Προς το περιεχόμενο

Tp-link TD-W8961NB δεν δινει DHCP address

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως λέει κ ο τιτλος οταν παω να συνδεσω ενα αποκωδικοποιητη TECVIEW (2050FAE) ,δεν παιρνει ΙP (όπως φαινεται κα στην εικόνα) ενω απο οτι φαινεται του δινει κανονικά.Απο τη λιστα λείπει το 192,168,1,102 που επρεπε να αποδοθει στον 2050fae.

Στο παλιο μου ρουτερ ενα digitus adl2+ επαιρνε μια χαρα.Εχεις κανείς καμιά ιδέα?

Υ.Γ εαν δεν βρουμε κάποια λύση μπορω να συνδεσω κ το παλιο router κ να παιρνει απο κει dhcp?Capture.png

Δημοσ.

το δοκιμασα κ αυτο να του βαλω IP,subnet mask,gateway,dns αλλά τιποτα...σας δειχνω το μενου του αποκωδικοποιητη :

DHCP ON (OFF)

IP Address ....

Subnet Mask ....

Gateway ....

DNS ....

Bαζοντας το στο OFF μπορω να προσθεσω εγω τα στοιχεια.να ρωτησω κατι με το παραπανω: στοιχεια που βαζω ειναι αυτα που μου δινει το ρουτερ ετσι οταν συνδεεται? πχ subnet mask 255..... , Gateway 80,106..dns server 195.17......

Δημοσ.

επειδη δεν βλεπω φως μπορω να συνδεσω κ το παλιο ρουτερ στο καινουργιο?απο καποια ποστ που διαβασα πρεπει να μπει σε bridge mode.Κ εξηγουμαι :

Παλιο = digitus adsl2 Nεο = tplink td-w8961nb.

Λοιπον συνδεω με καλωδιο δικτυου το παλιο σε μια απο τις ports του καινουργιου (tplink).Βαζω το παλιο σε bridge mode.Απενεργοποιω τον DHCP απο το καινουργιο κ το ενεργοποιω στο παλιο.Σωστα μεχρι εδω?Αν ναι συνεχιζω με 2 ερωτησεις: 1)το παλιο δεν εχει ασυρματο το καινουργιο εχει.Θα μπορω να συνδεομαι?

2)οποια συσκευη θελω πλεον να συνδεσω με καλωδιο πρεπει να την βαζω στο παλιο?

ειμαι λιγο ψιλοασχετος γιαυτο μην βαρατε :)

Δημοσ.

Λοιπον το δοκιμασα ως εξης κ δουλεψε:ενωσα το παλιο(digitus) με το tplink.μπαινω στο Interface του παλιου το βαζω σε bridge mode κ απενεργοποιω κ το DHCP στο παλιο.hard reset κ στα 2 ρουτερς κ τσουπ ολα οκ! :) Κ για του λογου το αληθές απο το tp-link:Capture1.png

στην 192.168.1.102 ειναι συνδεμενο το κντ μου.Απλα δεν βγαζει το ονομα.

Το μονο θεμα ειναι οτι δεν μπορω ,πλεον να μπω στο interface του παλιου (192.168.16.1)

Δημοσ.
το δοκιμασα κ αυτο να του βαλω IP,subnet mask,gateway,dns αλλά τιποτα...σας δειχνω το μενου του αποκωδικοποιητη : DHCP ON (OFF) IP Address .... Subnet Mask .... Gateway .... DNS .... Bαζοντας το στο OFF μπορω να προσθεσω εγω τα στοιχεια.να ρωτησω κατι με το παραπανω: στοιχεια που βαζω ειναι αυτα που μου δινει το ρουτερ ετσι οταν συνδεεται? πχ subnet mask 255..... , Gateway 80,106..dns server 195.17......

ας τα παρουμε ενα ενα απο την αρχη γιατι βλεπω πολλα παραξενα.α.αν βαλεις καρφωτα Ip στο μηχανημα αυτο τοτε θα βαλεις Ip

192.168.1.200 πχ subnet 255.255.255.0 και gateway θα μπει η Ip που μπαινεις στο μενου του Tp link πχ 192.168.1.1.το 80 κτλ που βλεπεις ειναι η wan gateway η οποια δεν σε ενδιαφερει.dns τωρα η θα δωσεις του provider η θα δωσεις την Ip του ρουτερ οτι δηλαδη εβαλες στο gateway πχ 192.168.1.1

επειδη δεν βλεπω φως μπορω να συνδεσω κ το παλιο ρουτερ στο καινουργιο?απο καποια ποστ που διαβασα πρεπει να μπει σε bridge mode.Κ εξηγουμαι : Παλιο = digitus adsl2 Nεο = tplink td-w8961nb. Λοιπον συνδεω με καλωδιο δικτυου το παλιο σε μια απο τις ports του καινουργιου (tplink).Βαζω το παλιο σε bridge mode.Απενεργοποιω τον DHCP απο το καινουργιο κ το ενεργοποιω στο παλιο.Σωστα μεχρι εδω?Αν ναι συνεχιζω με 2 ερωτησεις: 1)το παλιο δεν εχει ασυρματο το καινουργιο εχει.Θα μπορω να συνδεομαι? 2)οποια συσκευη θελω πλεον να συνδεσω με καλωδιο πρεπει να την βαζω στο παλιο? ειμαι λιγο ψιλοασχετος γιαυτο μην βαρατε :)

επειδη και τα 2 ειναι adsl router ειτε βαλεις το παλιο σε bridge mode Η οχι δεν αλλαζει κατι μια που το bridge mode σε adsl εχει να κανει με τον adsl κομματι αντιθετα στον ρουτερ που το bridge εχει να κανει στο Routing Κομματι.

β.αν ενεργοποιησεις τον dhcp στο παλιο τοτε σαν gateway (αν δεν αλλλαζει ) θα σου δινει τον ευατο του οποτε δεν θα βγει ποτε στο ιντερνετ.εσυ θες να παρεις dhcp απο το tplink.εκτος αν το digitus εχει επιλογη να βαλεις σαν gateway αλλη Ip ωστε να βαλεις του tp link η να σου εχει επιλογη dhcp relay οποτε εκει βαζεις του tp link αλλα εκει πρεπει να μεινει ανοιχτος ο dhcp στο tp link.

αν το κανεις οπως το λεω ναι δεν θα εχεις θεμα ειτε συνδεθεις ασυρματα στο tplink ειτε συνδεθεις με καλωδιο στο παλιο ή ειτε συνδεθεις με καλωδιο στο καινουριο.μπορει και να μην πετυχεις τιποτα επειδη dhcp θα κανει το tp link αλλα αμα ειναι θεμα tou switch του tp link μπορει να παιξει.επισης θα μπορουσες να δεις αν εχει το tp link καποιο firmware update να το κανεις μηπως ξεκολησει η να το κανεις ενα hard reset

να δεις αν θα αλλαξει κατι.δοκιμασε βεβαια το πρωτο βασικο καρφωτα ip.

Λοιπον το δοκιμασα ως εξης κ δουλεψε:ενωσα το παλιο(digitus) με το tplink.μπαινω στο Interface του παλιου το βαζω σε bridge mode κ απενεργοποιω κ το DHCP στο παλιο.hard reset κ στα 2 ρουτερς κ τσουπ ολα οκ! :) Κ για του λογου το αληθές απο το tp-link:Capture1.png στην 192.168.1.102 ειναι συνδεμενο το κντ μου.Απλα δεν βγαζει το ονομα. Το μονο θεμα ειναι οτι δεν μπορω ,πλεον να μπω στο interface του παλιου (192.168.16.1)

α.μπορει να ξεκολλησε με τοhard resetοποτε να μην χρειαζεται το digitus.επισης για να βλεπεις το interface Τουθ digitus πρεπει να βαλεις καρφωτα ip στον υπολογιστη σου 192.168.16.100 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.16.1 ωστε να καταφερεις προσωρινα να μπεις μεσα στο Μενου.οταν μπεις μεσα στο μενου τοτε θα πας και θα αλλαξεις την Ip απο 192.168.16.1 σε 192.168.1.240 πχ .βγαλε τις Ip απο το Pc σου και μετα θα παιζουν ολα και θα μπαινεις και στα μενου και των 2 ρουτερ.αλλα για αρχη βγαλε το digitus δοκιμασε firmware update και καρφωωτες Ip οπως και δοκιμασε παλι τα αρχικα μηπως με το Hard reset εστρωσε

Δημοσ.

To firmware ηταν το πρωτο που τσεκαρα.Εχω το τελευταιο.Αν θυμαμαι καλά ,χωρις να ειμαι σιγουρος, ειχα κανει hard reset πριν βαλω το digitus (παλιο).Θα δοκιμασω κ θα δω.

.. η να σου εχει επιλογη dhcp relay οποτε εκει βαζεις του tp link αλλα εκει πρεπει να μεινει ανοιχτος ο dhcp στο tp link

εχουν κ τα 2 relay.Οποτε αφηνω το dhcp του tplink (oπως ειναι τωρα δηλ) κ τι ακριβως πεσμου βαζω στο Relay του digitus?Το 192.168.1.1?

Δημοσ.

Λοιπον το δοκιμασα.το εβγαλα απο παλιο κ το εβαλα στο TP - Link.Βρε τιποτα δεν δουλευει, ουτε καρφωτη ΙP ,ουτε απο DHCP!!

το ξανασυνδεσα στο παλιο κ δουλεψε, ως συνηθως.Επισης μου βγαζει αρκετα CRC οπως βλεπεις κ στην εικονα.Ξερω οτι δεν εχει σχεση με το θεμα μας αλλά μπας κ επεσα σε ελλατωματικο router???

Capture2.png

Δημοσ.
Λοιπον το δοκιμασα.το εβγαλα απο παλιο κ το εβαλα στο TP - Link.Βρε τιποτα δεν δουλευει, ουτε καρφωτη ΙP ,ουτε απο DHCP!! το ξανασυνδεσα στο παλιο κ δουλεψε, ως συνηθως.Επισης μου βγαζει αρκετα CRC οπως βλεπεις κ στην εικονα.Ξερω οτι δεν εχει σχεση με το θεμα μας αλλά μπας κ επεσα σε ελλατωματικο router??? Capture2.png

εφοσον εχεις κανει Firmware update στο Tp link δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι αλλο.καποια ασυβματοτητα με το switch του tp link προφανος.απο εκει και περα δεν ειναι πολλα τα crc και ειναι φυσιολογικα να υπαρχουν στην γραμμη.δεν υπαρχει γραμμη που να μην ανεβαζει crc εκτος αν εχεις καμια adsl 256 kbit :P.η αν παμε σε καμια οπτικη ινα.και 47 attenuation εχεις που σημαινει οτι εισαι σχεδον 4 Km μακρια.λογικο να εχεις errors.εδω εχουν και αυτοι που παιζουν στα 20 mbit.

Δημοσ.
η αν παμε σε καμια οπτικη ινα
Αμα ειναι να παρω κανα τηλεφ τον ΟΤΕ κ να τους πω να μου βαλουν μια μεχρι το σπιτι :-D .Πευκη μένω, απο Μαρουσι παιρνω μια ευθεια ειναι, σιγα το πραγμα.Το πολυ να τους δωσω κ κατι για το κοπο τους :P

Οπως κ να χει, ευχαριστω για την βοηθεια παιδες!

Δημοσ.

Αμα ειναι να παρω κανα τηλεφ τον ΟΤΕ κ να τους πω να μου βαλουν μια μεχρι το σπιτι .Πευκη μένω, απο Μαρουσι παιρνω μια ευθεια ειναι, σιγα το πραγμα.Το πολυ να τους δωσω κ κατι για το κοπο τους

Οπως κ να χει, ευχαριστω για την βοηθεια παιδες!

Θα το κανουν.μετα ετοιμασε και τα αναλογα λεφτα .οτι θες σου φερνουν και 100 Mbit Οπτικη και οτι θες.λεφτα να εχεις να δινει.η πευξη ειναι πονεμενη περιοχη διοτι με το που μπεις λεωφορο ειρηνης συνηθως μετρας 10 mbit και κατω.ειναι μακρια απο μαρουσι.αυτοι που ειναι μετα τηνε εθνικη τραπεζα περιπου παιρνουν απο ηρακλειο επισης μακρια.εσυ για να εχεις 47 attenuation πρεπει να εισαι στο πιο μακρινο σημειο ειτε απο το dslaM του ηρακλειου ειτε του αμαρουσιου.οπως λεω για πλακα οποιος εχει καλο σπιτι με καλη θεα η απομονομενα δεν εχει καλο ιντερνετ:P

δεν ισχυει παντα βεβαια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...