγγέλα αλλά με τους ίδιους.

Μόνο και μόνο που υπήρχε ο καταστροφέας ενός ολόκληρου κράτους σαν "επενδυτής" σας, θα έπρεπε να σε τρομοκρατεί που δεν πάθατε τιποτε χειρότερο.

Απλη περιέργεια μια και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε είναι φανερό

Διαβάζω τα posts σου στο μπλα-μπλα και βλέπω κάποιον που η βρωμιά και η διαφθορά της Ελλάδας σε όλες τις εκδηλώσεις τους (είτε έχει να κάνει με την υγεία, με την παιδεία, με τη οικονομία) τον αηδιάζουν, το ποδόσφαιρο ειλικρινά πιστεύεις ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα?

Απλη περιέργεια μια και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε είναι φανερό

Διαβάζω τα posts σου στο μπλα-μπλα και βλέπω κάποιον που η βρωμιά και η διαφθορά της Ελλάδας σε όλες τις εκδηλώσεις τους (είτε έχει να κάνει με την υγεία, με την παιδεία, με τη οικονομία) τον αηδιάζουν, το ποδόσφαιρο ειλικρινά πιστεύεις ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα?

Σαφώς και δε διαφέρει. Ούτε κατά διάνοιαν.

Εδω απλά έθεσα έναν τρόπο, με τον οποίο πιστεύω οτι η ομάδα σου μπορεί να επανέλθει.

Είμαι της άποψης οτι η "βρωμια" πάει με αυτούς που έχουν τα πολλά.

Δυστηχως σε αυτό τον κόσμο ζούμε. Δε μου αρέσει γιαυτο και προσπαθω να ασχολουμε καθαρά με το αθλητικό κομμάτι.

Και αυτό έκανα και σε εσάς εδω λέγοντας την άποψή μου.

Για αυτό συνεχίζουμε να μιλάμε απλώς καταλαβαίνεις ότι το μόνο το αθλητικό στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι σαν να λες στις κατασκευές ότι δεν φταίει ο Μπόμπολας(τυχαίο όνομα) που παίρνει προνομιακά τα έργα φταίνε οι υπόλοιπες εταιρείες που δεν θέλουν να μπλέξουν με την βρωμιά της ελληνικής πραγματικότητας.

Το αθλητικό κομμάτι είναι το "εύκολο" να διορθωθεί αν θα μπουν 30εκ την μία χρονιά ή 15 σε 2 χρονιές είναι το λιγότερο (όχι από τον Αλαφούζο αυτός όλες του τις δουλειές τις κάνει φωνάζοντας μέσω των ΜΜΕ). Κανείς δεν πρόκειται να βάλει λεφτά στο βόθρο (μην ρωτήσεις για τα λεφτά του Βαγγέλη μεγάλα παιδιά είμαστε)

Κοίτα. Άποψή μου ειναι:

Ας βάλει αυτά τα 30 και άλλα όχι 50, αλλά 10 σε μεταγραφές και θα δούμε τι θα γίνει.

Μη νομίζεις. Και ο εκάστοτε Μπόμπολέτος για να αναλάβει τα έργα, τα έχει σκάσει σε κάποιους μεγαλοβουλευτάδες πρώτα :-)

Τραβάει μακρυά η βαλίτσα όμως. Και αυτό διότι τα πάντα σχεδον λειτουργουν με τον νόμο του ισχυρού (χθες με γράψανε χωρις λόγο με τη μηχανή. Πήγα στη τροχαία, μου έδωσαν δικιο..πρέπει να πληρώσω ομως το πρόστιμο και...κάποτε θα το πάρω πίσω. Ο ισχυρός εδω ειναι ο αστυνομικός που για να πάρει το μπόνους του έγραφε κόσμος που δεν ειχε κάνει παράβαση...σου γράφω κάτι πολυ μικρό)

Εν πάση περιπτώσει, καλή επιτυχία στη συνέχεια της ομάδα σου.

Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι η "απάθεια" των οπαδών. Τα βάζεις με θεούς και δαίμονες για χρόνια και ξαφνικά τουμπεκί και πάμε στηριξη, και η ομάδα βγάζει υγεία? Δεν λέω συλλαλητήρια ο κόσμος έχει πια σοβαρότερα προβλήματα αλλά δεν γίνεται να φαίνονται οι αδυναμίες, να μην γίνεται καν προσπάθεια να καλυφθούν και να χειροκροτάς μόνιμα απλά την προσπάθεια. Και ο Βυντρα προσπαθούσε αλλά έτρωγε το μπινελίκι με το κιλό

(το κάναμε τσατ αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο)

Ο κόσμος φίλε take έχει μεγαλύτερα προβλήματα πλέον. Η εκάστοτε ομάδα αποτελεί μια διέξοδο μόνο από τη δυσκολη καθημερινότητα. Δεν έχει κανεις τη διάθεση να πάει να τρέξει σε συλλαλητήρια. Άσε που ειδικά στον ΠΑΟ τους έχει περάσει και την ιδέα ο φουζος, οτι και 500 μυρια να μπουν, ο Βαγγέλης δε πέφτει. 

Αλλά και στον Ολυμπιακό. Έχασε 0-3 πέρσι απ τον ΠΑΟ, βγήκε εκτός κυπέλλου, αποκλειστηκε μετά απο μεγάλο 2-0 και δεν άνοιξε μυτη.

Βλέπουν τον Βαγγέλη να μη κάνει μεγάλες μεταγραφές, πάλι ολα καλά.

Βαρέθηκε ο κόσμος νομίζω. Έχει σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει πλέον.

• Like 1

Δεν ειναι θεμα ποδοσφαιρου και ομαδων το οτι ο κοσμος ειναι προβατο οταν βλεπει μπροστα στα ματια του να τον κλεβουν και να τον δουλευουν.

Απλα στην μπαλα το παραμυθακι παιζεται μεταξυ επιχειρησεων, αρα δε θα κατσει ο κοσμος να ασχολειται με συλλαλητηρια για το ποιος μαφιοζος, φοροφυγας, εμπορος οπλων, χρηματοδοτης ναζιστων, κλεφτης καταθεσεων κλπ κλπ τρωει τα λεφτα ποιανου. Ασχετα που και απο την ιστορια του ποδοσφαιρου το μπαλακι καταληγει παλι στον απλο πολιτη με διαφορους αμεσους ή εμεσους τροπους.

Αυτο φυσικα δεν αναιρει το οτι υπαρχουν διαφοροι αχαρακτηριστοι που θα τρεξουν να υποστηριξουν τον προεδρα τους σε σχετικη συζητηση, με τις γνωστες προτροπες "γλεντα τους κι αλλο Βαγγελα" και τα γνωστα επιχειρηματα περι "μη υπαρξης καταδικαστικων αποφασεων/αποδειξεων".

Στην υγεια των κοροιδων λοιπον, by Βαγγελας, Βγενοπουλος κλπ κλπ και καθιστε εσεις ψαχτε γιατι ο ΠΑΟ χανει απτην Ντιναμο και γιατι ο Βαγγελας παντελονιαζει αντι να επενδυει...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...