kostas_tech Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, με αφορμή την επιτυχία της αδερφής μου στις πανελλαδικές και το γεγονός ότι πέρασε Πανεπιστήμιο, αποφασίσαμε πριν περίπου 2 εβδομάδες να της πάρουμε το συγκεκριμένο http://www.skroutz.gr/s/1975155/Sony-Vaio-SV-E1511B1E-B970-4GB-500GB.html (Sony Vaio) λόγω και ότι είναι κοπέλα. Το λάπτοπ πήγαινε πολύ καλά, εώς πριν 2 μέρες. Ενώ η αδερφή μου έκλεινε το λαπτοπ, τα Windows έκαναν κάποιες ενημερώσεις και επειδή ήταν αργά, εκείνη αποφάσισε να το αφήσει να κλείσει μόνο του, αφού τελειώσουν οι ενημερώσεις. Χθές το πρωί, λοιπόν, ενώ το ανοίγει και βλέπει ότι είχαν τελείωσει οι ενημερώσεις, βλέπει τον Google Chrome, τον Mozilla Firefox και το Norton να μην υπάρχουν πουθενά στο σύστημα. Με το Internet Explorer ήταν αδύνατη η σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα με την σύνδεση, αφού ο υπολογιστής δέχεται δεδομένα για τον καιρό και το Google Earth. Κατέβασα το Antimalwarebytes από το δικό μου λάπτοπ, το εγκατέστησα στο δικό της και έκανα γρήγορη και πλήρη σάρωση. Έκανα restart αλλά τίποτα. Την ίδια διαδικασία στο Safe Mode. Πάλι ανούσια. Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον Mozilla μέσω flashaki αλλά πάλι δεν μπορέσαμε να συνδεθούμε, ενώ από το Safe Mode μπήκαμε κανονικά και με τον νόμο στο internet. Πείτε μου βρε παιδία τι να κάνω πρίν το στείλω στο κατάστημα αγοράς? Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2012 από kostas_tech
Dexterpap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δοκιμασες αν γινεται επαναφορα στυστηματος ή στις τελευταιες σωστες ρυθμισεις?
kostas_tech Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει εικόνα, δεν είχε κάνει. Τα Vaio δυστυχώς δεν έχουν Recovery όπως στο δικό μου HP.
Dexterpap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μεσα απο τα windows δεν μπορεις να κανεις επαναφορα συστηματος; και τι εννοεις δεν υπαρχει εικονα;
kostas_tech Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει εικόνα για την επαναφορά του συστήματος μέσα από τα Windows.
shodan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Κατά πρώτον ο φίλος Dexterpap εννοεί επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία. (Έναρξη > Προγράμματα > Βοηθήματα > Εργαλεία συστήματος > Επαναφορά συστήματος) Επίσης τα Vaio μια χαρά recovery έχουν ... με κλειστό το φορητό πατάς το κουμπάκι assist.
kostas_tech Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Κατά πρώτον ο φίλος Dexterpap εννοεί επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία. (Έναρξη > Προγράμματα > Βοηθήματα > Εργαλεία συστήματος > Επαναφορά συστήματος) Επίσης τα Vaio μια χαρά recovery έχουν ... με κλειστό το φορητό πατάς το κουμπάκι assist. Ευχαριστώ Πολύ θα τα δοκιμάσω! Υ.Γ. Δεν το ήξερα ότι έχουν Recovery! Δεν το έχω πολυψάξει γιατί δεν είναι δικός μου...
shodan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Οι φορητοί πλέον δεν έχουν δισκάκια αποκατάστασης (τουλάχιστον οι περισσότεροι). Η μόνη λύση για (ολική, εργοστασιακή) επαναφορά είναι είτε αν έχουμε προνοήσει και έχουμε φτιάξει κάποιο δισκάκι ανάκτησης με τα εργαλεία που δίνει η κάθε εταιρεία, είτε χρησιμοποιώντας το recovery partition που ενσωματώνουν επίσης όλα πλεον τα μηχανήματα. Το πως θα αποκτήσουμε πρόσβαση στο εν λόγω partition εξαρτάται από την κάθε εταιρεία.
kostas_tech Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Παράδειγμα το HP μου είχε Recovery Partition από το εργοστάσιο. Παιδία το δοκίμασα αυτό που μου είπατε από την επαναφορά σε προγενέστερη ημερομηνία. Την πρώτη φορά που το έκανα με έβγαλε πάλι σε μία ημερομηνία που είχε πρόβλημα, όποτε το ξαναέκανα με μια προηγούμενη ημερομηνία. Τώρα μου φένεται ότι έχει κολλήσει εκέι που δείχνει ότι γίνεται προετοιμασία. Το έχω αφήσει γύρω στο μισάωρο, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει.
shodan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δώστου χρόνο ακόμη. Αν δεις και δεν κάνει τίποτα ξεκίνα εργοστασιακη επαναφορά με το πλήκτρο assist όπως σου είπα. Υπόψιν ότι θα χάσεις ΟΛΑ τα αρχεία. Καλού κακού μόλις πατήσεις το assist και ξεκινήσει το πρόγραμμα vaio care κάνε και κανένα έλεγχο στο σκληρό πχ μήπως και έχει κάποιο πρόβλημα και παιδεύεσαι άδικα.
kostas_tech Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Έχω κάνει έλεγχο με HDD Regenerator. Όλα δείχνουν καλά. "The hard disk status is PERFECT." Έτσι μου λέει. Το έχω αφήσει για μία ώρα και ακόμα είναι σε εκείνη την κατάσταση. Αν το κλείσω θα προξενήσω ζημία στο λειτουργικό?
Dexterpap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Οχι μην ανησυχεις, θα σου προτεινα να πας safe mode να σωσεις τα αρχεια σου και να κανεις recovery οπως λεει ο φιλος shodan.
kostas_tech Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα σας, παιδία λύθηκε το πρόβλημα με το recovery σε προγενέστερη ημερομηνία. Ο υπολογιστής δουλεύει άψογα! Με ταλαιπώρησε λίγο άλλα άξιζε τον κόπο. Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα