varvarap Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Προσπαθώ να μετατρέψω το DWL-2100AP από mode router σε repeater. Αυτό το dlink συνδέεται ασύρματα με ένα CONNX, αλλά θέλω να μπορεί να αναμεταδίδει το σήμα για να συνδέομαι ασύρματα. Μέχρι τώρα συνδέομαι με καλώδιο ethernet. To βάζω στο mode repeater, μου βγάζει το δίκτυο αλλά όταν πάω να συνδεθώ ασύρματα μου βγάζει περιορισμένη συνδεσιμότητα. Πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την IP που παίρνει. Μήπως παίρνει την ίδια με το router του CONNX? Αλλά δεν ξέρω που να κάνω την αλλαγή.. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2012 από varvarap
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 α.δοκιμασε χωρις κλειδωμα για αρχη. β.το dlink να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router.αν πχ το adsl router ειναι 192.168.1.1 βαλε το dlink 192.168.1.254 κτλ
varvarap Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 α.δοκιμασε χωρις κλειδωμα για αρχη. β.το dlink να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router.αν πχ το adsl router ειναι 192.168.1.1 βαλε το dlink 192.168.1.254 κτλ που πρέπει να βάλω την ip για το dlink? στον dhcp server τη ρυθμίζω? το router adsl έχει ip 192.168.2.1, αλλά δεν ξέρω που να κάνω την αλλαγή για το dlink.. Μπορείς να μου πεις?
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 καπου θα γραφει την lan ip του dlink η οποια πχ τωρα μπορει να ειναι 192.168.2.1 ,εκει θα το αλλαξεις.με ποια Ip μπαινεις στο dlink?αν δεν βρισκεις του dlink αλλαξε του adsl router του connex.για το dlink μιλαω για την αρχικη ip που ειχε οταν το σεταρες για πρωτη φορα.
varvarap Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 καπου θα γραφει την lan ip του dlink η οποια πχ τωρα μπορει να ειναι 192.168.2.1 ,εκει θα το αλλαξεις.με ποια Ip μπαινεις στο dlink?αν δεν βρισκεις του dlink αλλαξε του adsl router του connex.για το dlink μιλαω για την αρχικη ip που ειχε οταν το σεταρες για πρωτη φορα. το dlink τώρα έχει 192.168.0.50. προσπάθησα να την αλλάξω αλλά μου βγάζει ότι γίνεται conflict με αυτη του dhcp server.
leventakas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 το dlink τώρα έχει 192.168.0.50. προσπάθησα να την αλλάξω αλλά μου βγάζει ότι γίνεται conflict με αυτη του dhcp server. Ελενξε πρωτα την ip του Adsl router σου και φροντισε να ειναι στο ιδιο range (στο ιδιο δίκτυο) αλλα διαφορετικη.. Επισης υποθετω οτι εχεις κλεισει τον dhcp στο δευτερο router (dlink )σωστά?
poulinos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 το dlink τώρα έχει 192.168.0.50. προσπάθησα να την αλλάξω αλλά μου βγάζει ότι γίνεται conflict με αυτη του dhcp server. αν το adsl router σου ειναι 192.168.2.1 τοτε βαλε το dlink 192.168.2.254 και στον dhcp βαλε να μοιραζει απο 192.168.2.200 εως 192.168.2.210.απλα για να παιξει αυτο.μετα οταν το γυρισεις σε repeater mode ο dhcp του dlinkθα πρεπει να κλεισει η θα πρεπει να τον κλεισεις εσυ μετα.μονο οταν παιζει σαν ρουτερ ο dhcp πρεπει να ειναι ανοιχτος.επισης προληπτικα θα εκανα α.ενα hard reset το dlink για να ειναι καθαρο οπως και θα εβλεπα και για πιο νεο firmware .αν δεν παιξει και ετσι μετα πρεπει να κανεις τα κλασσικα.να δοκιμασεις με κλειστο δικτυο κτλ.στο adsl router απλα βαλε καρφωτα καναλι στο ασυρματο και οχι αυτοματα.επισης στο repeater θα εχεις το ιδιο καναλι και ιδιο ssid θα παρει. Ελενξε πρωτα την ip του Adsl router σου και φροντισε να ειναι στο ιδιο range (στο ιδιο δίκτυο) αλλα διαφορετικη.. Επισης υποθετω οτι εχεις κλεισει τον dhcp στο δευτερο router (dlink )σωστά? συνηθως οταν γυρνας τα ρουτερ σε repeater/universal repeater/extender κλεινουν και τον dhcp αυτοματα
leventakas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 απο περιεργια πως κανεις Hard reset ενα repeater? αυτα που του λες να κανει μαλλον ειναι για δοκιμες σωστα διοτι τα #2,#4 των απαντησεων σου νομιζω ειναι αρκετα για να το κανει να δουλεψει
poulinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 και τα repeater εχουν reset button .και μεσα απο το μενου βεβαια γινονται.ναι λογικα πρεπει να παιξει με τα αρχικα.απλα τυπικα του λεω να το κανει ενα Hard reset μην εχει πειραξει 500 πραγματα και β.ενα firmware update μηπως υπαρχει πιο νεο.κακο δεν θα κανει.και ασχετα bugs να διορθωνει ενα Firmware εγω προσωπικα παντα το περναω
varvarap Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 αλλάζω την ip του lan οπως μου είπες, αλλά μου ζητάσει default gateway.. εκεί τι να βάλω? ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 gateway θα μπει η Ip που εχει το adsl router.αν το adsl router ειναι πχ 192.168.1.1 εσυ βαζεις το Repeater 192.168.1.254 και σαν default gateway Το 192.168.1.1
varvarap Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 ωραια ευχαριστώ. μου έβγαλε και ένα μήνυμα όταν άλλαζα την ip να ρυθμίσω τη συσκευή με τη νέα ip. βέβαια έβαζα λάθος deafualt gateway. θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες ελπίζω να πετύχει.. και πάλι σε ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 ωραια ευχαριστώ. μου έβγαλε και ένα μήνυμα όταν άλλαζα την ip να ρυθμίσω τη συσκευή με τη νέα ip. βέβαια έβαζα λάθος deafualt gateway. θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες ελπίζω να πετύχει.. και πάλι σε ευχαριστώ οταν αλλαζεις Lan ip σου βγαζει μυνημα συνηθως οταν αλλαζεις την Lan ip θα χασεις το connectivity.ενημερωσε τις Ip στο pc σου και μετα μπες παλι στο μενου με την νεα ip.και μετα φτιαχνεις και το gateway ανδεν το εφτιαξες απο πριν.οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα