Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Εγκατέστησα τη δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος τόσο σε ΧΡ Χ86 όσο και σε 7 Χ64 αλλά και στις δυο περιπτώσεις αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα:

Με την έναρξη προβολής MPEG2 ή MPEG4 η φωτεινότητα μειώνεται προοδευτικά και στο τέλος παίρνει την τιμή 0 στην αντίστοιχη θέση στο μητρώο των Windows οπότε η εικόνα σχεδόν εξαφανίζεται.

Δίνοντας τη δεκαεξαδική τιμή 100 και επανεκκινώντας το πρόγραμμα ξεκινά η προβολή με πλήρη φωτεινότητα και σταδιακά μειώνεται και πάλι στο 0 σε χρόνο περίπου 15 δευτερολέπτων.

Στις ρυθμίσεις του προγράμματος δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της φωτεινότητας.

Κάρτα τηλεόρασης: GIGABYTE GT-U8000-RH σε USB 5 ετών περίπου.

Το software της GIGABYTE (Presto PVR) προβάλλει κανονικά MPEG2 αλλά δεν υποστηρίζει MPEG4 και η εταιρία δεν έχει εκδόσει κάτι νεότερο ούτε σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο (Επεκοινώνησα με e-mail).

Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Μου το είχε κάνει και εμένα όταν το είχα δοκιμάσει, και επειδή δεν είχα βρεί κάποια λύση (ορισμένοι έλεγαν ότι έφταιγε το "αγορασμένο" εκτελέσιμο), το είχα παρατήσει.

Γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις το Windows Media Center στα Win7 (για δωρεάν) ή κάποιο σχετικό πρόγραμμα (π.χ. ProgDVB, Cyberlink PowerCinema, ChrisTV κλπ) για περισσότερες δυνατότητες. Στα XP το WMC δεν υποστηρίζει MPEG4, οπότε αναγκαστικά πάς στις άλλες λύσεις.

Αν, παρ' όλα αυτά βρείς κάποια λύση, πόσταρέ την για να την ξέρουμε.

BTW, έχω το ίδιο USB tuner και παρά τα χρόνια του παίζει σφαίρα σε netbook-laptop!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, η οποία αποτέλεσε αφορμή για να ψάξω λίγο παράπάνω το θέμα.

Δοκίμασα τα ProgDVB και Cyberlink PowerCinema αλλά μου θύμισαν αυτό που στο στρατό ονομάζαμε "Βραδύκαυστον πυραγωγόν σχοινίον".

Την ίδια εντύπωση μου είχε αφήσει και το Windows Media Center στα Win7 όταν το είχα δοκιμάσει προ δύο ετών.

Τελικά βρήκα τρόπο να παρακάμψω το πρόβλημα που δημιουργούσε το "αγορασμένο" εκτελέσιμο "σκαλίζοντάς το" λίγο και τώρα όλα λειτουργούν κανονικά στα Windows 7 X64, ενώ στα Windows XP X86 προέκυψε αδυναμία αποθήκευσης των αναλογικών καναλιών κατά την αναζήτηση, η οποία όμως αντιμετωπίζεται με την αντιγραφή ενός αρχείου .log από φάκελο των Windows 7 X64 σε αντίστοιχο των Windows XP X86 και έτσι όλα λειτουργούν κανονικά.

Δημοσ.

Nice, αν θές στείλε more info σε pm ή και εδώ αν μας παίρνει. ;)

Πάντως, το ProgDVB το θεωρώ κατά πολύ ανώτερο του Blaze, μέχρι που μπορείς να του δηλώσεις custom decoders/renderers, π.χ. χρήση CoreAVC στο netbook ή σε παλιότερα συστήματα για να φαίνονται τέλεια τα HD κανάλια (ΕΡΤ HD) χωρίς κολλήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...