JLEE Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Θα δημιουργήσω ένα site δυναμικό που τείνει πιο πολύ προς την παρουσίαση προϊόντων. Οχι μπλόγκ.Τέσπα δεν μας αφορά αυτό. Έχω πολύ καλές γνώσεις σε servlets, jsp, ajax και είπα να το κάνω με αυτές τις τεχνολογίες. Απλά βλέπω ότι οι περισσότεροι ασχολείστε με Php και με προβλημάτισε.... Τι πλεονεκτήματα έχει που δεν έχουν τα servlets? Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με php μόνο για κάτι queries.
alexitsios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιείς κάποια έτοιμη πλατφόρμα όπως joomla/wordpress ?
JLEE Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Διότι μου αρέσει το custom. Επίσης δεν έχω κάτι εμπορικό να δείξω και θέλω να κάνω μια ολοκληρωμένη δουλειά πάνω σε αυτό.
merianos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Κοίτα η Java μια χαρά είναι, πολύ δυνατή αλλά νομίζω πως Hosting με Java είναι λίγο ποιο τσιμπημένο (αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη βέβαια) σε τιμή. Από την άλλη, καλό και το Custom (έκανα και εγώ ποιο παλιά πολύ custom κώδικα σε PHP) αλλά σαν το WordPress δεν θα βρεις. Επίσης την PHP μην τη φοβάσαι, έχει αρκετά όμοιο συντακτικό με τη Java και είναι πλήρως OOP γλώσσα, οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης έχει τεράστια κοινότητα και θα βρεις λύση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις άμεσα !!!
defacer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 H PHP απέχει πάρα μα πάρα πολύ από τη φιλοσοφία της Java γιατί έχει dynamic typing αντί για static (υπεραπλοποίηση: μπορείς να προσθέσεις και να καλείς μεθόδους σε αντικείμενα την ώρα που τρέχει το πρόγραμμα, κι αν κάτι πάει στραβά θα βγει error εκείνη τη στιγμή κι όχι όταν κάνεις compile) έχει weak typing αντί για strong (μια μεταβλητή μπορείς να την ορίσεις σα string και μετά να την προσθέσεις σα να ήταν int, και άλλα πολλά) παρόλο που υποστηρίζει OOP (όπως όπως σε μερικές περιπτώσεις) στη φύση της είναι μια γλώσσα που φέρνει σε C Για διάφορους λόγους τα δύο πρώτα που λέω παραπάνω βολεύουν πολύ σε web εφαρμογές, και η PHP ήταν ιστορικά η πρώτη γλώσσα που τα πρόσφερε σ' αυτό το περιβάλλον οπότε έχει πολύ λαό. Και με Java μπορείς να κάνεις τα ίδια αλλά θα είναι περισσότερος κόπος απ' την πλευρά σου για το ίδιο αποτέλεσμα εφόσον μιλάμε για non-critical εφαρμογές όπως είναι ένα γενικό dynamic site. Έχε μόνο υπόψη το "μου αρέσει το custom" να μη σου γίνει συνήθεια αν ασχοληθείς επαγγελματικά.
dark_banishing Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Αν το κάνεις από περιέργεια, για να μάθεις, για να βάλεις java στο cv σου, καλώς! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα site να είναι σε java. Αλλά για ένα απλό δυναμικό site με παρουσίαση προϊόντων είναι κάπως overkill. 1
gremlingr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ θα πρότεινα να επενδύσεις τον χρόνο σου μαθαίνοντας το Drupal (είναι επίσης σε PHP). Μπορεί κάποιοι να μην συμφωνούν αλλά το Drupal είναι μια πολύ δυνατή πλατφόρμα και μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν framework διότι οι δυνατότητες που προσφέρει ξεπερνούν κατά πολύ πχ το Wordpress.
alexitsios Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 @gremlingr Το θέμα δεν είναι να χρησιμοποιείς μία πολύ δυνατή πλατφόρμα. Το θέμα είναι να χρησιμοποιείς μία πλατφόρμα που να είναι εύχρηστη και να σου ταιριάζει.
jimmysnn_17 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Επίσης μπορεί να κοιτάξεις κάτι σε ASP.NET και c#. Έχει αρκετές δυνατότητες!!!
theomalegan Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Εξερτάτε με τι θέλεις να ασοληθείς και τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον, η php είναι μια καλή γλώσσα για κάποιον που δεν το έχει σπουδάσει αλλά θέλει να ασχοληθεί.
merianos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ θα πρότεινα να επενδύσεις τον χρόνο σου μαθαίνοντας το Drupal (είναι επίσης σε PHP). Μπορεί κάποιοι να μην συμφωνούν αλλά το Drupal είναι μια πολύ δυνατή πλατφόρμα και μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν framework διότι οι δυνατότητες που προσφέρει ξεπερνούν κατά πολύ πχ το Wordpress. Για το Drupal δεν υπάρχουν αμφιβολίες ή διαφωνίες για το ότι είναι πάρα πολύ δυνατό. Αυτό όμως που κάνει το WordPress πρώτο δεν είναι το δυνατό core του, αλλά η απλότητα στην χρήση, η ευκολία στην εκμάθηση, η εύκολη επέκταση, η μεγάλη κοινότητα και άλλα πολλά. Επίσης είναι πολύ ποιο γρήγορο το WordPress, από την εκμάθηση μέχρι την δημιουργία themes, plugins, widgets και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
ParhsG Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 H PHP απέχει πάρα μα πάρα πολύ από τη φιλοσοφία της Java γιατί έχει dynamic typing αντί για static (υπεραπλοποίηση: μπορείς να προσθέσεις και να καλείς μεθόδους σε αντικείμενα την ώρα που τρέχει το πρόγραμμα, κι αν κάτι πάει στραβά θα βγει error εκείνη τη στιγμή κι όχι όταν κάνεις compile) έχει weak typing αντί για strong (μια μεταβλητή μπορείς να την ορίσεις σα string και μετά να την προσθέσεις σα να ήταν int, και άλλα πολλά) παρόλο που υποστηρίζει OOP (όπως όπως σε μερικές περιπτώσεις) στη φύση της είναι μια γλώσσα που φέρνει σε C Για διάφορους λόγους τα δύο πρώτα που λέω παραπάνω βολεύουν πολύ σε web εφαρμογές, και η PHP ήταν ιστορικά η πρώτη γλώσσα που τα πρόσφερε σ' αυτό το περιβάλλον οπότε έχει πολύ λαό. Και με Java μπορείς να κάνεις τα ίδια αλλά θα είναι περισσότερος κόπος απ' την πλευρά σου για το ίδιο αποτέλεσμα εφόσον μιλάμε για non-critical εφαρμογές όπως είναι ένα γενικό dynamic site. Έχε μόνο υπόψη το "μου αρέσει το custom" να μη σου γίνει συνήθεια αν ασχοληθείς επαγγελματικά. Το θεμα ειναι που αρχιζει και που τελειωνει το custom ; Αν καποιος εχει εμπειρια πανω σε ενα framework της php και εχει καποια ετιμα πραγματα ξερει τα προβληματα κτλ ,εχει φτιαξει και πολλα χρησιμα δικα του , θα πρεπει να παει σε ενα ετιμο eshop η να βασιστει σε αυτα που εχει να φτιαξει;
defacer Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Το θεμα ειναι που αρχιζει και που τελειωνει το custom ; Αν καποιος εχει εμπειρια πανω σε ενα framework της php και εχει καποια ετιμα πραγματα ξερει τα προβληματα κτλ ,εχει φτιαξει και πολλα χρησιμα δικα του , θα πρεπει να παει σε ενα ετιμο eshop η να βασιστει σε αυτα που εχει να φτιαξει; Αν αυτό που φτιάχνεις είναι εργαλείο για τη δουλειά και όχι κάτι που σε διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους, παίρνεις έτοιμο. Για παράδειγμα πριν λίγο χρειάστηκα έναν configurable autoloader σε PHP. Θα μπορούσα να γράψω έναν μόνος μου, αλλά εφόσον το θέλω για να κάνω τη δουλειά μου δεν έχει να μου προσφέρει κάτι σα διδακτική εμπειρία υπάρχουν έτοιμοι υψηλής ποιότητας autoloaders εννοείται ότι πήρα και έβαλα έναν έτοιμο.
sarakinos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή κοινή παραδοχή είναι ότι χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο περιβάλλον (wordpress) το οποίο αλλάζουμε για να έρθει στα μέτρα μας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα