Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες, επειδη το χεσαμε λιγο, Επιστήμη ειναι οτιδηποτε παραγει κατι ουσιώδες και χρήσιμο ύστερα απο μελετες, πειραματα ή/και ερευνες. Π.χ. Ο Χημικος ειναι επιστημονας γιατι μπορει υστερα απο ολα αυτα που εγραψα πανω να ανακαλυψει/παραξει κατι καινουριο, ο ιστορικος όμως με τις γνωσεις που έχει δεν μπορει να παράξει κατι καινουριο παρα μονο να εμπλουτίσει τις γνωσεις του, αρα δεν ειναι επιστήμονας. So simple!

Μου φαίνεται οτι χασαμε τον μπουσουλα, για τι πραγμα μιλας εσυ;

Η φουρνάρισσα της γειτονιάς φτιάχνει κάτι χρήσιμο μετά από παρατήρηση, πειράματα και έρευνα... Επιστήμονας δεν είναι!

• Like 1
  • Απαντ. 38,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• nicoc89

2558

• viper2005

2348

• leftermann

1563

• athlios

1526

Δημοσ.

Η φουρνάρισσα της γειτονιάς φτιάχνει κάτι χρήσιμο μετά από παρατήρηση, πειράματα και έρευνα... Επιστήμονας δεν είναι!

Τι λες! Η μαγειρική μια χαρά επιστήμη είναι!

Δημοσ.

να πάω για ύπνο η να μην πάω? να παρατείνω λιγο την μέρα? (έστω και αν τέλειωσε πριν 10 λεπτά) ώστε να λέω μου έμεινε άλλη μια ολόκληρη μέρα !?

λέω να ξυπνάω και να κοιμάμαι κάθε μια ώρα μέχρι την Παρασκευή πρωί να μου φανεί οτι πέρασε μήνας ! Ο_Ο!

ΠΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ!

• Like 1
Δημοσ.

[...]

Αυτό που σε γενικές γραμμές φαίνεται όμως είναι το ότι η σύγχρονη Ψυχολογία κατακτά ολοένα κ περισσότερο σημαντικότερο standing στην επιστημονική κοινότητα λόγο της εξαιρετικής διασυνδετικής διάσκεψης που έχουμε επιτύχει κ συλλογικά οι Ψυχολόγοι αλλά κ της ίδιας της φύσης των ευκαιριών διασύνδεσης που το discipline της Ψυχολογίας προσφέρει γενικά.

[...]

Και η uhu έχει εξαιρετική διασυνδετική ικανότητα, αλλά δεν είναι επιστήμη. Και εντάξει μπορεί να μαι είρωνας, αλλά τα ίδια λέω και για τους μηχανικούς, που ένωσαν τα μαθηματικά, τη φυσική και τα πρακτικά προβλήματα της κοινωνίας και έδωσαν λύσεις, επιστήμη όμως δεν κάνουν.

Δημοσ.

Και η uhu έχει εξαιρετική διασυνδετική ικανότητα, αλλά δεν είναι επιστήμη. Και εντάξει μπορεί να μαι είρωνας, αλλά τα ίδια λέω και για τους μηχανικούς, που ένωσαν τα μαθηματικά, τη φυσική και τα πρακτικά προβλήματα της κοινωνίας και έδωσαν λύσεις, επιστήμη όμως δεν κάνουν.

Ε οκ σιγά.Κ γω σε κατάτασω στη κατηγορία ότι σκούζεις για το σκούξιμο.Αλλά η μαγκία είναι ότι εγώ δεν είμαι απομωνομένος σε αυτό που λέω από την επιστημονική κοινότητα.Εσύ από την άλλη θυμίζεις το γραφικό συμπλεγματικό τυπάκι που απλά λέει κάτι είτε για να νοιώθει καλά από τη μετριότητα των βασικών σπουδών του σε δευτερότριτο uni εν Ελλάδι ή απλά για να κάνει θόρυβο.

Δημοσ.

Πιστεύεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό τους ότι δεν είναι shelf stackesrs?

Όχι, εξ' ορισμού. Αν είναι shelf stacker είναι απλός υπάλληλος, αν κι ένας μαρκετίστας μπορεί να κάνει shelf stacking αν χρειαστεί. Όπως κι ένας καλωδιάς δεν είναι network admin, αλλά ένας network admin μπορεί να περάσει καλώδια αν χρειαστεί.

Παρεπιπτόνως σε ένα μήνα κατεβαίνω. Αν με ξαναβάλεις να πω καλό λόγο γι' αυτούς θα σου κάνω τη μηχανή πατίνι.

Και ας μιλήσουμε και λίγο πιο σοβαρά, έχει διαφορά ανακάλυψη απο ανακάλυψη ε. Φαντάζομαι δεν ήθελε και νόμπελ ο Μάσλοου για την πυραμίδα του).

Φυσικά και όχι (η ειρωνία στο όλο θέμα στο ζενίθ btw)

abaaa.jpg

Μια συλλογή γνώσεων για την επίτευξη ενός συγκεκριμένο σκοπού.

Μα και για μένα αυτός είναι ο ρόλος της ψυχολογίας. Απλά μέσα από την παρατήρηση ανακαλύπτει πράγματα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ακόμα με την Βιολογία και τις νευροεπιστήμες. Είναι οι φιλόσοφοι του 21ου αιώνα που θέτουν τις βάσεις ώστε να πατήσουν οι υπόλοιπες κύριες επιστήμες.

Όπως η φυσική χρησιμοποίησε τα τέσσερα στοιχεία για να πατήσει η σκέψη της και να εξελιχθεί, έτσι και η ψυχολογία βγάζει ένα κάρο θεωρίες στις οποίες θα πατήσουν οι υπόλοιπες για να προχωρήσουν. Όπως οι παλαιότεροι (πριν την ανακάλυψη των ατόμων/ηλεκτρονίων κτλ) ξεκινούσαν με χοντροειδείς και ατσούμπαλους υπολογισμούς και θεωρίες να εξηγήσουν τον κόσμο, χωρίς να μπορούν να δουν την βαθύτερη αιτία, έτσι και τώρα οι ψυχολόγοι με το SPPS προσπαθούν να χώσουν σε clusters τους ανθρώπους, μπας και τους βγουν οι αριθμοί.

Εν τέλει η βιολογία/νευροβιολογία/χημεία θα εξηγήσει γιατί ο τάδε βγήκε serial killer, γιατί το μυαλό του τάδε παίρνει ανάποδες, γιατί ο διπλανός του είναι χαρισματικός, χωρίς να έχει ανάγκη κανένα οιδιπόδειο σύμπλεγμα ή ξεπερασμένη φροϋδική θεωρία για να το κάνει αυτό.

Δημοσ.

να πάω για ύπνο η να μην πάω? να παρατείνω λιγο την μέρα? (έστω και αν τέλειωσε πριν 10 λεπτά) ώστε να λέω μου έμεινε άλλη μια ολόκληρη μέρα !?

λέω να ξυπνάω και να κοιμάμαι κάθε μια ώρα μέχρι την Παρασκευή πρωί να μου φανεί οτι πέρασε μήνας ! Ο_Ο!

ΠΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ!

Σοβαρα, τι σας δινουν στο στρατοπεδο; Εσυ εισαι σαν μαστουρωμένος, ο αλλος με πυροβόλησε, ειλικρινά, τι διαολο σας δινουν;

Δημοσ.

Σοβαρα, τι σας δινουν στο στρατοπεδο; Εσυ εισαι σαν μαστουρωμένος, ο αλλος με πυροβόλησε, ειλικρινά, τι διαολο σας δινουν;

Σεεεε παρακαλώ πολύ, μη τον προσβάλεις! Ειναι ευαισθητο παιδι κατα βάθος!

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα τα προσπερνώ όλα, (κυρίως για να μην σταθώ στον Μάσλοου που μου την είπες) και κρατάω αυτό:

Παρεπιπτόνως σε ένα μήνα κατεβαίνω. 

και σε δεσμεύω να βρεθούμε, και πιάνω και άσπρο και πιάνω και κόκκινο και κλει-δα-ρί-κος, και καταπίνω και το κλειδί.

(βαριέμαι να γράφω και σεντόνια)

Δημοσ.

που σε πετυχε ακριβως;και εξηγησε μας πως και γιατι;

Δημοσ.

που σε πετυχε ακριβως;και εξηγησε μας πως και γιατι;

Στο πόδι. Έκαναν βολές και πηγαινα προς το γραφειο μου (απο τον διαδρομο διπλα απο το σκοπευτήριο) και γυρισε ο αλλος μαλλον για να μου πει κατι και θεωρησε σωστο να μου ριξει καμια σφαιρα, έτσι για να 'χω! Η μαλακια ομως ειναι οτι με έβλεπε με τα αιματα (λερώθηκε και η αγαπημενη μου στολη) και ουτε συγγνωμη ειπε ουτε με βοηθησε να σηκωθώ, απλα εφυγε προς τους στρατωνες......  Ετσι εκανα Χριστουγεννα με πατεριτσες.

• Like 1
Δημοσ.

Στο πόδι. Έκαναν βολές και πηγαινα προς το γραφειο μου (απο τον διαδρομο διπλα απο το σκοπευτήριο) και γυρισε ο αλλος μαλλον για να μου πει κατι και θεωρησε σωστο να μου ριξει καμια σφαιρα, έτσι για να 'χω! Η μαλακια ομως ειναι οτι με έβλεπε με τα αιματα (λερώθηκε και η αγαπημενη μου στολη) και ουτε συγγνωμη ειπε ουτε με βοηθησε να σηκωθώ, απλα εφυγε προς τους στρατωνες......  Ετσι εκανα Χριστουγεννα με πατεριτσες.

μαλλον θα ηταν η πρωτη φορα που επιανε οπλο (εξαιρουνται τα μπλιμπλικια :lol: )και απο το σοκ δε ζητησε συγνωμη ή οτιδηποτε αλλο.ετσα πιστευω κ ετσα ειναι

με το φανταρο τι εγινε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...