Porg Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είναι αυτό που ζητάει ο ts αλλά μπορεί να χρειαστεί σε όποιον διαβάζει το θέμα, δωρεάν μαθήματα online: http://deutschkurse....form.woa/wo/3.1 http://www.livemocha.com/sihp 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είναι αυτό που ζητάει ο ts αλλά μπορεί να χρειαστεί σε όποιον διαβάζει το θέμα, δωρεάν μαθήματα online: http://deutschkurse....form.woa/wo/3.1 http://www.livemocha.com/sihp Ενδιαφέρον φαίνεται το livemocha. Τι ακριβώς είναι με δυο λόγια;
status Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Ενδιαφέρον φαίνεται το livemocha. Τι ακριβώς είναι με δυο λόγια; http://livemocha.com/pages/mission-vision-and-values/ Mission We will create a world in which every human being is fluent in multiple languages.
IHateLove Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 zvajn majn klain , zudben krain brain stouga nain nain το γλώσσα το είναι λίγο ντίσκολο αλλά αμα το πάει το γερμανία το μάθε εύκολα, εσυ το κάτσε πάει μια βόλτα που κάτσε πακιστανό και ρωτήσει πακιστανό "το μάθει εύκολα ελλαντικά?", αμα πακιστανό εύκολα μπλα μπλα ελλάντικα τούτε και εσύ εύκολα μπλα μπλα γερμανισταν. 4
Porg Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Ενδιαφέρον φαίνεται το livemocha. Τι ακριβώς είναι με δυο λόγια; Και αυτό της DW είναι πολύ καλό. Το livemocha είναι μια ζωντανή κοινότητα, εκτός απο τα μαθήματα και τις ασκήσεις που κάνεις γνωρίζεις νέα άτομα τα οποία σε βοηθούν στην εκμάθηση της γλώσσας. Πχ γράφεις ένα κείμενο και μετά το ανεβάζεις για να το διορθώσουν, στο reading το ίδιο, ηχογραφείς το ανεβάζεις και σε διορθώνουν όπου χρειάζεται. Φυσικά κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις και εσύ για στο βαθμό που μπορείς (εκτός απο αλληλοβοήθεια σου δίνει και Site: tokens )
IcemanGr71 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα... αποφάσισα και εγώ να αρχίσω ταχύρυθμα (ιδιαίτερα) μαθήματα Γερμανικών.... με την προοπτική μήπως και βρω καμιά δουλειά στο εξωτερικό.... Για να δούμε....
linkin Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 και καλά κανεις . αλλα να έχεις υπομονή . αυτά που διάβασες παραπάνω ότι κάποιος έμαθε γερμανικά μέσα σε 2 μήνες η 6 η 8 είναι όνειρα . άλλο το να μάθεις να μιλάς και να γραφεις γερμανικά σε ένα A επίπεδο και άλλο να μάθεις το ja και το nein για να πας δουλέψεις σε ένα εργοστάσιο η λάτζα.
Apoll Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Σίγουρα ? Και τι δικαιολογητικά θέλει ? Να είσαι Έλληνας. Χρειάζονται άτομα που ομιλούν την γερμανικήν για να περάσουν πιο εύκολες μέρες ως διοικούντες την χώρα. (Συγνώμη για την αναχαίτηση αλλά λίγο χιούμορ δεν βλάπει) Όσον αφορά τη Γερμανική γλώσσα, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζει κανείς. Εξαρτάται πάντα το άτομο-μαθητή. Εγώ έμαθα την Αυστριακή διάλεκτο και προφορά, μιας και είχα Αυστριακή δασκάλα το 1988-1991. Κάποιος ανέφερε Τούρκικα παραπάνω. Είναι πολύ εύκολα να τα μάθεις, σε σχέση με Δανέζικα που προσπαθώ αυτή την περίοδο (το HQ της εταιρίας που δουλεύω είναι Δανία). Μάλιστα θα παρατηρήσει κάποιος, ότι είναι υπερβολικά εύκολα (τούρκικα) μιας και αρκετές λέξεις υπάρχουν και στην νεο ελληνική, με μικρές διαφορές και ίδιο νόημα, αλλά και λόγο του λατινικού φωνετικού αλφάβητου. Είναι σχετικά απλοϊκή γλώσσα σε σχέση με άλλες. Άλλη εύκολη γλώσσα να μάθει κάποιος να μιλά, είναι τα σύγχρονα αραβικά. Αλλά για γραφή, θέλει αρκετό καιρό και υπομονή.
Pantelwolf Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Εύκολο είναι πιστεύω να φτάσεις σε μέτριο επίπεδο κατανόησης. Βαυαρική χοχντοιτς προφορά εδώ
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Για πείτε λίγο διαφορές ανάμεσα σε αυστριακά και standard german, όποιος ξέρει. Εγώ μαθαίνω γερμανικά στο Goethe, αλλά θα ζήσω στην Αυστρία και έχω μια άλφα ανησυχία.
thermo-sifounas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Εξαρταται με ποια γλωσσα τα συγκρινεις, σε σχεση με τα αγγλικα ειναι δυσκολη γλωσσα, σε σχεση με τα κινεζικα η και τα γαλλικα ειναι ευκολη
status Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Εξαρταται με ποια γλωσσα τα συγκρινεις, σε σχεση με τα αγγλικα ειναι δυσκολη γλωσσα, σε σχεση με τα κινεζικα η και τα γαλλικα ειναι ευκολη Pardon?
REDODIN7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Για πείτε λίγο διαφορές ανάμεσα σε αυστριακά και standard german, όποιος ξέρει. Εγώ μαθαίνω γερμανικά στο Goethe, αλλά θα ζήσω στην Αυστρία και έχω μια άλφα ανησυχία. Ποσο πληρωνεις ¨και ποσα ατομα εισθε στο τμημα ?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ποσο πληρωνεις ¨και ποσα ατομα εισθε στο τμημα ? Πέρυσι έκανα 4χ4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα (45 λεπτά η ώρα), εντατικό τμήμα (δύο τάξεις), ήμασταν 10-12 στο τμήμα (κάποιοι έφευγαν, έρχονταν κτλ) με το μέγιστο να είναι γενικότερα 15 νομίζω και πλήρωνα 1950€ το χρόνο (και έκπτωση 50% στα εξέταστρα των πτυχίων, δηλαδή 64€ αντί για 128€). Όταν το υπολόγισα, έβγαιναν 4€ την ώρα. Φέτος, έχω έκπτωση 10% (επειδή είναι ουσιαστικά η τρίτη χρονιά μου), θα κάνω απλό τμήμα δηλαδή 2χ4 διδακτικές ώρες, και πληρώνω 1050€ όλο το χρόνο. Αλλιώς είναι 1160€ το χρόνο. Δεν ξέρω ακόμη πόσοι θα είμαστε το τμήμα. Φαντάζομαι το ίδιο. Η ώρα μου βγαίνει φέτος 4,4€. Εξαρταται με ποια γλωσσα τα συγκρινεις, σε σχεση με τα αγγλικα ειναι δυσκολη γλωσσα, σε σχεση με τα κινεζικα η και τα γαλλικα ειναι ευκολη Βρήκα αυτό: http://www.effectivelanguagelearning.com/language-guide/language-difficulty Σύμφωνα με αυτό, τα Γερμανικά είναι μια κατηγορία δυσκολίας παραπάνω από Γαλλικά, Ισπανικά και μερικές ακόμη γλώσσες. Βέβαια, αφορά τους αγγλόφωνους. Αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι αγγλόφωνοι μοιράζονται αρκετά πράγματα με τους Γερμανούς όσον αφορά το λεξιλόγιο. Όχι, όμως, τη γραμματική. Πάντως, σίγουρα ως Έλληνας αν μιλάς αρχαία Ελληνικά (για τη Γερμανική γραμματική) και Αγγλικά (για το λεξιλόγιο), μαθαίνονται πιο εύκολα.
gigisoni Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως, σίγουρα ως Έλληνας αν μιλάς αρχαία Ελληνικά (για τη Γερμανική γραμματική) και Αγγλικά (για το λεξιλόγιο), μαθαίνονται πιο εύκολα. Τι σχέση έχουν τώρα αυτά. Με τον ίδιο τρόπο σχημάτιζαν οι αρχαίοι τους χρόνους που τους σχηματίζει η γερμανική γλώσσα; ή μήπως έχουν τις ίδιες κατηγορίες ρημάτων; Μήπως ίδιες καταλήξεις σε ονόματα και ρήματα; ή μήπως την ίδια σύνταξη; 'η μήπως τα ίδια γένη στα ονόματα; ή μήπως την ίδια χρήση στα ονόματα της αιτιατικής και της δοτικής πτώσης, που είναι αυτές που δυσκολεύουν; Αμ πάλι με τα αγγλικά; Τι να το κάνω αν η λέξη μου θυμίζει κάτι, αν δεν ξέρω το γένος της, που σημαίνει ότι βασικά πρέπει να την ξαναμάθω καλά την λέξη αλλιώς είτε δεν θα μπορώ να την χρησιμοποιήσω, είτε θα την χρησιμοποιώ με λάθη στις καταλήξεις των πτώσεων. Να μου πεις "αν ξέρεις ολλανδικά θα μάθεις τα γερμανικά πιο εύκολα" να το καταλάβω, αλλά όχι και τα ελληνικά, ή τα αγγλικά...για να σε προφτάσω, μιλάω αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, καμία από τις τέσσερίς μου γλώσσες δεν κατάφερε να με κάνει να κρατήσω τα 3 χρόνια μαθήματα που έκανα στην γερμανική γλώσσα και το πρώτο πτυχίο που πήρα. Τα έχω ξεχάσει τελείως, γραπτά ίσως κάτι να ψιλοκαταλάβω, ΔΕΝ μπορώ να τα μιλήσω και δεν τους καταλαβαίνω όταν μιλούν, με άφησε πλήρως η γλώσσα. Και καμία από τις άλλες μου γλώσσες δεν με βοήθησε όταν έκανα μαθήματα γερμανικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα