DarkoneGr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας και πάλι. Έχω 2 σκληρούς δίσκους με σύνδεση IDE στον υπολογιστή μου. Ο ένας είναι primary master και ο άλλος primary slave. Έχω κάποια αρχεία στον master και θέλω να πάρω τον δίσκο αυτό να το χρησιμοποιήσω σε νέο υπολογιστικό σ΄ σύστημα.( Υπόψη ότι έχω windows Xp που τρέχουν στον slave.) Υπάρχει κάποια διαδικασία για να απενεργοποιήσω με ασφάλεια τον master ή απλώς τον βγάζω αφού κλείσω τον υπολογιστή? Μήπως πρέπει να κάνω disable this divice από τα properties του δίσκου? (τον master τον έχω κάνει 3 partitions.) Επίσης είχα πειράξει τα jumpers των δίσκων γιατί προτού βάλω τον δεύτερο είχα τον τωρινό slave master. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ πως να τα ξαναφτιάξω αφού βγάλω τον master για κάνω boot από τον άλλον. Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια εκ των προτέρων.
Joshua21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Για να αφαιρέσεις το σκληρό από τον υπολογιστή σου πρέπει οπωσδήποτε να είναι κλειστός, και καλό θα ήταν να βγάλεις εντελώς το καλώδιο ρεύματος από το τροφοδοτικό. Disable δε χρειάζεται να κάνεις. Επίσης για να βάλεις master τον άλλο δίσκο πρέπει να τον συνδέσεις στην ακριανή φίσα του καλωδίου ATA και να βάλεις το jumper στη θέση master ή cable select. 1
DarkoneGr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Όταν λες στην ακριανή φίσα του ATA τι εννοείς? Να πάρω το καλώδιο και να το βάλω στην ακριανή σύνδεση στην μητρική? Όταν είχα βάλει τον άλλο δίσκο δεν είχα πειράξει καλώδια μόνο τα jupmper.
Joshua21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Όταν λες στην ακριανή φίσα του ATA τι εννοείς? Να πάρω το καλώδιο και να το βάλω στην ακριανή σύνδεση στην μητρική? Όταν είχα βάλει τον άλλο δίσκο δεν είχα πειράξει καλώδια μόνο τα jupmper. 1
DarkoneGr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Τώρα κατάλαβα. Σας ευχαριστώ όλους για την γρήγορη και πολύτιμη βοήθεια.
washcloud Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 (για λίγη τέχνη στο τεχνολογικό μας φόρουμ)
Candlemass Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε "ακριανή φίσα", σε οποιαδήποτε και να συνδεθεί θα παίξει. Αρκεί να είναι σωστά δηλωμένα τα jumpers, υπόψιν ότι αν είναι WD ο σκληρός σου και μείνει μόνος στο κανάλι, θα χρειαστεί να δηλωθεί σαν single (αν θυμάμαι καλά βγάζεις τελείως το jumperάκι).
άδικος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι αν είναι wd ως single δε χρειάζεται γέφυρα. Τώρα οι φωτό δεν είναι τόσο για το ακριανό connector αλλά περισσότερο για να προσέξει να μη βάλει το δίσκο στο connector της Μ/Β (μπλε). που και πάλι... αλλά... για να είμαστε τυπικοί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα