Hal9000 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Η παρουσίαση από την Apple μιας υπηρεσίας στα πρότυπα των Spotify, Pandora και Deezer φημολογείται εδώ και καιρό και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα σύμφωνα με την πιο αξιόπιστη πηγή φημών για την Apple, την Wall Street Journal.Όπως στο Spotify και στο Pandora, η μουσική υπηρεσία της Apple θα επιτρέπει την μετάδοση μουσικών κομματιών μέσω Internet μέσα από την τεράστια βάση της εταιρείας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει τις δικές του playlists με τραγούδια που επιθυμεί έναντι μιας μηνιαίας χρέωσης. Τα κομμάτια αυτά δεν θα αποθηκεύονται στο σύστημα του χρήστη αλλά θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για μετάδοση μέσω της υπηρεσίας. Το σχέδιο αυτό της Apple βρίσκεται στις σκέψεις της εταιρείας ήδη από το 2010 όμως για διάφορους λόγους δε προχώρησε κυρίως εξαιτίας του υψηλού αντιτίμου δικαιωμάτων που ζητάνε οι δισκογραφικές εταιρείες αλλά και από το φόβο της Apple να μην επηρεαστεί η υπηρεσία πώλησης μουσικών κομματιών μέσω του iTunes. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Apple μόλις πρόσφατα ξεκίνησε ένα νέο γύρο διαλόγου με τις δισκογραφικές εταιρείες συζητώντας διαφορετικό τρόπο χρέωσης το οποίο πιθανόν να περιλαμβάνει και διαφημίσεις. Ακόμα η Apple επιθυμεί την παράκαμψη ορισμένων περιορισμών που ισχύουν σε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες όπως η απαγόρευση αναπαραγωγής ενός κομματιού το οποίο έχει αναπαραχθεί από τον χρήστη πολλές φορές. Όποτε και αν παρουσιαστεί τελικά τέτοια υπηρεσία από την Apple, θα διατεθεί για την πλειονότητα των προιόντων της εταιρείας όπως iMac, iPhone, iPad, Apple TV ενώ υπάρχουν σκέψεις να διατεθεί και για υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η υπηρεσία δε θα τρέχει στην Android πλατφόρμα. Site: arstechnica.com'>http://arstechnica.c...arstechnica.com
alexzzz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 " ενώ υπάρχουν σκέψεις να διατεθεί και για υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η υπηρεσία δε θα τρέχει στην Android πλατφόρμα " τι πιο λογικό από το να αποκλείσουν την πιο διαδεδομένη Mobile πλατφορμα του κόσμου...
Snolly Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 " ενώ υπάρχουν σκέψεις να διατεθεί και για υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η υπηρεσία δε θα τρέχει στην Android πλατφόρμα " τι πιο λογικό από το να αποκλείσουν την πιο διαδεδομένη Mobile πλατφορμα του κόσμου... ξερω γω; απολυτα λογικο να θες να εχεις exclusivity σε premium services που εφτιαξες; 2
alexzzz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 ξερω γω; απολυτα λογικο να θες να εχεις exclusivity σε premium services που εφτιαξες; ααα... χάιδεμα στα αφτιά των πιστών έφτιαξε δηλαδή, όχι υπηρεσία για να βγάλει λεφτά... 1
BlackScorpionX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 off topic Όταν και αν παρουσιαστεί τελικά τέτοια... "όταν και αν" είναι πλεονασμός το υποθετικό "αν" περιέχεται στο χρονικό-υποθετικό "ότ-αν" (όποτε και αν = όταν) και συνεπώς δε χρειάζεται. Κάποτε ήξερα να το εξηγήσω και καλύτερα αλλά επειδή πάνε και 10+ χρόνια από το σχολείο, τα έχω ξεχάσει! on topic Τα κομμάτια αυτά δεν θα αποθηκεύονται στο σύστημα του χρήστη... Ναι, ΟΚ δε θα αποθηκεύονται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα βγουν προγραμματάκια άμεσα που θα κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα. Αλλά τι να λέμε, εδώ υπάρχει το youtube to mp3 Δε νομίζω ότι μια τέτοια υπηρεσία καλύπτει κάποιο κενό στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ειδικά η πρόσβαση στη μουσική σήμερα είναι πραγματικά πολύ εύκολη! Γιατί να ξοδέψουν ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους σε κάτι που μάλλον δε θα έχει και ιδιαίτερο κέρδος (όπως φαίνεται); 3
ektor7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 ξερω γω; απολυτα λογικο να θες να εχεις exclusivity σε premium services που εφτιαξες; Τι "exclusivity" αν το διαθεσει και στα windows? 1
roman1989 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει από το youtube??? 1
xrdim Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει από το youtube??? Αυτη την απορια ειχα και εγω (περα απο οτι πληρωνεις) ...
atheatos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή αν καταλαβα καλα, η διάφορα με το iTunes match θα είναι η μηνιαία συνδρομή αντί για ετήσια και απεριόριστα τραγούδια αντι για 25.000? Αν η συνδρομή ξεπεράσει τα 2 ευρω το μήνα δεν συμφέρει.... Sent from my iPad using Insomnia
marios_geo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Να δούμε πόσο γρήγορα θα πατεντάρει το streaming μουσικής. Και σε δυο χρόνια από τώρα, να οι μηνύσεις...
DragoticSaen Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει από το youtube??? Αυτη την απορια ειχα και εγω (περα απο οτι πληρωνεις) ... Δλδ τι παραπανω προσφερει το spotify και το pandora? Sent from my iPhone using Insomnia
Haldol Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 τι πιο λογικό από το να αποκλείσουν την πιο διαδεδομένη Mobile πλατφορμα του κόσμου... Δε μου φαίνεται περίεργο αυτό που κάνουν. Αυτή τη στιγμή το mobile είναι η βασική ασχολία της Apple. Λογικό μου φαίνεται να πετάει απ' έξω τον ανταγωνισμό. Τα Windows (σε υπολογιστές) δεν αποτελούν ανταγωνισμό για τα iPhone / iPad / iPod, οπότε και παίρνουν την υπηρεσία. Λεφτά μια χαρά θα βγάλει, δεδομένων των εκατομμυρίων κατόχων iPhone που υπάρχουν.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ξοδεψα λιγο χρονο απο την ζωη μου διαβαζοντας κατι ανουσιο! Αυτη η υπηρεσια αφορα την αμερικη και κατα πασα πιθανοτητα θα αργησουμε πολυ να την δουμε στην Ελλαδα, εκτος απο τα ατομα που ξερουν τα κατατοπια της τεχνολογιας οπως εγω και χρησιμοποιουν proxies, vpn's etc... Επισης εγω με το απολυτως free spotify ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα ακομα το database του δεν εχει μεγαλη ποικιλια κομματιων, π.χ εγω ακουω πολυ metallica και δεν βρισκω κανενα κομματι με δικη τους εκτελεση στο spotify! Αντιθετως το deezer που ειναι και για ελλαδα και δεν με αναγκαζει να χρησιμοποιω vpn εχει τα παντα(τουλαχιστον απο οτι εχω ψαξει) και μαλιστα αξιζει και τα λεφτα του! Αυτες οι υπηρεσιες θα ειχαν χρησιμοτητα μονο αν τα νομοσχεδια acta, pipa κλπ ειχα ψηφιστει επειδη σε αντιθεση με το yt προσφερουν νομιμη μουσικη επι πληρωμη(deezer) η και free(spotify) ενω στο yt ειναι στην ουσια πειρατικα! Εκτος αυτου, αυτες οι υπηρεσιες προσφερουν και αλλες ευκολιες οπως π.χ mobile apps με offline mode για να απολαμβανεις οτι θες ακομα και στο βουνο χωρις data connection απλα πατωντας το download οταν εισαι σε wifi η και 3g!
ektor7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Λεφτά μια χαρά θα βγάλει, δεδομένων των εκατομμυρίων κατόχων iPhone που υπάρχουν. Απο τη στιγμη που δε θα τα παρει απο μενα και την οικογενια μου,της ευχομαι καλες πωλησεις!
21century Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Σιγά τα αυγά, εδώ ακούμε ραδιόφωνο από τον ιντερνετ που παζει μόνο μουσική όπως ο Α100 και ο 936 και ακούμε ξένα και ελληνικά, τι άλλο θέλουμε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα