DimAslan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Παίδες σε λίγο θα μου έρθει ένα μηχανάκι με Core i3 και ήθελα καθότι επίκειται επιστροφή (εργασιακά) στον χώρο των υπολογιστών, ήθελα να αρχίσω να μαθαίνω πράγματα... Ένα απ΄ όλα που βλέπω ότι ζητάνε οι εταιρείες είναι Linux (μαζί με Java και CCNA κτλπ) οπότε θα ήθελα να στήσω σε αυτό ή σε ένα παλιότερο μηχάνημα που έχω (της υπογραφής μου) μια διανομή Linux και ίσως βάλω κι ένα δεύτερο σκληρό για Hackintosh (το έχω ξανακάνει). Η ερώτησή μου είναι ποιά διανομή να κατεβάσω; Ποιά παίζει πιο πολύ κατά τη γνώμη σας σε εταιρείες για mail server κλπ; Ελπίζω να μην βάζω δύσκολα, νομίζω είναι σημαντικό να ξέρει κανείς πού να επενδύσει πιο αποδοτικά το χρόνο του... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Love and kisses, Zaphod... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 arch για να έχεις τα τελευταία πακέτα σε ότι δουλεύεις, απίστευτη ευκολία το aur debian για να είσαι σταθερός gentoo σκληροπυρηνικά πράγματα και τα τρία θέλουν διάβασμα αλλά μετά δεν θα συμβιβάζεσαι με τπτ λιγότερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 debian testing κατα προτιμηση .. gentoo αμα εισαι καμμενος και και arch αμα οδευεις προς gentoo χωιρς compiling Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Αν θες διανομη για σερβερ, και ακομα χειροτερα για εταιρικο σερβερ, δεν κοιτας στις γνωστες διανομες, ρεουσες ή κβαντισμενες. Εκει κοιτας σε redhat, αν προκειται να ξοδευτεις, centos, αν θες κατι τζαμπα και debian stable αν θες κατι τζαμπα με .deb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 centos... τα λέει καλά ο jim_p αν θες να παίξεις εσύ στο desktop σου βάλε ότι θες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 πως βγάλατε ότι θέλει server ? σε server θα βάλει hackintosh ? η θα στήσει server σε πελάτες με i3 ? θέλει να παίξει με java και ccna σε πελατειακό μηχάνημα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 debian testing κατα προτιμηση .. gentoo αμα εισαι καμμενος και και arch αμα οδευεις προς gentoo χωιρς compiling μην ξεχνας και το sabayon που ειναι gentoo-based binary διανομη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 πως βγάλατε ότι θέλει server ? Η ερώτησή μου είναι ποιά διανομή να κατεβάσω; Ποιά παίζει πιο πολύ κατά τη γνώμη σας σε εταιρείες για mail server κλπ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 δεν το έκανε σαφές αν θέλει σερβερ ή αν θέλει να παίξει για να είναι έτοιμος όταν προκύψει η ανάγκη (εγώ θα σκεφτόμουν arch και στις δύο περιπτώσεις, αλλά το CentOS έχει τα θετικά του) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 δεν το έκανε σαφές αν θέλει σερβερ ή αν θέλει να παίξει για να είναι έτοιμος όταν προκύψει η ανάγκη Το δεύτερο υποθέτω. Μιας που οι λύσεις της Red Hat είναι πιο συχνές σε servers, τότε το CentOS, ή Fedora για πιο desktop διανομή (δεν ξέρω πόσες ομοιότητες έχουν όμως). Αλλιώς debian testing που προτάθηκε κι από άλλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 δεν το έκανε σαφές αν θέλει σερβερ ή αν θέλει να παίξει για να είναι έτοιμος όταν προκύψει η ανάγκη εγώ αυτό κατάλαβα (εγώ θα σκεφτόμουν arch και στις δύο περιπτώσεις, αλλά το CentOS έχει τα θετικά του) η λατρεία των αμερικάνων με το centos και rpm δεν είναι τόσο διαδεδομένη στο υπόλοιπο κόσμο που πάει σε debian η πιο σκληροπυρηνικοί σε netbsd/freebsd το arch θα του προσφέρει απλόχερα την γνώση και ευκολία σε git,svn πακέτα από source, και το καταπληκτικό wiki,forum,irc το gentoo θα του μάθει να στήνει κάτι εύκολα και γρήγορα για συγκεκριμένο μηχάνημα (use flags) το debian θα του προσφέρει σταθερότητα και θα μάθει το make όποια και να διαλέξεις όταν θα χρειαστείς να βάλεις ακόμα και unix (σε πελάτη) πιστεύω θα σου είναι πολύ εύκολο να μάθεις τις διαφορετικές εντολές, λίγο πολύ ίδιες είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimAslan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ... Εννοείται ότι θέλω να ξεκινήσω να μαθαίνω πρώτα σε δικό μου και, αν και όχι ανίδεος από Linux, υπάρχουν πιστεύω ακόμα βασικά πράγματα που δεν ξέρω... Σίγουρα θέλει διάβασμα και ψάξιμο, αλλά νομίζω χρειάζεται και καθοδήγηση που και πού γιατί πλέον υπάρχουν τόσο πολλά και ο χρόνος όλων μας ειδικά λίγο πριν τα σαράντα και με παιδί είναι ελάχιστος και πρέπει να επενδυθεί σωστά... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimAslan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 κατέβασα το Arch αλλά το boot ενώ μου δίνει επιλογές και για ι686 και για χ64, καμμιά απ΄ τις δύο δεν κάνει εγκατάσταση. με βγάζει σε command line. Το ψάχνω τώρα google. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 από εδώ ξεκινάς https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide τα έχει και ο tritonas εδω http://www.insomnia.gr/topic/453462-info-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-arch-gnulinux-arch-install-scripts/ και ότι θες πρώτα το ψάχνεις στο wiki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 ρε παιδια ο ανθρωπος ειναι αρχαιριος , μην τον βαζετε να δουλεψει arch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα