Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα λαπτοπ (Fujitsu ah532) και δεν μπορώ να βρω πως θα ανενεργόποιησω την onboard κάρτα γραφικων ώστε να ενεργοποίησω την gt620m που εχει. Εχει καμια ιδεα κανείς;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Επειδή δεν είχα ποτέ 2 κάρτες, δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να γίνει και δουλειά στο bios, πάντως η απλή διαδικασία που λογικά σου κάνει είναι:

Εγκαθιστάς τον driver της gt620m αν δεν το έχεις κάνει ήδη, και στη συνέχεια απο τη διαχείριση συσκευών (δεξί κλικ στο "υπολογιστής μου"->διαχείριση->διαχείριση συσκευών, στους προσαρμογείς οθόνης, βρίσκεις την onboard, και την απενεργοποιείς. Εκεί πρέπει να φαίνεται και η εξωτερική όμως, και να λειτουργεί κανονικά.

Δημοσ.

Αν ειναι λαπτοπ με optimus (υβριδικη καρτα γραφικων, intel παρεα με nvidia στην προκειμενη περιπτωση), και δεν σου δινεται απο το bios η επιλογη να απενεργοποιησεις την intel, τοτε απλα μενεις και με τις 2 και το συστημα απο μονο του κανει την εναλλαγη μεταξυ των 2 οταν χρειαζεται.

Και μιας και η εναλλαγη γινεται απο το ιδιο το λειτουργικο, εσυ απλα φροντιζεις να εχεις εγκατεστημενους τους σχετικους drivers και για τις 2. Αυτο βεβαια αν δεν σκοπευεις να ασχοληθεις με λινουξ, οπου η nvidia δεν υποστηριζει ακομα αυτη την εναλλαγη, οποτε εισαι μονιμα με την intel.

Δημοσ.

Συγκεκριμένα είναι με τον intel i5-3210 που εχει εγκατεστημενη την intel HD 4000. Και την Nvidia GT 620M.

Επειδή δεν είχα ποτέ 2 κάρτες' date=' δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να γίνει και δουλειά στο bios, πάντως η απλή διαδικασία που λογικά σου κάνει είναι:

Εγκαθιστάς τον driver της gt620m αν δεν το έχεις κάνει ήδη, και στη συνέχεια απο τη διαχείριση συσκευών (δεξί κλικ στο "υπολογιστής μου"->διαχείριση->διαχείριση συσκευών, στους προσαρμογείς οθόνης, βρίσκεις την onboard, και την απενεργοποιείς. Εκεί πρέπει να φαίνεται και η εξωτερική όμως, και να λειτουργεί κανονικά.[/quote']

Δοκίμασα απο ΒΙΟS και δεν υπάρχει επιλογή τέτοια. Εκανα και απενεργοποιηση απο το device manager αλλα μόλις το πατάω σβήνει η οθόνη και δεν βλέπεις να κανεις τιποτα οποτε αναγκάστηκα restart. Οταν μπουταρει εχει πάλι σαν κυρία κάρτα την HD 4000...

Δημοσ.

απο τον πινακα της nvidia μπορεις να ορισεις ποιες εφαρμογες θελεις να τρεχουν με την 620 βασικα.

Οταν δεν σε καλυπτει καπου η HD4000 μπαινει στο παιχνιδι η 620.

Προσωπικα δεν εχω δει την δικη μου HD3000 να σκαλωνει πουθενα σε καθημερινη χρηση(οχι σε παιχνιδια)εναντι της 6470 που εχει.

Ισα ισα που με την HD4000 θα εχεις κ λιγοτερη θερμοτητα απο το λαπτοπ(μιας κ οταν δεν χρειαζεται η 620 απενεργοποιειται μονη της)

edit:αν θυμαμαι καλα στο πινακα ελεγχου nvidia εχει επιλογη ωστε να σου εχει εικονιδιο στη γραμμη εναρξης με το ποια εφαρμογη χρησιμοποιει την καρτα ανα πασα στιγμη!

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο σε συγγραφή κώδικα χρησιμοποιώ το λαπτοπ κ που κ που για κανένα παιχνίδι. Όντως οταν λειτουργεί η HD 4000 δεν περνει καν μπροστά η ψυχτρα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...