Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν δεν είσαι όντως fanboy, το mac στο κεφάλι του κατευθείαν

στα σοβαρά

Δεν θα πω στα ελεγα, για την ραμ...

Βρες ηλεκτρονικο να σου αλλαξει την ραμ, κανει γυρω στα 120 ευρω. Δεν ειναι συνθετο τεχνικα, αν εχεις τον εξοπλισμο.

+1

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω το MacBook pro και με αυτο που έπαθα σιγά μην ξαναπαρω apple.απλα το αναφέρω σα γεγονός γιατι το εψαξα....

Επειδή δε μένω Αθήνα και είμαι φρέσκος στην Πάτρα ( και δεν ξέρω ακόμα τεχνικούς κτλ κτλ) ,μπορεί κάποιος να μου δώσει στοιχεία επικοινωνίας απο κάποιον στη Αθήνα που να μπορέσει να το αναλάβει;

Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να πάρω τη ram μόνος μου...

Οποίος μπορεί ας μου στείλει pm για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Θα του είμαι υπόχρεος :)

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Ρε συ MacPhisto...

Με το συμπάθιο δηλαδή...

Σου πέφτει νερό σε 2κ € μηχάνημα και σου χαλάνε οι RAM και φταίει η Apple μετά που δεν έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής;

Δε λέω ότι δεν είναι ακριβή ζημία... προς θεού. Αλλά σε ποιο ultrabook εάν πέσει νερό και χαλάσει κάτι που είναι κολλημένο στην μητρική δεν θα έχεις τέτοια ζημία; Γιατί να φταίει για αυτό η Apple;

Δεν θες να ξαναγοράσεις Apple...; Μία χαρά. Ελεύθερη αγορά είναι. Αλλά γιατί ρίχνεις το φταίξιμο εκεί που δεν πρέπει;

Τελος, καταλαβες οτι δεν ειναι τυχαιο οτι η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της μονο με 1 χρονο εγγυηση και χρεωνει υπερογκα την 3ετη επεκταση.

Πώς ακριβώς σχετίζεται, και πώς εξάγεται το συμπέρασμα, ότι η Apple δεν εμπιστεύεται τα μηχανήματά της επειδή Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΝΕΡΟ στον Η/Υ και αυτός χάλασε;

Θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις;

• Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζι σου αν μου πεις ότι η ram βρίσκεται πίσω απο την οθόνη.

Έπεσε ελάχιστο (ουτε απο ποτήρι,ουτε απο λάστιχο) απο ποτιστικό μπεκ που βρισκόταν στα 3 μέτρα.

Ίσα που έφτασε και πέτυχε το μηλαρακι στο πίσω μέρος της οθόνης,..

Τώρα,τι σχέση έχει η ram με το πίσω μέρος της οθόνης , δεν ξέρω,....

Επαναλαμβάνω....έπεσε ελάχιστο νερό,σταγόνες....και όχι πχ στη βάση ή στο keyboard

Δημοσ.

η ραμ είναι πίσω από την οθόνη ?

τπτ δεν έπαθε από το νερό, απλά έσκασε η σουπερ ντουπερ ουαου ραμ της απλ

μωρέ καλαααααααααααααα κάνει

Δημοσ.

Αν είναι πίσω απο την οθόνη (που δεν είναι) ίσως φταίω εγω....αλλα επαναλαμβάνω...σταγόνες έπεσαν απο μπεκ στα 3 μέτρα...

Τι να πω ρε παιδιά...αν φταίω εγω , Οκ...αλλα μου φαίνεται τραβηγμένο.

Δημοσ.

Μπορεί μόνο αυτό να παρατήρησες...

Ποιος σου λέει ότι δεν έπεσε και μέσα, από κάτω από την οθόνη στην δίοδο του εξαερισμού; (παράδειγμα)

Δεν λέω ότι φταις εσύ. Τέτοια μπορεί να συμβούν στον καθένα. Και εμένα μου έχει χαλάσει Η/Υ (ευτυχώς όχι Apple) από καφέ μάλιστα...

Αλλά μην δαιμονοποιούμε οτιδήποτε έτσι απλά.

• Like 1
Δημοσ.

Για το ότι έπεσε ελάχιστο και μάλιστα μόνο στο πίσω μέρος της οθόνης ειμαι απόλυτα σίγουρος διότι ήμουν δίπλα οταν συνέβη και το είδα με τα ματιά μου και το σκουπισα εγω ο ίδιος....

Σημασία έχει πως το κλαίω και σε κάθε περίπτωση έχασα την εμπιστοσύνη μου (εγω προσωπικά) στην apple

Μακάρι να μπορέσω να το φτιάξω μέσω 3ου τεχνικου(ανεξάρτητου) αλλα θα χρειαστω πληροφορίες και βοήθεια απο κάποιον που ξέρει :)

Δημοσ.

Πώς ακριβώς σχετίζεται, και πώς εξάγεται το συμπέρασμα, ότι η Apple δεν εμπιστεύεται τα μηχανήματά της επειδή Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΝΕΡΟ στον Η/Υ και αυτός χάλασε;

Θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις;

Οτι η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της μονο με 1 χρονο εγυυηση ειναι αυταποδεικτο: τοση εγγυηση δινει απο default,οχι παραπανω!

Το πως σχετιζεται αυτο με το συμβαν του φιλου ειναι αλλο ερωτημα.

Και σε αυτο απαντησε το service του επισημου reseller της apple:

δεν του ειπαν τιποτα για υγρασια κλπ, αλλα για χαλασμενη ram. Συμφωνα δηλαδη με τον επισημο service provider ο υπολογιστης εχει ζημια στην ram που δεν σχετιζεται με την υγρασια.

Υ.Γ.: Αν ειχε παρει υγρασια μεσα(ποσο μαλλον ποσοτητα νερου), οι apple φορητοι ειναι γεματοι με χαρτακια-ενδειξεις που αλλαζουν χρωμα με το που παρουν υγρασια ωστε να βγαινει εκτος εγγυησης το μηχανημα.

Και ειναι το πρωτο πραγμα που σου λενε οι τεχνικοι οταν δουν οτι εχει παρει υγρασια.

Δημοσ.

Και εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το πόσο εύκολη/δύσκολη είναι η αντικατάσταση της μητρικής:

http://www.youtube.com/watch?v=m6YFyGwabUY

Δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά αν δεν πιάνουν τα χέρια σου καλό είναι να το κάνει κάποιος τεχνικός που να έχει ξανασχοληθεί με macbook.

Και σε αυτο απαντησε το service του επισημου reseller της apple:

δεν του ειπαν τιποτα για υγρασια κλπ, αλλα για χαλασμενη ram. Συμφωνα δηλαδη με τον επισημο service provider ο υπολογιστης εχει ζημια στην ram που δεν σχετιζεται με την υγρασια.

Εντάξει, μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τώρα... Η υγρασία μπορεί εύκολα να προκαλέσει κάποιο βραχυκύκλωμα, με τελικό απότέλεσμα να καεί κάποιο εξάρτημα (π.χ. μνήμη). Και δεν είναι απαραίτητο να καεί το εξάρτημα που έχει την υγρασία, διότι το σημείο "υπερφόρτωσης" μπορεί εύκολα να σχηματιστεί αλλού. Και στο service ενδέχεται να μην εξέτασαν καν τα εξαρτήματα ένα ένα, αλλά μπορεί απλώς να αρκέστηκαν στα beeps και να βγάλανε διάγνωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει, μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τώρα... Η υγρασία μπορεί εύκολα να προκαλέσει κάποιο βραχυκύκλωμα, με τελικό απότέλεσμα να καεί κάποιο εξάρτημα (π.χ. μνήμη). Και δεν είναι απαραίτητο να καεί το εξάρτημα που έχει την υγρασία, διότι το σημείο "υπερφόρτωσης" μπορεί εύκολα να σχηματιστεί αλλού. Και στο service ενδέχεται να μην εξέτασαν καν τα εξαρτήματα ένα ένα, αλλά μπορεί απλώς να αρκέστηκαν στα beeps και να βγάλανε διάγνωση.

Αν ειχε θεμα με την υγρασια, θα του το ειχαν πει στο service. Ειναι το πρωτο πραγμα που βλεπουν.

Θεωρω απο την περιγραφη του χρηστη αλλα και απο την διαγνωση του επισημου service provider οτι δεν εχει σχεση το προβλημα που εβγαλε με το οτι επεσαν σταγονιδια νερου στην πλατη του macbook.

Αλλωστε αν ειχε αγορασει επεκταση εγγυησης, θα του το επισκευαζαν δωρεαν, μιας και δεν βρηκαν προβλημα που να ευθυνεται ο χρηστης.

Και εγω καθαριζω συνεχεια την οθονη με βρεγμενο χαρτι που αφηνει μεγαλες σταγονες πανω στην οθονη και στο πισω μερος στο καπακι, αλλα δεν εχω κανενα αγχος οτι θα συμβει καποιο προβλημα.

Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι ο επισημος service provider δεν ανεφερε προβλημα απο υγρασια.

Οπως δεν ειναι τυχαιο οτι και η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση ακομα και τα πανακριβα λαπτοπ των 2500+€...

Είναι γνωστό ότι η φουρνιά αυτη των MacBook air ήταν προβληματική και περίμενα ότι όταν έχεις δώσει 2000 δολάρια θα εχεισ καλύτερο customer service.

Sent from my iPhone using Insomnia

Γιατι θεωρεις οτι δεν εχεις καλο customer service?

Το πηγες και μια χαρα ασχοληθηκαν και βρηκαν τι φταιει και σου εβγαλαν ενα κοστος.

Τι καλυτερο περιμενες για ενα μηχανημα που ειναι εκτος εγγυησης? (λογω οτι δεν θελησες να παρεις επεκταση εγγυησης, ενω ηξερες οτι η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της μονο με 1 χρονο εγγυηση)

Για αυτο οπως σου ειπα και προηγουμενως, κανε το εξης:

Ελπιζω τουλαχιστον να καταλαβες γιατι πρεπει να αγορασεις 3ετη επεκταση εγγυησης και για το macbook pro που εχεις ωστε να προστατευσεις την μεγαλη επενδυση που εκανες.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Περίμενα στα ακριβά μοντέλα της να εχει lifetime εγγύηση σε κάποια κομμάτια όπως πχ στη ram .

Μου φαίνεται παράδοξο να αγοράσω πχ το MacBook pro με τη retina οθόνη (αξιασ 2500 ευρω)και αν μου καεί η ram 2 ημέρες μετα το πέρας της εγγύησης , να πρέπει να δώσω 1000 euro για να το φτιάξω...

Διορθώστε με , αλλα βλάβη σε ram απο κακή ή λαθος χρήση εκ μέρους μου δεν υφίσταται

Σχετικά με το νερό , θα μπορούσα να παρομοιασω την ποσότητα που έπεσε με αυτη που ρίχνουμε με το spray που καθαρίζει τις οθόνες.μονο που έπεσε στο πίσω μέρος.....

Δημοσ.

Περίμενα στα ακριβά μοντέλα της να εχει lifetime εγγύηση σε κάποια κομμάτια όπως πχ στη ram .

Μου φαίνεται παράδοξο να αγοράσω πχ το MacBook pro με τη retina οθόνη (αξιασ 2500 ευρω)και αν μου καεί η ram 2 ημέρες μετα το πέρας της εγγύησης , να πρέπει να δώσω 1000 euro για να το φτιάξω...

Παραδοξο ή οχι, επρεπε να το ηξερες. Το γραφουν στην σελιδα τους, οπως και μεσα στην συσκευασια.

http://www.apple.com...kair/specs.html

Your MacBook Air comes with 90 days of free telephone support and a one-year limited warranty. Purchase the AppleCare Protection Plan to extend your service and support to three years from your computer’s purchase date.

Και δεν εχει σχεση αν ειναι 2 μερες (ή 2 χρονια )μετα το περας της εγγυησης . Εχει σχεση οτι εχει τελειωσει η εγγυηση, για αυτο λεγεται περας εγγυησης αλλωστε, γιατι σταματαει να ισχυει!

-------------------------------------

Το θεμα ειναι οτι τωρα που το ξερεις να αγορασεις την επεκταση εγγυησης για να προστατευσεις την επενδυση σου.

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι δεν το ήξερα είναι το δικό μου μερίδιο στο όλο κακό

Δυστυχώς την πατησα.....

Και τώρα αρχίζει το ψάξιμο για νεο laptop.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...