Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπέροχα.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν η κοινή λογική ότι με κεντρική πληρώνουμε πολύ παρσπάνω με λιγότερη ζέστη (έστω και με αέριο) δεν είναι αρκετά προφανής για το 51% των ενοίκων, δεν ξέρω τί θα κάνουμε.

Δημοσ.

δεν είναι σίγουρο ότι σου φτάνει το 51%. Το δικό μας καταστατικό πχ απαιτούσε 70% (των χιλιοστών ιδιοκτησίας, όχι των ενοίκων) για να γίνει η αλλαγή (ευτυχώς συμφωνήσαμε...).

Προσωπικά πιστεύω ότι, με τις τιμές των καυσίμων, και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος πλέον ο κόσμος, οι πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση θα έχουν τρομερά προβλήματα φέτος. Ακόμα και ένας σε όλη την πολυκατοικία να αδυνατεί να πληρώσει, δημιουργείται πρόβλημα. Οπότε, κατά την γνώμη μου, αν υπάρχει η οικονομική άνεση, κάνεις το βήμα. Το ποσοστό που θα πληρώσεις πάνω-κάτω θα ισοσκελιστεί από την οικονομία που θα σου κάνει η ατομική θέρμανση (άντε να σου βγει λίγο παραπάνω). Κυρίως αν είστε 2-3 που θα κάνετε την αλλαγή, οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ, που θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι και αυτοί, και πιθανότατα η κεντρική θα καταργηθεί σύντομα...

Δημοσ.

Αυτό το τελευταίο φοβάμαι, ότι όσοι δεν είναι σε φάση αλλαγής θα ανησυχήσουν ότι θα επιβαρυνθούν ακόμη παραπάνω, και με τον φόβο αυτό θα διαιωνίσουν μια ηλίθια κατάσταση. Ενώ η λογική λέει ότι, ακόμη κι αν δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν, θα μπορούσαν απλά να το εγκρίνουν σαν ένα "προηγούμενο" που θα τους διευκολύνει όταν, μοιραία, του χρόνου θα θέλουν κι αυτοί να κάνουν ατομική εγκατάσταση. Αλλά έχω πολύ λίγη εμπιστοσύνη στην κοινή λογική πλέον.

Πάντως από την εταιρεία αερίου μου είπαν για 51% υπογραφές, και αν δεν κάνω λάθος τόσο λέει και το καταστατικό, απλά οι ψήφοι είναι μοιρασμένες ανάλογα με το ποσοστό κάθε ιδιοκτήτη όπως λες κι εσύ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω και μια σχετική ερώτηση:

κάπου πήρε το αυτί μου πριν λίγες μέρες ότι αυτή η περίφημη συμμετοχή του 30% στην κοινή θέρμανση αν σφραγίσεις τα σώματά σου καταργήθηκε πρόσφατα. Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο; Πχ αν αφορά αποκοπή από το κοινόχρηστο δίκτυο για τοποθέτηση ατομικού λέβητα ή απλά το κλασικό σφράγισμα των σωμάτων με τον διαχειριστή χωρίς άλλες ενέργειες;

Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω και μια σχετική ερώτηση:

κάπου πήρε το αυτί μου πριν λίγες μέρες ότι αυτή η περίφημη συμμετοχή του 30% στην κοινή θέρμανση αν σφραγίσεις τα σώματά σου καταργήθηκε πρόσφατα. Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο; Πχ αν αφορά αποκοπή από το κοινόχρηστο δίκτυο για τοποθέτηση ατομικού λέβητα ή απλά το κλασικό σφράγισμα των σωμάτων με τον διαχειριστή χωρίς άλλες ενέργειες;

Κουφο μου φαινεται, διοτι το σφραγισμα των σωματων δεν αποτρεπει τη θερμανση του χωρου σου απο τα ομορα διαμερισματα. Σκεψου λοιπον να εισαι στον 3ο να εχεις αλλους 2-3 οροφους απο πανω σου, να εχεις και διπλα, και στην ουσια να εχεις ζεστα ολα τα μπετα σου, απο τους διπλανους...

Για αυτο που κουβεντιαζατε για την τοποθετηση στο μπαλκονι, μεχρι προτινως χρειαζοταν εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας απο την πολεοδομια για κλιματιστικα, ηλιακους κλπ, οχι τη στατικοτητα, αλλα πιο πολυ για την ομοιομορφια του κτιριου και την ομορφια του. Με το νεο ΓΟΚ, διαβαζω οτι δεν απαιτειται πλεον εγκριση, παρα μονο ενημερωση της πολεοδομιας (η οποια υποχρεουται να ενημερωσει την αστυνομια, μη σου σκασει απο καταγγελια κανενας ενστολος), οποτε πιστευω και για το λεβητα στο μπαλκονιθα χρειαζεται απλη ενημερωση. Δεν ξερω βεβαια απο θεμα ασφαλειας τι παιζει...

Δημοσ.

Καλά, εννοείται ότι έχει βάση από τεχνικής πλευράς το 30%, απλά δεν θα μου έκανε εντύπωση γιατί δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ψηφίζεται κάτι παράλογο (άσχετα αν στην προκειμένη περίπτωση εμένα θα με συνέφερε). Μάλλον δεν ισχύει άλλα αν κάποιος έχει ακούσει ή ξέρει κάτι σίγουρο ας μας πει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...