Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαρ, εμένα πάντως δεν μου 'χει κάτσει καν ράπτορας τζούφιος. Ξαναλέω δεν σημαίνει ότι δεν χαλάν' (ξέρω αλλονών που χαλάσαν) - λέω ότι δεν χαλάνε με τον ίδιο ρυθμό (μέσο όρο /whateva).

Όσο για το πόσο θα κρατήσει η WD, δεν βλέπω πού κολλάει. Ας κρατήσει - ή κι ας μην κρατήσει (που κι εγώ δεν βλέπω να "κρατήσει"). Και λοπόν...; Λέμε για το τί ισχύει έστω μέχρι σήμερα...

Η "καλύτερη ποιότητα κατασκευής" δεν είναι φούμαρο πάντως. "Κοτζάμ" Quantum πχ τα 'φτυσε από τη "μανία" της να βγάζει όχι απλώς σκυλιά, αλλά κοπρόσκυλα (και ακριβόσκυλα).

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.behardwar...ard-drives.html

last page

When you’re going to put 2 TB of data on a single drive however, the most important feature has to be reliability. This is however impossible for us to test, but we do have access to the stats from a large French e-tailer. From these stats the least reliable drive is the Hitachi 7K2000, with a 3.9% returns rate on drives sold in the first half of this year, followed by the Caviar Green WD20EARS at 2.7%, the Caviar Black at 2.5% and the Barracuda LP at 2.3%. The best performer here is the EcoGreen F3 with a returns rate of 1.2%, while the F4, which has only been on sale since October and therefore has an advantage, is at 1.9%. The sales volumes for the Barracuda XT are too low to give us any statistics.

μιλάμε για ελάχιστες διαφορές έτσι...

http://www.behardware.com/articles/799-7/roundup-twelve-1-tb-hard-drives.html

Of course it's impossible for us to give our own data on reliability. We do however have access to the stats of a large French etailer. The Hitachi 7K1000.C is the least reliable according to its figures, with a returns rate of 4.89% on drives sold in the first half of the year. It is closely followed by the Barracuda LP with 2.63% and the WD10EADS with 2.43%. Next comes the Seagate 7200.12 at 1.82% returns, and the WD1001FALS and WD1002FAEX (Caviar Black) which are both at 1.09%. The SpinPoint F3 has a returns rate of 0.93%. Next come the Western drives with 0.86% for the WD10EARS and 0.83% for the WD10EALS. Surprise! In the short term at least, a 7200 rpm drive has the lowest returns rate. Note that we don’t have enough data about the WD10EAVS and EcoGreen F3, as they didn’t sell well enough over the period analysed.

στους 1ΤΒ όπως βλέπεις ο Caviar Black FAEX είχε μεγαλύτερο return rate από τον EARS Green τότε...

Δημοσ.

...αν με τα "stats του large French retailer" είσαι οκ εσύ, και αποδίδεις την ομορφάδα των Black της WD μόνο στο χρώμα και την μαρκετινγκοσύνη τους, τί να πω, πάσο. Αναρωτιέμαι βέβαια αν θα ήταν θεμιτό κάποιος να μίλαγε για "κατευθυνόμενα reviews" (ή έστω ελλιπή) ανάλογα για να υποστηρίξει την άλλη πλευρά... αλλά σε κάθε περίπτωση, προσωπικά προτιμάω 3 πράγματα : ν' ακούσω την λογική μου που μου λέει ότι ναι, κατασκευάζονται (γενικώς) προϊόντα με διαφορά στην ποιότητα/ανθεκτικότητα (ακόμη και στους σκληρούς δίσκους και έχουμε διάφορα παραδείγματα στην ιστορία τους), να εκτιμήσω αυτή τη "μικρή" διαφορά ποιότητας που παρέχουν, και τέλος να προτείνω ακριβώς αυτά τα προϊόντα ως κάτι καλύτερο - όχι ως κάτι σωτήριο, πάντα σε συνδυασμό με την ενισχυμένη εγγύηση αντικατάστασής τους...(Άλλωστε πάντα τονίζω ότι no matter what, χωρίς μπακάπ να μη βασίζεται ο κόσμος πουθενά).

• Super Moderators
Δημοσ.

κάτι μου λέει ότι ακόμα κι η WD να έδινε αυτά τα rates δεν θα συμφωνούσες... :P

όσο για τα κατευθυνόμενα reviews κάλιστα μπορείς να βρεις άλλα sites που να δηλώνoυν το αντίθετο, δλδ μεγαλύτερη διαφορά υπερ του Caviar Black...

Δημοσ.

Κακώς το νομίζεις αυτό. Δεν είμαι κολλημένος ή λέω για να λέω (ή για να σου πάω "κόντρα") - θεωρώ ότι η εντύπωσή μου περί των όποιων "ακριβούτσικων" (από όποια εταιρία κι αν είναι - δεν ξέρω αν νομίζεις ότι είμαι fan της WD, πάντως δεν είμαι καμμιάς) έχει λογικές βάσεις. Δεν είναι ότι λατρεύω τις μεγαλοεταιρίες (το αντίθετο μάλιστα), αλλά καλώς ή κακώς είναι σε γενικές γραμμές "άξιες εμπιστοσύνης" (για ό,τι κι αν παράγουν), κι αν έχουν στοιχεία να δώσουν, δεν έχω λόγο να τ' αμφισβητήσω...

Και για να μη σου μείνει λάθος εντύπωση, δεν είπα ότι αυτά που παρέθεσες "είναι ντε και καλά κατευθυνόμενα" (κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ είναι, αλλά έχω μια επιφύλαξη, είναι αλήθεια, για το πόσο ορθά/πλήρη ή όχι μπορεί να είναι, από στατιστικής άποψης, για ασφαλή συμπεράσματα). Και ούτε πίνω νερό στο όνομα των "Black", άλλωστε έχουμε δει τόσα και τόσα με παρτίδες μοντέλων, και με μοντέλα ακόμα - μην πω και με εταιρίες. Εγώ αυτό στο οποίο "κολλάω"/πιστεύω/αντιλαμβάνομαι είναι ότι υπάρχει η πρακτική των εταιριών να παράγουν διαφορετικής ποιότητας προΐόντα.

Ο ΛΟΓΟΣ που το ανέφερα είναι, επειδή ΕΣΥ πρώτος το έρριξες "έτσι απλά στο μάρκετινγκ". Που όπως είπα, ναι μεν κι αυτό παίζει γενικά, δεν είμαι βλάκας - απλά δεν πιστεύω σε τόση έκταση όση εσύ είχες αφήσει "αφοριστικά" να εννοηθεί... Για να σου πω δηλαδή "μην αφορίζεις έτσι εύκολα - γιατί αφορισμός μπορεί να υπάρξει κι απ' την άλλη πλευρά" και δεν βγαίνει συμπέρασμα...

Τεσπα, το λέω, ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε αριθμούς και ποσοστά αδιαμφισβήτητα για την "καλουτιά" των Βlack ΔΕΝ εχω (σε σχέση πάντα με την λίγο μεγαλύτερή τους τιμή), αλλά νομίζω ότι είναι ασφαλές να θεωρεί κανείς ότι "είναι κατά τί καλύτεροι", γιατί όντως η μεγαλύτερη εγγύηση (από τον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ πάντα ε) ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να υποδεικνύει καλύτερη κατασκευαστική ποιότητα (στην πράξη βέβαια, συμφωνώ πως είναι τόσοι οι αστάθμιτοι παράγοντες για τους σκληρούς ειδικά, που όσο και να θέλει κανείς, το "τέλειο" προϊόν, δεν μπορεί να το βγάλει, σε αυτές τις τιμές έστω...

Χωρίς να είμαι μέσα στις εταιρίες, πιστεύω ότι δεν την παρέχουν αβέρτα-κουβέρτα και "τυχαία" και απλώς για να το "ριοσκάρουν" τσιμπώντας το παραπάνω ~20άρι, αλλά βάση στατιστικών (τους). Που δεν έχει σημασία κι όλας, σαν "κερασάκι" το αναφέρω, γιατί αυτό που με κόφτει εμένα και τονίζω στον κόσμο, είναι η αξία μιας 5χρονης εγγύησης αντικατάστασης - και τους συμπληρώνω "και πάλι μη ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ σε αυτό, όσον αφορά τ' αρχεία : μπακάπ και πάλι μπακάπ είναι η μόνη λύση"...

Δημοσ.

επισης σιγουρα και το αποτελεσμα δεν σημαινει οτι ειναι σωστο αφου μπορει να εχουν πουληθει 10.000 απο τον ενα δισκο οποτε το ποσοστο δειγματοληψιας ειναι μεγαλυτερο αντιθετα με καποιον αλλο δισκου που πχ εχουβ πωληθει 5.000 κομματια.τα νουμερα ειναι χαζα και ενδεικτικα.επισης μπορει ενας δισκος βλεπε siemens cl 110 να τα τιναζει μετα τον πρωτο χρονο οποτε ξαφνικα να γυρνανε 10 10 τα κομματια πισω.ολα σχετικα δηλαδη.αλλα ναι αυτο που ειπε ο thresh και φωναζουμε ολοι εδωμεσα.ειτε caviar ειτε raptoras ειτε made in other galaxy το backup σε ενα δισκο = 0 backup

αν τωρα θελουν να δινουν backup για 5 χρονια χωρις λογο δνε μας χαλαει.αυτοι θα μας τους αλλαζουν και μαλιστα μετα απο 5 χρονια θα παρεις και σχεδον το διπλασιο μεγεθος.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν δεν είχε πουληθεί αρκετά το έγραφαν ότι δεν έχουν αρκετά δεδομένα και δεν έδιναν καθόλου rate :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...