Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται.

Έχω ένα pc με 400W τροφοδοτικό και πρόσφατα αγόρασα τετραπύρηνο επεξεργαστή και μητρική με socket 2011 οπότε χρειάζομαι μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Σκέφτηκα να αγοράσω ένα με 750W, πιστεύω πως είναι αρκετά.

Το πρόβλημά μου είναι ότι αν μελλοντικά θελήσω να κάνω overclock ή να βάλω δεύτερη κάρτα γραφικών, μπορώ να τροφοδοτώ τη μητρική μου και τον επεξεργαστή από το τροφοδοτικό με τα 750W και να βάλω στην πρίζα το παλιό μου τροφοδοτικό με τα 400W και να δίνω ρεύμα από αυτό στην κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

Περα απο τα watt του τροφοδοτικου σου,ανοιξε το πλαινο του κουτιου και πες μας ποια μαρκα ειναι.ποια ειναι και η καρτα γραφικων που εχεις?

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό με τα 400W είναι της thermaltake και το καινούργιο που θα πάρω είναι http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/overclocking/85021-turbo-x-750w-real-series/, Το καινούργιο τροφοδοτικό δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου.

Το μηχάνημά μου είναι:

cpu: i7 3820

mb: msi x79A-gd65 (8d)

ram: 2 corsair xms3 1600 mhz 2gb ddr3

κάρτα γραφικών: eah 4850

Ξεκίνησα να αναβαθμίζω τα πάντα σιγά σιγά. Σε κανένα δίμηνο θα αγοράσω καινούργια κάρτα γραφικών ddr5, 1gb με 256 bit bus. Αυτά είναι απλά τα χαρακτηριστικά που σκέφτομαι να έχει.

Τώρα τα 750W θα σηκώσουν το σύστημα (νομίζω), αλλά αν αλλάξω κάρτα γραφικών δε θέλω σε καμία περίπτωση να αναγκαστώ να πάρω καινούργιο τροφοδοτικό. Σκέφτηκα απλά να τα συνδυάσω και όχι απαραίτητα όπως είπα πιο πάνω, η ξεχωριστή τροφοδοσία στην κάρτα γραφικών ήταν απλά ένα παράδειγμα, ίσως να δώσω ρεύμα από τα 400W μόνο στον επεξεργαστή και τη μητρική, δε ξέρω σκέψεις κάνω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κοίτα όσο κόστος και να έχει ένα καλό τροφοδοτικό είναι επένδυση,πόσο μάλλον αφού το μηχάνημα σου είναι το ιδιαίτερο 2011..

Τα TurboX έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστα.. προσπάθησε να πας σε κάτι πιο αξιόπιστο υπάρχουν πολλά με ελάχιστο παραπάνω κόστος.

Δημοσ.

Δηλαδή φταίει η μάρκα έτσι; Ότι τα turbox είναι γενικά χάλια όχι ότι αυτό έχει κάποιο θέμα συμβατότητας με το σύστημά μου. Την παραγγελία προλαβαίνω να την ακυρώσω μέχρι αύριο το βράδυ αλλά είναι το μοναδικό που μπόρεσα να βρω.

Πάντως όσο αναφορά την ερώτησή μου μπορώ να χρησιμοποιήσω τα δύο τροφοδοτικά; Πόσα WATT τροφοδοτικό μου προτείνεται να πάρω;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι πραγματικά άσχετος.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε ένα calculator που έβαλα για να δω πόσα watt χρειάζομαι μου έβγαλε 700 (με κάρτα γραφικών την 560).

Αυτά τα calculators είναι αναξιόπιστα;

Υπάρχει περίπτωση να μου βγάζει παραπάνω για να έχει ένα βαθμό ασφαλείας;

Μήπως εσείς μου λέτε 650W κοιτώντας το τωρινό μου σύστημα με την 4850 κάρτα γραφικών και όχι αυτό που θέλω να φτιάξω στο μέλλον;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τα PSU calculators αφήνουν έναν πολύ μεγάλο "αέρα" σε αυτά που σου λένε, γιατί τα αναγραφόμενα WATT πολλές φορές είναι και μούφα από μέτρια/αμφίβολης ποιότητας τροφοδοτικά. (Άκουσα κανέναν να λέει Turbo-X?...)

Έτσι υπερβάλλουν λίγο για να καλύψουν και αυτές τις περιπτώσεις. Τα "επί πληρωμή" PSU calc σου λένε τα νούμερα σε Α ανά rail. Δες πάνω εκεί που λέει PRO στο πιο γνωστό PSU calc Το Lite (W) free, το PRO (A) πλερώ. Στα (Α)mpere δεν μπορεί να πει κανένας ψέμματα ;)

Οπότε στο προκείμενο. ΌΤΙ κάρτα (μία) και να βάλεις πάνω, (εκτός ίσως τις 7990, GTX690, διπύρηνες του 1000αρικου δλδ) θα σε καλύψουν ΑΝΕΤΑ αυτά που προτάθηκαν. Θα εξαιρούσα ίσως το Xilence (προς διευκρίνησην, για κακό το λέω, όχι για καλό)

Δημοσ.

Όσο αναφορά το πρώτο ερώτημά μου έχει ξέρει κάποιος να μου απαντήσει; Μπορώ να συνδυάσω δύο τροφοδοτικά μαζί; το ένα να δίνει ρεύμα σε mb και cpu και το άλλο στην κάρτα γραφικών;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...