Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι εύκολη στην εκμάθησης της η γερμνανικη γλώσσα? Ποσο περίπου καιρό χρειάζεται ενας ενήλικας με φροντιστήρια για να φτάσει σε ενα επίπεδο καλής συνεννόησης και καλου γραπτού λόγου?

Προσωπικά την βρήκα αρκετά εύκολη.

Σε 8 μήνες πήρα το ZD με 3-4 ώρες εβδομαδιαίως.

Δημοσ.

Ενας φιλος πηγε στο Γκαιτε στην Γερμανια και εκανε ενα διμηνο υπερεντατικα μαθηματα, εφτασε σε πτυχιο ισο με το αντιστοιχο Lower στα Γερμανικα.

Εδω παντος μου εχουν πει οτι αν πας στο ινστιτουτο γκαιτε πληρωνεις.
Δημοσ.

Αληθεύει ότι αν δεν ξέρεις γερμανικά η μονη δουλειά που μπορείς να βρείς στη γερμανία είναι χαμάλης ?

Δημοσ.

Αληθεύει ότι αν δεν ξέρεις γερμανικά η μονη δουλειά που μπορείς να βρείς στη γερμανία είναι χαμάλης ?

Χμ, σε κανένα εργοστάσιο αυτοκινήτων...όπως ο πατέρας μου τότε..σημειωτέων, ο πατέρας μου έχει πάει μέχρι 3η δημοτικού, και σε 2 μηνάκια τα μιλούσε φαρσί τα γερμανικά, δεν είναι τοσο δύσκολα, θέμα εξάσκησης είναι.

Δημοσ.

Χμ, σε κανένα εργοστάσιο αυτοκινήτων...όπως ο πατέρας μου τότε..σημειωτέων, ο πατέρας μου έχει πάει μέχρι 3η δημοτικού, και σε 2 μηνάκια τα μιλούσε φαρσί τα γερμανικά, δεν είναι τοσο δύσκολα, θέμα εξάσκησης είναι.

Δηλαδη αν τελικα υπαρξουν οι προυποθεσεις για εξωτερικο προτινεις γερμανια και οχι μια αγγλοφωνη χωρα οπως η ολλανδια ?
Δημοσ.

Δηλαδη αν τελικα υπαρξουν οι προυποθεσεις για εξωτερικο προτινεις γερμανια και οχι μια αγγλοφωνη χωρα οπως η ολλανδια ?

Αναλόγως του πόσο θες να αναμιχθείς με αυτούς, συνήθως λόγω δουλειάς κλπ οι πρώτοι 3 μήνες~ είναι δύσκολοι, τα ολλανδικά είναι "μεθυσμένα" γερμανικά, να το ξέρεις αυτό.

Επίσης, σβήσε και κανένα πμ πανάθεμα σε.;ρ

Δημοσ.

Αναλόγως του πόσο θες να αναμιχθείς με αυτούς, συνήθως λόγω δουλειάς κλπ οι πρώτοι 3 μήνες~ είναι δύσκολοι, τα ολλανδικά είναι "μεθυσμένα" γερμανικά, να το ξέρεις αυτό.

Επίσης, σβήσε και κανένα πμ πανάθεμα σε.;ρ

Ωχ τωρα ειδα οτι εχει γεμησει εσβησα αρκετα οποτε στειλε πμ αβερτα :P

Ναι το ξερω αλλα γνωριζω και μετα αγγλικα εχεις αρκετες ελπιδες ενω στη γερμανια οχι.

Δημοσ.

Εγώ έχω να πω ότι πολύς κόσμος παραπάνω τα παρουσίασε πολύ εύκολα τα πράγματα και δεν είναι. Με 6 μήνες υπερεντατικό δεν ήταν κανείς εντάξει και μιλάω για άπειρα άτομα που ανέβηκαν Γερμανία για σπουδές δουλειά και έκαναν 4 ώρες τη μέρα μάθημα κάθε μέρα. Οι περισσότεροι μετά από 2 χρόνια μπορούσαν κάπως να κάνουν απλές συζητήσεις με ντόπιους. Μην μπερδεύετε τις ασκησούλες που κάνει κανείς στο Goethe με real-live καταστάσεις, δεν έχουν καμία σχέση. Πολύς κόσμος ήρθε με Kleines Sprachdiplom και δεν μπόρεσε να αρθρώσει κουβέντα για μήνες.

• Like 1
Δημοσ.

Oύτε εύκολη ούτε δύσκολη κάπου στο ενδιάμεσο εξαρτάται με τι τη συγκρίνεις.Είναι πιο δύσκολα τα γερμανικά από τα ισπανικά π.χ αλλά πολύ πιο εύκολα από τα τουρκικά.Θα έλεγα ότι μαθαίνονται σχετικά εύκολα.

Δημοσ.

η εμπειρία μου με τα γερμανικά:

από εποχές du hast μου άρεσαν πολύ οι rammstein, μία μέρα αποφάσισα να μάθω την γλώσσα τους, έκανα γερμανικά ένα χρόνο και αυτό που κατάλαβα είναι πως η προφορά που έχει ο Till δεν έχει καμία σχέση με το πως πραγματικά ακούγονται τα γερμανικά

από τότε ούτε θέλω ακούω αυτή την γλώσσα. η πιο άθλια μαζί με τα τούρκικα

• Like 1
Δημοσ.

η εμπειρία μου με τα γερμανικά:

από εποχές du hast μου άρεσαν πολύ οι rammstein, μία μέρα αποφάσισα να μάθω την γλώσσα τους, έκανα γερμανικά ένα χρόνο και αυτό που κατάλαβα είναι πως η προφορά που έχει ο Till δεν έχει καμία σχέση με το πως πραγματικά ακούγονται τα γερμανικά

από τότε ούτε θέλω ακούω αυτή την γλώσσα. η πιο άθλια μαζί με τα τούρκικα

Η Ζερμανία έχει πολλές προφορές, στα φροντιστήρια, συνήθως, διδάσκετε η Βερολινέζικη προφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...