Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια να ρωτησω κατι? παιζει ρολο τι επεξεργαστη εχει το λαπτοπ (intel or AMD) για το τι σκληρο δισκο θα του βαλεις? Δηλαδη το ειδος του σκληρου και το αν ηταν σε λαπτοπ με ιντελ η amd προηγουμενως

Δημοσ.

Ουδεμία απολύτως.

(...ελπίζω βέβαια να ρωτάς καθαρά για τον σκληρό, κι όχι πχ για τυχόν λειτουργικό που θα έχει κανένας τυχόν μεταχειρισμένος που σκοπεύεις να βάλεις...; Γιατί αν έχεις κάτι τέτοιο κατά νου, μην περιμένεις να παίξει το λειτουργικό, και ας είναι ίδια μάρκα ο επεξεργαστής, καθώς παίζουν πολλά περισσότερα που πρέπει να είναι ίδια. Την επανεγκατάσταση λειτουργικού να την έχεις δεδομένη πάντως)

Δημοσ.

ωραια, κατσε να το συζητησουμε μπας και το εξηγησα λαθος. Πουλησα σημερα το παλιο μου λαπτοπ (το σκοτωσα για τα δικα μου δεδομενα και το λυπηθηκα αλλα τι να κανουμε με την κριση). Τεσπα, Ο ανθρωπος που το αγορασε με ρωτησε στο τηλεφωνο αν εχει επεξεργαστη AMD, εγω δε θυμομουν και του ειπα οτι μαλλον ναι αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Με τα πολλα, ηρθε και ειδαμε οτι τελικα εχει Ιντελ. Μου λεει λοιπον στεναχωρημενος, οτι ηθελε να του βαλει νεο σκληρο δισκο που εχει (απο οτι καταλαβα θα τον αναβαθμιζε σε αρκετα σημεια) και τωρα το "παντρεμα" δεν θα γινει ευκολα γιατι ο δισκος που του προοριζει δουλευει σε υπολογιστη AMD, και τωρα που θα μπει στο λαπτοπ Ιντελ θα πει ο δισκος "ωπ, που βρισκομαι". Εγω με τα λιγα που ξερω του ειπα οτι κατι τετοιο δεν υπαρχει, αλλα ειπα να ρωτησω κι εσας που σιγουρα ξερετε περισσοτερα

Δημοσ.

Είχα κάνει edit όσο ήδη έγραφες κι άλλο ποστ. Αν λοιπόν εννοούσε ότι θέλει να του βάλει άλλο δίσκο και περιμένει να του τρέξει το λειτουργικό (του δικού του δίσκου) στο λαπιτόπι ("σου" - που πλέον είναι του), σώθηκε. Χρειάζεται να κάνει οπωσδήποτε επανεγκατάσταση, και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαζόταν να την κάνει ακόμα το "σου" ήταν με AMD CPU (η μόνη περίπτωση να την γλυτώσει θα ήταν να ήταν ίδια η μητρική).

Πες του (αν αυτό είναι το ζόρι του όντως), να συνδέσει σε κάποιο σταθερό πισί τον δίσκο του, και να πάρει τα τυχόν αρχεία που δεν θέλει να χάσει και μετά να τον βάλει στο νέο του λαπιτόπι και να κάνει μια φρέσκια εγκατάσταση.

Δημοσ.

Αν εννοείς ότι δεν κατάλαβες "γιατί το λειτουργικό του δίσκου του δεν θα παίζει στο δικό <<σου>> λάπτοπ", ο λόγος είναι ότι έχει μέσα του πληροφορίες για το λάπτοπ στο οποίο είχε γίνει εγκατάσταση, που δεν θα ταιριάζουν. Χοντροκομμένα φάντασου το σαν να προσπαθείς ν' ανοίξεις την πόρτα σου με το κλειδί ενός φίλου σου. Υποτίθεται πως τα Windows Seven είναι πιο ευέλικτα όσον αφορά την τοποθέτηση δίσκου που τα περιέχει, σε ΑΛΛΟ μηχάνημα, αλλά προσωπικά έχω διαπιστώσει μία από τα ίδια με την συμπεριφορά που είχαν πχ τα XP : ΔΕΝ τρέχουν σε άλλο μηχάνημα. Το θέμα όμως είναι ότι και Seven να έχει, η διαφορά στους επεξεργαστές παραείναι "χοντρή", και δεν παίζει με την καμμία να τρέξουν. Όπως σου είπα και πριν, μόνο εάν ήταν ίδιο -ή έστω παρόμοιο- το μοντέλο της μητρικής, θα συνέπεφταν οι πληροφορίες που έχουν μέσα τα Win του δικού του δίσκου με το μηχάνημά "σου" (καθώς ξεκινώντας το λειτουργικό, κάνει μία "ταυτοποίηση" του hardware που έχει καταγεγγραμένο μέσα του, σε σχέση με αυτό που βρίσκεται. Κοντολογίς, όπως είπες αρχικά, ο δίσκος, ή μάλλον το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, όντως θα πει "ωπ - ΠΟΥ βρίσκομαι;!" και θα μπλοκάρει (...θα πετάξει "Μπλε Οθόνη"), και είναι ένα κλασσικό μεγάλο μείον των Windows αυτό, σε σχέση με άλλα λειτουργικά.

Ο δίσκος ως hardware δεν έχει κανένα θέμα σε σχέση με το "πού βρίσκεται" όπως είπα όμως. Μπορεί κανονικότατα να χρησιμοποιηθεί, αρκεί να εγκατασταθούν εκ νέου Windows πάνω του, που εδώ που τα λέμε, σιγά τα ωά διαδικασία είναι. Βέβαια κάποιος μπορεί να έχει διάφορους λόγους να αποφύγει κάτι τέτοιο, αλλά και τα λειτουργικά δεν κρατάνε και για πάντα - οπότε αργά ή γρήογορα θα χρειαστεί ούτως ή άλλως να το κάνει, οπότε, ε, ας το κάνει μια ώρα αρχύτερα. Όσο για τα πιθανά αρχεία που δε θέλει να χάσει με μια επανεγκατάσταση, είπαμε : συνδέει κάπου αλλού τον δίσκο, και κάνει αντίγραφα και τέλος.

Δημοσ.

Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να δοκιμάσει να απεγκαταστήσει drivers (εφ' όσον το μηχάνημα στο οποίο έγινε η αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού, δουλεύει) των πάντων (κάρτας γραφικών, chipset, disk controllers κλπκλπ) από τη "Διαχείριση Συσκευών", μετά να κάνει κανονικό τερματισμό, να βγάλει τον δίσκο, να τον βάλει αλλού, και να ΕΛΠΙΖΕΙ ότι θα καταφέρουν τα Win να ξεκινήσουν, εγκαθιστώντας στην "πορεία" της εκκίνησής τους, "generic" drivers που τα ίδια έχουν. Υποτίθεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις, πιάνει αυτό - εγώ προσωπικά όμως, όσες φορές κι αν το προσπάθησα, στα ΧΡ τουλάχιστον, δεν μου έχει κάνει τη χάρη. Οι μόνες περιπτώσεις που μπόρεσα να χρησιμοποιήσω δίσκο από άλλο μηχάνημα, ήταν όταν οι μητρικές κυρίως, ταιριάζανε. Δεν έχει κανείς να χάσει να δοκιμάσει, αν μπορεί, αλλά μάλλον δεν θα του βγει, γι' αυτό και λέω "καλύτερα νέα εγκατάσταση".

Επίσης αν υπάρχει ζήτημα "αυθεντικών Windows" που ίσως έχει ο δίσκος του, ε Windows,,,,βρίσκονται κι άλλα (ακόμα κι αν είναι το λαπτοπ να βρίσκεται σε "επαγγελματικό χώρο" όπου "απαιτούνται αυθεντικά")... Ή αν υπάρχει ζήτημα προγραμμάτων που "δεν θέλει να χάσει", όλο και με κάποιον τρόπο βρίσκεται και μ' αυτά άκρη. Αν απλά όμως τον "κουράζει" να ξαναστήσει το λειτουργικό όπως το είχε,,,ε δεν μπορεί να κερδίζει κανείς πάντα και σε ΟΛΑ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...