Προς το περιεχόμενο

Ψηφοφορία: Δημοσκόπηση web browsers 08/09/12 – 31/12/12  

191 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιον web browser προτιμάτε;

• Chrome
    • Chromium ή rebranded παραλλαγές (SRWare Iron, Comodo Dragon κλπ., διευκρινίστε)
    • Firefox ή rebranded παραλλαγές (Iceweasel, Namoroka κλπ., διευκρινίστε ΚΑΙ έκδοση)
    • Internet Explorer (διευκρινίστε έκδοση)
    • Maxthon
    • Opera
    • Safari
    • Άλλον (Διευκρινίστε)
      0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς opera λόγω ευκολιών...Απο bugs? λάθος encoding σε random sites,αν κρασάρει ένα tab κρασάρει όλος,τα plugins είναι ότι ναναι(ναι,δεν φταίει εξολοκλήρου ο opera),στην τελευταία έκδοση δεν εμφανίζεται ο flash player σε embedded videos...Ε,έλεος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Opera για καθημερινή χρήση και χρησιμοποιώ Chrome & Firefox στην δουλειά...

(Με τον Opera, μετά την αναβάθμιση του Insomnia έχω παρατηρήσει ότι "σκαλώνει" μόνο στο site αυτό. Δλδ εννοώ ότι freezάρει όταν πάω να scrollάρω ή όταν πάω να κάνω reply...

Αυτό.. Επίσης σημαντικό αυτό που αναφέρε ο Meraklis56 (βλ. άνωθεν) σχετικά με το flash...)

Επεξ/σία από XPHSTOS_
Δημοσ.

Firefox σαν πρώτο και Safari σαν δεύτερο,σε Mac OS πάντα

Σε Windows χρησιμοποιώ ΙΕ και Firefox,η Opera που χρησιμοποιούσα σε Windows με απογοήτευσε με κάποια κολλήματα σε κάποια sites,βαρέθηκα και back to Firefox.Ίσως αν ξαναγίνει όπως ήταν

Δημοσ.

Με αφορμή τις παραπάνω απαντήσεις, ένα καλό και ενδιαφέρον poll θα ήταν browser/operating system ;)

Θα το λάβω υπόψη μου για την επόμενη ψηφοφορία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα σχετικά προγράμματα, αλλά κατέληξα εδώ και κάποια χρόνια στον firefox. Συνδιάζοντας μερικά πρόσθετα όπως το adblock plus και το down them all αλλά και τροποποιόντας τους σελιδοδείκτες μου, έχω όχι μόνο αξιοπιστία και ταχύτητα, αλλά και ακριβώς όσο χώρο χρειάζομαι στην οθόνη.

Το σύστημά μου είναι intel core i7-3770 στα 3.40GHz RAM DDR3 8 GB με κάρτα γραφιών Nvidia GTX 550 Ti 1Gb, Win 7 Home premium στα 64 bit και οθόμη LG 32' full hd.

Επεξ/σία από tsak77
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά είμαι οπεράκιας, αλλά τελευταία χρησιμοποιώ αρκετά τον Chrome για κάποια απλά πράγματα γιατί βαριέμαι να ανοίγω όλο το session που δουλεύω στον Opera.

Αυτός ο Chrome, θα αποφασίσει ποτέ να βάλει καμιά επιλογή παραπάνω στα settings; Πολύ κρίμα, ένας φυλλομετρητής με τόσο δουλεμένη μηχανή για rendering να υπολείπεται 10 χρόνια (κυριολεκτώ και και λίγα λέω) από παραμετροποιήσεις. Μου αρέσει πολύ ο Chrome, αλλά από εργονομία άσ'τα να πάνε, νήπιο. Και φυσικά, δεν είναι και τόσο απαλλαγμένος από bug. Από κολλήματα που δε γυρνάνε καλά πάω... Ακόμα και σελίδες του google μου κολλάνε ανεξήγητα τελείως και τις κλείνω από εξωτερικό task manager. Τρία πουλάκια πέσ'τους.

Άλλο πράγμα που έχω μεγάλο παράπονο στον Chrome είναι το ότι δεν έχεις έλεγχο στο Adobe Flash plugin - θα το εξηγήσω πώς το εννοώ. Από τη μία μεν είναι «ευκολία» το ότι έρχεται μαζί με την εγκατάσταση του Chrome ακόμα και να μην το έχεις στο σύστημα και είναι ανεξάρτητο και αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση. Έλα όμως που το Flash γαμιέται ολίγον τί στις τελευταίες εκδόσεις και πάει από το κακό στο χειρότερο από performance (κάποιοι άνθρωποι της Adobe τον παίρνουν, το λέω ευγενικά). Οπότε, πώς στο διάολο θα κάνω downgrade στο Adobe Flash στον Chrome, ώστε να έχω μεν την τελευταία έκδοση στον φυλλομετρητή αλλά εκείνη την έκδοση του Flash που δουλεύει ΟΚ στο μηχάνημά μου;

[edit]

μετά το βρισίδι βρήκα ευτυχώς τη λύση και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/flash-player-google-chrome.html

πάλι καλά, με σώζει γιατί είχα πρόβλημα με τις 11.3/4 εκδόσεις του Flash, ενεργοποιώ την 11.2 που μου δουλεύει πολύ καλύτερα.

[/edit]

Έχει κάποια σημεία ο Chrome όπου τεχνικά υπερτερεί φανερά, πχ φτιάχνω extensions για δική μου χρήση που δουλεύουν πολύ καλύτερα στον Chrome από ότι σε Opera/Ff, προφανώς έχει πολύ καλύτερες προτεραιότητες στο πώς εκτελεί τί στον κώδικά του ο Chrome, είναι εξαιρετικά προσεγμένος και φαίνεται.

Σε κάποια πράγματα όμως, πραγματικά δε καταλαβαίνω τί ρόλο βαράει η ύπαρξη του Chrome. Εντάξει, φτιάξανε κάτι πολύ καλό. Μπορούνε όμως να το πάνε και λίγο παρακάτω ή θα μου θυμίζει μια ζωή τον Firefox (και τα όμοια projects) του 2003; Φοβούνται να προσθέσουν features μπας και τους βγάλει κανά bug; Ήμαρτον.

~~~~~~~~~~

Για τον Opera που είναι η σταθερή μου αγάπη, εντάξει. Παραμετροποιήσιμος μια χαρά, Νο1 στην εργονομία και η 12+ έκδοση επιτέλους παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση στη ταχύτητα με αίσθηση ταχύτητας Chrome. Τα σχόλια είναι περιττά για τον Opera, από μένα.

~~~~~~~~~~

Με Ff δεν ασχολούμαι πολύ, όχι πως μού 'βρισε τη μάνα δηλαδή. Δουλεύει γενικά ΟΚ, έχει μπόλικες ρυθμίσεις extensions που τραβάνε κόσμο κτλ. Γι αυτούς που τους αρέσει είναι ΟΚ, μια σταθερή αξία σαν εφαρμογή, αν εξαιρέσεις πως έχουν κάνει τις εκδόσεις μπουρδέλο και θα έπρεπε να είναι σε κάποια έκδοση 5.x.x.x (με βάση το πώς πήγαινε η αρίθμηση πριν αρχίσουν και ανεβάζουν major version κάθε φορά που πηδάνε ξανθιά).

Βέβαια το «σταθερή αξία» είναι και κακό. Προτιμώ αυτό που αισθάνομαι ύστερα από κάθε major version update του Opera.

Δε ψήφισα γιατί πάνω κάτω ξαπλώνω και με τους τρεις άμα λάχει (σ.σ. τους browser λέμε).

Υ.Γ. Ά στα διάλα, ξέχασα τον ΙΕ. ΟΚ, τον ξέχασα. Αυτό.

Επεξ/σία από PCharon
  • Like 1
Δημοσ.
Με Ff δεν ασχολούμαι πολύ, όχι πως μού 'βρισε τη μάνα δηλαδή. Δουλεύει γενικά ΟΚ, έχει μπόλικες ρυθμίσεις extensions που τραβάνε κόσμο κτλ. Γι αυτούς που τους αρέσει είναι ΟΚ, μια σταθερή αξία σαν εφαρμογή, αν εξαιρέσεις πως έχουν κάνει τις εκδόσεις μπουρδέλο και θα έπρεπε να είναι σε κάποια έκδοση 5.x.x.x (με βάση το πώς πήγαινε η αρίθμηση πριν αρχίσουν και ανεβάζουν major version κάθε φορά που πηδάνε ξανθιά).

double standards. το ιδιο κανει και ο Chrome. δεν σε βλεπω ομως το ιδιο πραμα να σε ενοχλει εκει.

Δημοσ.

double standards. το ιδιο κανει και ο Chrome. δεν σε βλεπω ομως το ιδιο πραμα να σε ενοχλει εκει.

Ναι, αλλά ο Chrome έχει βάλει το μετρητή να δουλέυει σταθερά συνέχεια από την αρχή και δε πηδάει ξανθιές για ψυχολογικούς λόγους. Δε νομίζω να δίνει κανείς σημασία στην έκδοση του Chrome, γι αυτό δε το ανέφερα καν.

Και φυσικά ο καθένας ενοχλείται από, και γουστάρει κάτι, όπως ενοχλείται, κι όπως γουστάρει, χωρίς να πάρει άδεια και χωρίς να προσπαθεί να φέρνει τις ενοχλήσεις και τα γούστα του σε ισορροπία που θα εγκρίνεις εσύ ή οποιοσδήποτε.

Δημοσ.

Τι εννοεις εχει βαλει τον μετρητη συνεχεια να δουλευει και δε πηδαει ξανθιες; μπορεις να μου το εξηγησεις επειδη δεν το καταλαβαινω.

Και φυσικά ο καθένας ενοχλείται από, και γουστάρει κάτι, όπως ενοχλείται, κι όπως γουστάρει, χωρίς να πάρει άδεια και χωρίς να προσπαθεί να φέρνει τις ενοχλήσεις και τα γούστα του σε ισορροπία που θα εγκρίνεις εσύ ή οποιοσδήποτε.

σε φορουμ ειμαστε. εγραψες κατι. το σχολιαζω. αυτα περι αδειων και εγκρισεων τι σχεση εχουν;

Δημοσ.

ι) Κοίταξε, σοβαρά τώρα, όταν έχεις ένα versioning system, υποτίθεται πως για να πας από την 1 στη 2 έχει τελειώσει η αρίθμηση. Η αρίθμηση είναι φυσικά για λόγους οργάνωσης από τεχνικής πλευράς, αλλά και για να μετράς έντιμα τα βήματά σου (και ταυτόχρονα υποτίθεται αποτελεί έντιμο δείγμα προόδου για τον χρήστη).

ιι) Εδώ και κάποια χρόνια, παρατηρήσαμε όλοι πολλά γνωστά λογισμικά που αποφάσισαν να αλλάζουν major version κάθε φορά που συμβαίνει μια έντονη αλλαγή στο λογισμικό, κάτι πολύ σημαντικό που ήθελαν να προσθέσουν οι developers και το κατάφεραν και αφορά είτε τη ποιότητα του προγράμματος για τη δουλειά που κάνει, είτε κάποιο πολύ βοηθητικό feature για την εργονομία, την εμφάνιση κτλ. Οπότε εκεί που ήταν πχ το λογισμικό πχ στην 5.6.4.10 πάει στην 6.0.0.0 και ξανασυνεχίζει κανονικά κι έντιμα η αρίθμηση (βλέπε πχ Opera).

ιιι) Μετά από αυτό, για πιο ποικίλους λόγους (marketing/ψυχολογικούς για τον ανταγωνισμό/πήδημα ξανθιάς/κτλ) παρατηρήσαμε λογισμικά να αλλάζουν major εκδοση, επειδή έτσι τους. Σε αυτό το τελευταίο νομίζω ανήκει ο Firefox, πια. Διότι δε θεωρώ πως δικαιολογείται κάθε major update κι απλά βλέπω προγραμματισμένες εκδόσεις όπου κάθε φορά μετράμε downloads (και ξέρεις τί κάνει η φοράδα μετά).

Στον Chrome από την αρχή έτσι χύμα ήταν και δε κάνουν marketing με τις εκδόσεις τους όπως ο Ff, οπότε δε μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

σε φορουμ ειμαστε. εγραψες κατι. το σχολιαζω. αυτα περι αδειων και εγκρισεων τι σχεση εχουν;

Αυτό που ακριβώς σχολίασες είναι το γιατί με πειράζει εκείνο και όχι το άλλο. Η λέξει «πειράζει» αναφέρεται σε συναίσθημα, που είναι υποκειμενικό και δεν επιδέχεται κριτικής σχολιασμού κτλ. Εκτός αν είναι φόρουμ ψυχανάλυσης εδώ και δε το πρόσεξα.

Επειδή μπαίνω λίγο σπάνια εδώ πια και δε γουστάρω φανμποϊσμούς και μαλακίες, ας μείνουμε στο γεγονός πως ο καθένας εκφράζει την άποψή του, χωρίς να κρίνουμε τα.. συναισθήματα όχλησης του καθενός, ευχαριστώ για το σεβασμό.

:-)

Δημοσ.

Και εγώ τον opera/chrome χρησιμοποιώ, και ο λόγος που θεωρώ τον ff απαράδεκτο είναι η..... αρίθμηση :unsure:

Να σας παραθέσω κείμενο 3500 λέξεων που αναλύω τη θέση μου για το πως η αρίθμηση των εκδόσεων του τον έχουν κάνει τόσο δύσχρηστο περιηγητή; :ph34r: όχι δεν αξίζει την ενέργεια... -_-

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...