Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει, δεν είναι κακό, απόψεις είναι αυτές.

Προσωπικά σέβομαι πολύ τον γιαννάκη όπως και τον σπανούλη (μπασκετικά) και τους κατατάσω στο μυαλό μου στο ίδιο επίπεδο τηρουμένων των αναλογιών. Εκεί, μαζί με φάνη ίσως.

Και σαφώς θεωρώ τον διαμαντίδη άλλο επίπεδο. Το ότι δεν τον συγκρίνω καν με τον γκάλη είναι γιατί έτσι πιστεύω, όχι γιατί θέλω να φανώ αντικειμενικός στον κάθε χρήστη του φόρουμ. Αυτό μου είναι αδιάφορο.

Δεν είναι απλά θέμα τίτλων, αν ήταν έτσι θα έλεγα/λέγαμε και τον αλβέρτη κορυφαίο.

Ούτε η χρήση επιθέτων αλλάζει κάτι.

Ιερό τέρας ο γιαννάκης. Σύμφωνοι.

Δεν είναι ιερό τέρας του ευρωπαικού μπάσκετ ο διαμαντίδης;

Τέλος, όσο εσένα σου φαίνεται πως μόνο ένας αντιολυμπιακός θα έλεγε τον διαμαντίδη καλύτερο, άλλο τόσο δημιουργείς σε εμένα την εντύπωση ότι έχεις κάποιο κόμπλεξ απέναντί του. Δεν το λέω ούτε ρεβανσιστικά, ούτε για να προσβάλω. Απλά τόσο περίεργη και τραβηγμένη στα άκρα, εως ξεχειλωμένη, μου φαίνεται η άποψη σου.

• Απαντ. 23,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• MiDi_MiLiZ

2161

• DKNI

1827

• firewalker

1268

• 8elwADSL

955

Δημοσ.

Το οτι τον κατατάσω τριτο καλυτερο αθλητη στην ιστορία του Ελληνικου μπάσκετ και μέσα στους καλύτερους στην ιστορία του Ευρωπαικου δηλώνει κάπου κόμπλεξ?

Απλά θεωρω τον Γιαννάκη καλύτερο...

Ποιος Λιαδέλης ρε, την παλεύεις; Σιγά μην συγκρίνουμε και Σπανούλη με Λυπηρίδη στο τέλος... :P 

Οπως ο Μπράμος ειναι ο Ελληνας Κουουσμα ρε :P

Η άποψή μου στηρίζεται στην κακή ποιότητα μπάσκετ και στην έλλειψη ταλέντου πλέον. 

Ο Σπανούλης ειναι παιχτουρα για την εποχή μας.  20 χρόνια πριν και σε ομάδες που δεν πρωταγωνιστουν δεν ξέρω αν θα μπορουσε να ξεχωρίσει. Μπορει να κάνω και λάθος. Ο Λιαδέλης πάντως δεν ηταν απλά ένας μέτριος παίχτης. Ηταν ένας καλός παίχτης τον οποιο θεωρω και άτυχο. Το ιδιο ισχυει και για τον Κορωνιό.

Δημοσ.

Ανέκδοτο η σύγκριση Γιαννάκη με ΔΔ. Ο Γιαννάκης πρώτο βιολί ήταν μόνο στον Ιωνικό. Από εκεί και μετά όπου πήγε ήταν σημαντικός αλλά όχι ο ηγέτης. Δεν ήταν ποτέ του ο καλύτερος στην θέση του στην Ελλαδίτσα και τον συγκρίνετε με τον ΔΔ ο οποίος είναι πόσα χρόνια κορυφαίος πανευρωπαϊκά. 

Δημοσ.
Από εκεί και μετά όπου πήγε ήταν σημαντικός αλλά όχι ο ηγέτης. Δεν ήταν ποτέ του ο καλύτερος στην θέση του στην Ελλαδίτσα 

omg...και ποιος ηταν καλυτερος? Ποιος ηταν ηγέτης? Μη τα λέτε παραέξω αυτά ρε μάγκες...Ημαρτον!!!!

Δημοσ.

Στα καλά χρόνια του Κορωναίου δεν έλεγες τον Γιαννάκη καλύτερο παίκτη από αυτόν. Έπρεπε να φτάσει 25-26 ο Γιαννάκης για να γίνει τοπ, αλλά και τότε συγκρινόταν άνετα με τους Κόρφες και τους Μπάνε της εποχής.

Αν συγκρίνουμε τον Γιαννάκη με τους τότε κορυφαίους Γιουγκοσλάβους θα γελάμε. Αλλά τον ΔΔ άνετα μπορώ να τον φανταστώ πρωταγωνιστή σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ομάδα της τελευταίας 25ετίας.

Ο Διαμαντίδης έχει καταφέρει να επισκιάσει οποιονδήποτε παίκτη έχει παίξει στον Παναθηναϊκό την καλή του 15ετία. Και μέσα σε αυτούς ήταν κάποιοι Μποντίρογκα και κάποιοι Σάρας.

Μα ποιος Γιαννάκης επιτέλους. 

Δημοσ.

Στα καλά χρόνια του Κορωναίου δεν έλεγες τον Γιαννάκη καλύτερο παίκτη από αυτόν. Έπρεπε να φτάσει 25-26 ο Γιαννάκης για να γίνει τοπ, αλλά και τότε συγκρινόταν άνετα με τους Κόρφες και τους Μπάνε της εποχής.

Αν συγκρίνουμε τον Γιαννάκη με τους τότε κορυφαίους Γιουγκοσλάβους θα γελάμε. Αλλά τον ΔΔ άνετα μπορώ να τον φανταστώ πρωταγωνιστή σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ομάδα της τελευταίας 25ετίας.

Ο Διαμαντίδης έχει καταφέρει να επισκιάσει οποιονδήποτε παίκτη έχει παίξει στον Παναθηναϊκό την καλή του 15ετία. Και μέσα σε αυτούς ήταν κάποιοι Μποντίρογκα και κάποιοι Σάρας.

Μα ποιος Γιαννάκης επιτέλους. 

Νομίζω ότι το θέμα έχει ξεχειλώσει εντελώς..

Ας ανοιχτεί thread "Γιαννάκης..αυτός ο άγνωστος.." να τελειώνουμε.

Άλλωστε προφανώς κάποιοι χρειάζονται μαθήματα.

Δηλαδή,εντάξει, στην φάση που για να υποστηρίξει κάποιος τον Μήτσο θα πρέπει να κάνει τον Γιαννάκη ισάξιο του Κόρφα..τι να πω.

Στα γρήγορα γιατί βαριέμαι , Μπόντι και Μήτσος δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες, τι γράφεις;

Επίσης , ο Γιαννάκης κλήθηκε στην εθνική ως παίκτης του Ιωνικού, βγήκε πρώτος σκόρερ στην Α1 ως παίκτης του Ιωνικού και έγινε draft ως παικτης του Ιωνικού!!!

Ο Άρης μόνο με την προσθήκη του Γιαννάκη δίπλα στον Γκάλη απογειώθ.....πφφφφφ βαριέμαι.

Κορωνιός > Γιαννάκης ρε φίλε..

Leave Μητσος alone και μην τον μπλέκετε σε ανούσιες συγκρίσεις.

Δημοσ.

Επειδη ειπώθηκε κάτι για κομπλεξ και ισως εγωισμό ο Γιαννάκης για εμένα δεν ήταν ούτε θα είναι ποτέ ο προπονητής του Ολυμπιακού. Είναι ο προπονητής της Εθνικης Ελλάδος, ο αθλητής του ΑΡΗ και φυσικά ο φυσικός αρχηγός της Εθνικής. Εκει είναι η διαφορά με τον εκάστοτε Δ/Δ, Παπαλουκά (τον οποίο θεωρώ απ τους εξυπνότερους και καλύτερους Ευρωπαίους αθλητές, άσχετα αν θεωρω τον Δ/Δ ανώτερό του). Υπάρχουν παίχτες που επάνω τους και βάση των επιλογών τους, βλεπεις μια φανέλα. Ε στον Γιαννάκη βλέπεις αυτή του ΑΡΗ και της Εθνικης και μόνο αυτή.

Παρεμπιπτόντος ο Δ.Δ ουδέποτε επισκίασε τον Μποντίρογκα άσχετα αν τον θεωρώ ανώτερο του Σέρβου. Ξεχνάτε εύκολα.

Κατα τα άλλα συμφωνω με τον απο πάνω και λογω σεβασμου προς τον αθλητη το αφηνω εδω.

Δημοσ.

Για Μπόντι και Μήτσο ξαναδιάβασε τι έγραψα γιατί βαριέμαι να εξηγώ. 

Επίσης, ο ΔΔ κλήθηκε στην Εθνική ως παίκτης του Ηρακλή και βγήκε MVP στην Α1 με την ίδια ομάδα. Οκ, ντράφτ δεν έγινε.

Δεν μηδενίζω τον Γιαννάκη, σίγουρα μεγάλος παίκτης, αλλά πουθενά κοντά στον Μητσάρα.

• Like 1
Δημοσ.

ελέος τι συζητάτε..δείτε τα κατορθώματα του καθενός κ βγάλτε συμπερασμα..στην τελική να πουμε στα παιδια (τροπος του λεγειν για τον γιαννακη) να παιξουνε ενα μονακι μεταξυ τους κ μετα ρολοι στα 3ποντα κ στα διποντα...Κλασσικό καφενείο καταντησαμε... :P

Δημοσ.

Πω, βλέπω τι έπος έχασα!

Σοβαρά τώρα, αν και πιστεύω ότι σε 20 χρόνια θα λέμε "είδα εθνική Ελλάδος με τριάδα Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Σπανούλη", όπως μιλάνε σήμερα οι μεγαλύτεροι για τον ποδοσφαιρικό Άγιαξ ξέρω γω, καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Cossutius. Βέβαια διαφωνώ ότι ο Κορωνιός και ο Λιαδέλης συγκρίνονται με Σπανούλη, Παπαλουκά κτλ, αλλά υπάρχει μια διαφορά στις εποχές.

Όταν έπαιζε ο Γιαννάκης, όλοι οι Ευρωπαίοι, με 2-3 τρανταχτές εξαιρέσεις, έπαιζαν στην Ευρώπη. Σήμερα οι καλύτεροι παίζουν στην Αμερική. Σκεφτείτε μια Ευρωλίγκα με όλους τους Ισπανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Σέρβους, Κροάτες, Ρώσους κτλ που αυτή τη στιγμή παίζουν στο ΝΒΑ. Ε, όπως και να το κάνουμε, ο Σπανούλης δε θα έβγαινε MVP σε 3 final-four ούτε ο Διαμαντίδης καλύτερος αμυντικός 52 χρόνια σερί. Πάλι μεταξύ των κορυφαίων θα ήταν, όπως έχει γίνει σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων, αλλά δε θα είχαν αυτή την κυρίαρχη θέση αν έπαιζαν μαζί με όλα αυτά τα αστέρια. Οπότε, όταν κρίνουμε παίκτες της δεκαετίας του '80, καλό είναι να μην το ξεχνάμε αυτό.

• Like 5
Δημοσ.

Κρυβόταν ο Γιαννάκης.

double_facepalm.jpg

για τον τελικό μιλάω του 1996, δεν τον πρόλαβα σαν παίχτη εθνικής μόνο σαν παίχτη του ΠΑΟ, και αυτό απο video κιόλας. Τι ακριβώς έκανε στον τελικό;

Θυμάμαι όμως τον Φάνη Χριστοδούλου, που ήταν καλύτερος, στον ΠΑΟ πάντα.

Αν το μέτρο σύγκρισης είναι η Εθνική Ελλάδος και όχι η παρουσία παίχτη σε συλλόγους, τότε αλλάζουν τα μέτρα. Άσε που στην Εθνική Ελλάδος του Γκάλη και εγώ θα έπαιζα μπάσκετ.

Δημοσ.

Δεν συμφωνω με την λογική σου δηλάδη κάλιστα εφόσον μπορεί να ερχονται κ απο την αμερική να παιξουν στην ευρώπη βαλε κ τον λεμπρον τζειμς στην εξισωση ενα απλο παραδειγμα.Με τα αν δεν κανουμε δουλεια σκοπος είναι τι ήτανε κ με τα συγκεκριμενα δεδομενα...

Δημοσ.

Δεν συμφωνω με την λογική σου δηλάδη κάλιστα εφόσον μπορεί να ερχονται κ απο την αμερική να παιξουν στην ευρώπη βαλε κ τον λεμπρον τζειμς στην εξισωση ενα απλο παραδειγμα.Με τα αν δεν κανουμε δουλεια σκοπος είναι τι ήτανε κ με τα συγκεκριμενα δεδομενα...

Μάλλον δεν κατάλαβες τη λογική μου. Εφόσον μιλάμε για παίκτες που έπαιξαν με 20 χρόνια διαφορά, αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να τους συγκρίνουμε είναι να δούμε τι θέση είχαν μεταξύ των άλλων παικτών της εποχής τους.

Έστω ότι ο Γιαννάκης ήταν νούμερο 10 στην Ευρώπη της εποχής του, ενώ ο Σπανούλης νούμερο 3 στη δική του (υποθετικό παράδειγμα δίνω). Το νούμερο 10 του Γιαννάκη σήμαινε πρακτικά νούμερο 13 μεταξύ ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων παικτών, γιατί με εξαίρεση 2-3, όλοι έπαιζαν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Για τον Σπανούλη όμως, το νούμερο 3 στην Ευρωλίγκα μπορεί να σημαίνει νούμερο 15 μεταξύ όλων των Ευρωπαίων παικτών, γιατί δεκάδες παίκτες έφυγαν από την Ευρώπη και πήγαν στο ΝΒΑ.

Ο Λεμπρόν είναι άσχετο παράδειγμα. Στην εποχή Γιαννάκη δεν έπαιζε ο Μάτζικ στην Ευρώπη. Έρχονταν κάποιοι καλοί Αμερικάνοι, όπως συμβαίνει και τώρα. Αυτό που άλλαξε είναι ότι φεύγουν οι Ευρωπαίοι για το ΝΒΑ, με αποτέλεσμα οι ατομικές διακρίσεις στην Ευρωλίγκα να μην έχουν την ίδια αξία με την εποχή Γιαννάκη.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος Λιαδέλης ρε, την παλεύεις; Σιγά μην συγκρίνουμε και Σπανούλη με Λυπηρίδη στο τέλος... :P

Θα τον συγκρινουμε με τον Τζινομπιλι να ηρεμησεις.

Μια χαρα ηταν ο Λιαδελης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...