Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια προσφατα ειχα ενα προβληματακι με το pc και εφοσον ηταν μεσα στην εγγυηση σκεφτηκα να το παω στο service.Μολις ηρθε το pc τις πρωτες μερες δεν εντοπισα καποιο προβλημα...μετα απο λιγες μερες ομως διαπιστωσα οτι αναγνωριζει τν μιση Ram.Πηγα ιδιοτητες συστηματος και ελεγε ακριβως το παρακατω μηνυμα "2gb (983mb ειναι δυνατη η χρηση)"

Oποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα...

Το συστημα μου ειναι αυτο εδω:

Susthma.jpg

Δημοσ.

- μήπως κάποιο μέρος της μνήμης είναι allocated στην video card? Τσέκαρε το από το BIOS

- για δες στο msconfig / boot / advanced options μήπως έχει πάρει καμιά προκαθορισμένη τιμή στο maximum memory. Εναλλακτικά βάλε εσύ manually 2048

Δημοσ.

Sorry φιλε αλλα ειμαι ασχετος κατα καποιο τροπο και δεν καταλαβα τι εννοεις ακριβως με το "μήπως κάποιο μέρος της μνήμης είναι allocated στην video card? Τσέκαρε το από το BIOS" που ακριβως φαινετε στο bios?

Οσο αφορα το 2ο πηγα στο advanced section και βγηκε αυτο:system2.jpg

Δημοσ.

Δεν γινοταν να βαλω 2048 μονο 1024

πριν λιγο κοιταξα ιδιοτητες συστηματος και λεει απλως Εγκαταστημενη μνημη:1Gb

ενω πριν ελεγε "2gb (983mb ειναι δυνατη η χρηση)"

Δημοσ.

τότε άλλαξε το όπως ήταν πριν (0 και ξετικαρισμένο)

Τελευταίο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι στο BIOS μήπως υπάρχει κάποια επιλογή που δίνει μοιράζει την ram στην κάρτα γραφικών (αν υπάρχει onboard κάντην disable εφόσον χρησιμοποιείς άλλη κάρτα)

Δημοσ.

Αν στο bios σου επιλέξεις ως primary την pci κάρτα σου και όχι την onboard δεν υπάρχει κάποια επιλογή που φεύγει? Αν όχι, τότε ίσως κάτι δεν κουμπώνει καλά hardware wise...

Αυτά από μένα.

Δημοσ.

Οταν μπηκα στο bios πηγα στο chipset και καπου ειχε 2 επιλογες

pci/pcie

pcie/pci

Eιχε ως επιλογη τν 2η εγω διαλεξα την πρωτη ομως δεν αλλαξε κατι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...