Προς το περιεχόμενο

Football Manager 2013

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προϋποθέτοντας οτι και οι φίλοι σου απο Steam το αγόρασαν:

Απο το Steam Library κάνε right-click στο παιχνίδι, διάλεξε "Backup Game Files...", απο την λίστα που θα βγάλει δες οτι είναι επιλεγμένο το παιχνίδι. Στο επόμενο βήμα διαλέγεις που θα αποθηκευτεί το backup (καλό είναι να δημιουργήσεις ένα νέο φάκελο κάπου εκτός του Steam folder) και στο τελευταίο βήμα διάλεξε είτε "DVD [4,7GΒ]" (αν το παιχνίδι είναι κοντά στα 4.7GB) είτε "Custom" (και γράψε δίπλα το μέγεθος που θες να έχει το backup) - αρκέι εκεί που λέει "Approximate number of  compressed files..." να βγάζει "1" (αλλιώς το "κόβει" σε parts, το οποίο δημιουργεί αχρείαστα μπερδέματα κατά την μεταφορά).

Απο έκει και πέρα περιμένεις να τελειώσει το backup, το μεταφέρεις στο PC του φίλου σου και τρέχεις το αρχείο "steambackup" - αν δεν έχει δημιουργηθεί τέτοιο αρχείο, μπορείς επίσης να το εγκαταστήσεις κατ'ευθείαν απο το Steam, απο το (πάνω αριστερό) μενού "Steam > Backup and Restore Games... > Restore a previous backup" - κάνεις browse στον φάκελο που υπάρχει το backup του παιχνιδιού (αν όλα γίνουν σωστά, θα σου γράψει απο κάτω "Program backups found: Football Manager 2013") και περιμένεις μέχρι να τελειώσει το restore.

Δημοσ.

Ωραία έστω οτι αγοράζω key απο εδώ http://www.gamekeys4all.com/steam-games/172-football-manager-2013-cd-key-steam.html

Μετά ποια διαδικασία κάνω? Κατεβάζω απο το steam το demo? το full μου λέει οτι θέλει πληρωμή για να το κατεβάσω. Help παιδιά γιατί αύριο θέλω να κάνω την αγορά!

Δημοσ.

Ωραία έστω οτι αγοράζω key απο εδώ http://www.gamekeys4all.com/steam-games/172-football-manager-2013-cd-key-steam.html

Μετά ποια διαδικασία κάνω? Κατεβάζω απο το steam το demo? το full μου λέει οτι θέλει πληρωμή για να το κατεβάσω. Help παιδιά γιατί αύριο θέλω να κάνω την αγορά!

Με την αγορά του παιχνιδιού θα πρέπει να σου δώσουν ένα serial number (μέσω e-mail φαντάζομαι, αν και δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη σελίδα έχει και προσωπικό library που τα αποθηκεύει), το οποίο ενεργοποιείς μέσω Steam: 

Απο οποιαδήποτε καρτέλα του Steam (Store, Library, News κ.τ.λ.), επιλέγεις απο κάτω αριστερά "Add a Game...", "Activate a Product on Steam...". Μετά τις σχετικές πληροφορίες περί EULA κ.τ.λ. (Next, I Agree), τοποθετείς το serial number που σου στείλανε απο την σελίδα στο αντίστοιχο πεδίο και πατάς Next. 

Μετά απο (συνήθως) 10-15 sec. ενεργοποιείται στο account σου το παιχνίδι, απο έκει και πέρα μπορείς να το βρείς στην καρτέλα Library (απο όπου μπορείς να το κατεβάσεις).

Δημοσ.

Και γίνεται να εξηγήσει κάποιος πως το βάζουμε και σε άλλα pc? Αυτό που έχω καταλάβει είναι, οτι το κατεβάζω αρχικά στο steam μου. Δίνω μετά τους κωδικούς στους φίλους μου, μπαίνω offline απο το pc μου και το κατεβάζουν και αυτοί μετά? Θα βρίσκεται στο library ή θα γίνει η ίδια διαδικασία όπως όταν το πρωτοβάζω?

Δημοσ.

Το εγκαθιστάς στο PC σου και συνδέεται με το Steam account σου. Στους φίλους σου δεν θα δώσεις το serial number του Manager αλλά το username και το password του Steam account. Άρα όποια άλλα παιχνίδια έχεις στη βιβλιοθήκη σου θα τα βλέπουν κι αυτοί. Θα τα βρουν έτοιμα στη βιβλιοθήκη και δεν θα χρειαστεί να κατεβάσουν τίποτα (παρά μόνο το .exe του παιχνιδιού, που θα κατέβει αυτόματα). Αυτό με το .exe είναι προστασία της Sports Interactice, κάθε PC έχει το δικό του εκτελέσιμο.

Επίσης μόνο ένας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνδέεται online. Αν πχ. παίζεις Call of Duty online και κάποιος φίλος σου θέλει να παίξει Manager online (ή συνδεθεί κατά λάθος στο Steam account), τότε θα σε πετάξει έξω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπάρχει κάποιο site για να το αγοράσω με paysafe...??γιατι δεν έχω prepaid και για να βγάλω θέλει πολύ χαρτούρα...

το βρήκα στο   Gameholds στα 26 ευρώ,αλλά μόνο το serial key...τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Επεξ/σία από doctor444
Δημοσ.

υπάρχει κάποιο site για να το αγοράσω με paysafe...??γιατι δεν έχω prepaid και για να βγάλω θέλει πολύ χαρτούρα...

το βρήκα στο   Gameholds στα 26 ευρώ,αλλά μόνο το serial key...τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Απο εκεί το πήρα και εγώ. Μου έστειλαν μέσα σε 5λεπτά το serial key και το ενεργοποιείς μέσω steam όπως αναφέρθηκε και πιο πριν.

Πάντως παιδιά είναι άθλιο, κάθε σέντρα και γκόλ. Έχω την έκδοση 13.2.2 και σε κάθε παιχνίδι που παίζω θα μπαίνουν και 6-7 γκόλ. Έχασα απο ΠΑΟΚ με ΑΕΚ εγώ 8-4 και όλα τα γκόλ απο σέντρες. ΟΛΑ όμως.

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο έχει φάει τόσο κράξιμο φέτος. Δεν τα αξίζει -ακόμα- τα λεφτά του. Αποφύγετε τις αγορές μέχρι να βγει το patch που θα φτιάξει τη Match Engine (αν και πλέον έχω αρχίσει να αμφιβάλλω πάρα πολύ, δεν νομίζω να σώζεται η φετινή έκδοση... κρίμας, και ήταν η πρώτη φορά που το αγόρασα).

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα ευτυχώς μου πήγε πολύ φτηνά γιατί μαζευτήκαμε 5 άτομα και το πήραμε. Και το έχουμε μοιράσει σε όλο τον κόσμο :P καμια 15αριά άτομα το έχουν

Δημοσ.

Πιο αχταρμα αποτελέσματα δεν έχω δει.... Κέρδιζα τον ΠΑΟΚ μετά έχανα στο άλλο παιχνίδι με 8 γκολ. ισοπαλία με γαύρο, 3 ετρωγα απο πλατανιά.... αποτέλεσμα μετά απο 4 αγώνες του 2ου γύρου με ΑΕΚ με διώξανε..... 

Δημοσ.

Λίγο που ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι θέλει πολύ ψάξιμο...

Στο πρώτο save μου με τον ΠΑΟΚ την πήγα την ομάδα στο αυτόματο,ούτε με προετοιμασία ασχολήθηκα ούτε με την προπόνηση, τπτ, μόνο μεταγραφές-αποδεσμέυσεις και τακτική-σύστημα... Αποτέλεσμα να τρώω 5αρες από κάτι χωριά στα προκριματικά europa league..

Στο δεύτερο save ψάχτηκα λίγο και στο net και στα διάφορα forums, ασχολήθηκα με προετοιμασίες-προπονήσεις-τακτικές πήγε πολύ καλύτερα η ομάδα αλλά όπως έχουν πει και τα παιδιά εδώ η me δεν υπάρχει....σου σπάει τα νεύρα και δεν νομιζω να μπορούν να την φτιάξουν πλέον με hotfix.... οπότε fm2012 μέχρι να λύσουν τα προβλήματα της me...

Δημοσ.

παιδια ξεκινησα σημερα το 13 αλλα μιας και ειμαι νεος στο παιχνιδι, θελω να ρωτησω, στην αρχη που επιλεγεις χωρες σημαινει οτι θα μπορεις να παιρνεις παικτες μονο απο αυτες τις χωρες πχ εγω που διαλξεξα ελλαδα σημαινει οτι μπορω να παιρνω μονο οσους παιζουν super league football league? δηλαδη αν πχ θελω να παρω di maria πρεπει να διαλεξω αργεντινη ή ισπανια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις συγκεκριμένες οθόνες υπάρχουν 3 βασικές παράμετροι:

1) Οι χώρες που θα επιλέξεις (και πόσες κατηγορίες από την κάθε μία). Αν παίζεις manager για πρώτη φορά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να βάλεις δεύτερες και τρίτες κατηγορίες.

2) Το αν η χώρα θα είναι "playable" ή "view-only". Δηλαδή αν θα μπορείς να προπονήσεις στη χώρα αυτή ή αν θα είναι απλά διακοσμητική.

3) Το μέγεθος της database (small/medium/large), δηλ. πόσοι παίκτες θα φορτωθούν από το παιχνίδι. Hint: αν έχεις σχετικά καινούριο PC, βάλε large! Αν επιλέξεις custom database, θα μπορείς να φορτώσεις όλους τους παίκτες από συγκεκριμένη χώρα/περιοχή/ήπειρο. Κυρίως χρησιμοποιείται για να προσθέσεις παίκτες που δεν έχεις συμπεριλάβει στην επιλογή (1) (πχ. αν έχεις βάλει μόνο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά θέλεις να φορτώσεις και όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα).

Το καλό στα τελευταία manager είναι ότι τις επιλογές (1) και (2) μπορείς να τις αλλάξεις ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αφού έχεις ξεκινήσει το παιχνίδι. Παλαιότερα οι αρχικές ρυθμίσεις μάς δέσμευαν για ολόκληρη την καριέρα μας και αν θέλαμε να πάμε σε χώρα που δεν είχαμε επιλέξει αρχικά ως playable, πολύ απλά δεν μπορούσαμε. Τώρα πια δεν ισχύει αυτό.

Τώρα σχετικά με την ερώτησή σου, δεν είμαι εντελώς σίγουρος γιατί από συνήθεια πάντα βάζω τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (μαζί με κάποιες από τις χαμηλότερες κατηγορίες τους) και κουτσά-στραβά μαζεύω καμια 25αριά από δαύτα, σε περίπου 8-10 χώρες. Νομίζω ότι αν διαλέξεις μόνο Ελλάδα, τουλάχιστον τους μεγάλους παίκτες θα μπορείς να τους δεις (αν και όχι στατιστικά για τους αγώνες τους). Δεν ξέρω τι γίνεται στις περιπτώσεις scouting και πόσο έγκυρα θα είναι τα reports, αφού προφανώς ο "κατάσκοπος" δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τον παίκτη σε κανονικό αγώνα. Από την άλλη δεν πιστεύω να ελπίζεις ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει ο Di Maria στην Ελλάδα :P

Ομολογώ ότι δεν ξέρω να σου απαντήσω ακριβώς. Η λογική "βάζω μόνο μια-δυο χώρες και μικρή database" είναι αναγκαία για τα παλιά PC/laptop, που δεν έχουν επαρκή μνήμη και επεξεργαστική ισχύ. Το παιχνίδι θα παίζει γρήγορα αλλά μετά από μερικές χρονιές θα πληρώσουμε το αναμενόμενο τίμημα (πλέον δεν θα υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες, ενώ δεν είναι απίθανο οι μεγάλες ξένες ομάδες να γεμίσουν με... Έλληνες).

Έκανα πάντως μια δοκιμή, έβαλα μόνο Ελλάδα σε small database. Ψάχνοντας για διάφορους παίκτες είδα πχ. πως στην Ρεάλ τους είχε σχεδόν όλους (ναι, και τον Di Maria) και μπορούσα να τους κάνω πρόταση για μεταγραφή. Αλλά όταν άρχισα να ψάχνω για μικρότερες ομάδες (πχ. Verona, Levante, Parma κλπ) αυτές είχαν μόλις 2-5 παίκτες έκαστη.

Πρότασή μου: αν νομίζεις ότι το PC σου αντέχει, βάλε μόνο Ελλάδα playable. Επίσης βάλε view-only τις πρώτες κατηγορίες από τα 7-8 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Καλύτερα να επιλέξεις medium database παρά small. Αν δεις ότι το παιχνίδι αργεί, άρχισε να "κόβεις" χώρες.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...