Προς το περιεχόμενο

Ολυμπιακός

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Bασικα ολοι μειναμε λιγακι γιατι δε περιμεναμε να καρφωσει.

αυτος το παρακανε λιγο ..τελος παντων δεν μας φταιει κανενας,ουτε ο διαιτητης ,ουτε ο εκφωνητης .. δικαιοτατη η νικη σας και στο τελος θα κανουμε ταμειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• margaritagr

1508

• Cossutius.

1324

• Atallos1

1240

• MiDi_MiLiZ

849

Tα εχουμε πει πολλες φορες και κακως επαναλαμβανομαστε καθε λιγο. Η χθεσινη εμφανιση του Σπανουλη δεν ειναι κατι νεο γυρω απο αυτον τον παιχτη. Δεν ανακαλυψαμε κατι καινουργιο που πρεπει να μας κανει εντυπωση.

O Spanoulis δεν ειναι clutch player. Αυτο σημαινει οτι σε κρισιμα παιχνιδια, σε παιχνιδια που η ψυχολογια παιζει πιο σημαντικο ρολο απο το ταλεντο, ειναι ικανος για το καλυτερο και για το χειροτερο με μια διαφορα: οτι στο συντριπτικο ποσοστο ειναι ικανος για το χειροτερο.

Γιαυτο, οσο καλος παιχτης κι αν ειναι, δεν θα αγγιξει ποτε κορυφη σε ατομικο επιπεδο, οπως πχ ο Ναβαρο, ο Γιασικεβιτισους, ο Διαμαντιδης, ο Τζορτζεβιτς, ο Μαρτσιουλιονις ή ακομα και ο Παπαλουκας κλπ.

Θα τον θυμουνται ολοι για τα κρεσεντο του σε καποια σημαντικα ματς και απο κει και περα για τους εντυπωσιακους μεσους ορους του στο σκοραρισμα στη regular season (με μια ολοκληρη ομαδα να δουλευει για παρτη του φυσικα). Αυτοι που βλεπουν μπασκετ θα τον θυμουνται και για το ποσους τιτλους/προκρισεις/νοκ-αουτ κλπ εχει χασει μονος του. Το χθεσινο παιχνιδι ειναι ενα απο τα πολλα κι οχι η εξαιρεση.

Και ακριβως εδω, χτυπαει η απουσια του Λο. Του ορισμου του clutch player. Που σε τετοια παιχνιδια ειναι πολυ πιο ωριμος και ψυχραιμος και εχει πολυ περισσοτερο potential να δωσει ρυθμο στην ομαδα του και να την ανεβασει ενα επιπεδο, σε αντιθεση με τον Spanoulis που την κατεβαζει επιπεδο και ταχυτητα. Αλλωστε ο Λο ειναι ο πραγματικος MVP του περσινου f4.

Aπλα ολη αυτη η συζητηση επαναλαμβανεται ξανα και ξανα γιατι υπαρχουν ακομη αυτοι που περιμενουν το 1 στα 5 κρισιμα παιχνιδια που θα το παρει μονος του ο Σπανουλης για να αποδειξουν στους εαυτους τους οτι ειναι μεγαλος ηγετης και ο καλυτερος γκαρντ της τελευταιας 5ετιας-10ετιας or something. Ουτε το ενα ειναι, ουτε το αλλο. Ειναι ενα εξαιρετικο γκαρντ ψυχολογιας. Σε παιχνιδια στα οποια δεν εχει τα αντερα να ανταπεξελθει ψυχολογικα (πχ αυτα με ΠΑΟ), πρεπει να καθεται παγκο με το που θα κανει το 3ο διαδοχικο λαθος και να μην ξαναμπαινει μεσα. Δεν υπερβαλλω, το πιστευω αυτο που λεω απο τοτε που αγωνιζοταν σε εμας και πουλαγε παιχνιδια μονος του. Απλα τοτε ηταν 25 και περιμενα μηπως βελτιωθει με τη βοηθεια της πειρας. Αλλα δεν το εκανε.

Καθεσαι και γραφεις ενα καρο πραγματα για τον Σπανουλη αλλες φορες δικαιωνεσαι αλλες οχι .Πολλα απο αυτα που λες ισχυουν πραγματι, αλλα την πιο ωραια απαντηση στην εδωσε ο Slimdata απο κατω ,οι τιτλοι δεν διαγραφονται ποσο μαλλον οταν το εχεις καταφερει με ομαδα με το μικροτερο μπατζετ που δεν ειχαν ολοι αυτοι που προανεφερες στις ομαδες τους και ποσο μαλλον οταν το κανεις 2 συνεχομενες φορες .

Eπισης συμπληρωματικα  ...

quote-i-ve-missed-more-than-9000-shots-i

Ελατε ρε παιδια ενταξει κι εμεις στη θεση τους, με τον ιδιο τροπο μαλλον θ αντιδρουσαμε. Δεν ειναι και λιγο να σε φτυνει ενας τετοιος παιχτης για τον μεγαλο σου αντιπαλο. Και τοτε ειχανε τη σιγουρια οτι θα ρθει σ εμας και θα μεινει ατιτλος κλπ κλπ και ξαφνικα βλεπουνε τον Σπανουλη να σηκωνει δυο ευρωλιγκες και να βγαινει mvp, να ψηφιζεται αναμεσα στους κορυφαιους, να γινεται αλλαγη σε εδρα αντιπαλου και να τον χειροκροτουν ολοι ορθιοι κλπ κλπ.

Εγω πια απλα δε μπαινω σε τετοιες συζητησεις, τρια χρονια μετα, εχω βαρεθει :)

Ενας κομπλεξαρας ειναι παιδια ασχετα αν τον βλεπετε σαν ηγετη που ποτε δε θα γινει ηγετης.

Και στο Φ4 του 2009 παλι MVP βγηκε αλλα ειχε διπλα του Σαρας,Πεκοβιτς,Νικολας,Διαμαντιδη και τα παντα ολα.Και τι εγινε?Αυτος το πηρε?Ας ηταν μονος του με τιποτα μετριους και τα λεγαμε

Το ιδιος και περυσι που ειχε Λο,Χαινς,Πριντεζη,Παππανικολαου και βγηκε παλι MVP ε και τι εγινε?

Φετος που ειναι?

Εγω απο την εμπειρια μου σαν φιλαθλος τοσα χρονια ξερω οτι οταν ενας παιχτης δεν ειναι σταθερος σε ολα τα παιχνιδια απλα δεν μπορει να ειναι ηγετης και αρχηγος.

Με ξεσπασματα και φωτοβολιδες δεν κανεις δουλεια.

Ας μη βαλει ποντους αν δεν ειναι σε καλη μερα,ας δωσει ασσιστ ας μαρκαρει ας κανει κατι αλλο.Αυτος δε κανει τιποτα απολυτως.

Τον θεωρω πολυ καλο παιχτη αλλα 2ο και 3ο οχι πρωτο σε μια μεγαλη ομαδα.

Να τον χαιρεστε margarita μακαρι να τον κρατησετε κ αλλο ειλικρινα.

Παιχτης που δεν εχει σταθεροτητα δεν θα γινει ποτε 1ος και ηγετης,ποτε ομως.

Ελατε ρε παιδια ενταξει κι εμεις στη θεση τους, με τον ιδιο τροπο μαλλον θ αντιδρουσαμε. Δεν ειναι και λιγο να σε φτυνει ενας τετοιος παιχτης για τον μεγαλο σου αντιπαλο. Και τοτε ειχανε τη σιγουρια οτι θα ρθει σ εμας και θα μεινει ατιτλος κλπ κλπ και ξαφνικα βλεπουνε τον Σπανουλη να σηκωνει δυο ευρωλιγκες και να βγαινει mvp, να ψηφιζεται αναμεσα στους κορυφαιους, να γινεται αλλαγη σε εδρα αντιπαλου και να τον χειροκροτουν ολοι ορθιοι κλπ κλπ.

Εγω πια απλα δε μπαινω σε τετοιες συζητησεις, τρια χρονια μετα, εχω βαρεθει :)

Nατο παλι το "σας τσουζει ο Σπανουλης". Η πλακα ειναι οτι εχετε και το καταλληλο timing να μας το πειτε :devil: Αμα αυτο ειναι το παυσιπονο σας, χαλαλι σας, πειτε το, ξαναπειτε το, πειτε το 100 φορες σαν να μετρατε προβατακια, κανενα προβλημα! Εχθες εμενα μου εκανε δωρο την νικη, γενικα στα μεταξυ μας ειναι ο 6ος παιχτης μου, αλλα ναι, με τσουζει και γιαυτο καθομαι και γραφω αληθειες που αδυνατουν (καποιοι) να τις δεχτουν.

Επισης, υπαρχουν γαυροι που συμφωνουν στο απολυτο μαζι μου, καποιοι ειναι ακομα πιο αυστηροι μαζι του αποτι εγω, λογικα κι αυτους τους ποναει ο mister turnover (μια που μιλαμε για πρωτιες, να μην ξεχναμε και αυτην την καθιερωμενη του πρωτια καθε σεζον!).

Καθεσαι και γραφεις ενα καρο πραγματα για τον Σπανουλη αλλες φορες δικαιωνεσαι αλλες οχι .Πολλα απο αυτα που λες ισχυουν πραγματι, αλλα την πιο ωραια απαντηση στην εδωσε ο Slimdata απο κατω ,οι τιτλοι δεν διαγραφονται ποσο μαλλον οταν το εχεις καταφερει με ομαδα με το μικροτερο μπατζετ που δεν ειχαν ολοι αυτοι που προανεφερες στις ομαδες τους και ποσο μαλλον οταν το κανεις 2 συνεχομενες φορες .

Eπισης συμπληρωματικα  ...

quote-i-ve-missed-more-than-9000-shots-i

2i8hto5.jpg

• Like 2

Ενας κομπλεξαρας ειναι παιδια ασχετα αν τον βλεπετε σαν ηγετη που ποτε δε θα γινει ηγετης.

Και στο Φ4 του 2009 παλι MVP βγηκε αλλα ειχε διπλα του Σαρας,Πεκοβιτς,Νικολας,Διαμαντιδη και τα παντα ολα.Και τι εγινε?Αυτος το πηρε?Ας ηταν μονος του με τιποτα μετριους και τα λεγαμε

Το ιδιος και περυσι που ειχε Λο,Χαινς,Πριντεζη,Παππανικολαου και βγηκε παλι MVP ε και τι εγινε?

Φετος που ειναι?

Εγω απο την εμπειρια μου σαν φιλαθλος τοσα χρονια ξερω οτι οταν ενας παιχτης δεν ειναι σταθερος σε ολα τα παιχνιδια απλα δεν μπορει να ειναι ηγετης και αρχηγος.

Με ξεσπασματα και φωτοβολιδες δεν κανεις δουλεια.

Ας μη βαλει ποντους αν δεν ειναι σε καλη μερα,ας δωσει ασσιστ ας μαρκαρει ας κανει κατι αλλο.Αυτος δε κανει τιποτα απολυτως.

Τον θεωρω πολυ καλο παιχτη αλλα 2ο και 3ο οχι πρωτο σε μια μεγαλη ομαδα.

Να τον χαιρεστε margarita μακαρι να τον κρατησετε κ αλλο ειλικρινα.

Παιχτης που δεν εχει σταθεροτητα δεν θα γινει ποτε 1ος και ηγετης,ποτε ομως.

Κομπλεξαρας δεν ειναι ,απλα με τους παιχτες που εχει γυρω του και στην συγκεκριμενη καυτη εδρα αυτο μπορει αυτο παιζει .Τωρα αν θες να το παρουμε οτι ειναι κομπλεξικος ο Σπανουλης και δεν ειστε εσεις που καθοσαστε μεχρι το πρωι να γραφετε σεντονια για αυτον την στιγμη που μας το εχετε δωσει να το καταλαβουμε πολλακις οτι τον θεωρειται "λιγο" σαν παιχτη οκ πασο δεν θα σας την χαλασουμε .Απλα νιωθω ετσι καπως δικαιωμενος οταν την λεω εδω σε μερικους που διαμαρτυρονται ενιοτε και τους λεω οτι παντα 2-3 ατομα αντι να πειτε κατι για το παιχνιδι να κανετε μια αναλυση σοβαρη και την καζουρα σας φυσικα καθοσαστε και λετε τα ιδια και τα ιδια σαν ξαναζεσταμενη φακη .Σκεψου τωρα δηλαδη απο την αλλη πλευρα την πιθανοτητα να σου παρει ο Σπανουλης στο ΟΑΚΑ κανενα παιχνιδι με 20 ποντους κρισιμο τι θα εχουν να σου λενε μετα απο αυτα που λες εσυ τωρα ..Φανταζεσαι ποσο σοβαρη κουβεντα θα γινει σε μια τετοια περιπτωση που εχει μικρη αλλα υπαρκτη πιθανοτητα να συμβει .

Φανταζεσαι ποσο σοβαρη κουβεντα θα γινει σε μια τετοια περιπτωση που εχει μικρη αλλα υπαρκτη πιθανοτητα να συμβει .

Σαν το ευχολόγιο με τους ευρωπαίους διαιτητές ένα πράγμα.

Μακαρι να συνεχισει να ναι ο 6ος παιχτης σας, οπως λετε, στα μεταξυ μας, και παραλληλα να σηκωνει ευρωκουπες :)

Over and out :)

@mxls το χω αναφερει ρε φιλαρακι λιγο πιο πριν. Μιλαμε για τον μοναδικο ελληνικο συλλογο με ευρωπαικη παρουσια και στα 4 ομαδικα, και μαλιστα αξιολογοτατη. Αν στο βολλευ γεμιζαμε το κλειστο, τωρα θα μασταν στους 4 της ευρωπης. Στις λεπτομερειες το χασαμε το σετ, μεχρι κι ο αντιπαλος προπονητης δηλωσε οτι αν ειχαμε εδρα, θα χαν πιο δυσκολο εργο.

• Like 1

Όταν κρίνουμε έναν παίχτη και σου κοτσάρω ένα άσχετο που είπε ο Lebron, μπορείς να μου απαντήσεις ανάλογα. :-)

Kαλα ασχετο δεν ειναι αν διαβασες τι ειπε ο Midi ..Παντως το τελευταιο θα ηταν που θα επρεπε να σε απασχολει γιατι δεν θα σε ρωτησω ποτε θα σου απαντησω ,εδω ειναι το θεμα.. :) Αστο και θα δουμε καλα να μαστε πανω απο ολα ...      

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...