solarsoul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Μετά απο πολλά χρόνια σε windows πήρα ένα iPad first generation και έπαθα πλάκα. Οποτε είπα σιγά σιγά να ξεκινήσω κ γω με apple παίρνοντας ένα πιο παλιό mac mini (δεν έχω λεφτά γ ια καινούριο) να ψηθω και να μπω στο κλίμα. Κάποιες ερωτήσεις τώρα. 1. Θα συνδεθεί σε μια 42αρα τηλεόραση 1080p. 2. Απο mac είμαι υπέρ άσχετος. Τι να πάρω; Κάνει ένα του 2009 η 2010 για να σερφάρει χωρίς λαγκαρισματα, σαν apple δηλαδή, να βλέπω ταινίες και οργάνωση την μουσική μου. Τι να κοιτάξω απο ράμπες κτλ; 3. Τι λειτουργικό θα χει; 4. Γενικα θα αντέχει η θα υποστηρίζει διάφορες εφαρμογές; Πιο πολυ το θέλω σαν media center και full Internet. Άντε και στο μέλλον με mac.. Ελπίζω το ταξίδι στα mac να είναι όμορφο. Sent from my iPad using Insomnia Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2012 από solarsoul 1
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ένα Mac mini ναι,Ενα παλιό Mac mini oxi.. 2010+ δεν είναι παλιό. Το καλύτερο για mini είναι Snow 10.6.7 αν θέλεις βάζεις κ lion,αλλά θέλεις φουλ μνήμη.. Όταν λες "εφαρμογές" ? ναι έχει διάφορα βολικά πακετάκια η Apple. Καλό και όμορφο είναι,αλλά με ποιο στενούς ορίζοντες..
solarsoul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Θενκς. Το lion είναι πολυ ανώτερο απο leopard; Αν πάω σε leopard με πόση ράμ παει ακωλοτο κ πόση σε lion; Σε 2009 δεν το σκέφτομαι καν; Εφαρμογές όχι κάτι συγκεκριμένο. Γενικα αν σηκώνει ας πούμε office που ίσως το χρειαστω. Sent from my iPad using Insomnia
NiCk_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Τα Snow Leopard προσωπικά τα θεωρώ ανώτερα από τα Lion αλλά μια άποψη είναι μόνο .. Από περιέργεια, πόσα είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις ?
nyne Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ξέρω ποσά χρήματα έχεις να δώσεις αλλα με 460 ευρω παίρνεις macmini 2011 απο το αμαζον.Αποψη μου μην πάρεις ποιο παλιό,δώσε και 30 ευρω να βάλεις παραπάνω μνήμη και θα είσαι μια χαρα.
solarsoul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω είμαι σε φάση όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο.. Δε θέλω να δώσω παρα πολλά μεχρι να εγκληματιστω. Βεβαια αν δεν αξίζει το πολυ φτηνό πάω παραπάνω. Αν μου το στείλουν απο Αμερική εγκλωβιζομαι σε κάτι όπως γλώσσα κτλ; Υπάρχει μια άκρη να μου το στείλουν οι δικοί μου. Αλλάζει κάτι; Sent from my iPad using Insomnia
NiCk_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω είμαι σε φάση όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο.. Δε θέλω να δώσω παρα πολλά μεχρι να εγκληματιστω. Βεβαια αν δεν αξίζει το πολυ φτηνό πάω παραπάνω. Αν μου το στείλουν απο Αμερική εγκλωβιζομαι σε κάτι όπως γλώσσα κτλ; Υπάρχει μια άκρη να μου το στείλουν οι δικοί μου. Αλλάζει κάτι; Sent from my iPad using Insomnia Από Αμερική θα πληρώσεις τελωνείο .. Κοίταξε για refurbished από το online store της Apple αν θέλεις να γλιτώσεις χρήματα .. Δεν υπάρχει κανένας εγκλωβισμός σε γλώσσα .. Αυτό που αλλάζει μόνο είναι το πληκτρολόγιο το οποίο θα είναι το Αμερικάνικο και όχι το Αγγλικό του οποίου το layout προσωπικά προτιμώ .. Το από κάτω είναι το US και το από πάνω το Αγγλικό .. Κύριες διαφορές είναι το ENTER, τα SHIFT buttons και τα σύμβολα ..
solarsoul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Τελωνείο με ταχυδρομείο σε τόσο μικρό δέμα δε νομιζω να πληρώσω. Μπορείς να μου δώσεις λινκ απο το store της apple; Ελλάδα δηλαδή η Αμερική; Sent from my iPad using Insomnia
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Χε... Καλό ταξίδι, καταρχάς. Εν συνέχεια, δεν είναι ανάγκη να ξέρεις από MAC. Ήξερες από Apple iPad όταν χρησιμοποίησες το iPad σου; Δεν έμαθες μετά από λίγο; Δεν ήρθε τόσο φυσικά; Το ίδιο θα πάθεις και με το λειτουργικό. Η γνώμη μου είναι να μην πας σε Snow Leopard, μιας και είναι ήδη 2 γενιές πίσω + ότι θα μάθεις σε κάποιες συνήθειες που τις έκοψε η Apple από τους χρήστες του λειτουργικού της (με κύριο το expose). Επίσης... μην πας σε MAC και συνεχίσεις με ό,τι ήξερες από Windows. Θα σου πάρει τόσο καιρό όσο για να μάθεις το iPad για να μάθεις τον "τρόπο της Apple" αλλά θα δεις την ίδια διαφορά που είδες και σε έκανε να θες να αγοράσεις Apple Η/Υ. 1
NiCk_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορείς να μου δώσεις λινκ απο το store της apple; Ελλάδα δηλαδή η Αμερική; store.apple.com Για τα refurbished : http://store.apple.com/us/browse/home/specialdeals/mac Η γνώμη μου είναι να μην πας σε Snow Leopard, μιας και είναι ήδη 2 γενιές πίσω + ότι θα μάθεις σε κάποιες συνήθειες που τις έκοψε η Apple από τους χρήστες του λειτουργικού της (με κύριο το expose). Το expose ουσιαστικά ξαναήρθε πίσω στα Mountain Lion .. System Preferences -> Mission Control -> Uncheck το κουτάκι που λέει "Group Windows By Application" .. Expose
tr3quart1sta Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Από Αμερική θα πληρώσεις τελωνείο .. Κοίταξε για refurbished από το online store της Apple αν θέλεις να γλιτώσεις χρήματα .. Δεν υπάρχει κανένας εγκλωβισμός σε γλώσσα .. Αυτό που αλλάζει μόνο είναι το πληκτρολόγιο το οποίο θα είναι το Αμερικάνικο και όχι το Αγγλικό του οποίου το layout προσωπικά προτιμώ .. Το από κάτω είναι το US και το από πάνω το Αγγλικό .. Κύριες διαφορές είναι το ENTER, τα SHIFT buttons και τα σύμβολα .. US > UK imho [/font][/color] store.apple.com Για τα refurbished : http://store.apple.c...pecialdeals/mac Το expose ουσιαστικά ξαναήρθε πίσω στα Mountain Lion .. System Preferences -> Mission Control -> Uncheck το κουτάκι που λέει "Group Windows By Application" .. Expose πως θα αγορασει απο κει?
georgeadams Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει κανένας εγκλωβισμός σε γλώσσα .. Αυτό που αλλάζει μόνο είναι το πληκτρολόγιο το οποίο θα είναι το Αμερικάνικο και όχι το Αγγλικό του οποίου το layout προσωπικά προτιμώ .. Το από κάτω είναι το US και το από πάνω το Αγγλικό .. Κύριες διαφορές είναι το ENTER, τα SHIFT buttons και τα σύμβολα .. Το Mac Mini δεν πωλείται με πληκτρολόγιο, άρα κανένα θέμα. Όσο για το λειτουργικό, το Mac OS X υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια ελληνική γραφή και, εδώ και μερικούς μήνες στο Mac OS X Lion, και στο Mac OS X Mountain Lion υποστηρίζει (αν θέλεις) και πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον. Αυτό ισχύει από όποια χώρα κι αν το αγοράσεις. 2
solarsoul Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημερες. Ωραία με το πληκτρολόγιο. Το παίρνω ξεχωριστά. Αν πάω σε μοντέλο του 2008 ας πούμε θα έχω λαγκαρισματα; Πόση ράμ χρειάζεται να προσθέσω αν αξίζει και που τις βρίσκω; Δε θέλω να τα σκάσω γιατί αν δω ότι μου αρέσει, σίγουρα θα πάω κ σε iMac μετά. Με λίγα λόγια έλεγα να πάρω ένα παλιο μοντέλο, να του κάνω κάποια αναβάθμιση αν χρειαστεί, ώστε να είναι λειτουργικο. Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν. Μουσική, καμία ταινία και σερφαρισμα. Στο σερφαρισμα θέλω να είναι smooth, να μην κολλάει. Σαλόνι θα μπει. Και κάτι άσχετο. Γίνεται σε μοντέλο του 8 να βάλω το magic mouse; Να είμαι ασύρματα δηλαδή. Sent from my iPad using Insomnia
djcat Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημερες. Ωραία με το πληκτρολόγιο. Το παίρνω ξεχωριστά. Αν πάω σε μοντέλο του 2008 ας πούμε θα έχω λαγκαρισματα; Πόση ράμ χρειάζεται να προσθέσω αν αξίζει και που τις βρίσκω; Δε θέλω να τα σκάσω γιατί αν δω ότι μου αρέσει, σίγουρα θα πάω κ σε iMac μετά. Με λίγα λόγια έλεγα να πάρω ένα παλιο μοντέλο, να του κάνω κάποια αναβάθμιση αν χρειαστεί, ώστε να είναι λειτουργικο. Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν. Μουσική, καμία ταινία και σερφαρισμα. Στο σερφαρισμα θέλω να είναι smooth, να μην κολλάει. Σαλόνι θα μπει. Sent from my iPad using Insomnia Με 2gb και late 2009 δεν παλευόταν η κατάσταση. Τώρα ειμαι με 8 gb και είναι μια χαρά το μηχανάκι. Από amazon τις πήρα γύρω στο 50άρικο. Απλά είναι λίγο μανίκι να ανοίξεις το κουτί!
solarsoul Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Οποτε πάω σε 2009 και αναβαθμιζω μνήμη. Ελλάδα δεν βρίσκονται οι μνημες; Sent from my iPad using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα