Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ορθοπεδικός, ορθοπαιδικός ...tomato, tomato...What John what Johny. :P

Είναι και τα δύο σωστά όχι επειδή σημαίνουν το ίδιο αλλά γιατί η ορθοπεδική/ορθοπαιδική δεν έχουν καταλήξει ακόμα τι από τα δύο είναι προτιμότερο να έχει.

Έχουν διαφορετική σημασία.

Δημοσ.

Άμα πάντως βλέπω γραμμένο "ορθοπαιδικός",μούρχεται στο μυαλό ένας ουρολόγος/παιδόφιλος που χώνει το κωλοδάχτυλο στον πωπό μωρού.(ορθόν=η απόληξη του παχέος εντέρου=πρωκτός και παιδίον = το μικρό παιδί).

lol

• Like 2
Δημοσ.

Με ορθό πεδίο καταγίνεται αυτός ο γιατρός,δεν είναι παιδίατρος.....

Γραφεται ετσι οχι γιατι ο γιατρος ασχολειται μονο με παιδια αλλα γιατι αυτη η ειδικοτητα ξεκινησε να ασκειται σε παιδια και ετσι εχει μεινει.Εχω βρεθει σε συνεδριο ορθοπαιδικων οπου εχει γινει συζητηση για το ζητημα.Τωρα ο καθε μπαμπινιωτης οτι και να λεει δεν εχει σημασια γιατι η ορθογραφια της λεξης δεν βασιζεται σε κανονες γλωσσολογικους.

Δημοσ.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Και εγώ αλλά και εσύ (υποθέτω...) δεν θα γίνουμε γκραμαρνάζις,προσπαθώντας να επιβάλλουμε στον άλλον τη δικιά μας άποψη,σωστά;

Και οι δύο λοιπόν οι ορθογραφίες είναι σωστές.

Υπομονή,όπου νάναι θα επικρατήσουν τα Ελληνοσκέτα,οπότε το "αι" θα γίνει "ε",οπότε σου ρίχνω!:P

Δημοσ.

Από το parents.gr

μαλακα τραγικη η γκομενα!

εμενα παλι μου βγαζει αβερτα για καφετιερες οπου και να μπαινω χαχαχαχα!ευτυχως η αναζητηση που εκανα τελειωσε την αγορασα και απο δω και περα θα βγαινουν οι αυτοματες διαφημισεις τυπου σαιεντολογια κλπ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...