21century Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Εμείς στην χώρα μας φυσικά ασχολούμαστε με διορισμούς και άλλα ρουσφέτια...
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 εγώ σαν 20 ετών μαντράχαλος είχα ακούσει για εργοστάσιο σοκολάτας, πρόσφατα με τους ολυμπιακούς έμαθα ότι υπάρχει εργοστάσιο αθλητών και τώρα μαθαίνω ότι υπάρχει εργοστάσιο φυτούκλων-προγραμματιστών. ρε καλά το λέω εγώ, όσοι ασχολούνται με την πληροφορική σε λίγα χρόνια δεν θα κάνουν επάγγελμα ΑΛΛΆ ΛΕΙΤΟΎΡΓΗΜΑ 4 είναι τα ζητούμενα στην ζωή - Υγεία - Δικαιοσύνη - προστασία - κομπιούτερς
jimmy213 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Απλα υπαρχει ο κινδυνος να αναγαγουμε (εξιδανικευσουμε) τον προγραμματισμο σαν το κυριο και βασικο τροπο χρησης της τεχνολογιας και να ξεχασουμε οτι η τεχνολογια ερχεται ως απαντηση στην λυση ανθρωπινων προβληματων τα οποία προσεγγίζονται μέσα από άλλα γνωστικά αντικειμενα. Και οτι απλα χρησιμοποιουμε την τεχνολογια ως εργαλείο. Μέσα όμως από τον προγραμματισμό μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ενεργά και όχι παθητικά.
qsis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Τουλάχιστον να το έχει ως μάθημα επιλογής γιατί πρέπει να μπορεί ένα παιδί να έχει την δυνατότητα της επιλογής. Θεωρώ ότι υπάρχουν άτομα τα οποία δεν θα έχουν κλίση στον προγραμματισμό. εδω εχουμε ντε και καλα καλλιτεχνικα.. και τα περισσοτερα ατομα δεν εχουν καμια κλιση σε αυτο
vagsai Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Υποθέτω ότι στόχος δεν είναι να βγάλουν προγραμματιστές άμεσα αλλά να μάθουν τα παιδιά την αλγοριθμική σκέψη, να μάθουν να λύνουν τα καθημερινά τους προβλήματα με απλά βήματα (και φυσικά η εξοικείωση με τους υπολογιστές που θα τους "κυνηγάνε" σε όλη τους την ζωή έτσι και αλλιώς).
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 τότε να καταργήσουμε τα μαθηματικά (αστειεύομαι)
kostas_dr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μπράβο στην Εσθονία. Σε λίγα χρόνια θα τους κοιτάμε με τα κυάλια. Κλασσική ελληνική απορία: εδώ καμιά επιδότηση παίζει;
ant_dls46 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Τουλάχιστον να το έχει ως μάθημα επιλογής γιατί πρέπει να μπορεί ένα παιδί να έχει την δυνατότητα της επιλογής. Θεωρώ ότι υπάρχουν άτομα τα οποία δεν θα έχουν κλίση στον προγραμματισμό. Γιατί εγώ έχω κλίση Στα αρχαία; Γιατί μου τα βάζουν Με το ζόρι; 1
skiabox Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Θα αργήσει στη Ελλάδα να δοθεί η πρέπουσα σημασία στον προγραμματισμό γιατί απλά χαλάει την πιάτσα.Καμιά 50αριά προγραμματιστές μόνο θα μπορούσαν να αφήσουν χωρίς ψευτο-δουλειά 1.5 εκατομμύριο κόσμο. 1
kostas_dr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Οπότε στην ζυγαριά των ψήφων ξέρεις ποιοί είναι χαμένοι απο χέρι! Μαζί με την χώρα βέβαια, αλλά στα ... τους. Κατάλαβες τι εννοώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 δλδ είναι κακό για τα παιδιά (μελλοντικούς ενήλικες όταν πάρουν τη ζωή στα χέρια τους) ο προγραμματισμός; και η επεξεργασία εικόνας/ήχου είναι πιο ενδιαφέρον αντικείμενο όντως, αλλά ακόμα καλύτερο ξέρεις τι είναι; η μπάλα, τα videogames, η τηλεόραση κτλ. ελπίζω να καταλαβαίνεις το νόημα. Καταλαβαίνω που το πας.. Είμαι τρίτη λυκείου φέτος και αυτό που βλέπω στα παιδιά γύρω μου είναι ότι κανένας δεν δίνει σημασία στον προγραμματισμό. Και ούτε έδιναν ποτέ. Στο σχολείο, στο γυμνάσιο, ξεκινήσαμε προγραμματισμό στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής και κανένας δεν νοιάστηκε,γιατί δεν θα το χρειαστεί ποτέ.. Άντε να πείσεις αυτά τα παιδιά, που τρώνε όλη τη μέρα στο facebook ότι ο προγραμματισμός χρησιμοποιειται και στην καθημερινή ζωή. Περισι html και jscript κάναμε και όλοι πετούσαν χαρταετό. Άποψη μου, καλό είναι για τα σχολεία, αλλά πρέπει να είναι επιλογής. Δεν θέλουμε μαθήματα που να τα βαριόμαστε! Θέλουμε μαθήματα που να μας ενδιαφέρουν. Ξέρω πως ακόμα και η κοινωνιολογία και το Α.Ο.Δ.Ε. που τα έχω γραμμένα στα παλιά μου, κάποτε θα μου χρειαστούν. Τα παιδιά είναι παιδιά και αν κάτι δεν τους ενδιαφέρει, μονο θα τους ταλαιπωρήσει.. Σε αυτή την ηλικία δεν μπορείς να κοιτάξεις μακρυπρόθεσμα και τι θα χρειαστείς σαν ενήλικας.
Hambos19 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Και οι μαθητές εδω με υποχρεωτικά τα θρησκευτικά, τα οποία σου ανοίγουν περισσότερο το μυαλό από ότι ο προγραμματισμος.... όλοι μπροστά εμείς πίσω 3
go.george Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι αλλα τους μαθαινεις μαθηματικα πχ γιατι θα τους χρειαστουν για το 75% των σχολων-επιστημων που μπορει να πανε... Προγραμματισμο θα επρεπε να τους μαθαινουν γιατι το παραπανω 75% σε ανωτερο επιπεδο επισης θα εχει ως προαπαιτουμενο τον προγραμματισμο... και ειδικα στο μελλον.....
copydisk Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Και οι μαθητές εδω με υποχρεωτικά τα θρησκευτικά, τα οποία σου ανοίγουν περισσότερο το μυαλό από ότι ο προγραμματισμος.... όλοι μπροστά εμείς πίσω Μια μικρή διόρθωση. Χριαστιανικά έχουμε. Τώρα όπως μερικοί έχουν ήδη πει ο προγραμματισμός σε τέτοια ηλικία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της λογικής και στην μαθηματικής σκέψης τον μαθητών. Δεν το βάζουν για να έχουν τσάμπα προγράμματα!!!, ούτε για να κολλήσουν τα παιδιά στους υπολογιστές για να πουλάνε οι κακές εταιρίες και μπαρούφες. Επισης ειναι ενας τροπος για να αυξήσουν ακομα περισσότερο το επίπεδο την εθνική τους διαδικτυακή τους ασφάλεια 1
superpc Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ο ουσιαστικός στόχος ενός τέτοιου μαθήματος, ειδικά σε μικρές ηλικίες δεν είναι τόσο η εισαγώγη στην πληροφορίκη και στους υπολογιστες, αλλά ενα εργαλέιο για σκέψη και δημιουργικότητα. Τα παιδια μέσα από το μαθημα αυτο μπορουν να μπουν σε μια διαδικασια σκεψής και φαντασιας, να σκεφτουν εξυπνες και προτυπες λυσεις για μικρα προβληματα. Με την κατασκευη απλών αλγοριθμων, οχι για την επιλυση μαθηματικων προβληματων, αλλα με την κατασκευη γραγικων και πολυμεσων, βαζουν τον εαυτο τους σε θεση να σκεφτουν διεξοδικα, να παραγουν λυσεις που θα δοκιμασουν σε πραγματικο χρονο. Μια προτυπη για αυτα εμπειρια που νομιζω θα λειτουργησει αν εφαρμοστει σωστα, καθως τα υπολοιπα " θετικα " μαθηματα εχουν καταντησει αντικειμενα αποστηθησης και αυτοματοποιμενων διαδικασιων που σε καθε αλλο απο τη ωριμη σκεψη οδηγουν ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα