Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 23,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• MiDi_MiLiZ

2161

• DKNI

1827

• firewalker

1268

• 8elwADSL

955

Δημοσ.

Ο Καλάθης πρέπει να είναι προσωπική επιλογή Χάντζου

Οχι εχει κλεισει ηδη συμβολαιο συνεργασιας με Μπουρουση και Ολαιταν.

Δημοσ.

Οχι εχει κλεισει ηδη συμβολαιο συνεργασιας με Μπουρουση και Ολαιταν.

Αχτύπητο δίδυμο θα έκανε ο Καλάθης με τον Γιαννούλη (επταμπουκαλάκιατηνημέρα)

Δημοσ.

@DKNI δεν μπορώ άλλο σηκώνω τα χέρι ψηλά !!!! 

Απαντήσεις έχω δώσει εσύ δεν θέλεις να τις καταλάβεις ...απλά αν έρθει του χρόνου και δεν σε δικαιώσει εκεί θα γελάω δυνατά μαζί σου .....εγώ θα το θυμάμαι να ξέρει !!!!! εδώ είμαστε ( εγώ , περιστασιακά μεν αλλά εδώ ) ε ρε γλέντια  :-D .

Να σε δω τότε!!!! 

Αν δεις έχεις επηρεάσει και τους άλλους λένε έγινε τέτοια αλλαγή με Καλάθη ( αυτό σημαίνει ότι δεν τον θυμάμαι μόνο εγώ έτσι ! ) Εγώ είπα ''Μακάρι να έρθει ο κούπερ που ακούστηκε''  

edit

1) τώρα για το ποστ δεν μπορώ να απαντήσω γιατί το προιγούμενο την ώρα που έγραφα την απάντηση και μάλλον με πρόλαβες επεξεργαστηκε  ( εκεί που  ήταν 10 σειρές έγινε μια σελίδα εδώ μέσα! ) έπρεπε να το είχα κρατήσει γιατί έλεγες τα μισά από αυτά ! ( οκ)

2) είπαμε του χρόνου (Αν έρθει ) θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και αν αυτά που λες είναι σωστά ή μυθοπλασίες ...

3) θα μπορούσα να βρω κάτι απ τα παλιά λάθος που θα έχεις γράψει αλλά δεν θέλω να χαλάσω τον χρόνο μου ( και μόνο αυτό ) για καλή σου τύχη δεν ψάχνω!!! 

τέλος αν είναι όλος ο ντόρος να γίνεται στο να σου πω ότι είναι καλύτερος από Ράιτ και κάρυ και ούκιτς ( αυτό το έχω πει ) πριν το θέσεις καν σαν θέμα !!!!!  ( πέρυσι πήρες πολλά σκουπίδι μακάρι φέτος να μην γίνει το ίδιο αν θέλεις να δεις τον Παναθηναϊκό να στέκεται και στην Ευρώπη αλλιώς για Ελλάδα όλοι μας κάνουν .

Δημοσ.

Ρε σι τι να δικαιωσει,αν εξαιρεσεις την 1η χρονια που ηρθε,μετα παιχνιδαρες εκανε με την ομαδα.

Καταρχην ο τυπος εχει γινει 2 φορες πιο γρηγορος απ οτι ηταν και 3 φορες πιο εξυπνος λογο NBA.

Ειχες κανεναν παιχτη να σου κανει drive φετος?Oποτε το θυμοταν κανας Ουκιτς.

Εγω πιστευω θα κανει εξαιρετικη χρονια αν ερθει.

Δημοσ.

Ά πάρε και ένα πόστ σου του 13 

Δεν πρεπει ρε γαμωτο να τελειωσει ετσι ο Μαικ, οπως τον κακομεταχειριστηκε ο μαφιοζος στην Τουρκια

Ειναι σαν την 6-7η σεζον Supernatural, ειχαμε πιασει πατο αλλα ηταν αδικο για τις πρωτες 5 γαματες να τελειωσει ετσι (και ευτυχως η 8η αξιζε)

Ισως ο Μαικ θελει μια καλη χρονια για να φυγει οπως ο Κωστας

όσοι φέτος είδαν την καλή χρονιά που εσύ λες και εύχεσαι για τον  μαικ έχουν την ίδια γνώμη ( ουουου στάνταρ) .....και μετά λες με μεγάλα γεράματα για μπασκετικές μπαρούφες ( και έχεις πει μια απ τις μεγαλύτερες ) ο νοστράδαμος είσαι !!! ( θεούλης πάντως) από εδώ και εμπρός μόνο like από εμένα ....το μόνο που μένει είναι να βγει και αυτό που λέω με καλάθη ( έχει να φύγει ντοματιά ούουυυου αβέρτα λέμε) 

http://prasinanea.gr/basket/article2828194.ece

Απ την άλλη είναι και αυτή η σύγκριση με την σειρά τι να πω :D

Oι πρώτες 5 γαμάτες ήταν επειδή ήταν γαμάτος και ο 3D και τα πράγματα δούλευαν ρολόι οπότε ο μαικ με 5 ασσιτ του μήτσο είχε 10 πόντους κάθε μέρα ( μπορείς να το δεις αυτό (?) ή σου βάζω δύσκολα .

@stamatinho : η μαγική λέξη κλειδί που έβαλες και είναι στωστό το ποστ είναι το ''εγώ πιστεύω ότι θα κάνει !!!!!)

απ την άλλη εγώ πιστεύω ότι δεν θα κάνει γνώμες είναι αυτές. ( τώρα το πόσο έξυπνος , όμορφος σοφός και μάγκας έγινε ...όλα είναι εικασίας και μέχρι εκεί .

Δημοσ.

...περί συγκρίσεων με το παρελθόν : Δεν είναι τόσο ότι είναι άστοχο, αλλά ότι εκ των πραγμάτων είναι άδικο, από κάθε μεριά και για πολλούς λόγους, να προσπαθεί κανείς να κάνει συγκρίσεις και να βγάλει πηλίκο. Για παράδειγμα, Γκάλη και Γιαννάκης είναι θρύλοι (και όχι μύθοι) πια. Ο βασικός λόγος είναι ότι επί των ημερών και των πράξεών τους, "γεννήθηκε" το μπάσκετ στη συνείδηση του κόσμου και δη μέσα από "το κατόρθωμα του '87". ΟΛΟΣ ο κόσμος τότε ανέβηκε τουλάχιστον 2-3 επίπεδα ως κόσμος, ψυχολογικά, κοινωνικά - επαγγελματικά ακόμα (ό,τι είχε να κάνει με το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα, την δημοσιογραφία/τα ΜΜΕ γενικότερα, την διαφήμιση κτλ. (Φυσικά βέβαια, αυτήν την κατάσταση μπορεί να την αντιληφθεί μόνο όποιος την έζησε, τότε.)

Κατά τ' άλλα, αν πούμε να βάλουμε κάτω "όσο πιο αντικειμενικά γίνεται" τα πράγματα και να πούμε να κάνουμε συγκρίσεις, για μένα βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα :

Γκάλης, το κορυφαίο επιθετικό γκαρντ, ή μάλλον, ο κορυφαίος επιθετικός παίκτης. Το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο επιθετικό one-man-show. Το αδιαμφισβήτητο κορυφαίο άγχος(μέχρι και τρόμος) οποιασδήποτε ομάδας είχε να τον αντιμετωπίσει στην Ελλάδα, και μαζί με τον Πέτροβιτς και τον Σαμπόνις, στην Ευρώπη (=το οποίο σημαίνει στην ουσία, "διεθνώς", αφού το ΝΒΑ είναι άλλος πλανήτης).

Αξιοποιούσε σε ικανοποιητικό βαθμό και τους συμπαίκτες του, αλλά όχι επαρκώς (καθώς ήταν κατά βάση μοναχοφάης, ακόμη κι αν καλά έκανε που ήταν - ως ένα βαθμό), οπότε από "δημιουργία", έχανε (όχι ότι δεν είχε τη δυνατότητα, κάθε άλλο - μιλάμε όμως για την πράξη). Τέλος, άμυνα γιοκ. Και δεν μιλάμε για κλεψίματα, αλλά άμυνα "χώρου" και γενικώς ικανής να σταματήσει αντίπαλο. Ως γνωστόν, και για να κάνει αυτά που έκανε για σχεδόν 40' πάντα, στην επίθεση, ε δε θα γινόταν να παίζει ΚΑΙ άμυνα γαμάτη - μόνο που ο Νικ δεν έπαιζε καθόλου. Και δεν τον το 'χε καν. Σαφώς και το ύψος ήταν παράγοντας, αλλά μέχρι και ακόμη κοντύτεροι, Κόρφας πχ, άμυνα παίζαν και παραπαίζαν. Τεσπα καλώς ή κακώς, έφταιγε η μάνα Φύση δεν έφταιγε, άμυνα γιοκ.

Ο δε Γιαννάκης ήταν σωματικά φοβερά εξοπλισμένος για την εποχή : Σωματοδομή, ύψος, εκγύμναση, και χαρακτήρας σκυλίσιος. Έβλεπε γήπεδο, είχε ικανότητα σκοραρίσματος, το είχε μέσα του να αξιοποιεί και τους άλλους - γενικά ίσως ο ορισμός του play-maker. To στραβό με τον Παναγιώτη ήταν που συχνόπυκνα δεν είχε καθαρό μυαλό, έπαιρνε επιπόλαιες πρωτοβουλίες, έκανε επιπόλαιες κινήσεις (κυρίως εκτελέσεις σουτ, και δη τριπόντων). Τεχνικά αρκετά ικανός, και δη όταν ήταν να μπει μέσα στο ζωγραφιστό κτλ. Από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης, και σίγουρα ο καλύτερος στην Ελλάδα, όσο έπαιξε. Πόσο μάλλον όταν επίσης ήταν ταυτόχρονα, ο ικανότερος αμυντικός.

Ο Χριστοδούλου που επίσης αναφέρθηκε, hands down ο κορυφαίος all-around Έλληνας παίκτης όλων των εποχών, καθώς όχι μόνο "μπορούσε", αλλά ΕΠΑΙΖΕ από 1 έως και 5, όποτε χρειαζόταν. Μοναδικός καλύτερος στο είδος του (το ωλ-αράουντ εννοώ), πανευρωπαϊκά κι όλας (διότι τον φάγανε τα τσιγάρα τα ποτά τα φαγιά και τα ξενύχτια και ο Πανιώνιος τον Φάνη), ο Κούκοτς νομίζω.

Φασούλας : ψηλός και άχαρος που λέει κι η έκφραση [όπως άλλωστε όλοι οι 2μετροι+βάλε (με εξαίρεση τον Σαμπόνις για την πάσα που είχε και το μακρυνό του σουτ). Τα βύσματα του μπάσκετ. Ο μαλάκας ο Νέισμιθ δεν είπε να βάλει όρο ύψους στους κανόνες συμμετοχής)]. Νταζ νοτ κουώλιφαϊ για τις "συγκρίσεις", απλά επειδή είχε αναφερθεί (πριν μέρες).

...οπότε ΗΔΗ έχουμε 3 περιπτώσεις κορυφαίων διαφορετικών χαρακτηριστικών, ώστε να μην γίνεται εύκολο να πει κανείς "να ο καλύτερος", απ' τα παλιά. (...υπάρχουν βέβαια και οι προσωπικές προτιμήσεις, όπου ο άλλος θα σου πει προτιμάει τον γκάνγκστερ Γκάλη, ή τον κορυφαίο play maker/αμυντικό Γιαννάκη, ή τον all-around Φάνη. Αυτό όμως δεν κάνει τον έναν "καλύτερο έβερ", κόντρα στους άλλους). Πάμε όμως και στα πιο πρόσφατα :

Παπαλουκάς : μια βελτιωμένη, πιο σοφιστικέ (και πιο ψηλή) άποψη του Γιαννάκη θα έλεγα. Που όμως ούτε κανένα πολύ μεγάλο μπαμ έκανε ποτέ, ούτε σε εθνικό, ούτε σε συλλογικό επίπεδο, από άποψης "επιτυχιών" (ομαδικών, ή έστω προσωπικής διάκρισης μέσω αυτών).

Διαμαντίδης : από απόψως συλλογής τίτλων, σε σαρωτικό επίπεδο. Από άποψης άτομικής προσφοράς για την επίτευξη αυτών, επίσης καταλυτικός. Από απόψεως προσωπικών χαρακτηριστικών, πολύ πιο ισορροπημένος, ψύχραιμος έξυπνος, πονηρός, ικανός, καταρτισμένος από τον Γιαννάκη. Ο ιδανικός άνθρωπος για να σπρώξει μια ομάδα, να την αξιοποιήσει, να την βοηθήσει. Αιχμή δόρατος στην κυριολεξία. Όχι ο τόσο γυμνασμένος αθλητής όσο ο Γιαννάκης, αλλά παρ' ολ' αυτά με εξαιρετική αμυντική ικανότητα, ακριβώς επειδή πέραν της θελήσεως, χρησιμοποιεί στο έπακρο το μυαλό του (ένα μυαλό,,,"γιουγκοσλαβικής προέλευσης" θα έλεγα. Και δεν εννοώ τον μέντορά του Ομπράντοβιτς, αλλά ότι εκεί πέρα-πάνω απ' όπου είναι, τα γονίδια είναι αρκετά ανακατεμένα. Χωρίς να ξέρω την ακριβή καταγωγή του - αν πχ οι ρίζες του είναι αμιγώς ποντιακές, όπως υποδηλώνει το επίθετο, πάει περίπατο η θεωρία). Αναφέρω τον Γιαννάκη, επειδή μιλάμε στην ουσία για την ίδια θέση, και σχεδόν τις ίδιες επιλογές λειτουργίας σε μια ομάδα.

Το πράγμα σκαλώνει μόνο στο ότι δεν είναι θρύλος (pun) ο Διαμαντίδης. Και θρύλοι δεν νομίζω να μπορέσουν ποτέ να ξαναϋπάρξουν στο ελληνικό μπάσκετ, εκτός κι αν βγει κανένας παίκτης τύπου Τζόρνταν κλπ. Για διάφορους λόγους. Κυρίως δε γιατί ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ, ΜΙΑ φορά τελείται. Και αυτή τελέστηκε το '87. Ή για να το πω αλλιώς, ο Γιαννάκης για πολλές ακόμη δεκαετίες θα κουβαλά -χέρι με χέρι μαζί με Γκάλη πρώτον- τον θρύλο τους.Και αυτό θα είναι "εμπόδιο" στην προσπάθεια να δει κανείς όσο πιο "αντικειμενικά" γίνεται, κάποια πράγματα. Καθαρά σαν παίκτης όμως, play-maker συγκεκριμένα, νομίζω ότι ο Διαμαντίδης είναι αυτός που κάνει τη διαφορά, αν πει να συγκριθεί με τον Γιαννάκη. Κυρίως γιατί έχει υπάρξει καλύτερος, από την άποψη του λιγότερο...σφαλματοποιός, από τον Γιαννάκη.

Σπανούλης : δυνατός και γρήγορος και πάντα να μπαίνει "μέσα σ' όλα", και μετά αρχίζουν τα προβλήματα..."Ισπανικής" φιλοσοφίας παίκτης. Με πολλά λάθη και εκτελεστικά και επιλογών. Λες και είναι να πεθάνει αύριο και προσαθεί να τα κάνει όλα, τελευταία φορά, σήμερα. Ούτε γι' αστείο να τον συγκρίνει κανείς με τον Γιαννάκη, και πόσο μάλλον με τον Γκάλη. Περισσότερο έχει κακά χαρακτηριστικά και από τους δυο, παρά τους μοιάζει κάπως. Η μόνη του υπέρ διαφορά, η ταχύτητα. Το τρίποντό του θα έπρεπε να απαγορευτεί διά νόμου, και ει δυνατόν και αναδρομικά, είτε πρόκειται για τον προημιτελικό της Εθνικής το '07, είτε για τον τελικό του ΟΣΦΠ πέρσι στο Λονδίνο (διότι κάτι τέτοιες εξαιρέσεις είχε, και πήραν τα μυαλά του αέρα). Δεν ήταν πάντα έτσι. Σε παλαιότερα παιχνίδια, μπορεί να δει κανείς έναν άλλον Σπανούλη. Πιο ισορροπημένο, πιο σίγουρο, πιο εύστοχο (ε άμα ισχύουν τα δύο πρώτα, λογικό κι επόμενο...). Χοντροκομμένα θα υποθέσω ότι η υπερατλαντική του περιπέτεια κάπου του χάλασε το μυαλό. Και προφανώς ο ίδιος συνέδραμε στο χάλασμα αντί στο φτιάξιμο. Επίσης η μετακίνηση σε ΟΣΦΠ, "έτσι όπως έγινε", παίζει να του έκανε περαιτέρω "ζημιές". Έκτοτε παίζει λες και έχει να νικήσει τον Γολιάθ, αλλά αντί για σφεντόνα προσπαθεί ως κακό αντίγραφο Δαυίδ να τον ρίξει κάτω με μπουνιές. Μαλακία. Αν ίσως είχε φύγει από ΠΑΟ για να πάει πχ Ισπανία, όπου και το παιχνίδι περισσότερο του ταιριάζει και ως γνωστόν τον εκτιμούν και δεν θα είχε τα γνωστά που έπονται όταν μεγάλα ονόματα "περνάνε απέναντι" στην Ελλάδα, να είχε εξελιχθεί αλλιώς. Μην ακούσω κανένα ανέκδοτο από κανέναν ανένδοτο Ολυμπιακό για "2 μπακ-του-μπακ πρωταθλήματα Ευρώπης", θα ξεράσω. 1/4 εξ' αυτών, μπορεί κανείς να πει "του ανήκει". Κι αυτό θα μπορούσε να ήταν εξ' ημισείας με Λω, αν και υπάρχει το ζήτημα της εκκίνησης της ανατροπής με βάση τα 3 σερί και 5 σύνολο τρίποντα του Σπανούλη στο 2ο ημίχρονο του περσινού τελικού - που είναι και η μόνη περίπτωση όπου έβγαλε τον περίφημο "ηγέτη" : στον έναν από τους 4 αγώνες Φ4.

(Ας μην το παραπριονίσω με το να το κάνω 1/8, καθώς στο 1ο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος. Όχι καν λίγος, αλλά ανύπαρκτος. Βέβαια αν δεν ήταν αυτός, μάλλον δεν θα είχε πάρει ο ΟΣΦΠ τον αγώνα κι ούτε την κούπα, οπότε οκ, από το ψειριστικό 1/8 μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το 1/2 των πρωταθλημάτων Ευρώπης που μπορεί κανείς να του αποδώσει. Της Πόλης όμως όχι. Εκείνη ήταν ΚΑΘΑΡΑ ομαδική συνεισφορά διαφόρων, με προεξέχουσα ΙΣΩΣ του Παπανικολάου).

Σούμα : όλους τους προαναφερθέντες, μπορεί κανείς να τους αναφέρει χαλαρά ανάμεσα στους "καλύτερους Έλληνες μπασκετμπωλίστες έβερ", ΜΑΖΙ. Ν' αρχίσει τώρα να λέει "να συνυπολογίσουμε τις άμυνες του σήμερα", και να λέει ο άλλος "ναι αλλά οι παλιοί παίζανε 40λεπτα και χωρίς ξένους της προκοπής" και αν ξαναλέει ο άλλος "τα συστήματα και η αθλητικότητα" και αν απαντάει ο άλλος "ακριβώς επειδή δεν είχανε τα μέσα υπέρ τους" κτλκτλκτλ, δε βγαίνει άκρη. Κι όπως είπα, είναι και το ζήτημα του θρύλου. Τον έχω λατρέψει πολύ τον Γκάλη, για να μην μου βγαίνει αβίαστα να πω "ο καλύτερος". Από την άλλη, δεν ήταν "ολοκληρωμένος". Κάνει (ακόμη και σήμερα), απίθανα πράγματα στο παιχνίδι του ο ΔΙαμαντίδης, ώ στε να ΜΠΟΡΩ να πω "ο πιο ολοκληρωμένος". Αλλά όσο κι αν αναγνωρίζω, ΒΛΕΠΩ το πόσο πιο ολοκληρωμένο είναι το παιχνίδι του, πώς να πω "ο καλύτερος"; Δε μου βγαίνει. Κι όχι από κόλλημα επειδή έζησα τον Γκάλη, αλλά δεν μου ταιριάζει κάτι. Γιαννάκης, Φάνης, Παπαλουκάς, Σπανούλης (με αυτή ακριβώς την σειρά), θα έλεγα ένα κλικ πιο κάτω (με τον Σπανούλη να είναι στα όρια του 2ου κλικ).

Δεν θα πω λοιπόν για τον Γκάλη, "ο καλύτερος έβερ Έλληνας μπασκετμπωλίστας". Στην περίπτωσή του και μόνο, νομίζω ότι το μόνο που ταιριάζει είναι..."Ο Θεός".

Ούτε για τον Διαμαντίδη θα το πω. Αλλά θα πω γι' αυτόν "ο πιο ολοκληρωμένος έβερ Έλληνας μπασκετμπωλίστας". Χωρίς ναι μεν πολλά ψεγάδια σε ό,τι έχει κάνει, αλλά απλά δεν υπήρξε "σκίστης".

• Like 2
Δημοσ.

Και εσυ πολυ απλα δεν καταλαβες οταν λεω το μπασκετ κ γενικα ο αθλητισμος εχει γινει επιστημη την σημερον ημερα κ οσο περναει ο καιρος αυτο βελτιωνεται συνεχεια.Δεν αναφερομουν μονο στο γεγονος γυμναστικης κ καλυτερης φυσικης καταστασης κτλ αλλα οτι οι παιχτες εχουν καλυτερη τεχνικη καταρτιση τακτικη γενικα σε ολους τους τομεις.Βαλε δες εναν παλιο αγωνα μπασκετ κ δες οτι ουτε πασα δεν μπορουσαν να κανουν σωστη στο μισο μετρο,ενα παραδειγμα σου φερνω ειναι κ αλλα γιατι προσφατα ειδα ενα αγωνα απο τα παλια να συγκρινω τις διαφορες.Και δεν μιλησα για μετριο παιχτη ειπα οι τοπ του σημερα με τους τοπ του τοτε..Και μιας κ ανεφερες τον Γκαλη για παραδειγμα εχω δει καποια βιντεακια απο τα χρονια της πορειας του.Αυτο που ειδα ειναι οτι ητανε ενα κοντος για τα σημερινα δεδομενα μπασκετμπολιστας πολυ ευστοχος(πολλα καλαθια απο αυτα με ταμπλω οχι οτι εχει σημασια απλα το αναφερω) κ γενικα επαιζε τους αντιπαλους στα ποδια κ με πολλα σπασιματα της μεσης(καθως πολυ αλτικος) στις διεισδυσεις του κ αρκετα καλο σουτ εκτος ισορροπιας ξεχνας ενα σημαντικο παραγοντα που αυτο σου αναφερω τοση ωρα κ αυτο προσπαθω να σου εξηγησω, εστω κ εφερνες το γκαλη να γυμναστει κ να κανει οτι κανουν κ οι αθλητες τωρα δεν πιστευω οτι θα αποτελουσε τοσο μεγαλη προσωπικοτητα οπως τοτε το τονιζω αυτο μην παρεξηγησεις τα λεγομενα μου.Και θα σου εξηγησω το γιατι πολυ γρηγορα πρωτον με τα υπαρχοντα συστηματα, αμυνες κ γενικα ολα αυτα που αναφερω πλεον που εχουν γινει επιστημη ενας παιχτης με το αναστημα 1.83 του οσο κ ευστοχος κ καλος να ητανε δεν θα μπορουσε να γινει ο one man army να το πω κ ετσι που εσκαγε σε ενα αγωνα μονος του 60 ποντους καταλαβαινεις τι προσπαθω να πω τοση ωρα.Θα τον ειχε κλεισει αυτον τον παιχτη ανετα η αντιπαλη αμυνα οχι παντα αλλα δεν θα εβαζε ποτε μονος του 60 ποντους που εχει βαλει στο παρελθον.Οι αμυνες στο παρελθον ηταν αστειες κατσε δες εναν παλιο αγωνα να δεις τι εννοω η να θυμηθεις τι εννοω και δεν εχει να κανει με το ποσο αθλητικοι ητανε οι παιχτες αλλα οι περισσοτεροι ουτε πασα δεν ξερανε να κανουν σωστη κ ουτε καν να κατεβασουν την μπαλα κ απλα ο γκαλης ητανε αλλο επιπεδο σε σχεση με τους περισσοτερους στην εποχη του,στην εποχη μας ο ανταγωνισμος που θα ειχε δεν θα το εκαναν να φαινεται θεος οπως τοτε...Αυτο θελω να πω σορρυ αν κουρασα.

Και ενα τελευταιο μην μου πεις μετα πχ αν ο γκαλης μαθαινε τα κολπα κ τεχνικη καταρτιση του σημερα κτλ θα ητανε παλι φοβερος παιχτης γιατι τοτε ερχεσαι στα λεγομενα μου οτι απλα οι παιχτες του σημερα ειναι καλυτεροι λογω αυτης της εξελιξης ελπιζω να το πιασες τωρα το σκεπτικο γιατι δεν προκειται να ασχοληθω αλλο αντι να καθομαι να λιωνω στο BF4 γραφω αμπελοφιλοσοφιες εδω :P

Καταλαβαινω πως το λες αλλα σου ξαναλεω πως η συγκριση που κανεις δεν υφισταται.

Και θα σου φερω ενα παραδειγμα για να δεις ποσο λαθος εισαι στην σκεψη σου.

Παιρνουμε π.χ. τον Βυντρα (ενα παιχτη που οχι απλα δεν ειναι top επιπεδου, αλλα αστειος...) και τον μεταφερουμε με χρονοκαψουλα στη δεκαετια του 1970 να παιξει π.χ. μαζι με τον Μπεκενμπαουερ.

Και ερχεσαι εσυ σε αυτο το σημειο και λες πως ο Βυντρα ειναι καλυτερος του Μπεκενμπαουερ! Γεγονος που με την λανθασμενη λογικη συγκρισης που ακολουθεις οντως ισχυει...

Δεν γινεται να κανεις την συγκριση ετσι οπως το λες γιατι τα αποτελεσματα θα ειναι οχι απλα λαθος αλλα αστεια...

Τον καθε παιχτη τον κρινεις στην εποχη του με οτι συνεπαγεται αυτο (επιπεδο προπονησης, γυμναστικης, τακτικων, φαρμακων κλπ).

Ισως μπερδευεσαι γιατι εισαι μικρος (λες πως ειδες τον Γκαλη σε βιντεακια...) και δεν εχεις ζησει αυτες τις εποχες. Τοτε παλια δεν σου φαινοταν ουτε αστειες οι αμυνες ουτε τιποτα απο οσα λες...

Οσον αφορα τον Γκαλη συγκεκριμενα εννοειται πως σημερα δεν θα ειχε 40 ποντους μεσο ορο σε καθε παιχνιδι, αλλα ειναι 100% σιγουρο πως θα ηταν ο κορυφαιος σκορερ της ευρωπης ακομα και σημερα.

Και ανεφερα στο πρωτο μου ποστ και το παραδειγμα του Ναβαρο ενος αδυναμου, ισχνου παιχτη που παραπεμπει σε αθλητες αλλων εποχων και που ειναι ασταματητος. Ποσο μαλλον ο Γκαλης που ηταν και αθλητης...

Δημοσ.

^

Οι άμυνες του "τότε", όντως δεν φαινόταν "αστείες" ΤΟΤΕ (όχι ότι φαινόταν "κάτι" πάντως : ήταν αυτό που ήταν, για την τότε εποχή, όπου η έμφαση δινόταν πολύ λιγότερο στην άμυνα, από ότι στην επίθεση και το πιο "ελεύθερο" ΚΑΙ "αργό" παιχνίδι. Συν το ότι δεν υπήρχαν οι 5-6 αλλοδαποί σε κάθε σχεδόν ομάδα, και δη οι αθλητικοί μαύροι, αλλά γινόταν δουλειά κατά βάση με εγχώριο υλικό, το οποίο δεν ήταν καν στην πλειονότητά του "καθαροί επαγγελματίες αθλητές" = μιλάμε για δεκαετία '80).

Με τη ματιά του ΣΗΜΕΡΑ, από έναν που έχει ζήσει το τότε, σαφώς και φαίνονται (και είναι) "αστείες", όταν τα ξαναβλέπω, σε βιντεάκια πια. Η διαφορά είναι ότι ακόμη και απέναντι σε κάποιες (ξένες) ομάδες (και παίκτες, ατομικά) που παίζανε πολύ πιο σοβαρές άμυνες, ο Γκάλης ήταν -σχεδόν πάντα- "αρκετά Γκάλης".

Σήμερα, δεν νομίζω με την καμμία να ήταν κάτι ανάλογο ο Νικ (ίσως όχι και ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη λοιπόν), όχι τόσο γιατί δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά (που ΙΣΧΥΕΙ, γιατί ΟΝΤΩΣ έχει δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα "άμυνα", έκτοτε, από τις ομάδες, αλλά ΚΑΙ ατομικά οι παίκτες έχουν βελτιωθεί αθλητικά ως μέσος όρος, όπως ΚΑΙ τεχνικά), αλλά γιατί πρωτ' απ' όλα δεν θα τον άφηναν οι προπονητές να παίζει "εν λευκώ". Όσο καλός κι αν ήταν, θα είχε "ρόλο" στην επίθεση. Τότε, ο ρόλος που είχε, ήταν "μπες και γάμησέ τους"...επειδή μπορούσε  Κάπως έτσι μάλιστα έγινε η αποκαθήλωσή του από τον Πολίτη, που ήθελε πια να κοουτσάρει αλλιώς την ομάδα που είχε στα χέρια του στα μέσα της 10ετίας '90, κι όχι με το να πηγαίνει η μπάλα στον Νικ και βουρ...(και φυσικά ο Νικ που δεν ήταν μαθημένος στον πάγκο, τον σιχτίρισε κι αυτόν και το μπάσκετ...Κι ας ήταν ακόμη ικανός να κάνει ζημιές).

Τον Γκάλη τον ζήσαμε, όσοι τον ζήσαμε, στο σωστό γεωγραφικό μήκος και πλάτος/στην σωστή εποχή για εκείνον και εμάς και στα εντελώς λάθος για τους αντιπάλους του...

(Και καλύτερα να μείνει έτσι, χωρίς υποθετικές αναγωγές στο παρόν)

Δημοσ.

@DKNI δεν μπορώ άλλο σηκώνω τα χέρι ψηλά !!!! 

Ναι, εσυ σηκωνεις τα χερια ψηλα

Που δεν μας εχεις πει ΕΝΑ μπασκετικο κριτηριο με το οποιο δεν σου κανει περα απο το "δεν εχει σουτ"

Οκ, γιατι σαν 1η επιλογη λεγαμε τον Ροντο ξερω γω αλλα και αυτον λεω να τον καψουμε γιατι δεν εχει σουτ. Μπορει να εχει 15-20Μ συμβολαιο και τιτλο ΝΒΑ αλλα δεν εχει σουτ που ειναι το Α και το Ω για ασσο

Oι πρώτες 5 γαμάτες ήταν επειδή ήταν γαμάτος και ο 3D και τα πράγματα δούλευαν ρολόι οπότε ο μαικ με 5 ασσιτ του μήτσο είχε 10 πόντους κάθε μέρα ( μπορείς να το δεις αυτό (?) ή σου βάζω δύσκολα

Οχι με 5 τριποντα του Μητσου?

Κατσε, ξανασκεψου το, μηπως ηθελες να γραψεις 5 τριποντα?

Δημοσ.

Ε τωρα δεν θα δικαιωσουμε και τον κομπλεξικο τον Πολιτη για την ''αποκαθηλωση'' του Γκαλη. Δεν αντεξε που στα 37 του ο Γκαλης θα ηταν αυτος που θα τον εκανε παλι μαγκα...

37 χρονων και με αποδοση και νουμερα πραγματικα εξωπραγματικα!

Και ασφαλως κανεις δεν λεει πως στη σημερινη εποχη θα εβαζε 40 ποντους σε καθε παιχνιδι. Και ασφαλως δεν θα ηταν το παιχνιδι δωστε την μπαλα στον Γκαλη και τελος... Αυτο εξαλλου ως ενα σημειο φανηκε και στα χρονια του Παναθηναικου που το μπασκετ ειχε αλλαξει ως ενα βαθμο.

Θεωρω αδυνατο παντως ο Γκαλης ακομα και την σημερινη εποχη να τελειωνε κατω απο μ.ο. 20 ποντων ανα παιχνιδι. Τωρα που τα σημερινα ''παιχτακια'' βαζουν 15 ποντους και θεωρουνται σκορερ...

Δημοσ.

...μα ποιός πήγε να "δικαιώσει" τον Πολίτη; Απλώς γεγονότα ανέφερα.

(...πάντως δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν "έτσι απλά κόμπλεξ" ο λόγος. Το μόνο βέβαιο είναι ο απότομος και άσχημος τρόπος με τον οποίο τελείωσε το μπάσκετ για τον Γκάλη. Η πρώτη πράξη όντας 2 χρόνια πριν, που τον "έστειλε" ο Μητρούδης...)

Όσο για το τί παιχνίδι θα έκανε σήμερα στην πράξη ο Νικ, ειλικρινά θα έπρεπε να μην ήμασταν θνητοί για να μπορούσαμε να το υπολογίσουμε/προβλέψουμε...

Δημοσ.

@washcloud : που είσουν χαμένος εσύ βρε :P   .

έλειπαν αυτά τα ωραία μεγαλοπρεπή σεντόνια τον τελευταίο καιρό τα οποία είναι επιλεγμένα λέξη -λέξη ( αλλά έκανες δυναμικό καμ μπακ γιατί η κουβέντα ήταν κομμένη και ραμμένη για σένα :-) ) εδώ έκατσες και έγραψες για όλους τους παραπάνω μια περίληψη καριέρας τι να λέμε! ) πάντως η αλήθεια είναι ότι και να μην το έγραφες δεν χρειαζόταν μιας και το νόημα είναι στις 3 πρώτες σειρές.

@DKNI Εγώ έχω πει ότι καλά κάνεις και έχεις μια άποψη ( μέχρι εδώ όλα καλά ) , έχω απάντηση πολλές φορές ότι φέτος ο παναθηναϊκός δεν είχε τόσο αμυντικό πρόβλημα αλλά επιθετικό ( με αυτό το κριτήριο και μόνο, εγώ θέλω έναν Άσσο ο οποίος πρέπει να διαθέτει βρομόχερο ....δηλαδή εκεί που ο διαμαντίδης θα τραβάει 2 αντίπαλους πάνω του γιατί κατά 85% αυτό γίνεται αυτός να βρίσκει ελεύθερο σουτ!

Εν τέλει επειδή νομίζεται ότι μοιράζω χωράφια στο χωριό με τον Καλάθη και έχω αντιπάθεια σε αυτόν να σου πω ξανά τους λόγους που δεν τον θέλω γιατί έχεις σταθεί σε 1 μόνο!

1. είναι ακριβός  ( για συμβόλαιο λέω)

2. δεν έχει σουτ ( ας μείνει εδώ μην λέμε πάλι τα ίδια εγώ το 4 πόντους Μ.Ο. έτσι το βλέπω αν σκεφτείς ότι στην θέση του άλλοι εκεί βάζουν 30!-40!

3. έχει εγκατάλειψη 1 φορά την ομάδα μας και μάλιστα ήταν και αυτός 1 απ τα προβλήματα του τότε !

4. έχει εγκατάλειψη την Εθνική σε Νεαρή ηλικία οπότε τα σχόλια γιατί δεν παίζει ο 3d / O span / Ο Γιαννάκης και ο Γκάλης και τα άλλα παιδιά είναι απλά αηδίες .

5. δεν είναι δικιά μου δουλειά αλλά στην θέση του υπάρχουν και καλύτερη έως πολύ καλύτερη ( σε σουτ κατέβασμα , πόδια αντοχή κ.α. ( για τους Ευρωπαίους λέω όχι για ΝΒΑ ΟΚ !) 

Αυτά για αρχή γιατί είναι πρωί ακόμα και είχα πάει για μπύρες χθες! 

Δημοσ.

Πάντως, πέρα από κάποια καλά μάτς που είχε παίξει ο Καλάθης, αν δεν έχει βελτιωθεί πολύ δεν αξίζει τόσα λεφτά.

Εγώ τον θυμάμαι για ρολίστα πάντως. Όσοι βλέπετε NBA υποθέτω έχετε δεί μεγάλη βελτίωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...