Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν μιλαμε για ΝΒΑ, προτιμω να μιλαμε για πλειοφφ ει δυνατον κι οχι για παιχνιδια regular season που παιζουν street basket. Γενικα, ο Κλειζα ουτε στον ΟΣΦΠ ηταν κακος, αλλα ελα που στα ζορικα τα χανε και γινοταν αρνητικος για ολη την ομαδα. Εκει θα κρινω τον παιχτη εγω, ειδικα τον μπασκετμπολιστα.

• Απαντ. 24,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• margaritagr

1508

• Cossutius.

1324

• Atallos1

1240

• MiDi_MiLiZ

849

Δημοσ.

Στα ζόρικα, προφανώς εννοείς όταν τον ζόριζε η διαιτησία, όπως στον γνωστό τρίτο τελικό με τις σφαλιάρες που τις βάφτισε τότε ο Χατζηγλυφτίου "επιθετική άμυνα"

Δημοσ.

ο Τσιλντρες των 100 λεπτων συμμετοχης ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ και του ΜΟ ποντων 5/3/1 ανα σεζον (απτις 3 τελευταιες) αντιστοιχα

Τις προηγούμενες τις ξέρεις?

Τον είχες δει να παίζει καθόλου τον άνθρωπο στο NBA?

Eπειδή εγω τυχαίνει να τον ήξερα, πριν έρθει στον Ολυμπιακό, έχω κάθε λόγο να θεωρώ πως ηταν μια χαρά παιχτης ΝΒΑ.

Το ότι ενας παιχτης έχει πλεον καθοδικη πορεία, δε λέει τιποτα. Σιγουρα τον άφησε πίσω η Ελλάδα σε αρκετά ζητήματα. Περισσότερο κακό του έκανε στη καριέρα του (οχι στα χρήματα φυσικά).

Ο άνθρωπος ηταν απ τους καλύτερους 6ους παιχτες στο ΝΒΑ.

Και τα στατιστικά του πριν έρθει στην Ελλάδα.

2004-2005 -- 80 ματς, 30 λεπτά σε κάθε ματς Μ.Ο., 47% στα εντος πεδίας σουτ, 6,5 ριμπάουντ και 10 ποντοι

2005-2006 --74ματς, 30,5λεπτα, 55% εντος παιδίας, 5,2 ριμπάουντ 10 πόντοι

2006-2007  55 ματς, 37 λεπτά, 50%, 6,2 ριμπ. 13πόντους

2007-2008 76 ματς,  30 λεπτά, 57%, 4,9ριμπ.  12 περίπου πόντους.

Γιατι νομίζεις οτι του σκασανε τοσα οι Αγγελόπουλοι? Για την ωραια του αφάνα?

Γιατι έγινε τόσος ντόρος για τον παίχτη αυτο??

Και γιατι θεωρεις οτι σε ξεμπροστιάζω? Επειδη τυχαίνει να ξέρω έναν παίχτη καλυτερα απο εσένα? Βλέπεις τόσο καιρό να σου έχω φέρει αντίρρηση για κάτι άλλο σε θέμα μπάσκετ?

Παρεμπιπτόντως, ένας παιχτης που πληρωνεται με τόσα και όλος ο κόσμος περιμένει να βάζει 30 πόντους σε κάθε αγωνα, θα δοκιμάζει ΚΑΙ τα τρίποντα που δεν έχει καλό ποσοστό.

Ο συγκεκριμένος παιχτης ειναι ο ορισμός του ΝΒΑερ που ερχεται στην Ελλάδα και αποτυγχάνει διότι δεν έχει τα προσόντα να προσαρμοστεί στον Ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, όπως δεν έχει γενικά ο μέσος Νβαερ πλέον, παρά μόνο αν έχει καλές βοήθειες.

Αν ήταν κάποιος ΝΒΑερ που πέταγε τριποντα για πλάκα, ισως και να πετύχαινε. Δεν ηταν αυτος ο παιχτης. Ηταν λανθασμένη σα κίνηση απ τους Αγγελόπουλους να πάρουν τέτοιου είδους παίχτη οπως θα ηταν λάθος να ερχόταν ο Ντομινίκ τέτοια εποχή στην Ελλάδα, χωρις να κάνω σύγκριση στους 2 παίχτες.

Ασχετο αλλά οι συγκρίσεις με τον Μπακατσιά ειναι άτοπες, άσχετα αν θεωρω τον Μπακατσιά καλο παίχτη και σαφώς ανώτερο από κάτι καλάθιδες που πήραν και Ευρωπαικά...Στο φινάλε αυτος κάρφωσε και στα μουτρα του Ονιλ :P (

Δημοσ.

Διαμαντιδης: Ο λόγος που δεν πήγα στο ΝΒΑ είναι οτι πρώτον δεν υπήρχε καμία πρόταση, αλλά και δεύτερον θεωρώ ότι ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Εγώ δεν μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί. Τα προσόντα τα δικά μου δεν ταιριάζουν να παίξουν εκεί… Θεωρώ, από τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένας παίχτης που μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ είναι ο Βασίλης Σπανούλης και πιστεύω ότι από τους Έλληνες ήταν ο μόνος που μπορούσε να σταθεί".

Διάβασε περισσότερα στο:http://www.gazzetta.gr/basketball/article/508040/diamantidis-mono-o-spanoylis-mporoyse-sto-nva

Δημοσ.

Εντωμεταξυ μου πετας τα στατιστικα στην προ-γαυρου εποχη, την στιγμη που μιλαμε για αυτο που ειδαμε στο γαυρο και επειτα. Επισης, μου πετας στατιστικα απο regular season NBA ενω εχω πει 2-3 φορες (και επρεπε να ξερεις καλυτερα απο μενα αφου παρακολουθεις ΝΒΑ) οτι σοβαρα παιχνιδια σε θεματα ομαδων-επιθεσης-αμυνας παιζονται μονο στα πλειοφφ.

Τα οποια στατιστικα βεβαιως, δεν καταλαβαινω για ποιο λογο τα χρησιμοποιεις. Για να μου αποδειξεις οτι ειναι καλος στον αιφνιδιασμο? Αφου συμφωνω ειπαμε.

Και τελος μου πετας το θεικο επιχειρημα οτι επειδη οι Αγγελοπουλοι σκασαν τοσα μυρια στον αφανα, σημαινει οτι ηταν και καλος παιχτης και δεν τα σκασανε στην τυχη. Εκ του αποτελεσματος (των τελευταιων 5 ετων ε) αποδεικνυεται οτι ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΑ ΣΚΑΣΑΝΕ ή με σκαουτινγκ σαν το δικο σου, δηλαδη αναγνωση στατιστικων των παιχτων που ηταν προς εξοδο απο το ΝΒΑ (αληθεια γιατι εφυγε απο ΝΒΑ ενω ηταν απτους καλυτερους 6ους παιχτες?!).

ΥΓ. Στο απο κει τοπικ τσιναγαν ορισμενοι οταν ελεγα οτι ο ΔΔ δειχνει ηθος με τις δηλωσεις του και γραφανε για "ενα δακρυ που κυλησε απτο ματι στο μαγουλο". Στο απο δω τις ποσταρουν κιολας. When trolling met insomnia.

YΓ2. Καθαρα ως παιχτης ο Σπανουλης ειχε προυποθεσεις για να παρει ποιοτικα 15λεπτα στο ΝΒΑ, αλλα ο ιδιος αδικησε τον εαυτο του στην Αμερικη, απετυχε εν τελει (οχι τοσο αγωνιστικα, οσο επαγγελματικα) και γυρισε πισω κακην κακως (κυριολεκτικα).

YΓ3. Το Μπακατσιας > Καλαθης πηγαινε να το συζητησεις με τον αλλο που ελεγε για τον ΠΑΟ του μισου ποιντ γκαρντ καλυτερα. Θα τα βρειτε.

Δημοσ.

YΓ2. Καθαρα ως παιχτης ο Σπανουλης ειχε προυποθεσεις για να παρει ποιοτικα 15λεπτα στο ΝΒΑ, αλλα ο ιδιος αδικησε τον εαυτο του στην Αμερικη, απετυχε εν τελει (οχι τοσο αγωνιστικα, οσο επαγγελματικα) και γυρισε πισω κακην κακως (κυριολεκτικα).

Ατύχησε στην επιλογή της ομάδας.

Δημοσ.

Ατύχησε στην επιλογή της ομάδας.

Μπα, τη 2η σεζον δοθηκε ανταλλαγη, αλλαξε πολη, αλλαξε ομαδα, αλλα την ιδια μερα που εγινε η ανταλλαγη δηλωσε "δεν σημαινει τιποτα η ανταλλαγη για μενα, θελω να επιστρεψω Ελλαδα και θα κανω τα παντα για να αποδεσμευτω απτο συμβολαιο μου". Αν ηταν η ομαδα το προβλημα, θα πανηγυριζε για την ανταλλαγη...

Ο Σπανουλης για το θεμα ΝΒΑ ειχε πει τοτε επανειλημενως οτι δεν μπορει ουτε την ζωη στην Αμερικη, ουτε το φαι, ουτε τις προπονησεις, οτι δεν μπορει μακρια απο συγγενεις και φιλους και γενικα δεν αντεχε την καθημερινοτητα και το γενικοτερο κλιμα εκει. Κοινως δεν προσαρμοστηκε, και δεν προσπαθησε να το αλλαξει αυτο ακομα κι οταν του δοθηκε νεα ευκαιρια με την ανταλλαγη-αλλαγη ομαδας.

Δημοσ.

Σωστα. Τωρα ειναι 30 εχει υψηλο κασε (για 10ος-11ος παιχτης στο ΝΒΑ) συνεπως δεν κανει για ΝΒΑ και να θελει :P

Ο ΔΔ ειπε κατα λεξη το σωστο, οτι τα προσοντα του Σπανουλη ειναι που ταιριαζουν σε ΝΒΑ. Δηλαδη, συμπληρωνω εγω, agility, μπουκα και "μανα" απεναντι σε χαλαροτερες αμυνες (της regular season) . Ο ΔΔ αντιστοιχα δεν μπορει να σταθει σε αυτο το στυλ παιχνιδιου. Πιο αργος, πιο σετ παιχτης και πολυ πιο εξαρτημενος απο οργανωμενες συνεργασιες με συμπαικτες (οταν στο ΝΒΑ οι περισσοτεροι βασιζονται στις ατομικες ενεργειες του καθενος). Πραγματι δεν θα εκανε για ΝΒΑ, παροτι στην Ευρωπη ηταν το καλυτερο γκαρντ για καμποσα συνεχομενα χρονια.

Δημοσ.

Μιdi η συζήτηση ηταν για το αν ο Τσιλντρεσ ηταν καλός παιχτης ΝΒΑ και εσυ μου πετάξες στατιστικά μετά γάβρου. Εγω σου έγραψα για πιο λόγο τον έφερε ο γάβρος και γιατι θεωρηθηκε μεγάλη επιτυχία το να έρθει τοτε στην Ελλάδα, ένας τέτοιο παιχτης.

Τα στατιστικά στα δειχνω διοτι μου πέταξες στατιστικά του μετά. Τα στατιστικά του μετά, δειχνουν ομως έναν μετριότατο παιχτη εως κακο. Τα πριν οντως δειχνουν έναν πολύ καλό έκτο παιχτη με πολλές δυνατότητες.

Και τελος μου πετας το θεικο επιχειρημα οτι επειδη οι Αγγελοπουλοι σκασαν τοσα μυρια στον αφανα, σημαινει οτι ηταν και καλος παιχτης και δεν τα σκασανε στην τυχη

Επίσης σου έγραψα οτι έγινε τεραστιος ντορος για την υπογραφή αυτή και εδω και στο ΝΒΑ κάτι το οποίο αφήνεις απ έξω.

Googλαρε λιγο στα Αμερικάνικα σαιτ, και θα δεις τι σοκ ηταν για το ΝΒΑ η απόφαση ενος καλού μέσου παιχτη να φυγει σε τέτοια ηλικία.

Και για να σου απαντήσω στην επομενή σου ερώτηση, αν ο παιχτης δεν επαιρνε αυτά τα λεφτά, δε θα έφευγε ποτέ απ το ΝΒΑ.

Το "προς την έξοδο" δε καταλαβαίνω απο που πηγάζει...

Εδω μερικές πληροφορίες για τον παιχτη

http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/article1015822.ece

Σαφως και ηταν λανθασμένη η επιλογή απ τους Αγγελοπουλους...το έχω ηδη γράψει αυτο.

Δημοσ.

Τελικα ουτε ο Βαζελος θα παρει αδεια ουτε τα Γιαννενα? Τσαμπα το μπαραζ δηλαδη? Ή μηπως φταιει και γι'αυτο ο Μαρινακης και ο Ολυμπιακος που πηρε το πρωτο οχι σημερα? Δηλαδη οτι επιτηδες εφαγε ακυρο ο ΠΑΟ παρολο που ο φακελος ηταν πληρης?

Δημοσ.

Γιατί κολλάτε σε κάθε πρόταση το φταίει ο Μαρινάκης? 

Και καλά τελείως αθώος αλλά οι κολλημένοι βάζελοι κάποιο όνειρο είδαν ας πούμε? 

Δημοσ.

Δηλαδη αν δεν παρεις αδεια θα ειναι στησιμο εκ των εσω παλι ενω ο ΠΑΟ θα τα ειχε ολα διευθετημενα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...