Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν παλιό υπολογιστή στο υπόγειο και είπα να προσπαθήσω να τον αναβαθμίσω (όσο μπορεί να φτάσει) έτσι ώστε να του προσθέσω Windows 8 και να τον έχω για internet και δουλείες γραφείου (e-mail-word κλπ.) .

Αυτό που χρειάζομαι είναι αν μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το ανώτερο που μπορώ να προσθέσω (από επεξεργαστή και μνήμη) και αν μπορεί να με βοηθήσει να τα βρούμε στο ebay.gr για να τα παραγγείλω.

Η μητρική που έχει πάνω είναι αυτή: http://www.motherboa...i/PlatiniX2.htm

Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί ! :-)

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η μητρική σου παίρνει τέτοιες μνήμες: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=2586&cat=4 σε 3 σλοτς και συνολική χωρητικότητα 3gb. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τα ντιμακια που θα βρεις, θα έχεις από 1.5 έως 3 gb.

O καλύτερος επεξεργαστής που μπορείς να βαλεις, είναι αυτός: http://ark.intel.com/products/27442/Intel-Pentium-4-Processor-2_60-GHz-512K-Cache-400-MHz-FSB

Υπάρχει και άλλος ένας p4 στα 2.6 (έχει hyperthreading, H/T, έτσι θα τον ξεχωρίσεις) που δεν σου κάνει γιατί θέλει μεγαλύτερης συχνότητας δίαυλο.

Τα windows 8 δεν υπάρχει λόγος να τα βάλεις σε τόσο παλιό μηχάνημα. Ναι μεν είναι πιο ελαφριά από τα 7, αλλά το μηχάνημά σου θα πηγαίνει καλύτερα με τα xp.

Ψάξε στα μεταχειρισμένα, όχι μόνο για τον επεξεργαστή αλλά και για τις μνήμες.

Δημοσ.

Τις πληροφορίες που ζητάς της αναφέρει το Link που παρέθεσες:

Intel Pentium 4 processors(Northwood) 2.6 GHz

Support PC-133 SDRAM Up to 3GB

Αν σ ενδιαφέρει η καλύτερη δυνατή απόδοση του υπολογιστή, θα λεγα να μείνεις με WinXP.

Παίζει να σε περιορίζει κι η κάρτα γραφικών (AGP 4X) που δεν είμαι βέβαιος ότι θα υποστηρίζεται στα νεότερα λειτουργικά.

Δημοσ.

Σε Ρ4 με 2.4GHz CPU (και 2GB RAM) μια χαρά μου είναι τα WIndows 7 εμένα πάντως. Και με 64MB (AGP x4 δηλαδή) κάρτα γραφικών κι όλας (εννοείται ότι δεν υποστηρίζει βέβαια λειτουργία "Aero"). Υποθέτω ότι και τα 8άρια μια χαρά θα είναι.

Δεν χάνεις βέβαια τίποτα να τα δοκιμάσεις, κι αν κάτι δεν σου κάθεται, γυρνάς σε ΧΡ όπως ειπώθηκε.

Όσο για eBay, απλά χρησιμοποίησε την αναζήτησή του με όρους "2.60 GHz CPU 400 MHz FSB" και "PC133 SDRAM 512MB" (του ενός GB θα είναι πολύ ακριβότερες αναλογικά - κι εξαρτάται αν έχεις ήδη κανένα 512άρι module. Στα 3 slot που έχει η μητρική, αν έχεις ίσως 256άρια module, πάρε 512άρια, άντε 2 512άρια κι ένα του 1ος GB. Πάνω από 2GB RAM άλλωστε ας πούμε "δεν χρειάζεσαι" - την κάνεις τη δουλειά ενός τόσο παλιού μηχανήματος και με 2. Γενικά υπολόγισε τί έχεις και τί σε συμφέρει να πάρεις).

Δημοσ.
Δημοσ.

Ο Ντίνος σου είχε πει να τσεκάρεις και αγγελίες (σε φόρουμ, όπως εδώ καλή ώρα, και στο ADSLgr.com και στο TheLab.gr). Καν' το κι αυτό, μπας και βρεθεί κάτι (1oς GB λίγο δύσκολο, αλλά 512άρες θα βρεις) που να 'ναι και σε καλές τιμές.

H CPU ναι είναι "εντάξει" ("ταιριάζει" δηλαδή).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...