Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχολούμαι με την ανάπτυξη μιας γεωγραφικής εφαρμογής σε OpenLayers, με την απαίτηση να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερος κώδικας Javascript και πρακτικά καμιά χρήση διαδικτυακών βιβλιοθηκών της Javascript, όπως π.χ. το jQuery.

Δυστυχώς το Layer Switcher Menu των OpenLayers δεν με εξυπηρετεί, καθώς θέλω να προσθέτω σε ένα δομημένο σχήμα τα διάφορα layers, δίνοντας στον χρήστη ευχέρεια στις εναλλαγές. Π.χ. μερικά layers δεν θέλω να συνυπάρχουν στην ίδια παρουσίαση, και αυτό θέλω να έχει ανταπόκριση στο Layer Switcher, με combo box ή με radio buttons. Αυτά όμως τα στοιχεία δεν μπορούν να προστεθούν στο Layer Switcher ως έχει.

Το πρότυπό μου, αυτό που θέλω να πετύχω, βρίσκεται σε αυτήν εκεί την ιστοσελίδα.

http://http://viewer.numaps.com.au/

Υπάρχει το μενού στα δεξιά της με tabs και με επιλογές σε δομή δέντρου. Στο πρώτο tab μπορείς να βάλεις μόνο ένα layer πάνω στον χάρτη της Google, ενώ στο δεύτερο tab μπορείς να επιλέξεις πολλά layer να εμφανίζονται ταυτόχρονα. Μια πρώτη σκέψη ήταν να ανοίξω τον κώδικα και να "ξεπατικώσω" τα στοιχεία του, αλλά δεν έχω τόσο χρόνο για μελέτη.

Η επόμενη σκέψη λοιπόν είναι αν αυτό το μενού υπάρχει σε κάποια μικρή βιβλιοθήκη αρκετά αυτόνομο, ώστε να το μεταφέρω στο δικό μου και να το προσαρμόσω στις δικές μου ανάγκες, χωρίς να συγκρουστώ με τις απαιτήσεις μου.

Επίσης για την απορία μου σκέφτηκα δυο ακόμη λύσεις. Η μια είναι να αλλάξω το Layer Switcher από την βιβλιοθήκη των OpenLayers (την έχω κατεβάσει τοπικά), αλλά δεν είμαι αρκετά έμπειρος για ένα τέτοιο βήμα.

Η τελευταία είναι να φτιάξω ένα div element και να στήσω κώδικα σε Javascript και να φτιάξω από το μηδέν το μενού που θέλω -- κάτι που επίσης θα μου πάρει δυσανάλογο χρόνο του επιθυμητού.

Ζητώ λοιπόν ιδέες και βοήθεια. Όσοι έχετε κάτι να προτείνετε, καλοδεχούμενο.

Υ.Γ. Πριν από λίγο διαπίστωσα ότι το δέντρο της ιστοσελίδας των numaps που παρέθεσα, έχει γίνει με τη βοήθεια των MochaUI. Όμως θέλω να αποφύγω να κατεβάσω τη βιβλιοθήκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...