Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν συγκρίνουμε παίκτες. Προφανώς το ντραιβ του Στόκτον δεν το ειχε ο Σάρας ουτε καν το κορμί. Και ουτε την αμυνα. Δεν έκανε σύγκριση κανεις Σάρας - Στόκτον ως παίκτες

Οχι αγαπητε. Αυτο κάνατε επιρεασμενοι απο μια σελιδα στο ίντερνετ.

Το πικ εν ρολ προϋποθέτει εξαιρετικα προσοντα απο 2 παιχτες κ δη απο τον εμπευστη. Δεν ειναι απλα μια κινηση. Θελει μυαλο, απίστευτη ικανοτητα και γρηγοραδα κτλ κτλ.

Συγκρινατε εξ αρχης τους παιχτες σε ενα σημειο που προυποθετει σχεδον τα παντα.

Μην παραβλέπεις ότι ο Σάρας είχε και τον κώλο του Μπατίστ υπέρ του, συνεπώς ναι, στην Ευρώπη φάνταζε μεγαθήριο στο pnr

Μη λες τετοια. Ικανους τους εχω μερικους να βγαλουν τον μπατιστ ανωτερο του μσλοουν...Δε το γραψε το παναθηναικος24.γρ ακόμα μαλλον γιαυτο :-p
  • Like 2
  • Απαντ. 23,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• MiDi_MiLiZ

2161

• DKNI

1827

• firewalker

1268

• 8elwADSL

955

Δημοσ.

Δεν συγκρίνουμε παίκτες. Προφανώς το ντραιβ του Στόκτον δεν το ειχε ο Σάρας ουτε καν το κορμί. Και ουτε την αμυνα. Δεν έκανε σύγκριση κανεις Σάρας - Στόκτον ως παίκτες

Μα το π&ρ τους είναι που τους έκανε να ξεχωρίζουν σαν παίκτες, αν τους έβαζες μέσα και τους έλεγες παίξε ότι θες, εκτος αυτού, θα είχαν εντελώς διαφορετικο impact.

Τι θέλω να πω?

Ο,τι συγκρίνετε την αντίληψη και την οξυδέρκεια των παικτών. Κάτι, στο οποίο ο Σάρας μπορεί να είναι καλύτερος του Στόκτον (και ο Ρούμπιο ή ο Τεόντοσιτς καλύτερος του Σάρας), το οποίο όμως αποτελεί ένα μόνο τμήμα του π&ρ και δε δίνει το δικαιωμα σε κάποιον να χρίστει ο πιο ΄καλος παίκτης  πκρ.

Πάρε και βάλε με εμένα μετά απο διπλο χιαστό να παίξω σε ματς Δ' Εσκα. Μπορεί να ξέρω, να χω αντίληψη, να να να αλλά θα είμαι μέτριος. Κάτι αντίστοιχο έγινε και  με τον Σάρας στην Αμερική. Δε μπόρεσε να παίξει το παιχνίδι στο μέγιστο δυνατο βαθμό, που μπορούσε, γιατί δεν είχε τα σωματικά προσόντα να το κάνει.

Πάντως αυτή τη στιγμή στην αμερική το π&ρ είναι κατά μέσο όρο το 20% των επιθέσεων, στην Ευρώπη θα ναι πάνω απο 50, και γύρω στο 98% θα ναι στον ΟΣΦΠ.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως στην Ευρώπη ήταν μάλλον ο καλύτερος. Ήταν ο πιο πλήρης, μαζί με τον ΔΔ και τον Παπαλουκά.

Ο Τεόντοσιτς έχει αυτή τη μαγεία του Σάρας, και τη διορατικότητα και την ευστροφία, σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι όμως τρελός.

Δημοσ.

Βρε βρε.. Και 5ος δανεικος στην Νικη Βολου? Τι λες ρε παιδι μου. Η Παναθα τετοια πράγματα?

Αποστολή από το GT-I9505 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Αυτά είναι επιχειρήματα. 4 μηνύματα "ακούω" και στο τέλος "οκ με κάλυψες, δεν έχεις τι να πεις"

Λαφ άουτ λάουντ ωρε

για πες εσυ λοιπόν, περιμένουμε με αγωνία...

Μα το π&ρ τους είναι που τους έκανε να ξεχωρίζουν σαν παίκτες, αν τους έβαζες μέσα και τους έλεγες παίξε ότι θες, εκτος αυτού, θα είχαν εντελώς διαφορετικο impact.

Τι θέλω να πω?

Ο,τι συγκρίνετε την αντίληψη και την οξυδέρκεια των παικτών. Κάτι, στο οποίο ο Σάρας μπορεί να είναι καλύτερος του Στόκτον (και ο Ρούμπιο ή ο Τεόντοσιτς καλύτερος του Σάρας), το οποίο όμως αποτελεί ένα μόνο τμήμα του π&ρ και δε δίνει το δικαιωμα σε κάποιον να χρίστει ο πιο ΄καλος παίκτης  πκρ.

Πάρε και βάλε με εμένα μετά απο διπλο χιαστό να παίξω σε ματς Δ' Εσκα. Μπορεί να ξέρω, να χω αντίληψη, να να να αλλά θα είμαι μέτριος. Κάτι αντίστοιχο έγινε και  με τον Σάρας στην Αμερική. Δε μπόρεσε να παίξει το παιχνίδι στο μέγιστο δυνατο βαθμό, που μπορούσε, γιατί δεν είχε τα σωματικά προσόντα να το κάνει.

Πάντως αυτή τη στιγμή στην αμερική το π&ρ είναι κατά μέσο όρο το 20% των επιθέσεων, στην Ευρώπη θα ναι πάνω απο 50, και γύρω στο 98% θα ναι στον ΟΣΦΠ.

Υπάρχουν όμως κομμάτια του π&ρ που υπερτερούσε ο Σάρας οπως το above the rim passing, η πάσα σε τρίτο παίκτη και η εκμετάλλευση πολυ πιο κακά εκτελεσμενων π&ρ απο τους ψηλούς και την ολοκλήρωση του σε 2ο χρονο (οταν νομίζεις οτι εχει σπάσει)

Ο Στόκτον ειχε υπέρ του περισσότερες εκτελεςτικες επιλογές οταν χετζαραν και του έκλειναν την πάσα

Δημοσ.
Υπάρχουν όμως κομμάτια του π&ρ που υπερτερούσε ο Σάρας οπως το above the rim passing, η πάσα σε τρίτο παίκτη και η εκμετάλλευση πολυ πιο κακά εκτελεσμενων π&ρ απο τους ψηλούς και την ολοκλήρωση του σε 2ο χρονο (οταν νομίζεις οτι εχει σπάσει)

Αν και διαφωνώ στα 2/3 των "τομέων" που θεωρεις οτι υπερτερούσε (ειναι προσωπική άποψη), με ενδιαφέρει που κατάλαβες ποιά ηταν η ένσταση και γιατι ήταν λανθασμένη μια τέτοια σύγκριση. Όντως σε κάποια κομμάτια του π&ρ μπορει αρκετοι να υπερτερουν του Στοκτον. Εσεις κάνατε αναφορά στο σύνολο και εκεί ηταν που μου γύρισε το μάτι. Ουσιαστικά όπως έγραψα και εγω και ο Χρήστος, κάνατε γενική σύγκριση διότι το p@r προυποθέτει πολλές ικανότητες.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, προσωπική μου άποψη ειναι πως το να βάζουμε αντιμέτωπο έναν εκ των θρύλων του ΝΒΑ με έναν οποιονδήποτε καλό Ευρωπαίο μπασκεμπολίστα, ειναι αμαρτία. Ακόμα και αν το Ευρωπαίος λέγεται Σαμπόνις, Ντίβατς, Πέτροβιτς, άνθρωποι δηλαδή που πήγαν στα μεγαλεία του ΝΒΑ και ξεχώρισαν

Δημοσ.

για πες εσυ λοιπόν, περιμένουμε με αγωνία...

Ο Στόκτον ειχε υπέρ του περισσότερες εκτελεςτικες επιλογές οταν χετζαραν και του έκλειναν την πάσα

+οτι ο Σαρας δημιουργουσε πικ εν ρολ κατασταση με οποιοδηποτε ψηλο μπορουσε να σκριναρει και να φυγει προς τα μεσα. Αυτο δειχνει την μοναδικη του ικανοτητα στο συγκεκριμενο κομματι. Με τον Μαλοουν/Μπατιστ π&ρ θα επαιζε και ο Κατσιβελης, χαιρω πολυ, καθως το 50% + της εκτελεσης του βασιζεται στην ατομικη ικανοτητα του ψηλου (χαρακτηριστικο το βιντεο του cossutius που ο Μαλοουν στις μισες φασεις παιρνει μια πασουλα στο high post και βγαζει καθαρα προσωπικη ενεργεια παιρνωντας παραμαζωμα 2-3 παιχτες.

Δεν μειωνεται η αξια του π&ρ γκαρντ που παιζει με αυτους τους 2 ψηλους, ομως το να παιξεις με 4-5 σκουποξυλα 2.10 π&ρ δειχνει την ικανοτητα και την εφεση του γκαρντ σε αυτον τον τομεα. Και αυτο ο Σαρας το εκανε.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, προσωπική μου άποψη ειναι πως το να βάζουμε αντιμέτωπο έναν εκ των θρύλων του ΝΒΑ με έναν οποιονδήποτε καλό Ευρωπαίο μπασκεμπολίστα, ειναι αμαρτία. Ακόμα και αν το Ευρωπαίος λέγεται Σαμπόνις, Ντίβατς, Πέτροβιτς, άνθρωποι δηλαδή που πήγαν στα μεγαλεία του ΝΒΑ και ξεχώρισαν

Nowitzki approves. Υποψιαζομαι και η παγκοσμια μπασκετικη κοινοτητα. Και το wikipedia.

+αρκετα ρατσιστικο.

Δημοσ.

ας μην έχει μετάδοση. Εικόνα να έχει. Αν και πιστεύω οτι θα έχει.

Παίζονται πολλά απόψε.... ευελπιστώ για το καλύτερο. Καλη τύχη στην ομάδα.

Δημοσ.

Την έχει ο ΠΑΟ αυτην την Στανταρ. 80-20 από μένα (περίμενα επικράτηση και στο πρώτο ματς ).

Το θέμα είναι η κρισιμότητα του αγώνα μπορει να μεταφραστει σε άγχος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...