CarbonFibre Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν, αφου μου έκλεψαν το macbook pro 13 θα ήθελα την βοηθειά σας για επιλογή μεταξύ ipad 3 και macbook air. Με το Macbook pro που είχα αυτό που έκανα πιο πολύ ήταν διαχείρηση εγγράφων-φωτό,διάβασμα, παρουσιάσεις και γενικά θέματα εργασίας.Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Οπότε η ερώτηση είναι, μπορεί να με καλύψει το ipad για αυτές τις ανάγκες ή πρέπει να πάω σε macbook air. Μπορώ να γράψω ένα έγγραφο στο ipad;Μπορώ να μεταφέρω αρχεία σε κάποιο pc εκτός από το itunes; Τί λειτουργικότητες χάνω με το ipad;
dimitris2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μιας και κάτοχος και των 2 (μόνο που είναι το iPad 2) πιστεύω μπορείς να κάνεις τη συγκεκριμένη δουλεία σου και με το iPad. Βέβαια καλό θα ήταν αν γράφεις αρκετά να έπαιρνες μια θήκη με πληκτρολόγιο γιατί για πολύ γράψιμο δε βολεύει το touch. Παρουσιάσεις δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω από την αρχή με το iPad να πω την αλήθεια. Για μεταφορά εγγράφων υπάρχουν κάποια προγράμματα στα οποία μπορείς να αποθηκεύεις τα έγγραφά σου και να έχεις πρόσβαση σε αυτά από οποιοδήποτε browser αρκεί να είσαι στο ίδιο δίκτυο. Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο dropbox για έγγραφα. Φυσικά μπορείς να αγοράσεις το Pages και να αποθηκεύσεις στο iCloud (από εκεί έχεις πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή έχει Internet). Για διάβασμα ακόμη και με το iPad 2 δεν έχω πρόβλημα πόσο μάλλον με το iPad 3 που θέλεις να πάρεις και έχει Retina. Γενικά όμως πρόσεχε είναι δύο εντελώς διαφορετικές συσκευές και καλύτερα να πας κάπου που να έχουν δοκιμαστική συσκευή iPad και να χρησιμοποιήσεις τις λειτουργίες που θα έκανες αν το είχες να δεις αν σε βολεύουν 1
basilis5 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 δεν εχω καταλαβει .. το θεμα σου ειναι χρηστικό ή οικονομικο; γιατι προφανως δεν συγκρίνονται.. αυτα που θες θα μπορεις να τα κανεις σε ταμπλετα αλλα με πολλες πολλες παραδοχες.. απο την αλλη εχεις εναν κανονικο φορητο η/υ αλλα σημαντικα ακριβοτερο. μιλαμε για 11 ή 13 ιντσες;
CarbonFibre Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 δεν εχω καταλαβει .. το θεμα σου ειναι χρηστικό ή οικονομικο; γιατι προφανως δεν συγκρίνονται.. αυτα που θες θα μπορεις να τα κανεις σε ταμπλετα αλλα με πολλες πολλες παραδοχες.. απο την αλλη εχεις εναν κανονικο φορητο η/υ αλλα σημαντικα ακριβοτερο. μιλαμε για 11 ή 13 ιντσες; Πιο πολύ χρηστικό αλλά υπάρχει και το οικονομικό στο πίσω μέρος του μυαλού.Το λαπτοπ πχ θα παει με δόσεις πράγμα που δεν το προτιμώ (για 13 ιντσες).Μεγάλο έγγραφο συνήθως το γράφω σε pc.Το διάβασμα pdf δεν με βόλευε σε λαπτοπ. Βασίλη, μπορείς να αναφέρεις μερικές από τις παραδοχές;
basilis5 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 εγω πχ που χρησιμοποιω αρκετα excel το εχω βρει εντελως δύσχρηστο στο ipad και γενικα χωρις ποντικι ακομα και στο mbp. σε κειμενα δε, η πληκτρολόγηση μεγάλων κειμένων απαιτεί πληκτρολόγιο για εμενα, και το να γραφω στην οθονη μου την δίνει καθώς χάνω και την μισή εικόνα για να βλέπω το πληκτρολόγιο.. αν παρεις hardware keyboard για να γραψεις, χάνει το νόημα του tablet και θα πρεπει να δωσεις πολλα λεφτα για να παρεις κατι καλο (πχ πηρα με 40 ενα απο το πλαισιο τουρμπ εξ, και το γυρισα σε 2 μερες).. επισης με χαλαει ο τροπος αποθηκευσης και διαμοιρασμού των αρχείων. δλδ, αποθηκευεις τοπικα και μετα με ποντιο τροπο μετααφερεις οπου θες τα αρχεια σου.. οι εφαρμογες γραφειου στο ipad εχουν τα θεματα τους αν δουλευεις σε ανωτερο επιπεδο (πχ εξελ γραφηματα, συναρτησεις, pivot tables κλπ) βεβαια υπαρχουν λύσεις cloud τυπου dropbox οπως ειπε ο φιλος.. ολες οι σοβαρες εφαρμογες γραφειου συνεργαζονται με αυτες. τελος απο οσο εχω διαβασει οι καλυτερες ειναι αυτες της apple αλλα υπαρχουν θεματα με το sharing καθως εισαι δεσμιος του icloud -itunes και επισης δεν υπαρχει αριστη συμβατοτητα με ms office . ολα αυτα πανω κατω θα με απετρεπαν προσωπικα. τωρα αν η χρηση που θα κανεις ειναι σαφως πιο απλοικη τοτε ισως αξιζει να συμβιβαστεις με τα μειον του.. 1
atheatos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Το iPad είναι αυτο που λέει και η λέξη, pad. Δεν είναι tablet δεν είναι pc. Eνα iPod touch με μεγάλη οθόνη. Αν δεν έχεις άλλον υπολογιστη δεν στο συνιστω. Μπορείς να κάνεις παρα πολλα αλλα όχι όλα... Έχω δει αρκετούς να του έχουν μόνιμα το πληκτρολόγιο και να το δουλεύουν σαν laptop αρκετα καλα. Αλλα δεν έχει σχεδιαστεί εξαρχής για αυτο το σκοπο και το βρίσκω υπερβολικο ενω θα μπορούσαν να έχουν πάρει το 11" air. Αν θες οπωσδήποτε να αντικατστησεις το MacBook pro πας σε air ακόμα και μεταχειρισμένο. Αν το MacBook pro το είχες σαν βοηθητικό κάποιου desktop μπορείς να πάρεις το iPad. Sent from my iPad using Insomnia
andypolitis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πιστεύω ότι με το macbook air θα είσαι απόλυτα καλυμμένος, το ipad καλύτερα να το αφήσεις προς το παρόν.Είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείτε συνήθως συμπληρωματικά με το "pc-mac".
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 +1 και από μένα στο Air. καλό χρυσό το iPad και πραγματικά είναι όντως πολύ βολικό που μπορείς να διαβάσεις όπου θες τα pdf σου αλλά όταν θα πάρεις και extra keyboard θα καταργήσεις το βασικού ατού του iPad που είναι η τεράστια φορητότητά του γιατί θα έχεις ένα extra εξάρτημα. Οπότε πάρε Air, να έχεις built in το keyboard, να έχεις "mouse" και φορητότητα. Επίσης, η σουίτα της MS όντως δεν συνεργάζεται καλά με MAC. Π.χ., δεν μπορείς να κάνεις scroll εάν δεν έχεις το focus στο παράθυρο με το .doc ή .xls αρχείο. Επίσης, δεν μπορείς να κάνεις zoom με pinch καθόλου. Με το OpenOffice όμως μπορείς να τα κάνεις αυτά, συν ότι είναι free + ότι ανοίγει όλα τα αρχεία από MS Office. 1
margaritagr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ipad μονο αν εχεις ηδη υπολογιστη/λαπτοπ, εκτος κι αν απλα ηθελες browsing. Πηγαινε για macbook Sent from my new iPad using Insomnia
kpartsi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Το iPad έχει πολλούς περιορισμούς και χρειάζεται οπωσδήποτε έναν υπολογιστή να το υποστηρίζει! +1 για MBA!
Heatspreader Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Οτι λεει ο φιλος απο πανω. Sent from my iPhone using Insomnia
dimitris2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Π.χ., δεν μπορείς να κάνεις scroll εάν δεν έχεις το focus στο παράθυρο με το .doc ή .xls αρχείο. Γίνεται κανονικά
CarbonFibre Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Απλά να επισημάνω ότι έχω PC.
andypolitis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Απλά να επισημάνω ότι έχω PC. Αν έχεις pc πάρε mac. Αν έχεις mac πάρε ipad.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα