Abudi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα μάγκες. Λοιπόν έχω καταλήξει στο εξής σύστημα: ΚΟΥΤΙ - Corsair Carbide 400R (125€) ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ - Corsair Enthusiast Series Modular TX750M (112€) ΜΗΤΡΙΚΗ - Gigabyte Z77X-D3H (147€) CPU - Intel Core i5 3570K (233€) GPU - Gigabyte Radeon HD 7850 2GB (272€) RAM - Kingston 8GB HyperX Genesis 1600MHz (59€) HDD - Western Digital 1TB Caviar Black SATA III (120€) SSD - Kingston 120GB HyperX 3K 2.5 SATA III (100€) ΜΟΝΑΔΑ DVD - LG Electronics GH24NS90 (20€) + Windows 7 (110€), CoolerMaster Hyper 212 Evo (~40€) και κάποια οθόνη. ΣΥΝΟΛΟ = ~1540€ (υπολογίζοντας 200€ για μια οθόνη) Αυτό το ποσό είναι που θα κυμανθεί η αγορά μου. Μπορεί να ανέβει ίσως ένα 100άρι ή αν κάτι αξίζει τρομερά και λίγο παραπάνω Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, έχω καταλήξει με συζητήσεις εδώ στο forum, πως είναι "minimum requirements" για τη δουλειά που θέλω (Casual έως κάπως απαιτητικό Gaming, χαλαρό AutoCAD και αρκετό "σερφάρισμα"). Τονίζω, πως θέλω αυτό που θα αγοράσω να είναι ποιοτικά reliable. Ας θυσιάσουμε λίγη ταχύτητα στον SSD ας πούμε, για λίγη αξιοπιστία. Παρακάτω, παραθέτω μερικές εναλλακτικές για κάποια από τα parts (κάπως πιο ακριβές, ίσως να χωρέσει το budget κανα-δυο): ΚΟΥΤΙ - Corsair Obsidian Series 550D Mid-Tower Case (153€) ΜΗΤΡΙΚΗ - Asus P8 Z77-V PRO (211€) CPU - Intel Core i7 3770 (292€) GPU - Asus Radeon HD 7870 (340€) SSD - Intel 120GB SSD 330 Series 2.5'' SATA III (104€) - Corsair 120GB Force GT Series 2.5'' SATA III (125€) - Intel 120GB SSD 520 Series 2.5'' SATA III (145€) Θα ήθελα να μου πείτε πώς σας φαίνεται το "σύστημα-βάση", και αν και ποιές αλλαγές αξίζουν από αυτές που παρέθεσα. Ευχαριστώ Υ.Γ. Όλα τα links είναι από το κατάστημα Msystems.gr απ'όπου και σκοπεύω να κάνω την αγορά (έχω διαβάσει καλές αξιολογήσεις στο skroutz, με βολεύει επειδή είναι Αθήνα και θα τους επισκεφτώ από βδομάδα. Ποιά είναι η γνώμη σας για το εν λόγω κατάστημα; )
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Αφού φτιάχνεις ένα τουμπανακι,βαλε nVidia π.χ 660ti +- και samsung SSD.. α ! και μια ψήκτρα αφού τελειώνει σε k ο επεξεργαστής σου.. Πολύ καλό το κατάστημα αλλά τσιμπημένο στις τιμές του..
cger Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ καλό το κατάστημα αλλά τσιμπημένο στις τιμές του.. Το κατάστημα δουλεύει σωστά όσο αφορά τις εγγύσεις και την εξυπηρέτηση και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Abudi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ καλό το κατάστημα αλλά τσιμπημένο στις τιμές του.. Το κατάστημα δουλεύει σωστά όσο αφορά τις εγγύσεις και την εξυπηρέτηση και δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο. Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα "ψαγμένος" στα θέματα της πληροφορικής θέλω να υπάρχει καλή εξυπηρέτηση και πολιτική εγγυήσεων κλπ από το κατάστημα καθώς θα τους χρειαστώ. Μπορεί να είναι λίγο πιο τσιμπημένες οι τιμές αλλά το δέχομαι αν είναι να έχω καλό after sales support
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Σωστό αλλά υπάρχουν καταστήματα που τα έχουν και τα δυο όπως το e-gate η το vision studio στην Θεσσαλονίκη και άλλα.. Κατέληξε όμως στην σύνθεση και δες που θα τα βρεις και όλα,η τα περισσότερα.
TEOKOS Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Στην χρήση του συστήματος για autocad 3770 καλυτερος του 3570Κ χωρίς κατα την γνώμη μου να αξίζει την διάφορα για μη επαγγελματική χρήση 660ti καλυτερη της 7870 με τα ίδια λεφτα(απο άλλο κατάστημα)
veider Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Για τσέκαρε λίγο αυτές τις τιμές http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30503&cat=5&sub=136&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29747&cat=5&sub=136&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2
Manos5686 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Mείνε στον 3570κ που μπορεί να υπερχρονιστεί κιόλας.. Εάν μπορέσεις να βρείς τα windows απο κάποιον θείο απο τα χρήματα που θα γλιτώσεις ρίξτα στον samsung 830 και στην 660ti ή εάν προτιμάς,radeon 7950. Απο οθόνη μπορείς να πας στην u2412m αλλιώς εάν δεν θέλεις να ξεπεράσεις το όριο τον 200 ευρώ μπορείς να πας σε μια αντίστοιχη lg 24 με ips που είναι ποιό φθηνή. Επίσης τσέκαρε την Gigabyte Z77X-UD3H που είναι σαφός καλύτερη απο αυτήν που έβαλες.. Και τέλος εγώ θα σου έλεγα να επιλέξεις κάποιο άλλο μαγαζί(όπως Visionstudio που ανέφερε ένα παιδί παραπάνω) το οποίο και έμπιστο είναι και έχει και ποιό προσιτές τιμές
Abudi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Επιλέγω τη λύση του ενός καταστήματος (στην Αθήνα ώστε να έχω άμεσο support) καθώς θέλω να γίνει η συναρμολόγηση από το κατάστημα. Στην προκειμένη, έχω επικοινωνήσει με το Msystems σχετικά με το αν γίνεται να φέρουν αυτοί κάποιο είδος που δεν έχουν στον κατάλογο τους (συγκεκριμένα την CoolerMaster 212) και μου απάντησαν θετικά. Συνεπώς γίνεται τα διάφορα parts παρόλο που δε βρίσκονται στον κατάλογο τους, να τα παραγγείλω εν τέλει σ'αυτούς. Ο λόγος που επιμένω σ'αυτό το κατάστημα είναι επειδή έχω διαβάσει ότι είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και είναι στην Αθήνα, ώστε να έχω προσωπική επαφή. Στην χρήση του συστήματος για autocad 3770 καλυτερος του 3570Κ χωρίς κατα την γνώμη μου να αξίζει την διάφορα για μη επαγγελματική χρήση 660ti καλυτερη της 7870 με τα ίδια λεφτα(απο άλλο κατάστημα) Τη λύση λοιπόν του 3770 να την αποκλείσω λοιπόν; Δε θα κάνω επαγγελματική χρήση στο AutoCAD αυτό είναι σίγουρο. Για φοιτητική χρήση, απλό Gaming , σερφάρισμα και βίντεο 1080 ή 720p δε θα δω διαφορά; Επίσης, για ποιά έκδοση της 660ti μιλάς; Για δες λίγο και το παρακάτω αν θες: Δεν ξέρω αν έγινε λάθος, αλλά έχεις βάλει στη σύνθεση σου την H77-D3H και όχι Z77
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι, δεν έγινε κάποιο λάθος. Θα κάνεις overclocking? Φαντάστηκα όχι, εφ.όσον επιλέγεις σαν δεύτερη επιλογή τον 3770 non K. Μια z77 μητρική, αυτό που θα σου προσφέρει παραπάνω είναι overclocking δυνατότητες και καλύτερη ταχύτητα στο crossfire ή sli. Σκοπεύεις να βάλεις 2 κάρτες γραφικών? Για αυτά που αναφέρεις, δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά με τον 3770.
Abudi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δε θα κάνω overclocking. Το crossfire δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου αλλά δεν το αποκλείω κιόλας
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Εφόσον αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο του crossfire/sli, θα ήταν καλύτερα να πας στην μητρική που διάλεξες αρχικά. Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το overclocking, είτε πας στον 3470 είτε στον 3570Κ, είναι ένα και το αυτό. Η δεύτερη μητρική που έβαλες, δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα, πέρα από extreme overclocking. Είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά, τα οποία θα κόψεις από την κάρτα γραφικών, πράγμα που θεωρώ λάθος.
Abudi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Συνεπώς το αρχικό σύστημα, με την Asus GTX 660Ti αντί της 7850 είναι "μάχιμο"; Επίσης, μήπως αξίζει και το Obsidian αντί του Carbide καθώς και η Z77X-UD3H αντί της Z77X-D3H;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Συνεπώς το αρχικό σύστημα, με την Asus GTX 660Ti αντί της 7850 είναι "μάχιμο"; Αφού χωράει η 670, γιατί να μην την προτιμήσεις? Και αφού δεν θα κάνεις o/c γιατί να πας στον 3570Κ? Επίσης, μήπως αξίζει και το Obsidian αντί του Carbide καθώς και η Z77X-UD3H αντί της Z77X-D3H; Και η z77x-d3h δεν έχει νόημα και στην προτείνω μόνο και μόνο για το πιθανό sli. Αν δεν σε ενδιαφέρει ούτε αυτό, δες την Η77 που σου πρότεινα. Γιατί να πας στην άλλη? Τι εκτιμάς ότι θα κερδίσεις? Για το κουτί +1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα